המצב בעזה שוב מתחמם.

המצב בעזה שוב מתחמם.

אתמול אמבוש על שיירה של שר, היום רצח של ארבעה ילדים של בכיר במודיעין הפלסטיני... כמה זמן אתם נותנים עד שעוד 'חיסול כושל' או 'הפגזה רשלנית' שניתנו בהוראת הסגל המדיני ימשכו את האש חזרה לכיוון ישראל? על מה אני מדבר? על מה שקורה בכל פעם שהמצב בעזה מתקרב על סף מלחמת אזרחים פנימית- משום מקום מגיעה פאשלה ישראלית טיפוסית שמאחדת מבין הפלסטינים את השורות כנגד ישראל. זכור לי אז כשכל העסק התחיל להתחמם בפעם הראשונה וכשאוטוטו והפלסטינים שוברים על עצמם את הכלים זה היה החיסול של סמהאדנה וה"פיצוץ המיסתורי"(שהיום עם גילוי הכשל של מערכת הארטילריה כבר יכול להיות יותר ברור) של משפחת ראלייה. בפעם השניה כשהעסק התדרדר ברחוב הפלסטיני החלו המבצעים הגרנדיוזיים של צה"ל-תחילה במנהרות בפילדלפי, אחר-כך בצפון הרצועה... ובפעם האחרונה היה כמובן ההפגזה המוטעית-למרות-שידענו-שזה-לא-בטוח-במאה-אחוז בבית-חאנון. 'למה' אתם שואלים? כי מבחינה ישראלית הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות כרגע בעזה הוא מלחמת אזרחים- לא רק שהוא עלול להצית גם את יהודה ושומרון, הוא גם עלול עוד לשאוב את ישראל לתוך עזה כנגד רצונו של אולמרט, כי ברגע שהאנרכיה תהיה מוחלטת, יעופו לצדדים לא רק גיצים... הטקטיקה של אולמרט היא Fight Fire with Fire וכל כמה זמן שלהבות הסיכסוך הפנימי-עזתי מתלהתות הוא משליך פנימה איזה דינמיט שבולע את כל החמצן ומפנה את הזעם אל ישראל, את הביקורת הוא מוכן לספוג, אבל לא את ההכרה שלתוך עזה חייבים להכניס כוח בינלאומי בדחיפות. יאללה, מי שם הימורים? אני מהמר שזה יהיה עוד 'חיסול כושל' כנגד איזה מפעל קסאמים שפועל במרטף של בניין דירות.

למעלה