המצאות וממציאים

המצאות וממציאים

אז עוד לפני ששומרון העיר בעניין ההמצאות שלנו, חשבתי שזה היה החלק היצירתי ביותר בשאלון הרי לפניכם ריכוז ההמצאות-שלא-הומצאו שלנו. מי מרים עכשיו כפפה? נטמג: מחשב אישי שגם עושה קפה טל: מקלדת שתמלא את השאלון הזה במקומי מוזרה: משהו שינקה את האדים מהמשקפיים כששותים תה גנוב: פין בטיחות אלגנטי. אני מחפש עכשיו פתרון לדבר שאפשר להשתמש בו במקום פין בטיחות. (??????? הלל, אתה הבנת אותו???) שלי: (מכונה) כזאת שתחשוב במקומי לאזארוס: מסיר שנאה ודעות קדומות. אטיוד: קריאת מחשבות מארסו: היכולת להחזיר את הזמן לאחור מנטה: דיאטן דתות. גנגי: את החלק הזה שעליו יושבת המקלדת - אבל מסתובב. עידן: תַקָן אוטומטי לשפה עברית מדוברת. שיבולת: משתיק קול לעבודות בניין ולקולות בנאים אוח: כל המצאה שמונעת לחלוטין את הסכנות שבהמצאות שכן המציאו (למשל, מטוסים שלא מתרסקים, סלולרים שלא מאיידים ת'מוח) וכמובן, יש חור כזה ענק בכל הקשור לריפוי מחלות. פרידום: עץ שמצמיח כסף. שירה: מעיר לבבות וראשים כבויים. נאוה: מכשיר שבורר את המעשים שלי ומצפצף במקרה של פאשלה מתקרבת הלל: מכונה שתעודד אנשים לחשוב בעצמם. מצטערת אם פיקששתי מישהו. זה לא אישי (שומרון-אתה לא הצעת כלום, זה לא אישי)

מילאתי את השאלון

באחת בלילה למי היה כוח לחשוב -:) (ההמצאה של שלי יכלה מאוד לעזור לי באותו רגע) אבל אני בהחלט יכול להזדהות גם עם ההצעה של פרידום, יכולתי להעזר בה עכשיו.... אתם רוצים הצעה מקורית? מה אתם אומרים על מכשיר שיעשה long play לזמן? (מכירים את הלונג פליי בוידאו שמותח קלטת של 3 שעות ל-6?? אותו רעיון..) אף פעם אני לא מוצא מספיק שעות ביממה להספיק את כל מה שאני רוצה לעשות. (גם אם אני קם שעה קודם, כדברי הגשש שייקה לבית לוי)...

Idan91

New member
עדיף מכשיר

שיעשה short play לשיעורי מתמטיקה. או בכלל - לבי"ס.

בשימוש לא זהיר - אולי....

אבל בשביל לקצר את החיים יש לי כמה פתרונות יותר טובים.

hillelg

New member
שמתם לב

שאני ושלי הצענו הצעות הפוכות בדיוק? מי בעד שלי ומי בעד של שלי?
ולא, לא הבנתי את דברי הגולש המתקרא גנוווב.

אטיוד5

Active member
אני בעד זאת של שלי

קודם כל כדי להרגיז אותה, אומר שזה בגלל שהיא אשה.
ושנית, איך שאני רואה את העולם הזה, עדיף באמת שהרוב לא יחשבו בכלל. או כמו שאמרה ברברה טוכמן (?, וגם אשה, כמובן) בקשר ל"תהליכים הסטוריים" (זה דיון בפני עצמו - האם הם קיימים בכלל, או שההיסטוריה היא רצף של מהלכים אקראיים) - ... never rule out stupidity as the main reason.

אבל את ההמצאה של שלי

כבר המציאו. קוראים לה - אינטרנט! (ואני מוכן להשבע שכבר שלחתי את ההודעה הזאת לפני כחצי שעה ואין לי מושג לאן היא נעלמה. מכונה ארורה!)

Mנטה

New member
מישהו הבין את ההמצאה שלי ?

אני בטוחה שלא
אז הנה הסבר: יש אנשים שלא מצליחים לאכול נכון, בדיוק כמו שהם צריכים. אז הם אוכלים יותר מדי ונהיים נורא שמנים, או פחות מדי ונהיים בולימיים, ויש מלא תיאוריות משונות על אוכל כמו להפריד את ההוא מהזה או את הזה מהעוד אחד, ויש צמחונים, ואוכלי בשר וטבעונים ומאקרוביוטיים וכאלו שאוכלים הכל חוץ מE כל מיני ואלף ווריאציות על נושא מאוד פשוט: כשאתה רעב תאכל, כשאתה שבע תפסיק. בגלל זה המציאו מקצוע מאוד חשוב (בעיקר למי שעוסק בו) שנקרא דיאטן. זה הבן אדם שקובע לך כמה כדאי לך לאכול, מה הכמות המומלצת, מתי, באיזה נסיבות ואיך להתמודד עם פיתויים. עכשיו תחשבו על היישום של התפקיד הזה, התפקיד המדהים הזה שקובע כמויות שימוש, אם הוא היה מיושם על דת ! לאחד הוא היה אומר - תשמע, אתה יותר מדי נסחפת לניו אייג' מה שאתה באמת צריך זה שלוש תפילות ביום ולסגור ענין. ולשני הוא אומר, אתה יותר מדי מדקדק בהלכות, מספיק שתתמקד בבין אדם וחברו. ולשלישי הוא אומר, בואנה, אתה ממש יצאת מכלל רוחניות, אולי כדאי שפעם בשבוע תאכל ארוחה חגיגית לציין את זה שהשבוע חלף... בקיצור, מישהו שיעשה סדר ובעיקר ויסות, לכל הענין ה"רוחני" והדתי שמסתובב פה בפראות מטורפת....... אז מה אתם אומרים ? שווה ? יצא לי מזה כסף מתישהו
?

אטיוד5

Active member
בטח ששווה ...

השאלה רק לְמה.
בתור סניף משני לעסק שלך מה עם אינסטלטור צ'אקרות? אחד שמסתובב בין הבריות, פותח וסוגר אותן.

Mנטה

New member
כבר יש כאלו ...... ../images/Emo3.gif

כל המטפלים האלטרנטיביים פותחים וסוגרים מרידיאניים, משחררים צ'אקרות סתומות וכל זה, זה לא חדש.

hillelg

New member
אני מסכים איתך

שהעניינים ה'רוחניים' בלי ויסות ומידוד, עלולים להיות לא מתאימים במקרה הטוב, ובמקרה גרוע יותר גם הרסניים. מצד שני, באמת, 'דת' קבועה ומתוקתקת לגמרי, ללא כל כיוון אישי או הזדהות, גם כן לא שווה את הנייר שעליו היא כתובה. אך באמת, רבים מהרבנים אשר מהווים מדריכים רוחניים אישיים לתלמידיהם, כאלה הם: לאלה אומרים שיש לשים דגש יותר על תפילות קבועות, לאלה נותנים דחיפה לאמירה אישית, לאלה אומרים שהם צריכים להיכנס ללימוד בצורה חזקה, ולאלה אומרים לקחת איזה שבוע ולנוח מכל העסק, וסתם להירגע. אפילו לשחק במחשב. כאלה, לפחות, הם הרבנים בישיבה שלי. אז מה, גנבו לך את הפטנט?

Mנטה

New member
אני שמחה לשמוע, אבל לא גנבו לי.....

כי אצלי יש אנשים שיקבלו המלצה להיות חילוניים או להתעסק בניו אייג'
ואני מניחה שהרבנים בישיבה שלך לא ימליצו כזאת לאף אחד. ובכל זאת, אני שמחה לשמוע

hillelg

New member
טוב, זה כבר עניין של אידיאולוגיה,

אמונה ואמת. דיון אחר.

להווי ידוע כי חלק ניכר מההמצאות

כבר קיים בצורה זו או אחרת מחשב אישי שגם עושה קפה - הופיע לפני יותר משנה ב./ . מדובר במחשב המחובר בשן כחולה לפרקולטור, וניתן להפעילו דרך הרשת או באמצעות scheduler. ניקוי אדים ממשקפיים - יש פעולת מניעה - ציפוי כימי (אותו חומר המשמש לכך במשקפי שחייה שאינם מתכסים אדים). מכונה שתחשוב במקומי - עובדים על זה. למי שמתעסק בתכנות - כבר היום יש כמה אפליקציות שיוצרות קוד מקור בצורה עצמאית (בC, JAVA או XML) על פי בקשת המשתמש. כמו כן קיימים אלגוריתמים לפתרון בעיות כלליות, חוץ מבעיות NP-שלמות. מסיר שנאה ודעות קדומות - היה בשימוש בסוף שנות ה60 בארה"ב, אך הוצא מחוץ לחוק. יעילות מוכחת, אך תופעות לוואי כללו הסרת אבחנה במציאות כמות שהיא. עדיין, אסיד ונגזרותיו הם כנראה הכיוון להמצאה, אלא אם נבחר בפתרון מסוג תפוז מכני (ולמה בהפצה בארץ הוספה ה היידוע לכותרת?) מקלדת - קיימות היום אלחוטיות. אפשר לסובב לכל כיוון. תיקון אוטומטי לשפתנו - קיים. קוראים לו וורד. איפה הזכרת שהתיקון צריך להיות נכון, מדויק או מועיל? משתיק קול - קיים בעיקרון. WHITE NOISE GENERATOR. הבעיה היחידה היא חישובית. ייפתר כשתהיה מכונה שיכולה לחשוב במקומנו. מעיר לבבות וראשים כבויים - אני לא בטוח אם אנחנו באמת רוצים המצאה מסוכנת שכזו. מתריע פאשלות. קיים. קוראים לו אמא (או מי שלא יהיה שתמיד אומר אח"כ "אמרתי לך") מכונה שתעודד חשיבה - גם קיימת. כרגע אנחנו עובדים קשה מאוד על השכחתה מהציבור, נא לא להפריע. שומרון כבר דיבר בעד עצמו, והמצאתו היא אכן אחת מהיעילות יותר שהוזכרו.

הראש היהודי ממציא לנו פטנטים

לא מדינה נידחת לא משק מפוקפק הארץ מתפתחת בצעדי ענק. זה עסק יסודי! מספיק עם סנטימנטים! הראש היהודי ממציא לנו פטנטים! למן התנאים ועד הדווקאים עוד לא היה מן דור כזה של ממציאים!

למעלה