המצב באילת

little mermaid

New member
המצב באילת ../images/Emo10.gif

היי לכולם חזרתי בתחילת השבוע מאילת ואני מאוכזבת בטירוף מהמצב שם מתחת למים!!! אז נכון שהיה טוב לחזור לצלול אחרי שלא צללתי מאוקטובר (בגרויות) ובעצם בקושי צללתי , ונכון שהיה כיף לראות כל מיני יצורים חדשים שעוד לא ראיתי אבל כל אלה מתגמדים לצד המראות המדכאים והמכעיסים מתחת למים... הכל חום וכבר ממזמן לא צבעוני כמו פעם ואם כבר רואים איזה אלמוג "חסה" ירוק אז ממש עולה חיוך אבל נמחק מיד כשרואים את האנשים שהחליטו לעצור רגע באמצע השנירקול שלהם ולחכות לחברים שלהם בדיוק על ראשם של אלמוגים מסכנים, או לחילופין לראות צולל שהחליט לקחת איתו אלמוג קטן ונחמד לאקווריום בבית להראות לחבר´ה ותוך כדי הצלילה בעודו מחזיק אותו ביד הוא גם דואג לדפוק אותו באלמוגים אחרים ולשבור ולהרוס גם אותם. כמובן אסור לשכוח את ההוא עם האופנוע ים שהחליט לאסוף את בת זוגתו הישר מהכסא בחוף הנסיכה בין כל השוניות. בקיצור, המצב גרוע והולך ונהיה גרוע יותר מיום ליום - פשוט עצוב!!!

rigi

New member
אהה....אתה חי בישראל.....

זה צריך להיות מובן מאליו.... ככה הישראלים מתנהגים.. בים .. באויר ובכבישים.... חוסר התחשבות בזולת.....זלזול...בחיים בטבע ובשכניהם אבל משום מה אף אחד לא מציע פתרון או לחילופין עושה משהו........

קותי

New member
את צודקת לגבי ההתנהגות של חלק ...

מהישראלים אל ערכי הטבע שלנו. אבל לא הייתי אומר שהכל חום. יש איזורים ויש איזורים. חוץ מזה עכשיו קיץ ולפי דיווח של חבר צולל, טמפרטורת המים עלתה מעבר למקובל בים סוף, וגם זה פוגע באיזון האקולוגי. למים חמים מדי יש השפעה על תמותת אלמוגים ועל בריחה של דגים מסויימים מהאיזור. אני מניח שחלק מהדגים יחזרו כאשר המים יתקררו קצת.

ניב ד

New member
../images/Emo27.gif להעיר ולהתלונן

במקרה כזה אם את על החוף ויש עליך פלאפון - להתקשר מיד לפקחים. המהדרין החמושים במצלמה יכולים גם לצלם את הארוע כמו שנוהג לעשות בני מסנובה. אפשר גם להעיר לצולל במים. אגב בני, אולי אתה יכול לפרסם פה את המספרים של הפיקוח ובעצם של כל מי שרלבנטי לאילת - כולל חיל הים לצלילות לילה אם כבר.

קותי

New member
לגבי חיל הים לצלילות לילה:

הטלפון להודעה על ביצוע צלילת לילה באילת הוא: 6366309 באיזור חיוג 08

pilovich shahaf

New member
נוהל צלילת לילה-מפרץ אילת ../images/Emo45.gif

כפי שפורסם בצלילה למדריך-התאחדות הישראלית לצלילה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעייה בהבנת הנקרא

על פי סעיף 3 לנוהל המצורף עלי לדווח לחיל הים אם הצלילה מתארכת מעל למתוכנן. מאחר ובבדיקה האחרונה שערכתי הטלפון הציבורי בסלע יהושוע לא תקין, איך בדיוק אני אמור לדווח ? תודה למי שיעזור. ו ב ב ח י " נ

bennysnuba

New member
נדמה לי שהכוונה לכניסה למים

לכולנו יצא להתקשר לחיל הים, לתת להם פרטים ואח"כ לפגוש מישהוא/היא בחוף ולדבר שעתיים לפני הכניסה למים. במקרה זה כדאי ליידע את חיל הים. בכל מקרה אני תמיד לוקח מרווח בטחון של חצי שעה ומדווח על צלילה מתוכננת של עד שעה ומשהו.

bennysnuba

New member
מספרי טלפון רלבנטיים ../images/Emo33.gif

קודם כל אני מציע להעיר בנימוס (גם מתחת למים) צולל שאיננו מוזן או נוגע באלמוגים, ברוב המקרים יגיב לסימון של צולל אחר וייתאזן או ייזהר. במידה ולא, שימו לב מיהו והיכן הוא יוצא. מספר הטלפון של שמורת האלמוגים בשעות היום 6376829 08 אליאב מנהל שמורת האלמוגים (מירס) 762334 057

למעלה