המצגת של אורי

sporTV

New member
אורי

אני רוצה להכניס השרשור לטאגליינס, יש לך כותרת מועדפת?

chakiv

New member
sporTV, אשמח אם תוסיף לטאגליינס הודעה

שהעלתי בתגובה לדיון שנעשה על אומגה 3 ו- 6. זו ממש הודעה ארוכה ומפורטת, שכתשה הילה אלישר-עירון, הדיאטנית של הדסה הר-הצופים. זה נושא שמעניין הרבה מאוד אנשים, אז נראה לי חשוב שיופיע גם בטאגליינס. תודה ורדית

chakiv

New member
כתשה=כתבה

אני בטוחה שהילה כתשה הרבה דברים, במיוחד בתור דיאטנית, אבל במקרה זה - הכוונה היתה ל'כתבה'.

sporTV

New member
זה נשמע מאמץ רב - לכתוש כתבה

תודה על הסבת תשומת הלב, ברור שזה יטוגליין (אבל לא נראה לי שקיימת מילה כזו)

orii

New member
יש סתירות לכאורה בין מה שפורסם שם לבין

מה שלמדתי בכנס. ורדית וכולם, מה אתם אומרים? ספורטיבי שלחתי לך מסר.

sporTV

New member
אורי

חזרתי מותש מיום ארוך שכלל חיפוש מתנות בקניון עם אפס הצלחות. מבטיח לקרוא לעומק ולהיזכר ולהגיב. אבל אני אשמח אם המומחית (וורדית) תטיל ווטו על החלטתה ביחד איתך

chakiv

New member
סתירות לכאורה

אורי וכולם, ישנן מספר גישות טיפוליות ואין קונצנזוס לגבי הטיפול התזונתי העדיף או אפילו הטיפול התרופתי העדיף. כל הזמן נעשים מחקרים בעולם, כפי שאתם כבר יודעים - ואתה, אורי, נחשפת רק לחלק קטן מכמות המחקרים הנעשים בתחום ה- CF, למרות שהשתתפת באחד הכנסים המובילים בתחום. הבעייה שאני רואה במתן ההנחיות במקרה הנ"ל של אומגה 3 או 6 היא בכך שאין מספיק מחקרים לשני הכיוונים (יותר אומגה 3 או יותר אומגה 6), ומכאן שאין אחידות דעים. אורי, הצגת גישה אחת אשר קיימת לגבי סוגי האומגות, גישה מאוד חדשה שלא נחקרה מספיק, עפ"י הבדיקה שערכתי בספרות. המובילה בתחום הזה, היא אכן החוקרת שהזכרת במצגת בשם: Brigitta Stranvik, אך המאמרים בנושא זה הם לא מספקים בשביל לקבוע כלל של כמות מוגדרת של אומגה 6. אותו כנ"ל לגבי הליקופן. לא ניתן לקבוע עדיין, מה ההשלכות החיוביות והשליליות של לקיחת כמות מסויימת של ליקופן, ולכן לא נכון להמליץ באופן גורף מינון ליקופן (כמו שפירסמת בהודעה הקשורה). דבר נוסף, ישנם טיפולים אשר הינם, ללא עוררין, טיפולים מוכחים ביעילותם (הפחתה בירידה בתפקודי ריאות, הפחתה בימי האשפוז, הפחתה במספר הפעמים של מתן אנטיביוטיקות IV, עליה במשקל, ועוד) ובטיחותם היחסית כמו: פזיוטרפיה, ספורטי פעיל, אינהלציות בפולמוזים, סליין היפרטוני, אינהלציית האנטיביוטיקות טובי וכולירצין (לאחר קביעת אבחנה) ועוד. א - ל - ה הטיפולים שיש להקפיד על ביצועם כיוון שפה יש הוכחות בשטח ולא סתם הצוות המטפל מפמפם לכולם שזה מה שצריך לעשות. א - ל - ה הטיפולים שצריכים להשקיע בהם את מירב האנרגיה והכסף, ולא לרוץ אחרי מחקר אחד, שניים או ארבעה שאינם מעוגנים מספיק מחקרית (Randomized Controlled Trial) עם מספר מועט של משתתפים. צריך להיזהר עם הכללות גורפות במצב זה. זו דעתי, וזו גם הגישה של הצוות המטפל שנזהר ואינו ממהר להכניס טיפולים חדשים באופן גורף (במקרה של השתתפות במחקר, הדבר שונה, כמובן. בלי מחקרים, לא יימצאו הטיפולים האפקטיבים). מקווה שעמדתי הובהרה, שבת שלום ורדית

orii

New member
סתירות לכאורה

לגבי האומגות, אני מסכים איתך שהתחום לא נחקר מספיק כדי להגיע למינונים מומלצים לטיפול. אולם נעשה לפחות מחקר קליני אחד עם מאות משתתפים ועוד לפחות שניים עם עשרות משתתפים. מחקרים אלו מראים שלאומגות 3 אין השפעה על CF בעוד שמהאומגות 6 יש מחסור הקשור לבעיות בעוד שתוספת אומגה 6 קשור להטבה. לא במקום הטיפול המוכח, אני חושב שכל אחד יכול לשקול אם הוא רוצה להוסיף לדיאטה שלו שמן שמכיל אומגה 6 (למשל שמן חריע). לגבי הליקופן, הוא נחקר הרבה הרבה פחות מהאומגות, ואכן יכולות לצוץ איתו בעיות שלא נחזו.כמו שכתבתי למעלה, כמובן לא המלצתי על מינון מסוים.

orii

New member
תודה בקי. עוד פתרון חלקי (מסמך PDF)

סכמתי את עיקר המידע הרפואי שפורסם בפורום בצורה מרוכז במסמך אחד (הוא כולל גם כמה תגובות מהפורום (בעיקר של ויקויק). אני לא בשל לבלוג. אני חושב שהפתרון הנוכחי, של דיונים בפרורם שספורטיבי שומר בצד, הוא טוב.

למעלה