המפץ הגדול

shkool

New member
המפץ הגדול

מה היה לפניו? מאיפה פתאום הגיעה כל האנרגייה? הריי ידוע שאין חומר(אנרגייה) יש מאין. למה דווקא הכמות הספציפית הזו של החומר ולא יותר או פחות? האם אין תאורייה הגורסת כי החומר/אנרגייה ביקום היו תמיד קיימים ולא התחילו יש מאין? shkool

artbear

New member
למה אתה שואל אותנו?

תיגש לפרופסור לאסטרופיסיקה, או תלך לספרייה ציבורית - ותתחיל לקרוא. לא יזיק לך להשכיל. בדיוק כפי שאין תשובות מהירות ופשוטות בנושאים מדעיים, כך גם בנושא הזה. במקום לחפש תשובות ´בזק´ - לך ותשכיל קצת. אגב, יש חוברות מצוינות של ´האוניברסיטה המשודרת´ שעולות מעט מאוד ונותנות סיכום של התיאוריות המרכזיות בנושאים האלו. תחפש אותן בחנויות הספרים השונות (של החילונים, יש לציין).

preacher

New member
יש תשובות!

אתה טועה - יש חומר יש מאין. אני לא הולך לסבך אותך בזה, תשמע לארטבר ותמצא ספרות בנושא. חפש חומר על "אנרגיית ריק" ו"זוגות חלקיקים וירטואליים". לעניין - אנחנו, בתוך היקום, לא יכולים לראות אם יש משהו חוץ ממנו ובטח לא מה היה לפני המפץ הגדול. אז התשובה של המדע היא "לא יודעים". היו תאוריות שטענו שהעולם היה קיים תמיד ולא התחיל יש מאין. איינשטיין תמך בה, פעם. הוקינג ניסה לפתח תאוריה שמבטלת את המפץ הגדול. שניהם חזרו בהם, ואיינשטיין קרא לזה "הטעות של חייו". העדויות בשטח מצביעות על קיום המפץ.

shkool

New member
אבקש שתסבך אותי או שתמליץ לי על ספר

המסביר כיצד חומר יש מאין. shkool

artbear

New member
ושוב - ההצעה שלי

אם אתה מחפש תשובות לשאלות הללו, אני מציע לך שתעשה את מה שאנחנו עושים כל הזמן - תחפש ספרים, תקרא, תאסוף נתונים עובדתיים ותסיק מסקנות. הספר ´קיצור תולדות הזמן´ של סטיבן הוקינג הוא דוגמה פופולרית. קנה את הספר ותקרא. אנחנו לא מוסמכים לתת תשובות כאלו מן השרוול. וכמו שאמרה כאן איילת בצדק, העובדה שהמדע עדיין לא יודע הכל לא אומרת ש´יש אלוהים´, כיוון שלפי הלוגיקה הזאת, אם אני לא יודע מי הכין לי ארוחת צהריים היום, סימן שאלוהים הכין לי ארוחת צהריים. זו איננה לוגיקה, אלא דמגוגיה חרדית טיפוסית.

Mad-DawG

New member
אבקש להוסיף

הספר ´קיצור תולדות הזמן´ של הוקינג הוא ספר מצויין, ועונה לשאלתך. אם תחפוץ בספר שיענה בקצרה תשובה כלשהי, אם כי לא מספק, תקרא את הספר ´בראשית ברא´- ספר שמשווה בין פרק הבריאה בבראשית א´ לממצאים מדעים. מתוך בדיקה של התנגשויות בין המדע למה שכתוב בספר הבריאה. ספר זה מומלץ כפתיח לשאלות רבות והרחבות נוספות שתרצה לקרוא ולשאול בעקבות זאת, אך עם זאת הוא מומלץ מאוד.

שאלות מצויינות

כשיהיו לך תשובות, תודיע לי! בינתיים התשובה שלי היא "לא יודעת"... ולא, יקירי, זה מוכיח את קיומו של אלוהיך בדיוק כפי שהעובדה שאני לא יודעת (ואף אחד אחר לא זוכר משמע לא יודע) מי תלה את בובת הליצן בחדר שלי מוכיחה שהארון תלה אותה.

shkool

New member
"זה לא מוכיח את קיומו של אלוהיך"

אני לא מאמין באלוהים, יותר נכון אני בספק אם הוא קיים או לא קיים, וגם אם הוא קיים, אני עוד יותר בספק אם הוא אלוהים פרסונלי(אלוהי ישראל). יש מבינה? shkool

israelberger

New member
בינתיים לשאלות האלה אין תשובות

יש הרבה השערות אבל לא תשובות. משמע שאין הוכחה לא לכיוון אלוקים ולא לכיוון הנגדי.

אנדרי ז

New member
כמו שאין הוכחה בעניין תליית הבגד

אי-אפשר להוכיח או להפריך שהארון תלה את הבגד. האם מכאן נובע שיש לייחס לשתי האפשרויות האלו משקל זהה?

israelberger

New member
בהחלט לא

ההסתברות שהארון תלה את הבגד היא בילתי אפשרית. לאומת זאת אין אפשרות להוכיח באיזו צורה נברא העולם ולכן לשני הטענות יש משקל שווה.

אנדרי ז

New member
אולי חילזון ענקי ברא את העולם

ועדיין מחזיק אותו על גבו? גם את זה אין אפשרות להוכיח או להפריך, אז אני מציע להעניק גם לאפשרות הזאת סבירות שווה כמו לאחרות.

israelberger

New member
את זה אפשר להוכיח

יש תמונות מהחלל של כדור הארץ שמראות בברור שכלום לא "מחזיק" אותו.

אנדרי ז

New member
טוב שאנחנו סומכים על המדע../images/Emo45.gif

אבל איך אתה יודע שאין משהו שמחזיק את כל היקום? אני טוען שיש. מאחר שאי-אפשר להוכיח או להפריך את טענתי, בוא נצרף אותה לרשימת האפשרויות שוות-המשקל, יחד עם אלוהים וכל שאר ההמצאות היצירתיות שנצליח להביא.

israelberger

New member
כמו שאמרתי

ע"פ אמונתי זהו אלוקים ויש לך זכות לחלוק עלי ואני מכבד את דעתך (למרות שלא הרבה פה מכבדים את דעתי)

אנדרי ז

New member
דיעות גם אני מכבד

אני פחות מכבד לוגיקה לקויה. למשל כזאת שממנה נובע שכל עובר אורח יכול להציע תיאוריות מצוצות מן האצבע, ולכל אחת מהן יהיה סיכוי שווה להתקיים רק בגלל שכמו שאי-אפשר להוכיח אותן כך גם אי-אפשר להפריך אותן.

israelberger

New member
זה ממש לא לוגיקה לקויה

כל עוד אין לך ידע איך קרה משהו אתה יכול לנחש מה שבא לך כל עוד אי אפשר לסתור את זה. זה עדיין לא יהפוך את זה לעובדה אבל זה ישאר בגדר תיאוריה. לדוגמה: חוקר משטרה שרואה גופה שנרצחה יכול לנחש שרצח אותו השכן או החבר שלו או אבא שלו או דודה שלו או כל מישהו אחר. אחרי זה הוא יקח כל תיאוריה בנפרד וינסה להכחיש אותה. כל התיאוריות שישארו בסוף הן בגדר אופציות שאי אפשר להוכיח ואי אפשר לשלול. ותמיד יכול לקפוץ עוד מישהו עם ראיון שמישהו אחר עשה את זה ואותה תיאוריה גם תעבור את התהליך. כנ"ל עם בריאת העולם. אפשר להעלות כמה תיאוריות שרוצים. אח"כ מבטלים את הבלתי אפשריות וכל מה שנשאר בסוף זה בגדר תיאוריה שאי אפשר להכחיש ואי אפשר להוכיח.

אנדרי ז

New member
אתה מפספס הבדל מהותי

חוקר המשטרה שואב מן הסתם מניסיון עשיר עם מקרים דומים בעברו המקצועי. האם אתה חווית "בריאות" קודמות שלהן אתה יכול להשוות את זאת שאתה מדמיין?

למעלה