המפץ הגדול

israelberger

New member
לא.

העולם שלנו נברא רק פעם אחת ולכן זה מחזק יותר את הטענה שלי. אין לנו ניסיון מהעבר של איך קרו דברים ולכן אין לנו אפילו כיוון של מחשבה, לא מדעי ולא רוחני.

אנדרי ז

New member
אם אין לך ניסיון וכיוון של מחשבה

אז איך אתה כל כך בטוח שההסבר לכל זה הוא אותו "אלוהים"?

אנדרי ז

New member
מי אמר שאני בטוח?

נכון להיום זה הכיוון שאליו מצביעים רוב רובם של המחקרים המדעיים הרלוונטיים. כמו כל תיאוריה מדעית זה גם יכול להשתנות, הכל לפי המימצאים בשטח.

preacher

New member
זאת אומרת משקל שווה לטענות:

"לא יודעים מה גרם להיווצרות היקום" (הטענה המדעית) "אלוהים ברא את העולם" (יהודי-נוצרי) "העולם נוצר ע"י גיאה" (יוונים) "שיווה ברא את העולם" (הינדו) "מרדוך יצר את העולם מגופת המפלצת טיאמת" (בבלים) "העורב ברא את העולם" (אינויט) "איזנגי ואיזנמי יצרו את העולם" (יפן) "פאן גו יצר את העולם" (סין)

israelberger

New member
נכון

חוץ מאשר לזה עם העורב שנשמע לי די מופרך (אבל אפשר לחלוק עלי)

אנדרי ז

New member
מעניין מאוד

ראינו פה 8 דיעות שונות לגבי היווצרות העולם. לשיטתך יש להן אותו סיכוי להתקיים. לפי חישוב טריוויאלי אני מגיע מכאן למסקנה שיש רק סיכוי של 1 ל-8 שהיהדות צודקת. טעיתי במשהו?

israelberger

New member
זה היגיון לקוי.

אתה באמת רוצה שאני יענה לזה? אני יכול אבל אני חושב שזה מיותר.

אנדרי ז

New member
למה מיותר?

כי הבאתי טיעון טוב ואין לך תשובה טובה? יאללה, נא לא להשתפן.

preacher

New member
אלה היותר נורמלים

אתה לא רוצה לדעת על המיתוס השומרי... הוא ממש מוזר. משהו עם זרע, ולא מהסוג שיש בצמחים. העניין עם העורב זה מיתוס אסקימוסי אבל אני לא זוכר פרטים. אולי הוא ברא רק את האדם ולא את העולם עצמו.

גוססי

New member
מימהמו

1. לשאלה אין משמעות. המרחב והזמן החלו להתקיים רק עם המפץ הגדול, כך שהביטוי "לפני המפץ הגדול" אומר בעצם "לפני היות הזמן". דא עקא "לפני" הוא מונח תלוי זמן, וברור שלא ניתן להשתמש בו לגבי מצב של אי קיום הזמן... 2. חוק שימור האנרגיה והמסה שריר ותקף, אולם רק בתנאים סבירים (דהינו בתנאים שנוצרו רק לאחר המפץ הגדול). בתנאים ששררו בעת המפץ הגדול כל הפיסיקה הידועה קורסת ומאבדת את תוקפה, לכן אי אפשר להניח שחוק שימור המסה והאנרגיה מתקיים. 3. על אף האמור לעיל קיימות תיאוריות לפיהן היקום נצחי ומתנדנד ממפץ גדול אחד למשנהו. לא ניתן להוכיח תיאוריות אלה על סמך ממצאים "מלפני" המפץ הגדול מהסיבה שפירטתי ב-1, וידיעותי בנושא אינן מספיקות כדי להבין את השיקולים התיאורטים. עד כמה שידוע לי תיאוריה זו מחייבת קריסה של היקום חזרה לנקודה הסינגולרית במועד כלשהו בעתיד הרחוק, אולם כרגע לא נראה שהיקום מכיל מספיק מסה כדי לקרוס לתוך עצמו. בקיצור, יש עוד הרבה שאלות פתוחות.

artbear

New member
אתה תלמיד נאמן של הוקינג

אבל לא צריך ללכת עד הוקינג ומדע הפיסיקה בשביל להפריך את הדת היהודית. יש לנו אלפי הוכחות שהיקום נוצר לפי חוקי המדע, אבל אין לנו אף הוכחה שהיקום נוצר לפי התיאוריה התנ"כית (גן עדן, נחש, אדם חווה וכו´). באותה מידה אי אפשר להוכיח שהאל זאוס אי-פעם התקיים, וגם אי אפשר להוכיח כי ´אללה´ התקיים. לפי הלוגיקה החרדית-דתית, הרי שכל דבר שאי אפשר להוכיחו - מוכיח אוטומטית את קיומו של אלוהים. ולפי הלוגיקה המגוחכת הזאת, הרי שאם אני לא יכול להוכיח שכלבים אינם מלאכים - סימן שכלבים הינם מלאכים. העובדה שיש שאלות שטרם נענו, לא מוכיחה שום דבר לגבי קיומו של ´כוח עליון´. זה רק מוכיח שאנחנו עדיין לא יודעים הכל.

Yair Segal

New member
אז מה לדעתך

כן קורה כשיש מצב שבו אין זמן ואין מרחב? מה כן יש?

למעלה