המצב בקאנטים...אבל

המצב בקאנטים...אבל

זו לא סיבה שנסיט או ניתן להסיט את עניין הנשים וזכויותיהן מסדר היות הלאומי (המעט שאנחנו נמצאות שם). כדי לתת מוצא לכל מה שיש לנו לומר כנשים מנקודת מבט נשית-פמיניסטית על המצב בארץ, אני גם פותחת את השירשור הזה וגם מתכוונת להכניס לקישורי הפורום ולמאמרי הפורום את כל מה שיש לכן לומר ושתעברנה אלי / לכאן קישור או מאמר בוורד. חשוב לי לראות כאן את כל הכתבו והמאמרים והידיעות שמביאות נשים לעיתונות ולתקשורת על המצב - כמו גם לתת במה לדעתכן שלכן. סדר היום הלאומי, המתלהם, נקבע בעיקרו ומאז ראשיתנו על ידי גברים. זה הזמן לצבור הרבה עמדות ולתת להן חשיפה, זה הזמן לנשים לקחת את המושכות ולהתחיל להשפיע על דעת הקהל בארץ, כמו גם על מהלכים מדיניים וצבאיים. אז...תתחלנה לכתוב ולהביא קישורים. ציפי, כאן, ורק כאן - יש מקום לכמה דגלים שתרצי. חנה נ.ב. אני כתבתי כבר את הסנונית הראשונה - אני מנסה להעלותה לעיתונות הכללית, מה שפירסומה כאן עלול לשבש. כך שזה יופיע כאן בעוד יום-יומיים.

ציפי ג

New member
../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif ../images/Emo104.gif איזו נדיבות חנה

עכשיו אני אוכל לשים כאן דגלים לזכר כל קורבנות השלום של היממה האחרונה (כולל נפגעי הפיגוע דהיום)
מועדים לשמחה

כאן - חופשי

ואם יש לך אמירה פוליטית, כאן המקום להוסיף אותה. לא לדיון קודח (שיועבר לפורומים הראויים) אלא כבמה לביטוי פוליטי / בטחוני / מדיני של הגולשות.

wolf18

New member
דגלים../images/Emo104.gifדגל../images/Emo104.gifדגל../images/Emo104.gifדגל../images/Emo104.gif../images/Emo34.gif

חנה, דגל ישראל הוא לא אמירה פוליטית. דגל ישראל הוא עדיין בקונצנזוס כסמל מאחד. אני לא חושב שצריך לפנות מקום מיוחד לגולשות/ים הרוצים להצמיד בכל הודעה ללא קשר לתכנה את דגל ישראל ו/או כל אמוטיקון/סמל אחר. השלב הבא הוא חיפוש אמירות פוליטיות בכינויים שונים ופתיחת שרשורים נפרדים גם להם.דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל
דגל

אתה טועה, אבל מילא

העיקר שהמסר הובהר ואני מוכנה שיעמוד כאן שירשור להוצאת לחצים לכל אורך המלחמה הקרובה.

היות וההצהרה היא כן פוליטית-לאומית

כפי שציפי עצמה ציינה באחת מהודעותיה. ההצהרה לגיטימית לחלוטין - רק שהיא לא שייכת לפורום הזה ובנוהלי וחוקי הפורום במפורש מוקפד עניין הרלוונטיות. גם ככה נושאים רבים וקשת רחבה של עניינים קשורה לפמיניזם ומעמד האשה. אין צורך להתפזר כאן לבלתי-רלוונטיים. את דיעותי אינני מסתירה, כך גם ציפי - אבל הדיון בינינו בדיעות ועמדות והצהרות פוליטיות ו/או לאומיות ו/או תאולוגיות ו/או בטחוניות - ימשיכו להתנהל במקומות המיועדים לכך. אתם לא טועים בדעתכם - אתה טועה בניתוק ההצהרה מהדגל וכל עוד הטעות לא חוזרת כאן בפורום אלא בשירשור הזה - אין לי כוונה להרחיב כאן ו/או לתקן אותה.

ציפי ג

New member
או. קיי. אז בואי נדון ../images/Emo104.gif

בשאלה מהותית, לדעתי. אני זוכרת נאום שלך, שנערך לפני קהל רב של זכרים ונקבות, כאשר כחלק מהאג´נדה המוליכה אותך, החלטת להפיץ את מסר הפניה במין נקבה לקהל מעורב. אני זוכרת דיונים שמתחילים מנושאים כמו איזה כתבה נחמדה היתה בעיתון, ומובלים לשאלה, למה הוזנחו מנהלות פורומים, כאשר התפרסמה הכתבה. כל אדם נושא דגלים מסוימים בחייו. יש אנשים שהדגל שלהם הוא פמיניזם, ואת ביניהם, ולכן על שאלה בפורום חינוך לגיל הרך על למה הילדה לא ששה לגשת לאביה, שאלת עד כמה נמצא האב עם הילדה. שאלה שלטעמי ממש לא נכונה, משום שמנסיון אישי אני יודעת, שאינה רלבנטית תמיד. יש אנשים שהדגל שלהם הוא הומוסקסואליות, ואם בעבר מישהי כתבה כאן הודעה על מה נשים אוהבות או לא אוהבות שיעשו עימן, יצא קצפה של אוגוסטוס על הזנחת הלסביות. ויש אנשים שהדגל שלהם הוא פשוט דגל. ואם אני בתוספת להודעות הנוגעות לפורום בוחרת לשאת את הנס בגאון, זו זכותי, כל עוד להודעותי קשר כלשהו לפמיניזם. מועדים לשמחה ושבת שלום.

ציפי - הדגל (הלאומי) של שתינו

הוא דגל ישראל, למרות שאנחנו ממוקמות כמדומני בצדדים שונים של המפה הפוליטית. עדיין, הפוליטיקה המדינית - בטחונית שייכת למקום שאינו קשור לפורום פמיניזם, או אם קשור - הרי שרק בכך שהזה בדיוק צידה של הפוליטיקה בו אין לנשים הרבה דריסת רגל וארועים בזירה הזו מביאים לרוב לדחיקת קידום זכויותיהן. אין לי בעייה לדון בדברים - אני רק הגדרתי - ובברור רב - את בקשתי להוציא הצהרה פוליטית-מדינית-בטחונית מתחומי הפורום. לו היה זה דגלך המרכזי, הוא היה מופיע בהודעותייך לפני שנה ושנתיים. הוא לא. לחמת יפה על דגלים מהותיים בלי לצרף להם אייקון שעניינו התרסה. בואי לא ניתמם - נשיאת הדגל האובססיבית היא בעיקר סממן (לצערי) בשנים האחרונות של המחנה הלאומי. אז כפי שאני לא נושאת את דגלי שלי כאן - אני מבקשת ממך בכל לשון של בקשה להמנע מלהביא את הצהרותייך הפוליטיות שלך לכאן. אין לי כוונה לצטט אמירות שלך מפורומים אחרים או לעשות שימוש ברטוריקה ממסכת כדי להוכיח נקודה כלשהי. העניין הוא פשוט - לו הדגל היה מצוף תמיד להודעותייך, אולי זה היה מעצבן לי את העיניים אבל זו אכן זכותך להציבו מתי ואיפה שאת רוצה. הצבתו לראשונה בתזמון הנוכחי היא הצהרה פוליטית ולזו אין כאן מקום. אני אשמח - רק תגידי לי היכן - לדון איתך בהבטים פוליטיים בפורומים רלוונטיים. לא כאן. מה שכן - כפי שציינתי בראש השירשור שפתחתי בנושאי השעה, קולן של נשים נשמע פחות מדי כשמדובר בעיצוב סדר היום הבטחוני ואני יותר מאשמח אם תבטאי שם את עמדותייך בהרחבה, כדי שאוכל לתמוך כמנהלת פורום פמיניזם ע"י הפצתן ברשת. לצורך העניין - גם כאן, כמו בנושא הדגל - אני מנתקת את עמדתי הפרטית מהגישה הניהולית הזו ומתכוונת להפיץ את הקול הנשי ללא קשר לימין או שמאל. כולן תבאנה לידי ביטוי, אם תרמנה את הכפפה ובמקום לשחק איתי בהורדת ידיים בנושאי ניהול הפורום וסדר הדברים של מי ישלוט בכיפה, תשבי לכתוב את דעתך האמיתית על המצב. ושוב - אני מצפה ממך, כמנהלת, ליותר מאשר מכל גולשת אחרת - אם יש בקשת מנהלת וכללי רלוונטיות בפורום, כבדי אותם. אין לך עילה לזעוק לחסימת זכות הביטוי שלך היות וזו נשמרת על ידי בקפידה מקדמת דנא למרות חילוקי דיעות רעיוניים שיש בינינו. וגם היום, בעצם ההזמנה לפרוש את דיעותייך. תודה חנה

ציפי ג

New member
האייקון שלי אינו התרסה ../images/Emo104.gif

הוא מפורש על ידך ככזה. הוא סמל ליהדות, ולזכותי לחיות כאן. אכן יש אנשים שזה מתריס מידי עבורם שאני יהודיה ואני חיה כאן, והם דואגים לפוצץ אנשים כמוני כל יום ברחוב. אכן יש לי הרבה רעיונות שאני מאמינה בהם. למשל הנקה, או למשל הדת שלי, או למשל הרעיון שמשפחות ברוכות ילדים הן משהו אגדי, ועוד כהנה וכהנה. וגם היהדות והציונות הוא רעיון שאני מאמינה בו ותמיד האמנתי בו. כאשר זה רלבנטי, אני בהחלט מביעה את הרעיון הזה, וראי הודעתי היום בפורום ספרים וספרות, בנושא. ואכן לא תמיד אני מרגישה שיש צורך להחצין את הרעיונות שאני מאמינה בהם. אבל היום ביום פקודה, בו עומדים אויבינו להשמידנו על עצם מגורינו כאן, על עצם זכותינו בפיסת מולדת זו, אני מרגישה צורך עז להחצין את הרעיון היהודי ציוני בו אני מאמינה. היות וההחצנה שלי היא גרפית (ותודה לאורן על האייקון המקסים) היא אכן בולטת לעין כל. אבל העובדה שאת יודעת שיש לי הרבה רעיונות אחרים, מצביעה על כך, שבכל הפורומים באים לידי ביטוי רעיונות שאינם 100% מנושאי הפורום. הייתי רוצה שכולם כאן יניפו את הדגל ואני אבלע בהמון דגלים כחול לבן. מועדים לשמחה ושבת שלום.

augustus

New member
יופי, אם כבר הזכרת אותי

אין דוגמא טובה ממני. למרות שהלסביות היא מרכיב מרכזי מאוד של זהותי, אני לא נוהגת להציף את ההודעות שלי ב
או
למיניהם בלי קשר לתוכנן. חוץ מזה, אני זוכרת את ההודעה ההיא, בסך הכל הסברתי שההצהרה לגבי "נשים" גורפת מדי, מדוע את מתארת זאת כ"יצא קצפה"? האנטגוניזם שלך כלפיי מצער, אם כי לא מפתיע.

ציפי ג

New member
אוגוסטוס, חנה וטל דגל|

מבחינתי אוגוסטוס, וזו בדיוק הנקודה שלי, אין שום הבדל בין מלים ותמונות, וכמו שלך יש בהחלט זכות להביע את האמת שלך במלים, לי יש זכות להביע את האמת שלי בתמונות, כל עוד ההודעה שלי קשורה לפורום. לסיפא האישית שלך, אני בוחרת לא להגיב. מבחינתי תשימי דגל של לסבית על כל הודעה שלך. זה לא היה מטריד אותי גם לו עשית זאת בפורום שבניהולי. ולחנה, עם כל הכבוד לבקשתך, אני חוזרת על טענתי שאין לך זכות לקבוע לי האם לשים דגל עלי יד שמי או לא. אבל היות וזה כל כך מפריע לך אני אשתדל לא לקלקל לך את האסתטיקה בכחול לבן שלנו עוד, או באיזו הודעה שלי באיזה נושא באשר הוא. תודה על האיחולים הלבבים לבעלי. אני שמחה לבשר, שבמהלך השבת התקשרו אליו שוב, וזמנו אותו בדחיפות, ובשל השבת הוא בקש לדחות זאת למוצ"ש, ובערב הודיעו שהורידו מעט את הכוננות, והוא יכול להשאר בבית, עד להודעה חדשה. טל תודה על הודעתך במסר. שבוע טוב, ומעדים לשמחה.

נייר עמדה!

מצורף מסמך עמדה הנשלח לכל מערכות העיתונים והרדיו כתגובת נוער מרצ על האירועים האחרונים, הוא מצורף לעיונכם. נוער מרצ בנוסף קורא, לאיחוד מחנה השמאל הישראלי - זאת שעת המבחן שלנו! לתגובות ולהצטרפות נא לפנות אל הפורום שלנו

AYELET1

New member
פורום נשים מוכות

נתקלתי בשאלה אודות קיום פורום כזה. האם ידוע לכן? תודה

פורום אלימות בתפוז לצערי נסגר

ישנם שני מקומות להפנות אליהם: בתפוז - פורום מקום ששייך לאתר מקום המצויין של אילנה ודניאל בוואלה - פורום אלימות במשפחה של דניאלה ג. שניהם בתים חמים ותומכים למי שמצוייה במצוקה.

AYELET1

New member
לפורום אלימות בוואלהבאמת הפניתי

עוד קודם. ולקישור נוסף תודה

wolf18

New member
פורום אלימות../images/Emo104.gif

ככל שידוע לי פורום אלימות לא נסגר, מנין המידע הזה? יכול להיות שאת מתכוונת לפורום אלימות במשפחה אולי? נא לדייק.

למעלה