המפקד? זה אתה?

nzkiwi

New member
המפקד? זה אתה? ../images/Emo110.gif

לא יודע מה איתכם, אבל אני ממש מתבלבל כשזה מגיע לדרגות, במיוחד כשזה מגיע לחברנו משכבר העונות. זה ברור שהאמונד (ג'נרל) מעל ג'ק (קולונל) שמעל סם (מייג'ר) שמעל וולטר (סארג'נט), אבל כשזה יוצא מהשרשרת הזאת אני הולך לאיבוד. אז אולי מישהו שמכיר את הדרגות של חיל האויר האמריקאי יכול לרשום אותן לפי הסדר?

combustblemoo

New member
דרגות אמריקניות מבלבלות משתי סיבות:

1. בדרגות בעלות שם חופף (לדוגמה Brigadir general ו- Major general) נוטים להשמיט את הקידומת (בדוגמה הזאת, יקראו לשניהם general). תאר לך שכל סוגי האלופים, מסגן אלוף ועד רב אלוף היו קוראים "האלוף". 2. דרגות בעלות שמות זהים הן בעלות משמעות שונה בין חיל הים לשאר החילות (לדוגמה, captain בחיל הים הוא דרגה המקבילה ל-colonel, ולא ל-captain בכל החילות האחרים). אוקיי, אז הנה הטבלה (המפריד 'א' ע"מ שהאנגלית לא תדפק. Lieu קיצור של Lieutenant) דרגות קצונה* : ============= מקבילה ישראלית חיל הים כל החילות האחרים ============== ======= ================ סגן משנה Ensign א Second Lieutenant סגן Lieu. Junior Grade א First Lieutenant סרן Lieutenant א Captain רב-סרן Lieu. Commander א Major סגן אלוף Commander א Lieu. Colonel אלוף משנה Captain א Colonel תת אלוף Commandor Admiral** א Brigadir General אלוף Rear Admiral UpperHalf א Major General רב-אלוף Vice Admiral א Lieutenant General אין מקביל Admiral א General ------------------------------------------------------------------ קמ"א Warrent Officer א Warrent Officer קא"ב Chief Warrent Officer א Chief Warrent Officer כעקרון יש להם עוד שלוש דרגות של קצינים אקדמאים אבל לכולם קוראים Chief Warrent Officer. בחיל האוויר, בחיל הים ובצבא היבשה יש דרגה אחת מעל ל-General/Admiral, השמורה למפקד זירת הלוחמה בזמן מלחמה בלבד ונקראת General of the Army/Air Force או Admiral of the fleet בהתאם לחיל אליו משתייך המפקד. * דרגות חוגרים זה כאב ראש אדיר - חלקן ממש שונות בין כל ארבעת החילות, ובניגוד אלינו, להם יש 9 רמות פיקוד עם 10-12 דרגות. אם תהיה דרישה ממש (ואני בספק רב), אשים גם אותן. ** Commandor Admiral - כיום נקרא לרוב Rear Admiral LowerHalf

deathcaster

New member
עם כל הכבוד עשית חצי עבודה

שלא תבין לא נכון ....עשית עבודה טובה ... אבל הבחור ביקש את כל הדרגות , ואתה סידרת רק את דרגות הקצונה ומכיוון שע"פ הכרטיס האישי שלך , אתה אחרי גיל שירות חובה , אתה בטח יודע שלא הקצינים עושים את העבודה בצבא , אם כן , השלם בבקשה את דרגות הנגדים והחיילים תודה

deathcaster

New member
בלי לחץ ,בזמנך הפנוי ../images/Emo13.gif .תודה מראש

זה באמת יהיה מעניין לראות

combustblemoo

New member
בהתחשב בעיוות הטבלה

נראה לי שאלך הפעם בדרכו של hakarpad וגם אתן לינק מאתר משרד ההגנה : http://www.defenselink.mil/specials/insignias/enlisted.html

למעלה