המפתח בידי ש"ס

המפתח בידי ש"ס

הינה מבזק של YNET: הקבינט נוטה שלא להחליט על הרחבת הפעילות הקרקעית הקבינט הביטחוני נוטה שלא להחליט על הרחבת פעילותו הקרקעית של צה"ל למלוא הגזרה בדרום לבנון. השר אלי ישי, החבר בקבינט, אמר כי "יש לכתוש כפרים שבהם יש התנגדות מן האוויר, לאחר התרעה לתושבים לעזוב את הכפר עד יום מסוים. אין להיכנס לכפרים בהם מחבלי חיזבאללה בטרם הפכו ל'ארגז חול'". הדיון נמשך. (רוני סופר) ש"ס מייצגת בממשלה את הקוטב האנטי-תבוסתני, בניגוד לשרי העבודה וחלק מקדימה המחבלים במאמץ המלחמה ומונעים ניצחון. ש"ס צריכה לפעול מיידית להקמת ממשלת חירום לאומית ולאיוש מחדש של משרד שר הביטחון.

אני לחלוטין תומך בהקמת ממשלת

חירום לאומית ומינוי שר ביטחון אשר יצא מתוך מערכת הביטחון, עם עדיפות לרמטכ"ל לשעבר כשר ביטחון. כמו כן אני מסכים עם ארי שביט מהארץ שאמר כי "צירופם המיידי של אהוד ברק, משה יעלון, בנימין נתניהו ויוסי ביילין לקבינט חירום מיוחד יאפשר לאולמרט להפיח רוח מחודשת בציבור ובכוחות הלוחמים וליצור תפנית אסטרטגית. שעת החירום של קיץ 2006 אינה נופלת בחשיבותה משעת החירום של קיץ 1969. הקמתה של ממשלת חירום היא צו השעה. "

רק לא ברק וביילין

לא צריך את מפלגת הגלאונות/ים. במקום ברק שהעבודה תשלח את עמי איילון או וילנאי. הכי הרבה צריך בממשלה את ליברמן ואפי איתם כדי לנטרל את הפינסים/ות.

Haemek

New member
ברק? למה?

זה לא היה הוא ששרף את כל שעשו רבין וביבי לפניו וזו אחת הסיבות למלחמה שיש לנו מאז? זה לא היה הוא שהבריח את צהל מלבנון כמו שצהל ברח ומאז קוראים לנו קורי עכביש? זה לא היה הוא שבתקופתו נחטפו ונרצחו 3 חיילי צהל והוא "הבליג" ולא עשה דבר? זה לא היה הוא שנתן להם 48 שעות להפסיק את האינטיפאדה אחרת הוא "ממש יכעס" ובסוף לא עשה כלום (ואז שואלים מה קרה לכושר ההרתעה שלנו)? זה לא היה הוא שהעם העיף אותו לכל הרוחות אחרי שנה וקצת, אחרי שהשוטה הרס כל חלקה טובה? למה אתה רוצה אותו עכשיו בחזרה? למה?

ציטטתי את מאמרו של ארי שביט ../images/Emo13.gif

ובכל אופן, לא אמרתי למנות את ברק לראש ממשלה אבל זה לא נראה לי רעיון רע כמו שהתכנס פורום ראשי ממשלה בהשתתפות אולמרט, פרס, נתניהו וברק לגבי נושא הגרעין האיראני - לכנס קבינט בטחוני מיוחד שידון בענייני המלחמה ויקבע את ההחלטות יחד ויכלול ראשי ממשלה ורמטכ"לים לשעבר, כי אני מאמין שבשיתוף מוחות ודעות שונות ניתן להגיע להחלטות הכי נכונות.

Haemek

New member
אבל מה יש לברק להועיל

האיש דפק כל מה שהוא נגע בו, למה להתחשב בדעתו? למה לקחת דיעות מאיש שאין לו מושג מה לעשות, אבל הוא בכל זאת עושה ודופק הכל? יש משהו מיוחד שהאיש יכול להציג כתרומה לישראל, שבעטיה הוא נראה בעל דעות שיש יתרון בצידן?

טלמ

New member
ממשלת חירום זה סתם ופורום ראשי---

ממשלה לא יועיל הרבה. במיוחד שברק די אשם לצערי במצב שלנו. החיזבאללה רואה בנו פחדנים בגלל הדרך שיצאנו מלבנון - כמו גנבים שבורחים בלילה. ישראל הייתה צריכה לצאת מלבנון עם תזמורת צה"ל, באירוע חגיגי שיראה שאנחנו לא בורחים אלא מקיימים אירוע היסטורי שמח לעם הישראלי ולאיזור כולו. פרס הוא כבר חלק מהקבינט ופורום השבעה אם אינני טועה ונתניהו ראש האופוזיציה שמעורב בצורה חלקית. בכל מקרה, אין צורך בפורום ראשי הממשלה, בלי שרון זה לא שווה כלום ושרון...במצבו כרגע. בנוגע לממשלת חירום לאומית - הממשלה דווקא מתנהלת די יפה ותתנהל בצורה דומה גם אם נצרף את הליכוד, ישראל ביתנו, האיחוד-מפדל ומר"צ. צירוף סתמי של עוד מפלגות רק יצייר לציבור שממשלת קדימה-עבודה-גמלאים-ש"ס חלשה ואינה מסוגלת להתמודד לבד. אני מאוד מרוצה מהתנהלות פרץ, שלמעשה משפיע הרבה פחות מאולמרט וחלוץ. ואולמרט...מתנהל מצוין. הדבר היחיד שמפריע לי הוא שעדיין לא שמענו נאום מיוחד לאומה למעט הנאום בכנסת. אני חשוב שהוא צריך להגיע למשרד ראש הממשלה ולנאום לאומה כמו ששרון עשה בשעות קשות של כולנו. לבני ד"א גם עושה את עבודתה נאמנה בגזרה המדינית, היא לא נכנעת ללחץ הבינלאומי שמופעל לאט לאט ובכלל, אני מרוצה ממנה. טל

למעלה