המצב והפייסבוק

MayFebruar

New member
המצב והפייסבוק

בימים האחרונים הפייד שלי בפייסבוק מלא בסטטוסים, תמונות וסרטונים על המצב בישראל שהחברים מעלים.
קורה גם שאני נתקלת בסטטוסים שמרתיחים אותי לגמרי.

זה גרם לי לתהות: מה אתם עושים כשאתם נתקלים בסטטוס שמרגיז אותכם? מתעלמים? מגיבים?
ואם יש מישהו שכל הסטטוסים שלו\ה מנוגדים לדעות שלכם ועולים לכם על העצבים, האם אתם חוסמים את הסטטוסים שלו? מתעלמים? אולי אפילו מוחקים מרשימת החברים (קיצוני)?
בקיצור, איך אתם מתנהלים במקרים כאלו?

הבהרות:
השאלות מתייחסות רק לסטטוסים שקשורים למבצע העכשווי.
השאלות לא מתייחסות לעמדה הפוליטיות שלכם. רק לדברים מרגיזים\מנוגדים לדעה שלכם.
המטרה של הסקר\דיון הזה היא לא פוליטיקה. זה לא אומר שאי אפשר או אסור להביע דעה פוליטית- מותר, אבל זאת פשוט לא כוונתי.

yaelisam

New member
נושא רגיש

בדיוק היה לי ויכוח על הנושא הזה עם חברים.
אחרי הויכוח הרגשתי שדעתי לא נחשבת, או ליתר דיוק, עדיף שלא אגיד אותה, כי אני לא מתה על סטטוסים פוליטיים שכאלה, וחברי שגם מפרסמים עניינים על המבצע, ראו זאת כעלבון אישי.

נכון שדעת הקהל חשובה, אבל לדעתי נותנים לה חשיבות רבה מדי, ובכלל, אני לא מתה על ניסיונות לשנות את עמדותי הפוליטיות בפייסבוק, ככה שאני לא מתה על כאלה דברים- גם כשאני מסכימה עם הנאמר.

כמו שאמרתי, נושא רגיש כרגע, כל אחד מרגיש שהוא חייב שכולם יבינו את הצד שלו, זה בא הרבה פעמים ממקום של חולשה, של פחד, מה שמאד מובן, ולפרסם דברים כאלה בפייסבוק זאת כנראה הדרך שבה אנשים מרגישים שהם מבטאים את עצמם הכי טוב, יכולים לענות לשאלות וקושיות של הסובבים אותם, בעיקר בחו"ל.

MayFebruar

New member
זה ממש מעצבן

שבויכוח אנשים נותנים תחושה שהדעה שלך לא נחשבת רק בגלל שהם לא מסכימים עם זה (מה שקורה לרוב, לא?)

לגבי הפיסקה השניה שלך, אני מאוד מזדהה. שמתי לב שיש סטטוסים שאני מסכימה עם המסר שלהם, אבל הם עדין גורמים לי לחוסר נוחות מכל מני סיבות (במיוחד כשזה מאוד בוטה).

bluewolfski

New member
לייק או אנלייק?

כשאני נתקלת בפוסטים מעצבנים אני פשוט ברגע, עושה הייד. בלי לחשוב פעמיים.
בשבוע האחרון זה קורה הרבה.
עמודים מסויימים שעולים לי על העצבים אחרי כמה הזדמנויות אני פשוט עושה אנלייק.
חברים אני מוחקת מהרשימה שלי בלי לחשוב פעמיים.
יש לי רק 45 חברים בפייסבוק וכל כמה שבועות אני עושה סריקה של מי אני יכולה להוריד.

פעם אחת דיווחתי לפייסבוק על תגובה בלתי הולמת שהיתה על ישראל. משהו שהיה ממש מוגזם. חוץ מזה אני ממש לא נכנסת לדיונים פוליטיים.

אני נמנעת מפוליטקה בלייב אז בטח שבוירטואלי אני לא אכנס לזה. הבעל פה שלי יותר מוצלח בדרך כלל

**השבוע שיתפתי לדעתי שני פוסטים פוליטיים - תמונות עם ציטוט, אבל זה היה יוצא דופן.

MayFebruar

New member
גם אני נמנעת

ובלייב אף פעם לא יצא לי לשוחח פוליטיקה. בטח שלא עם נורבגים, שלא מעניין אותם מה הדעות של אחרים (ואני לא מתכוונת לזרים, אני מתכוונת למשפחה, חברים, קולגות...).
אני גם אימצתי את זה, וזה עוזר לי לא להיכנס לויכוחים ולא להתרגש מתגובות של אנשים

לפעמים זה ממש מפתה אותי לשתף בסטטוסים שאני מאוד מסכימה איתם. אז אני מבינה אותך.

rona73

New member
נושא באמת רגיש

סטטוסים שלא לטעמי .זו המציאות,לא כולם חושבים כמוני.אני לא מוחקת פשוט עוברת הלאה.....

אני נמצאת בסביבה שרוצה לדעת מה קורה בישראל, מעבר למה שמשדרים בטלויזיה המקומית.אני מנסה להעביר את המציאות הקיימת ולא דעה! לכן אני לא אגיב לסטטוס עם דעה מסויימת(שגם ככה לא לטעמי)

לשמחתי אין לי כ"כ הרבה כאלה!!!

MayFebruar

New member
נכון, הרבה יותר נחמד שאין סטטוסים

שמעצבנים. בימים אלו אני לפעמים מסתכלת בדף שלי מחשש ממה שאני אראה ואולי ירתיח אותי.

ואני מסכימה מאוד, צריך לזכור שלא כולם חושבים אותו דבר. אותו דבר גם להעביר את המציאות מאשר דעה. אם מישהו ישאל אותי, אעדיף כמוך לספר עובדות.

באמת נושא מסובך.

למזלי רוב החברים בפייסבוק או מתייחסים לזה בצורה דומה לשלי או פשוט צינים וסרקסטים ומספקים סטטוסים או תמונות משעשעות.
כבר שמעתי על חברים שמחקו אנשים בגלל הדעות שלהם - לא בגלל שהם לא הסכימו איתם על נושא מדיני, חלילה, אלא בגלל שהדעות שהם הציגו היו יותר מידי גזעניות ואותם חברים לא רצו קשר עם אנשים כאלה. אני חושבת שבדר"כ אלו אנשים שגם ככה לא בקשר קרוב, במיוחד כי לאנשים יש נטייה לבחור חברים שדומים להם.
הדברים היחידים שמפריעים לי זה תמונות של פעוטות פצועים. זה כאילו שלאנשים אין שיקול דעת. אני מסתירה אותם מהפיד.

MayFebruar

New member
יש בזה משהו שאנשים בוחרים חברים שדומים להם

אבל אי אפשר הרי להיות דומים בה-כל.
אז מה קורה אם יש מישהו שאת דומה לו בהרבה אבל יש נושא שבהם אתם מחזיקים בדעות מאוד שונות?

אני יכולה לדבר רק על החברים שלי.

אצלי יש מגוון של דעות, אבל הרוב מחזיקים בדעות דומות לשלי. אלו שלא, די מתונים בדעותיהם אז אם אני לא מסכימה אני מתעלמת, או מסתירה אם זה משהו שמעצבן אותי מאוד.
במידה ומישהו יגיד משהו גזעני או קיצוני אני בהחלט אשקול להסיר אותו החברים שלי כי אין לי רצון להיות בקשר עם קיצונים כאלו.
למזלי (או בעקבות בחירתי) אין לי כאלה בפיד.

MayFebruar

New member
נשמע מאוד דומה

למה שהולך אצלי בפיד.
לשמחתי לא נתקלתי בדעות קיצוניות או גזעניות מצד חברים לפייסבוק. מסכימה עם ההשקפה שלך

עונה

כשהיה ברור שעוברים לאנגליה יצרתי קשר עם קבוצה בפייסבוק ומשם הכרתי למישהו שהיו לנו המון שיחות. באיזשהו שלב נחשפתי להיות שמאלני רדקלי. לא יכלתי להרשות לעצמי להיות חברה של אדם כזה בפייסבוק. אני מאוד בזה להם. לא יכולה לסבול את ההתנהלות יפת הנפש שלהם ומבחינתי חלקם פועלים בצורה שממש שווה לבגידה במולדת ובעם היהודי. הוא נמחק ונחסם מרשימת החברים שלי.

סטטוסים מעצבנים אחרים כמו הצמחונים שלאחרונה מפציצים תמונות של עגלים מסכנים שנשחטים אני מתעלמת או לוקחת על ה-X כדי להחביא.

אני כן מנצלת את כל התמונות והסרטונים שאני מזדהה איתם והם באנגלית לשיתוף כדי ליצור מודעות חיובית כלפי ישראל בקרב החברים הזרים שלי בפייסבוק.

tch111

New member

ושאלה, היות ואיני משתמש כל כך בפייסבוק איני יודע כיצד לחסום ולמחוק חבר מהרשימה, עשיתי טעות והסכמתי לחברות של מישהי, ואיני יודע כיצד להיפטר מהקרציה הזו , האם תוכלי בבקשה להנחות אותי, תודה.

אני מנסה

את הולכת לחץ שעל יד התמונה ובוחרת ב- PRIVACY SETTINGS, למטה יש לך Blocked People and Apps. את נכנסת לשם ובוחרת מתוך הרשימה את שם המנוי שאת רוצה למחוק/לחסום.

אגב, כשמישהו כותב הודעה את יכולה ללחוץ על ה-X הקטן מצד ימין ואז לדווח על התגובה כלא הולמת ושהיא פגעה בך (בלי להרחיב זה בחירה אמריקאית) ואז הם שואלים אותך מה את רוצה לעשות עם המנוי ואת יכולה לבחור לחסום אותו, לא לקבל ממנו עוד הודעות וכדומה.

tch111

New member
תודה בה, אולם אני זה אתה ולא את.

אפילו אישתי מרשה לי להגיד שאני גבר (לפעמים).

אם אישתך מרשה לך מי אני שלא

מצטערת, הנחה פזיזה שלי שכל הכותבים בתפוז הם נשים.
(אולי בגלל העובדה שבעלי לא כותב וקורא פורומים למרות שאני מאוד רוצה).

MayFebruar

New member
ולא קורה שמתכווחים איתך חברים

כשאת שמה סטטוסים שקשורים למבצע?

ואם למשל, מישהו אנגלי שרק הכרת שם סטטוסים נגד ישראל, גם אותו תמחקי או שתנסי להראות להם את הצד הישראלי?

(וכדי שהשאלות שלי לא יקראו כאילו אני שופטת, אני אבהיר שאני שואלת מתוך עניין.
)

תראי, אתחיל ואומר שאני מאמינה מאוד

במשפט "תראה לי מי חברך ואומר לך מי אתה". אני מאוד משתדלת להתחבר לאנשים שאני מרגישה שיש ביני לבינם מכנה משותף. גם פה באנגליה שאני די נואשת לחברה אני משתדלת לא להתחבר "סתם" לישראלים אלא לכאלה שאני יכולה למצוא איתם מכנה משותף חוץ מהיותנו ישראלים או זוג ישראלים או הורים ישראלים.

דבר שני, האמת היא שאף אחד מהכפר שלנו , בו אנחנו יהודים וישראלים יחידים, לא דיבר ולא שאל. לא חברים ולא שכנים. מצד אחד זה טוב, לא רוצה להיכנס לזה, מצד שני קצת מעליב, לא מתעניינים מה קורה עם המשפחות שלנו בארץ? אבל מצד שלישי אולי זאת תרבות? בכל מקרה, הם לא מעירים לי על הסטטוסים. אני עושה שיתוף על כל מה שהוא פרו ישראלי ומסביר את המצב בדרך שנראית לי נכונה ומוסיפה משהו באנגלית שגם הם יבינו.

מישהו אנגלי שירשום נגד ישראל יהיה לו סיכוי אחד עד שלושה של ויכוחים מתורבים על המצב. אם אראה שהוא סתם מדבר, לא מבין על מה ולא מוכן לשמוע או להקשיב ממישהו שמבין קצת יותר ממנו (אני) על המצב בארץ אז אולי אנחנו לא צריכים להיות חברים. אני לא יכולה להיות חברה של מישהו, גם לא וירטואלית, כשאני יודעת שהוא שונא את מי שאני או מה שאני מייצגת או את המדינה והמולדת שלי. אני לא מתכחשת שאני ישראלית ויהודיה, אני גאה בזה ואם למישהו זה מפריע אז (סליחה על הסלנג והברבריות) שיקפוץ לי. אני לא שופטת אותם על המון דברים אחרים שראויים לשפיטה.

ודבר האחרון, אני לא מפחדת ששופטים אותי. את יכולה לשאול גם מתוך שפיטה.

(למרות שגם מתוך עניין זה בסדר)

מקווה שיצא לי ברור.

MayFebruar

New member
זה בהחלט עניין של תרבות

גם כאן הנורבגים לא שואלים ולא מתעניינים. גם המשפחה של בעלי. הם גם ככה בקושי מתעניינים בנו, אז שישאלו מה עם המשפחה שלי?

אני חושבת שאם מעלים את הנושא אז הרוב יגידו את דעתם. אבל כאן מאוד מקובל לא להיכנס לעניינים אישים ופוליטים אפילו עם חברים. כל אחד שומר על דעתו לעצמו וזהו.
בסוף מתרגלים ומשלימים עם הפער התרבותי הזה (לקח לי קצת יותר מ-3 שנים)...

ואת צודקת, אין צורך להתחבר עם אנשים ששונאים את מי שאת רק בגלל שנולדת במדינה או שייכת לדת מסויימת. לא סובלת שינאה גורפת

יצא לך מאוד ברור. תודה.
כתבתי שאני שואלת מתוך עניין כדי שהשאלות שלי לא יקראו בטון שלא כיוונתי אליו

למעלה