המפץ הגדול ואקראיות!

גל אור2

New member
כנראה שתצטרך להשתדל מעט יותר.

טרם אני מתייחס לטענתך, אני רוצה לציין שלא כדאי לקחת שום מידע מאתר "חופש" כיוון שהוא מעוות ומסולף (אם תרצה לדעת למה אשמח להסביר לך בהודעתי הבאה). עכשיו לגופו של עיניין: "אבל אלוהים יכול להתפרץ משום מקום,הוא לא צריך אף אחד שיברא אותו הוא לא עשוי מכלום " לפני המפץ, לא היה גם זמן. הזמן נברא עם החומר והאנרגיה. לכן זמן הוא דבר "פיזי" (כך הבין גם איינשטיין בתורת היחסות). מסתבר שהבורא, לא רק מעל לחומר אותו הוא ברא אלא גם מעל הזמן אותו הוא ברא שאם לא, הייתה צריכה להיות לו התחלה בדיוק כמונו. זמן הוא הגדרה של עבר, הווה ועתיד. מכאן שלבורא אין לו, לא עבר ולא עתיד, לא התחלה ולא סוף. רק מי שהוא מעל לזמן - לא צריך להיברא - והוא שיכול היה לברוא את הזמן. אנו מידי מוגבלים בשכלנו מכדי לנסות להבין גורמים מטפיזיים הקיימים מחוץ לזמן. אדם לעולם לא יצליח להבין במוחו המוגבל מהו אינסוף מכיוון שהוא חי בגדרים של זמן. כפי שאינך יכול לתהות על סופו של הבורא - כך גם לא תוכל לתהות על התחלתו - מכיוון שלבורא אין התחלה. הוא לא כפוף לחוקי הזמן ולכן הוא אינו מוגבל להם. לפני המפץ הגדול לא היה חומר, אנרגיה, מרחב או זמן. מה שמוכיח שמי שיצר את החומר, האנרגיה, המרחב והזמן גם היה לפניהם, ומכאן שהוא אינו זקוק לקיומם כדי להתקיים בעצמו. "הפרמטרים וחוקי הטבע הם השפעות ברורות והגיוניות שרובם בהחלט ניתנות להסברה ע"י מודל האטום האחרון הגבלה יכולה להיווצר מעצמה,ולא חייב מישהו שיגביל אותה" חוקי הטבע לא צריכים שמישהו יחוקק אותם? אז כיצד יתכן שהם פועלים בצורה אינטלגנטית? מאין האינטלגנציה שלהם נובעת אם לא מבורא אינטלגנטי? האם תאמין שחוקים מתמטיים מסובכים הפועלים בהרמוניה ותיאום נוצרו מעצמם? בעצם למה לא? הרי אם אתה מסוגל להאמין שהיקום נוצר בצירוף מקרים של *אחד חלקי מאה אלפי מיליוני מיליונים, אתה גם מסוגל להאמין שהחוקים קיימים מעצמם, סתם כך, בגאונות מעוררת השתאות. אנשים כמוך יעדיפו להאמין בסיפורי פיות ובלבד שלא להודות במציאותו של גורם אינטלגנטי מאחורי הבריאה. (* סטיבן הוקינג טוען שאם שניה אחת לאחר המפץ הגדול, מהירות ההתפשטות של היקום היתה קטנה יותר, אפילו באחד מתוך חלקי מאה אלפי מיליוני מיליונים, היקום היה קורס עוד לפני שהגיע לגודלו הנוכחי). "כן זה תכונות החומר אתה לא אומר כלום,לא מחדש כלום,רק נותן לאלוהים קרדיט על כל חוק טבע ומסקנה הגיונית בלי שום הוכחות,כמובן שאתה לא מריך הוכחות טיעונים שלא מתבססים על בסיס לוגי אינם נטענים להפרכה,ולכן אני יודע שלא משנה מה אני יגיד אתה תמשיך בפאנטיות האינסופית שלך למזלך זה משעשע אותי ולא אכפת לי להמשיך (ואני יודע בדיוק לאן זה ילך,כבר קראתי עשרות שירשורים כאלה) התנ"ך הוא אוסף של אגדות עם ומיתוסים שנופחו מדור לדור איך אוסף כתבים של אנשים שרובם היו בורים או שמעו את הסיפור מיד שמינית (במידה והם לא המציאו את זה לכיף) יכול להוות הוכחה לאלוהים? "למסקנה שהתנ''ך חובר בהשראה על-אנושית" לא,עץ הקיץ חובר בהשראה לא אנושית(וכל הטרלוגיה) אני לא רואה שום גאונות יוצאת דופן בתנך " התשובה שלך היא פשוט התחמקות מחשיבה ישרה: "זה תכונות החומר". נקודה. האם גם אני אוכל לומר "יש א-לוהים" נקודה. או שטיעון כזה אינו מקובל עליך? הוכחתי מעל ומעבר למה את וחבריך (האתאיסטים) טועים. טוב אני עושה זאת כל יום... שאלתי מס' שאלות ואפילו על אחת מהם לא הצלחת לענות! (אחת!) מה שמוכיח שאתה טועה, או פשוט בור. כאמור, התנ"ך נכתב בהשראה אלוקית, לא קשה להבחין זאת (בהודעתי הבאה אני התייחס לתנ"ך), כרגע, זה לא נושא הדיון, אבל אני מבטיח להראות לך זאת. "סיבה ותוצאה,גורמים והשפעות תביא טענה אחת בכל פעם,ותפסיק לשפוך כמויות של חומר שאני בספק אם חברת לבד גם אם במדה ואיכשהו אתה צודק,לא אכפת לי אם אלוהים בכבודו ובעצמו יעמוד עכשיו על הר סיני וידרוש שנעבוד אותו למה נראה לך שאני אמור להקשיב לו? " ידידי, אתה לא עומד בקצב? לא רק שאתה כותב שטויות לכל אורך תגובתך, בסוף אתה גם לא עומד בקצב? מהי הסיבה? שתף אותי! תבין! אם הופיעו חומר, אנרגיה וחוקי טבע, מוכרח שיש מי שהביא ליצירתם. אם הכאוס הוא אקראי, לא יתכנו בכלל חוקים וגם לא יוכל לפעול שום חוקים (הרי חוק הוא משהו עקבי, וכאוס חסר אינטלגנציה לא יכול ליצור חוקים עקביים). אך לא. אנו מוצאים ביקום שלנו חוקים הפועלים בעקביות, המוגבלים לפעול בצורה ספיציפית מאוד ולא חורגים מגבולותיהם. ו..תודה, תודה, אכן אני כתבתי הכל, זה נורא מחמיא לי. אני מקווה שתשתדל להתאמץ מעט יותר בעתיד, לקרוא את מה שאני כותב, ולא לגרום לי לחזור על דברים שכתבתי.

tweeg

New member
תשובה

לא טענתי שזה מידע חשוב,טענתי שזה מצחיק ולדעתי הוא אחלה אתר הזמן נברא עם החומר והאנרגיה? אפשר הוכחה כלשהי לזה? אתה לא יכול לקבוע עובדות סתם "סתבר שהבורא, לא רק מעל לחומר אותו הוא ברא אלא גם מעל הזמן אותו הוא ברא שאם לא, הייתה צריכה להיות לו התחלה בדיוק כמונו. זמן הוא הגדרה של עבר, הווה ועתיד. מכאן שלבורא אין לו, לא עבר ולא עתיד, לא התחלה ולא סוף. רק מי שהוא מעל לזמן - לא צריך להיברא - והוא שיכול היה לברוא את הזמן. אנו מידי מוגבלים בשכלנו מכדי לנסות להבין גורמים מטפיזיים הקיימים מחוץ לזמן. אדם לעולם לא יצליח להבין במוחו המוגבל מהו אינסוף מכיוון שהוא חי בגדרים של זמן. כפי שאינך יכול לתהות על סופו של הבורא - כך גם לא תוכל לתהות על התחלתו - מכיוון שלבורא אין התחלה. הוא לא כפוף לחוקי הזמן ולכן הוא אינו מוגבל להם." אני לא מאמין שיש בורא,אז למה אתה חושב שאני יאמין שהוע מעל לזמן וכו'? אתה עדיין לא מסביר מאיפה הוא בא,ומי יצר אותו,גם אלוהים לא יכול ליצור את עצמו כיוון שלפני היצירה הוא לא קיים,והוא לא יכול להיות קיים מתמיד,כמו הטיעון מהתגובה הקודמת שלך משהו בעל אינטלגנציה/חוקים כאלה ברורים צריך להיווצר ממשהו יותר איטלגנטי לכן אתה לא צריך לעבוד את אלוהים אלא את יוצרו חוקי הטבע פועלים כי הם השפעות של משהו על משהו,הם לא אינטילגנטים בכלל אם אני דוחף משהו נראה לי מאוד הגיוני שהוא יעוף ביחס ישר לאיך שדחפתי אותו וביחס הפוך להתנגדות שלו(את זה המצאתי,אני גרוע בפיזיקה) אני לא רואה שום אינטלגנציה פה,ובטח לא הוכחה לבורא אינטיליגנטי אם כל הכבוד לסטיבן הוקינג,הוא עדיין לא אלוהים,וזה שהוא אמר את זה לא הופך את זה לנכון בהתחשב בזה שיש יקומים מקבילים(כמו שלך מותר להמציא דברים אז גם לי) אז הסיכוי שבאחד מהם יווצר יקום הוא וודאי והוא אינסוף לאחד אני לא מתחמק,יש תכונות חומר,אינסוף ניסויים שמאששים את זה ואיך הכל מסתדר יחד למודל האטום? אבל אתה אומר את זה כל הזמן: היה מפץ גדול,אלוהים הוא מעל הזמן יש חוקים בעולם,אלוהים ברא אותם הטענות שלא לא מבוססות על כלום לכן לא ניתן להפריך אותם "חבריי האטיאיסטים" לא קיימים,כי למיטב ידעתי אני לא מכיר אטאיסט אחד (ועם כל הכבוד לפורומים,זה עדיין לא חברים שלי) וכן אני בור,אני לא מכחיש את זה כאמור, התנ"ך נכתב בהשראה אלוקית איך ספר יכול להיכתב בהשראה אלוהית? כל ספר פנטזיה בשתי שקל כותב על עולם דמיוני,זה הופך אותו להשראה אלוהית? כל אחד יכול לכתוב מה שבא לו על איזה קצב אתה מדבר?אני בתחרות כלשהי ולא הודיעו לי? הסיבה היחידה שאני מדבר איתך כי זה משעשע אותי מה דעתך על זה? השנה 8000000 לספירת הנוצרים האדם מבין שאין אלוהים,הוא שולט ב4564564 כוכבים,ומתחיל לחשוב איך הוא ניברא הוא מחליט שמכיוון שהוא האינטילגנציה היחידה ביקום(לא מאמין בזה אבל לא קשור) ולכן הוא ברא את עצמו הוא חוזר לעבר ומשחרר שם את האנרגיה והחומר הדרושים ליצירת היקום שאותם הוא כיווץ לתוך החללית שלו,וכך נוצר היקום לא יודע מה איתך אבל לי זה נשמע יותר הגיוני מהמפלצת ספגטי סדר וכאוס יכולים להתקיים ביחד(אמבר
)חוסר אינטלגנציה בהחלט יכול להביא לסדר וחוקים לוגיים אין לי איך להסביר את זה כי אני מוגבל לחוקי היקום,שהרי הידוע לכולם אלוהים ברא אותם (not) וכל דוגמא ספציפית שאני אתן אתה תזרוק אלוהים וזהו' שורה תחתונה אלוהים לא יכול לברוא את עצמו,התנ"ך זה סתם ספר יש חוקים שנובעים מתכונות הגיון והשפעות,הם לא צריכים בורא אינטילגנטי סתם שאלה נולדת יהודי?המשכת להאמין בדיוק ביהדות מתוך שלילה של ישו כנביא(למרות ה80 אלף שיש בתנ"ך) פסלת גם את מוחמד ,ועוד אלפי דתות בעולם ואנחנו האטאיסטים שאני אישית נולדתי יהודי מאמינים בסיפורי פיות ולא שוקלים את העובדות? שמתי לב שהחמקת באלגנטיות מהשאלה שלי שגם אם יש אלוהים למה אני חייב לעבוד אותו אני אכן קורא הכל,וסחטיין לך על הכתיבה,בקשר לתוכן..... אין לי בעיה להמשיך להתווכח,רק שתדע מראש שאין לזה מטרה כלשהי (שתינו יודעים שאנחנו לא נצליח לשכנע אחד את השני,רק שלי זה משעשע מה איתך?)

גל אור2

New member
הרבה בורות בהודעה אחת.

לא פלא שהידע שלך לקוי ומצומצם, לשאוב אינפורמציה מאתר חופש זה פשוט לא בריא למוח. וכמו שאמרתי, אני אשמח לפרט לך מה לא בסדר באתר. "הזמן נברא עם החומר והאנרגיה? אפשר הוכחה כלשהי לזה? אתה לא יכול לקבוע עובדות סתם" הנקודה הראשונה המסוגלת לעמוד לדיון היא נקודת המפץ, התפרצות אנרגיה מנקודה קטנה אחת. מה היה לפני כן? זמן = 0 מה היה לפני שזמן = 0 ? לשאלה זו אין משמעות, כי לפני המפץ, לא היה גם זמן. הזמן נברא עם החומר והאנרגיה. לכן זמן הוא דבר "פיזי" (כך הבין גם איינשטיין בתורת היחסות). התשובה נתונה ע"י הנוסחה המפורסמת של תיאוריית היחסות של איינשטיין E == Mc2 על פי תורת היחסות של איינשטיין זמן קיים רק במציאות של חומר, כלומר שנוצר החומר רק הזמן נברא הזמן. "אני לא מאמין שיש בורא,אז למה אתה חושב שאני יאמין שהוע מעל לזמן וכו'? אתה עדיין לא מסביר מאיפה הוא בא,ומי יצר אותו,גם אלוהים לא יכול ליצור את עצמו כיוון שלפני היצירה הוא לא קיים,והוא לא יכול להיות קיים מתמיד" כרגע אנו דנים על נושאים שונים, וכמו כן, על אלוקים. אתה בחרת להגיב לי, אז מה הבעיה עכשיו? אלוקים לא צריך לבוא! הוא תמיד היה! הסברתי לך בהודעה הקודמת שלי- אלוקים מעל לזמן. אם אינך מבין בפיסיקה, לא ראוי שתשאל שאלות במטאפיסיקה. הוא סיבה לכל יוצר! היות והוא מעל לזמן ומעל לחוקי הלוגיקה כך גם הוא אינו צריך מישהו שיצר אותו. כי אם מישהו יצר אותו משמע הוא כפוף לזמן! וכך אנו מעבדים את ההגדרה של אלוקים. "כמו הטיעון מהתגובה הקודמת שלך משהו בעל אינטלגנציה/חוקים כאלה ברורים צריך להיווצר ממשהו יותר איטלגנטי לכן אתה לא צריך לעבוד את אלוהים אלא את יוצרו חוקי הטבע פועלים כי הם השפעות של משהו על משהו,הם לא אינטילגנטים בכלל אם אני דוחף משהו נראה לי מאוד הגיוני שהוא יעוף ביחס ישר לאיך שדחפתי אותו וביחס הפוך להתנגדות שלו(את זה המצאתי,אני גרוע בפיזיקה) אני לא רואה שום אינטלגנציה פה,ובטח לא הוכחה לבורא אינטיליגנטי אם כל הכבוד לסטיבן הוקינג,הוא עדיין לא אלוהים,וזה שהוא אמר את זה לא הופך את זה לנכון בהתחשב בזה שיש יקומים מקבילים(כמו שלך מותר להמציא דברים אז גם לי)" האם חוקי הטבע פועלים בצורה עיוורת? 1. כדור הארץ הוא מגנט בעל ממדי ענק, המוקף שדה מגנטי חלש. קווי הכוח של השדה הזה נפגשים בשני הקטבים המגנטים של הארץ, הצפוני והדרומי. בשדה המגנטי של כדור הארץ יש שתי חגורות שמגנות גם הן על כדור הארץ מפני החלקיקים החשמליים הקרואים חגורות ואן אלן. החללית "אקספלורר אחד" (1958) היא שגילתה את שתי שכבות החלקיקים, שהם למעשה קרינה רדיואקטיבית מסוכנת, שנפלטו מן השמש, ונלכדו על ידי השדה המגנטי של כדור הארץ בשתי חגורות אלו. האחת במרחק של 15-25 אלף קילומטר, והשניה במרחק 1-5 אלפים קילומטר. לולא חגורות הגנה אלה, היו החלקיקים מגיעים לכדור הארץ והורסים את החיים כאן. 2. אחת השכבות החשובות ביותר המרכיבות את האטמוספירה זהו ה"אוזון". האוזון בולם את הקרינה האולטרא-סגולית שמפיצה השמש, המסוגלת לגרום בנקל למוטציות סרטניות בעור, לעיוורון ולהתכלות החיים. האם נעז לטעון כי במקרה קיים סביב כדור הארץ "אוזון"? אילו שכבות הגנה אלו היו מעט יותר עבות הן היו בולעות את קרינת השמש היקרה ולא מאפשרות את קיום החיים. 3. עונות השנה, מחזור המים, אלו דברים הכרחיים לקיומינו ולעיתים אנו שוכחים עד כמה כל אלה הכרחיים. כיצד מתרחש המצב, כאילו מעצמו, בו המים מתמחזרים בעצמם על ידי חוקי טבע קבועים מראש? המים במקומות השונים מתאדים ויוצרים עננים בשמיים שמהם יורדים עלינו גשמים. היתכן כי נאמר שמקרה מעורה בדבר? וכיצד מגיעים אלינו הגשמים? בטיפות. מדוע? מסתבר שאדי המים מתעבים סביב מרכז התעבות שהוא ד"כ גרגיר אבק, ומשקולי מתח פנים, התוצאה היא טפות מים ולא מפלי מים הנופלים עלינו מהשמיים ופוגעים בכל החי. הבמקרה הגשם לא נופל עלינו במפלים? אולי היה שיקול בדבר, כי חשוב שהמים יגיעו עד לצמח הקטן שבצמחים, ושלא יפגעו בנפש חיה? מקורות: Rare Earth: Why Complex Life is Uncommon in the Universe by Peter D. Ward and Donald Brownlee אם אתה קורא לזה חוקי טבע הפועלים בצורה עיוורת, אתה צריך לעשות בדיקת ראייה בעצמך. "אלוהים ברא אותם הטענות שלא לא מבוססות על כלום לכן לא ניתן להפריך אותם "חבריי האטיאיסטים" לא קיימים,כי למיטב ידעתי אני לא מכיר אטאיסט אחד (ועם כל הכבוד לפורומים,זה עדיין לא חברים שלי) וכן אני בור,אני לא מכחיש את זה , הטענות שלי מבוססות היטב. ההפך הוא הנכון- אתה מצהיר הצהרות טיפשיות בלא לבסס פעם את את טענותיך. מדבר על פיסיקה בזמן שאתה לא למדת פיסיקה, וכו' וכו'... לא התכוונתי בהכרח שיש לך חברים אתאיסטים, אלא שיש עוד מסכנים (בדרך כלל בורים בהיסטוריה, מדע, ותולדות עם ישראל) בעלי השקפה זהה לשלך. "התנ"ך נכתב בהשראה אלוקית איך ספר יכול להיכתב בהשראה אלוהית? כל ספר פנטזיה בשתי שקל כותב על עולם דמיוני,זה הופך אותו להשראה אלוהית? כל אחד יכול לכתוב מה שבא לו על איזה קצב אתה מדבר?אני בתחרות כלשהי ולא הודיעו לי? הסיבה היחידה שאני מדבר איתך כי זה משעשע אותי מה דעתך על זה? השנה 8000000 לספירת הנוצרים האדם מבין שאין אלוהים,הוא שולט ב4564564 כוכבים,ומתחיל לחשוב איך הוא ניברא הוא מחליט שמכיוון שהוא האינטילגנציה היחידה ביקום(לא מאמין בזה אבל לא קשור) ולכן הוא ברא את עצמו הוא חוזר לעבר ומשחרר שם את האנרגיה והחומר הדרושים ליצירת היקום שאותם הוא כיווץ לתוך החללית שלו,וכך נוצר היקום לא יודע מה איתך אבל לי זה נשמע יותר הגיוני מהמפלצת ספגטי סדר וכאוס יכולים להתקיים ביחד" תקרא את תגובתי כאן- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=2010&msgid=114960687 בנוסף גם כאן- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=2010&msgid=114960710 שתלמד קצת תנ"ך, גמרא, תורה, מדרשים וכו', תבין שהתנ"ך לא סתם ספר. אם תרצה עוד הוכחות אשמח להביא לך. + יש לך דימיון פרועה, אבל צר לי, "התיאוריה" שלך כושלת. אתה קובע עובדות סתמיות, מדבר על מדע חייזרי עתידי, עישנת משהו? מכיוון שהוכחתי שאינך מבין בפיסיקה (ובמדע בכלל) ובטח שלא במושג זמן, אז כל "התיאוריה" שלך על המדעי החייזרי העתידי נכשל. גם אותי משעשע לראות איך אתאיסט (אדם) בור בכל כך הרבה נושאים בעוד שהוא מדבר עליהם. המלצה שלי, צא ולמד! תחקור! תבדוק! טרם אתה עושה מעצמך צחוק. "מפלצת הספגתי" אני חושב שכאן הגיעה לסופה הרציונאליות המינימאלית בדיון בינינו.

tweeg

New member
תודה על המחמאות

הפעם אחרונה שביקרתי באתר חופש היה לפני שנתיים,אנילא שואב משם מידע לפני זמן שווה 0 הזמן שווה -1,האם אנרגיה וחומר דרושות בשביל זמן? האם הזמן לא יכול להתקיים בריק? לדעתי הוא כן יכול "אלוהים תמיד היה" הסבר משכנע והגיוני ביותר רואים את ההגיון הצרוף של ישות כל יכולה שתמיד הייתה קיימת ושום דבר לא ברא אותה באמת תעשה לי טובה זה לא צורה עיוורת זה צורה חסרת אינטיליגנציה אם אתה זורק כדור והוא נופל,זה אומר שהכדור אינטלגנטי? למה כי הוא פעל לפי חוקים? אתה הולך הפוך,אתה אומר שבני האדם נבראו ותראה איך כל החוקים מסתדרים כדי להגן עליהם המציאות היא שהיה חוקים ועצם קיומם עזר לאדם להיברא תחשוב על זה שביקום אינסופי מבחינה סטטיסטית חייב להיווצר אינטיגנציה כלשהי אני לא רואה סיבה ללמוד את התנך וכו' כי אני לא מאמין למילה אחת שכתובה שם אתה לא יכול להגיד שהוא נכתב בהשראה אלוהית כי זה רק מילים שכל אחד יכול להמציא התאוריה שלי עדיין נשמעת יותר הגיונית משלך,אני לא רואה שום חורים בסיפור שלי(לא שאני מאמין בו) לך יש חור ענק,שאתה לא יכול לסתום-מאיפה אלוהים בא (אלוהים תמיד היה קיים לא הגיוני בשום דרך) אכן אני לא מבין בפיזיקה,אבל לא ראיתי שום הכוחות פיזקליות מצידך אין לי שום בעיה לדבר על נושאים שאני לא מבין בהם ואל תדאג אני לומד וחוקר,בנתיים אני גם משתעשע בניגוד אליך אני לא מעוניין להקדיש את מטרת חיי(או אפילו שנה מהם) על חקירת קיומו של אלוהים שלא תתרום לי שום דבר בחיים אני מזכיר לך שגם אם אלוהים קיים,אין לזה שום השפעה על החיים שלי ולא באמת אכפת לי אם כל הכבוד,אתה אומר אלוהים,אתה לא יודע את הצורה שלו אז הוא יכול בהחלט להיות מפלצת ספגי (או היצור המוזר מסאותפארק) אני לא רובוט,ההורים שלי מאמינים(בערך) כל הדעות שלי אני גיבשתי בעצמי אני מקשיב לכל הסביבה שלי ואני מסנן את מה שנראה לי אף אחד לא קבע לי מה לחשוב כמובן שכוחות כלכלים פוליטים וכו' משפיעים על החיים שלי(על המחשבה שלי לא) אני יודע שהחברה לא כ"כ חופשית,אני יודע שיש גבולות לחופש פלורליזם וכו' ובחיי היום יום שלי זה אכן מתקיים (אני לא מדבר על זה בתור רעיון אידאולוגי,על על המציאות של כל הארץ) תולדות עם ישראל?היסטוריה? איך זה מצביע על כוח עליון? עם כל הכבוד להשפעה של התורה(ההרסנית למדי אני חייב לציין) זה עדיין לא הופך אותה לאמת עם הנסיך הקטן היה משפיע על אנשים הייתה מאמין בו? אם בגלל התפסן נרצחו נשיא ואחד מגדולי המוזקאים(מבחינה פירסומית) זה אומר שיש לו כוחות?שהוא נכתב בהשראה אלוהית? דת זה דבר שמאוד משפיע,וידוע שאנשים חלשים צריכים דת ומושפעים ממנה(אל תעלב) זה שאנשים עושים שטויות בשם הדת לא מוכיח את צדקותה זה שהדת היהודית משפיע ועתיקה זה רק בגלל שהיא כתובה יותר טוב משאר הדתות לא אומר שהיא צודקת יותר אם כל הכבוד להיסטוריה של העם היהודי(נגיד שאני מאמין בה) היא עדיין לא מוכיחה את קיומו של אלוהים אני לא יודע בין כמה אתה,אבל עם זה מה שאתה בוחר לעשות בחיים שלך לדעתי זה ממש עצוב להקדיש כ"כ הרבה זמן לבדיקה והוכחת קיום אלוהים,שבסוף לא יוצא לך מזה כלום....

גל אור2

New member
מחמאות? אתה הוזה?

מצבך מדרדר מתגובה לתגובה. בפעם האחרונה שביקרת שם זה היה לפני שנתיים. נכון, רק תזכיר לי מאיפה הלינק הזה? הוא לא מאתר חופש? או שפשוט שמרת את זה במחשב שלך במשך שנתיים? תעשה מה שאתה רוצה, אני אישית פשוט לא ממליץ לשאוב משם מידע, זה הכל. "לפני זמן שווה 0 הזמן שווה -1,האם אנרגיה וחומר דרושות בשביל זמן? האם הזמן לא יכול להתקיים בריק? לדעתי הוא כן יכול" על פי תורת היחסות זמן קשור בחומר, דהיינו שאין חומר אין זמן. דעתך לא משנה משום שאתה לא מבין כלום בפיזיקה. ובטח ובטח שאחד כמוך לא יכול לחלוק על איינשטיין. "אלוהים תמיד היה" הסבר משכנע והגיוני ביותר רואים את ההגיון הצרוף של ישות כל יכולה שתמיד הייתה קיימת ושום דבר לא ברא אותה באמת תעשה לי טובה" כמו שאמרתי, אתה לא מבין דבר בפיזיקה ואתה עוד רוצה להבין מטאפיזיקה. הסברתי לך בצורה שילד בגנון היה מבין. אני אעשה זאת עוד יותר פשוט, עם מישהו\משהו ח"ו ברא את אלוקים משמע הוא היה לפני (לפני=זמן) אלוקים, אבל רגע! אלוקים בכבודו ובעצמו יצר את מימד הזמן! אז איך מישהו יכול "לברוא" (לברוא=זמן) אותו?! למה אתה כל כך מסתבך, ידידי? "זה לא צורה עיוורת זה צורה חסרת אינטיליגנציה אם אתה זורק כדור והוא נופל,זה אומר שהכדור אינטלגנטי? למה כי הוא פעל לפי חוקים? אתה הולך הפוך,אתה אומר שבני האדם נבראו ותראה איך כל החוקים מסתדרים כדי להגן עליהם המציאות היא שהיה חוקים ועצם קיומם עזר לאדם להיברא תחשוב על זה שביקום אינסופי מבחינה סטטיסטית חייב להיווצר אינטיגנציה כלשהי " אינני מכיר "תופעות טבע". אתה מכנה "תופעות טבע" כל דבר שפשוט התרגלת לקיומו. אך האם זה הופך אותן לטבעיות יותר? עליך להבין כי החומר לא חייב להתנהג בשום צורה. אם אין בורא, החומר כלל לא צריך להיות! אם החומר בכל זאת קיים, משמע שמישהו יצר אותו. אם החומר מתנהג בצורה מסויימת, משמע שמישהו גם מגביל אותו. אם החומר מתנהג בצורה מתמטית שניתן ללמוד באמצעות משוואות, משמע שהחומר מוגבל דווקא על ידי בעל אינטלגנציה. האם כח הגרביטציה הוא "תופעת טבע" סתמית ותו לא? האם יש משהו שמחייב את העולם להסתובב סביב השמש ואת הירח להסתובב סביב כדור הארץ כמו לווין? האם יש חוק המחייב קיום מים ביקום? הרי כל אלו לא היו חייבים וגם לא צריכים להתקיים ביקום שאין בו כוונה, אינטלגנציה או תכלית. נתתי לך מס' דוגמאות בהודעה הקודמת, אתה קורא לכל אלו (או במילים אחרות) "תופעות טבע". אני רואה בהם את ההתגלמות של הבורא בבריאתו: נוכל להסביר את סיבובו של הירח סביב כדור הארץ על ידי שני כוחות הפועלים עליו. נוכל לחשב את כוחות אלו, אולם לעולם לא נוכל לענות מדוע הירח נמשך לכדור הארץ. תקרא לזה כוח הכבידה, הכוח הגדול או הכוח הקטן, אבל למה יש את הכוח הזה? אינני מתכוון לסדר בו פועל הכוח. השאלה היא לא "מדוע הירח אינו נדחף לכיוון השני". השאלה היא על הקיום של הכוח, באשר הוא כח. מדוע יש בכלל כוח כזה? השאלה הזאת נוגעת באקסיומות של הפיסיקה, והתשובה היחידה עליהם היא "ככה"! רק מחפשי האמת, בעלי השכל הישר, יחשבו "מדוע זה כך"? ויבינו לא פחות משהבין איינשטיין או ניוטון, שקוביות לא נזרקות מעצמן לאויר ונוחתות על המספר הרצוי סתם כך. כל חוקי הטבע הם למעשה לא קיימים, זהו האלוקים שבכוחותיו מחזיק את בריאתו, ככתוב "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית". יש אנשים שאומרים "ראו, זהו כח המשיכה המחזיק אותנו על פני האדמה, ולכן איננו נופלים לחלל" ויש אנשים חכמים יותר שיאמרו "ראו, ישנו כח הנמצא כאן ומאפשר את חיותנו, ודאי שיש הרוצה בתכליתנו". "אני לא רואה סיבה ללמוד את התנך וכו' כי אני לא מאמין למילה אחת שכתובה שם אתה לא יכול להגיד שהוא נכתב בהשראה אלוהית כי זה רק מילים שכל אחד יכול להמציא" לא, לא ולא! זה מה שאני מנסה כבר כמה הודעות להסביר לך! האם בכלל קראת את הקישורים שציינתי? אני משוכנע שלא. בגמרא תסריט מדוייק מראש... ואפשר לראות הוכחה אם לוקחים את פרשת בחוקותי ויקרא פרק כו' ולוקחים את פרשות סוף ספר דברים החל מפרשת "תבוא" עד כה' בדברים ומתחילים לקרוא בעברית מדוברת ללא פרשנות אנו יכולים לראות איך שהתורה חזתה מראש שעם ישראל יצא לגלות, יתפזר לכל מקום, יעבור גלות נוראית... התורה חוזה שעם ישראל יגיע למצב כל כך נואש בגלות שלו עד שהוא יגיד "על כי אין אלוקי בקירבי" בידיוק כמו אותם ניצולי שואה אומללים שאיבדו את האמונה שלהם אחרי השואה. אפשר ללכת עם הארועים ההיסטוריים שקרו לעם ישראל ולמצוא אותם מקופלים בתורה שנכתבה לפני אלפי שנים אז ישנם שתי אפשרויות: או שהתורה היא מסמך על אנושי, או שמישהו שיכתב את התורה בזמן מאוד מאוחר שהגלות כבר יצאה לדרך, אבל אנחנו עם ישראל כותבים בעברית באותה שפה ומדברים באותה שפה אלפי שנים ויתרה מזאת, עם ישראל זה עם הספר! זה עם שידע לקרוא ולכתוב בכל מהלך ההיסטוריה שלו. בשום מקום ובשום זמן לא ניתן היה לשתול לעם ישראל את תולדותיו אחרי שהם קרו, התנ"ך כבר תורגם לשפות זרות לפני מעל 2,200 שנה וכל העולם מסביבנו הכיר בתנ"ך כאמת. התנ"ך עבר מה שקוראים "קנוניזציה" וכל אותיותיו נחתמו, אי אפשר להוסיף אות מיותרת לתנ"ך ואנשים מסרו את נפשם שהתנ"ך אועתק מדור לדור בדייקנות של סופרי סתם, אי אפשר לשתול את זה בשום מקום, התורה בפרוש מספרת לנו דברים שקרו אלפי שנים אחרי שנכתבה! שום בן תמותה לא היה יכול לחזות דברים כאלה, מי שהיה יכול לחזות את מה שכתוב בתורה זה רק מישהו "כל יכול" ששולט בטבע ובהיסטוריה. +מאי כימא ? אמר שמואל כמאה כוכבי . אמרי לה (יש אומרים) דמכנפין (שהם מקובצים וסמוכים זה לזה), ואמרי לה (יש אומרים) דמבדרן (שהם פזורים) פירוש רשי: כמאה הכוכבים במרכז אבל ישנם אף יותר ממאה. והנה לאחר המצאת טלסקופ הרדיו התגלה כי מלבד שמונת הכוכבים הנ"ל כימה מכילה למעלה ממאה כוכבים אשר עין בלתי מזוינת לא יכולה לראותם. ואולי הכל כבר היה ידוע. בשלב השאלה : מהי כימא - כמאה (כלומר כמאה כוכבים). ++בספר הזהר (ויקרא י) - שנכתב לפני כ- 2000 שנה - אנו מוצאים את התיאור הבאה. ה אנו לומדים כמה ידיעות: 1 העולם הוא בצורת כדור (הרבה לפני קופרניקוס). 2 כדורהארץ מסתובב סביב צירו: "כל ישובא (העולם) מתגלגל בעיגולא ככדור". 3 לכן יש מקומות בעולם שבעת שמאיר לאלו בצד זה של כדור הארץ חשוך לאלו בצד השני של הכדור. 4 ספר הזהר מדבר על אנשים שחיים בצד השני של כדור הארץ: "אלין לתתא ואלין לעילא", הרבה לפני גילוי אמריקה (לפני כ- 500 שנה) ואוסטרליה (לפני כ- 300 שנה). 5 אלו שלמטה לא נופלים אלא עומדים, כמו כולם (כח המשיכה). 6 צבע וחזות האדם משתנה ממקום למקום והדבר נובע מהבדלי מזג האויר שבין המקומות. 7 יש מקום בעולם שמואר לתקופה ארוכה וחשוך זמן קצר (הקוטב). יש רק לצין שרבי שמעון בר יוחאי מעולם לא עזב את ארץ ישראל ועל פי עדותו כל ידיעותיו הנן מלימוד התורה: ורזא דא איתמסר למאריהון דחכמתא" (תרגום: וסוד זה נמסר לבעלי החכמה - חכמת התורה). המשך בהודעה הבאה'

גל אור2

New member
המשך'

מפורש במדרשים שהכותל המערבי של בית המקדש, כלומר של חומת הר הבית, לא יחרב לעולם. הכותל המערבי של חומת הר הבית נקרא גם הכותל המערבי של בית המקדש, למרות שאין הוא הכותל של המקדש עצמו אלא של חומת הר הבית, וזאת משום ש"בית המקדש" הוא שם כולל לכל המתחם של המקדש, העזרות והחיל, כמבואר במסכת מידות (פרק א` משנה א`) "בשלושה מקומות הכהנים שומרים בבית המקדש...והלוים בעשרים ואחד מקום, חמישה על חמישה שערי הר הבית וכו`, מפורש ששערי הר הבית הם בכלל בית המקדש. הבטחה זו נאמרה כנגד כל ניסיון היסטורי, וכנגד כל הגיון היסטורי, שכן היא קובעת שקיר אבנים מסוים לא יחרב לעולם, בעוד ששאר קירות בני אותו גיל ובעלי מבנה דומה, שכניו של אותו קיר, כן נחרבו, כטבעם של כתלים, וגם אם נמצא פה ושם קירות ששרדו במשך אלפיים השנים האחרונות, מכל מקום איש לא חזה שכך יארע להם. נבואה זו מקבלת משנה תוקף על רקע העובדה שירושלים ובית המקדש על חומותיו בתוכה נחרבו חורבן גמור, בידי האויבים, כדברי הנביא מיכה (ג`, י"ב): "לכן בגללכם ציון שדה תחרש וירושלים לעיים תהיה והר הבית לבמות יער", ורק הכותל המערבי נשאר בנוי על תילו. עוצמתה של נבואה זו מתבררת לאור העובדות ההיסטוריות המלמדות שב-2000 השנים האחרונות ירושלים נכבשה שש עשרה פעמים! ובחלק מהפעמים גם נחרבה וחזרה ונבנתה, מדוע דווקא הכותל המערבי לא נחרב בכל אותן פעמים? 70 לספירה - טיטוס מחריב את ירושלים ואת בית המקדש. 135 לספירה – אדריאנוס חורש את ירושלים ובונה עליה את "איליה קפיטולינה". 324 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הביזנטים. 614 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הפרסים. 628 לספירה – ירושלים נכבשת מחדש על ידי הביזנטים. 638 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי המוסלמים, הכליף עומר מפנה את מקום הר הבית. 720 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי "אביסייד" המוסלמי. 747 לספירה – רעידת אדמה בירושלים גורמת להרס רב. 1000 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי המוסלמים (פאטמיים). 1070 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי התורכים (סלג`וקים). 1098 לספירה – ירושלים נכבשת מחדש על ידי המוסלמים (פאטמיים). 1099 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הצלבנים. 1187 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי צאלח א-דין. 1229 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי פרידריך ה-2. 1244 לספירה – ירושלים נכבשת ונחרבת על ידי המונגולים. 1299 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי גזאן המונגולי. 1516 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי התורכים. 1917 לספירה – ירושלים נכבשת על ידי הבריטים. 1948 לספירה - חיילי הלגיון הערבי שכבשו את העיר העתיקה במלחמת תש"ח, הרסו והחריבו בזדון את כל בתי הכנסיות ובתי המדרשות ברובע היהודי, אך גם הם לא העזו לפגוע בכותל המערבי או באבניו. מובא במדרש איכה רבה (א`, ל"א), כשכבש אספסיינוס, קיסר רומי, את ירושלים, הוא חילק את ארבעת חומות הר הבית לארבעה ממפקדיו, וציוה עליהם להחריבן, ועלתה החומה המערבית בגורלו של "פנגר", המפקד הערבי. המפקדים החריבו את החומות שלהם ואילו פנגר לא החריב את שלו, כעס אספסיינוס ושלח שיבוא אליו, ואמר לו: "למה לא החרבת את שלך? אמר לו: לשבח מלכותך עשיתי, שאילו החרבתי לא היו יודעים מה החרבת, עכשיו יראו הבריות ויאמרו ראו כוחו של אספסיינוס מה החריב. אמר לו: יפה עשית, אולם בגלל שעברת על מצוותי עלה לראש הגג והפל עצמך, אם תחיה תחיה, ואם תמות תמות, עלה לראש הגג והפיל עצמו ומת". מדרש מופלא זה מלמד כיצד ההיסטוריה מתאימה את עצמה לכך שהכותל המערבי יעמוד על מכונו, כדי שיתקיימו דברי הנביא, גם אם לשם כך היה צריך לטעת רעיונות "משונים" בליבם של בני אדם, שהיו מופקדים על הריסתו. כיום כ-2000 שנה לאחר חורבן בית שני, לא נס ליחם של הדברים הנבואיים הללו, הכותל עדיין עומד על תילו נגד כל הסתברות. מי היה יכול לחזות דבר כזה מראש, אם לא שהיתה לו ידיעה ברורה על צפונות העתיד? סמני טהרה לדגים: במסכת נדה פרק ו נכתב : "כל שיש לו קשקשת יש לו סנפיר, ויש שיש לו סנפיר ואין לו קשקשת" כלומר יש דגים שיש להם סנפיר אבל אין להם קשקשים אבל אין דג שיש לו קשקשים אך אין לו סנפיר. כמו שניחשת בכל השנים ובכל ה"ימים" מבין כ- 25,000 מיני דגים, עדיין לא נמצא דג כזה, שיש לו קשקשים ואין לו סנפיר. כל ההוכחות הללו זה עוד כלום, פשוט כואבת לי כבר היד. נמשיך... "התאוריה שלי עדיין נשמעת יותר הגיונית משלך,אני לא רואה שום חורים בסיפור שלי(לא שאני מאמין בו) לך יש חור ענק,שאתה לא יכול לסתום-מאיפה אלוהים בא (אלוהים תמיד היה קיים לא הגיוני בשום דרך)" "התיאוריה שלך היא לא תאוריה, ובטח שלא תאוריה מדעית. גם אני יכול להמציא ולהגות דברים חסרי שחר. ושוב, אלוקים יצר את מימד הזמן, משמע הוא תמיד היה ואי אפשר שמישהו\משהו יברא (=זמן) אותו. אתה פשוט לא מבין בפיסיקה לכן זה הולך איתך קשה. "אין לי שום בעיה לדבר על נושאים שאני לא מבין בהם ואל תדאג אני לומד וחוקר,בנתיים אני גם משתעשע בניגוד אליך אני לא מעוניין להקדיש את מטרת חיי(או אפילו שנה מהם) על חקירת קיומו של אלוהים שלא תתרום לי שום דבר בחיים אני מזכיר לך שגם אם אלוהים קיים,אין לזה שום השפעה על החיים שלי ולא באמת אכפת לי" אני לא דואג ידידי, אני לא דואג. לפחות אם אתה מדבר על נושאים שאתה לא מבין בהם, אז תלמד מחכמים מימך, זו לא בושה. החקירה שלי היתה תוך כדי לימודי השונים, ואני מבצע את תכליתי בעולם. אולי כבר ידע מסויים ביהדות- אך אמור לי בכנות האם הוא לא מורכב ברובו ממה שהצלחת לקלוט ממה שלמדת מן הגננת או המורה בבית הספר היסודי, משיעורי התנ"ך בבית הספר התיכון (אלה שהיית נוכח בהם...), משיחות אקראיות עם אנשים דתיים שנזדמנו לפניך, ובעיקר ממה ששמעת מן התקשורת (שמטבע הדברים עסוקה או בפוליטקה החרדית, או בסוגיות שונות שעולות מדי פעם על הפרק, ששם במקרה (או שלא...) היהדות מוצגת תמיד באור מסויים ולא מחמיא במיוחד). האם לדעתך זה נקרא בדיקה רצינית? האם באיזשהו נושא אחר בעולם היית מעז להסתפק בבדיקה שטחית כזו? אתה מקדיש כל יום זמן משמעותי כדי לעבור על עיתוני הבוקר, לצפות בטלוויזיה, לשיחות רעים ולבילויים שונים. אבל האם הקדשת אפילו עשירית מן הזמן הזה לבדיקה אמיתית של אמונת אבותיך? להרבה דברים, חשובים יותר או פחות, נתת הזדמנות בחיים שלך. אך האם ייתכן שלדבר המשמעותי ביותר, שחיייך בעולם הזה ובעולם הבא תלויים בו - מעולם לא נתת הזדמנות אמיתית? אם ישנה אמת ביהדות, אז הרי זה הדבר המשמעותי ביותר בחייך. הרי לא תרצה לסיים את חייך ולגלות שחיית 'סתם'. לא מדובר בהפסד של מאות שקלים. מדובר בהפסד של 'הכל'. הכל ממש!

tweeg

New member
אני לא הוזה אני ציני

תאמת שמרתי את זה במועדפים כי זה הצחיק אותי בזמנו אם אינשטין אמר את זה אז אני חולק עליו, זאת בכל זאת דעתי ואני יכול לחשוב מה שבא לי אני לא רואה שום הכרח לקיומו של הזמן כתלות בחומר איך אלוהים ברא את הזמן?איפה הוא היה לפני?מי ברא אותו? אתה לא יכול להגיד שחוקי טבע דורשים בורא אינטילגנטי ואלוהים לא אתה לא יכול להגיד אלוהים תמיד היה והוא מעל הכל עם הזמן המדע מפרק את יסודות היקום לחלקים יותר קטנים בעבר לא הצליחו להבין חלק מהתופעות,אז יצרו מודולי אטום חדשים כיום המדע לא יכול להסביר תופעות שקשורות למה שמתחת לאלקטרונים וכו' יום יבוא ויגלו גם את זה כל מה שאתה מתאר זה תופעות מוסברות היטב שהשורש שלהם הוא כגרע "ככה" כי המדע עוד לא גילה את זה כל שאר התופעות והחוקים מתבססים כמעט רק על משיכה ודחיה בין אלקטרונים וכו' מצטער משעמם לי לקרוא שאתה מעתיק חצי פרק מהתנ"ך(את הבגרות עשיתי שנה שעברה,95 בלי ללמוד :) ) בספר של 800 עמודים,עם התעסקות כל כך גבוה,ואם מלא משפטים לא מובנים אפשר לחזות ולעוות כל דבר אני מתערב שאני יוכל למצוא פסוק ש"חוזה" את התאומים המלחמה בעירק וכו' אפילו בהארי פוטר לעוות פסוקים אחרי מעשה זה לא כזה חוכמה בהנחה שאני בכלל מאמין שהתנ"ך לא נכתב אחרי הדברים האלה,כמו שרוב ההיסטוריונים אומרים כולם יודעים שהתנ"ך לא נכתב בזמן אמת אלא הרבה אחרי עכשיו הפנטיות גדלה,ואם אפשר להוסיף לשנות וכו' (שים לב שאין נביאי אמת יותר,כנראה בגלל מקצוע הפסיכאטריה) זה לא שהוא מספר דברים כאלה,פשוט פאנטים יושבים וחורשים עליו שעות כדי למצוא "פירושים" בגימטריה,קפיצה כל אות רביעית,ורכיבה על סוסים בזמן דפדוף בתנ"ך שכל פעם שהסוס נתקע באבן אז עוצרים ומוציאים אות וראה איזה פלא:התנ"ך חוזה הכל 100 זה מספר טיפולוגי והוא הימור,אישית אין לי מושג על מה אתה מדבר "כל ישובא (העולם) מתגלגל בעיגולא ככדור". אני יכול לפרש את זה בעוד 8 דרכים ספר הזוהר נכתב במאה ה14-15 בערך כל הדוגמאות יכולים להיות ממסעות שעשו אנשים אחרים " מפורש במדרשים" עיוות חסר תועלת של פסוקים הקיר שרד כי במקרה בעת הריסת המקור לא טרחו להרוס אותו,ואין שום סיבה לאף אחד להרוס אותו ולמה להרוס סתם קיר אחד שעומד? (כערך צבאי בתקופות קדומות) תאמת מצאו אחד,אבל לא משנה(ראה אין סוף ויכוחים שחבריך עושים בכל שאר הפורומים) זה פשוט לקיחה של כלל כלשהו(מאכילת כמה דגים) והחלתו על הכל במקרה יצא להם טוב התאוריה שלי אפשרית,בניגוד לשלך (לא משנה כמה היא מומצאת) שוב אלוהים לא יכול להיות קיים תמיד,ואתה לא יכול לזרוק את זה כעובדות "לכן זה הולך איתך קשה" זה לא הולך לשום מקום,ואם אתה חושב שאתה באמת תצליח לשכנע אותי אתה חיי בסרט כ"כ גדול(תלת מימד,מסך של 80 אינץ,ומערכת הגברה,והכי חשוב פופקורן(ענק)) יש לך תוצאות של בדיקת iq שאתה קובע שאתה יותר חכם? חוץ ממחקר שנשמע כאילו ערכת שנים(לא חבל על החיים שלך?) ופליטת אין סוף קטעים שחצי לא כתבת(כן שמעתי את זה באין סוף פורומים) כן אתה צודק להפליא,זה הידע שלי ביהדות אני לא רואה שום סיבה או צורך להעמיק אותו (אני רואה את זה כבזבוז זמן) אין לי שום אמונה,אני לא רואה סיבה לאמונה ולדעתי זה בזבוז זמן ולא מתאים ל"פילוסופיית החיים שלי" כל אחד מהנושאים שהזכרת נראים לי חשובים יותר גם אם ישנה אמת כלשהי ביהדות,עדיין אני לא רואה איפה הפסדתי גם אם אני יאמין ביהדות ויעשה מצוות עדיין אני לא ינצל את החיים שלי ולא יהיה לי כיף בחיים כמו בלעדיהם אני לא רואה שום צורך לעבוד אלים,לעשות מצוות גם אם במקרה הם אלי אמת אני חיי בשביל הכיף שלי אני לא רואה שום כיף בעשיית שום דבר שקשור לדת למרות גילי הצעיר,כבר לפני כמה שנים החלטתי שאני לא אדם דתי ושכל הדתות מתנגשות לי עם תפיסת החיים הידע שלי בכל הדתות הוא אפסי,אולי ביהדות הוא טיפה גדול יותר (בכל זאת קראתי חלקים קטנים מהתנ"ך) לפי תפיסתי כיום,כל הדתות הם בזבוז זמן,ואני לא רואה שום סיבה ללמוד אותם,או להשקיע בנושאים כאלה (אם תהיית,אני מתרגל עליך את הבגרות בהבעה,ואת הכתיבה שלי באופן כללי)

גל אור2

New member
הסלט ממשיך...

בסדר ידידי, אתה אדם חכם ואתה לעולם בשום פנים ואופן לא לקחת אינפורמציה מאתר חופש. סתם פתאום נזכרת אחרי שנתיים. מבסוט? "אם אינשטין אמר את זה אז אני חולק עליו, זאת בכל זאת דעתי ואני יכול לחשוב מה שבא לי אני לא רואה שום הכרח לקיומו של הזמן כתלות בחומר" קודם שתגיע לרמה של איינשטיין ולידע של איינשטיין! אינך מבין דבר בפיסיקה, מאיפה הבטחון הזה? כל בר דעת כשיקרא את הדיון בינינו יבין מיד עד כמה אתה בור, וגרוע מכל- בור עם בטחון. "אני לא רואה שום הכרח לקיומו של הזמן כתלות בחומר איך אלוהים ברא את הזמן?איפה הוא היה לפני?מי ברא אותו?" אתה לא רואה כי אינך מבין דבר בפיסיקה! האם בכלל למדת את תורת היחסות הכללית? אני מניח שלא. בגוגל אתה יכול למצוא הרבה חומר, תפסיק להיות עצלן ותתחיל ללמוד! ואומר שוב- ע"פ תורת היחסות של איינשטיין זמן קיים רק במציאות של חומר ומשום כך הקב"ה שהוא מחוץ לחומר הוא גם מחוץ לזמן. כלומר,כשהקב"ה ברא את החומר נוצר הזמן.לפני שהיה חומר לא היה זמן. מכיוון שהקב"ה לא תלוי בחומר הוא לא תלוי בזמן ולכן לא היה "זמן" שבו הקב"ה חיכה ולא ברא את העולם. אבל זה לא פלא, אם את מעז לחלוק על איינשטיין בעוד שאינך מבין דבר בפיסיקה, אז מי אני? + ההסברים שלי על פי איינשטיין בכבודו ובעצמו. "המדע מפרק את יסודות היקום לחלקים יותר קטנים בעבר לא הצליחו להבין חלק מהתופעות,אז יצרו מודולי אטום חדשים כיום המדע לא יכול להסביר תופעות שקשורות למה שמתחת לאלקטרונים וכו' יום יבוא ויגלו גם את זה כל מה שאתה מתאר זה תופעות מוסברות היטב שהשורש שלהם הוא כגרע "ככה" יש דברים שהמדע אינו מסוגל לעשותם, והם דברים שלא נעשו מתוך היקום הפיזיקאלי, כמו בריאת יש מאין, חוקי הטבע, יצירת מערכת תבונית, יצירת נשמה או רגשות, ויצירת חיים. זה לא עניין של זמן, גם כל הזמן שבעולם לא יוכל ליצור חיים יש מאין וכד' "מצטער משעמם לי לקרוא שאתה מעתיק חצי פרק מהתנ"ך(את הבגרות עשיתי שנה שעברה,95 בלי ללמוד :) ) בספר של 800 עמודים,עם התעסקות כל כך גבוה,ואם מלא משפטים לא מובנים אפשר לחזות ולעוות כל דבר אני מתערב שאני יוכל למצוא פסוק ש"חוזה" את התאומים המלחמה בעירק וכו' " זו הבעיה, אתה מתעלם בשיטתיות ואז מאלץ אותי לכתוב דברים שכבר נאמרו כמה וכמה פעמים. התנ"ך חוזה תסריט מדוייק מראש, על איזה פרשנות אתה בידיוק מדבר? התורה חזתה את השואה, במילים ברורות בלי שום פרשנות, אפילו אתה בעצמך בלי שום עזרה יכול להבין זאת. יותר מזה? " "כל ישובא (העולם) מתגלגל בעיגולא ככדור". אני יכול לפרש את זה בעוד 8 דרכים ספר הזוהר נכתב במאה ה14-15 בערך כל הדוגמאות יכולים להיות ממסעות שעשו אנשים אחרים " ראה באינצ` עברית כרך ד` עמ` 819 שמתפעל מ"פיסקה מפליאה" זו של הזוהר שהקדימה את קופרניקוס במאות שנים! א. היתה ידועה בעולם הדעה היוונית על סיבוב כדור הארץ. אולם שיטה זו לא היתה מקובלת בעולם המדעי כהסבר המקובל הטוב בתקופת ימי הבינים. אז היתה מקובלת הדעה האסטרונומית הבתולומאית. בהיות הזהר מקבל את הדעה העתיקה היינו הליוצנטריות. הרי אז מסתבר אחת מן השנים. ב. הזוהר משקף מסורת עתיקה מן התקופה בה היה מקובל המדע האסטרונומי ההליוצנטרי. גם אם נתעלם מההוכחות שהזוהר קדמון- מזמן התנאים, אלא עם תוספות מאוחרות של אמוראים, הרי גם ר' משה די ליאון היה מאות שנים קודם לזמן בו "חידש" קופרניקוס בענין מבנה כדור הארץ כפי שהבאנו מהאינצקלופדיה העברית שאיחרה ככל שיכלה את זמן כתיבת הזוהר... אמנם היתה השערה של אריסטארכוס היווני באמצע זמן בית שני שהשמש במרכז העולם, אך אף אחד לא קיבל שיטה זו במשך 1700 שנה, ופתולימיאוס שהיה 500 שנה אחריו ונחשב לאחרון האסטרונומים היוונים הגדולים, ומשיטתו אחזו כל העוסקים בזה מאז ועד קופרניקוס, סבר בפשטות שהארץ במרכז. עד שקופרניקוס כתב בתחילת ספרו בתור חידוש שהיה אחד שנקרא אריסטראכוס שכתב תיאוריה כמו שלו, שהשמש באמצע, אלא שאף אחד לא קיבלה! ועוד: גם אריסטארכוס לא תיאר כפי שתיאר בלעדית הזוהר היאך הארץ סובב על צירו! +החוקרים החילוניים מראש לא אובייקטביים. הם הרי לא נתקלו בפסקה על כדוה"א באמצע המחקר אלא הכירו אותה מראש ולכן מניחים מראש שהזוהר לא קדום ומחשיבים אתזה כעובדה, רק שלא ממש נוח להם שיש כאלה שסוברים שהזוהר קדום, אז הם חופרים באלפי דפי הזוהר כדי לחפש כמה מילים או משפטים שלכאורה מתאימים לתקופה מאוחרת(יושבו באתר דעת) . באתר שופר, סיבה נוספת למה המחקרים שלהם לא משמעותיים. קרא באתר דעת ושופר, ניגוד למה שאתה אומר, יש דווקא הרבה ראיות מכתבים קדמוניים לקדמוניות הזוהר, כולל כתבים של גאונים וכתבים אחרים של קראים. קישור שמראה שהרעיון שכדור הארץ מסתובב סביב עצמו לא שלט בתקופה של הרב משה. http://www.britannica.com/eb/article?eu=40943 דעת: http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/hazohar-2.htm שופר: http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=6464 "עיוות חסר תועלת של פסוקים הקיר שרד כי במקרה בעת הריסת המקור לא טרחו להרוס אותו,ואין שום סיבה לאף אחד להרוס אותו ולמה להרוס סתם קיר אחד שעומד?" היו עוד הרבה קירים שם במהלך ההיסטוריה, למה תמיד רק הקיר הזה שרד איכשהוא? שתבין, אם הכותל יחרב זו הפרכה לתורה, איזה בן אנוש יכול להבטיח לך דבר כזה?! אתה מבין בכלל את הריזיקה? +נתתי לך בהודעתי הקודמת מס' טיעונים למה הכותל היה צריך להיחרב. "תאמת מצאו אחד,אבל לא משנה(ראה אין סוף ויכוחים שחבריך עושים בכל שאר הפורומים) זה פשוט לקיחה של כלל כלשהו(מאכילת כמה דגים) והחלתו על הכל במקרה יצא להם טוב " באמת? מצאו אחד? למה שלא תחלוק עימי ממצאי חבריך? אני אשמח! לא יודע על איזה ויכוחים אתה מדבר, אולי פשוט עדיף שתאמר על מה בידיוק אתה מדבר, ותפסיק לדבר בסיסמאות. "ואם אתה חושב שאתה באמת תצליח לשכנע אותי אתה חיי בסרט כ"כ גדול(תלת מימד,מסך של 80 אינץ,ומערכת הגברה,והכי חשוב פופקורן(ענק))" אין לי כוונה לשכנע אותך, לא מעניין אותי מי אתה ומה אתה עושה, אלא פשוט להראות לך איפה את שוגה. כך כותב הרמח"ל בספרו המפורסם "מסילת ישרים" :והנה מה שהורונו ז"ל,הוא,שהאדם לא נברא אלא להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו,שזהו התענוג האמיתי והעדון הגדול מכל העידונים שיכולים למצא.ומקום העדון הזה באמת הוא העולם הבא... אך הדרך כדי להגיע אל מחוז חפצנו (העולם הבא) זה הוא זה העולם. לסיכום: ההטבה נמצאת בעולם הבא שם נהנה האדם ממה שהכין לו, שנאמר: מי שטרח בערב שבת,יאכל בשבת".

tweeg

New member
אוקי זה בסדר

אני לא מאמין שאני גיע לשם אבל לא נורא,מתחתית בורותי הנשפלת אני חושב ככה האם אדוני הדגול מאשר לי? אני לומד אל תתדאג לי אכן אני חולק עליך,בלי שום הבנה בנושא,וזה רק בנוגע לצד הפיסקלי של אי קיום אלוהים אני לא יתחיל בקשר לצד המוסרי של מי זה אלוהים ולמה לעזאל אני אצור להקשיב לו שום אני אולי בור,אבל אתה לא רק שאתה יודע(לפי טענתך כמובן) אלא אתה גם מאמין לדברים טפשיים אני מסיק את מסקנותי מהידע שלי,אתה ממציא שטויות מהידע שלך אני מעדיף להיות בור.... מצטער להגיד לך אבל אני מתבסס באמונותי על המדע כל מה שאתה אומר שהמדע לא יכול להסביר ונוגד את המדע מבחינתי לא קיים ולא נכון קשה לי לא להתעלם שאתה זורק לי 5000 שורות שרצות באינטרנט שכתבו אנשים אחרים בשביל לשטוף את המוח לאנשים שאני יראה פסוק שלדעתי חוזה את השואה אני יודיע לך בנתיים לא מעניין אותי איך הרבי גבינה צהובה(רג"צ) פירש את הפסוק מצטער אין לי שום כוונה אפילו להיכנס לאחד מהתארים האלה גם אם ספר הזוהר גילה את הפיזקה לפני כל שאר האנשים וכתב אותו כעובדה (במידה ומה שנכון לא סונן מאוחר יותר) זה לא מוכיח את קיום אלוהים,והוא נכתב ע"י אנשים שלא נחשבים לנביאים למיטב ידעתי איך בדיוק הוכחת אמיתיות מדעיות גורמת לספר הזוהר להיות קדוש ולמדע הומדרני לפספס את נוחכות אלוהים אני לא יודע הפרכה לתורה? זה הספר הכי הזוי שנכתב בהיסטוריה (כנראה חצי מהכותבים היו על סמים,כמו להקות רוק,חבל שהלהקות עשו משהו טוב מזה) חפש בפ' חופש,פ' מדע פופולרי ובכל פ' מדעי אחר שנפתח שישר באים לשם אנשים כמוך (למטרה כלשהי/שטיפת מוחות חסרת סיכוי) יש פול שירשורים כאלה אין לי כוונה לשכנע אותך, לא מעניין אותי מי אתה ומה אתה עושה, אלא פשוט להראות לך איפה את שוגה אז אתה סתם בא לעשות "נה נה בנה נה" זה המטרה שלך? אתה אפליו לא מנסה להציל את נשמתי מהגיהנום? אתה פשוט רוצה להגיד אני צודק ואתם טועים? פייי חסר לך מה לעשות בחיים לא יודע מה איתך אבל לדעתי במבה הרבה יותר טוב מה"להתענג על זיו שכינתו" (תנסה להגיד את זה בקול,זה שמע כמו לחטוף מחלת מין :) ) שאני יאמין בעולם הבא אני יודיע לך אם אלוהים ברא אותי,אז הוא תכנן את חיי,וזה מה שנועדתי לעשות אתה מעז להפריע לרצון אלוהים? תתביש לך נראה לי ההודעה הזאת הצחיקה אותי הכי הרבה,תמשיך ככה

גל אור2

New member
תגובה.

שלום יקי, עקב בקשתך החלטתי להתייחס לטענותיו של tweeg: טענה: "אני לא מאמין שאני גיע לשם אבל לא נורא,מתחתית בורותי הנשפלת אני חושב ככה האם אדוני הדגול מאשר לי?" תגובה: הוא מודה שהוא בור ולמרות זאת הוא מרשה לעצמו להתווכח איתי במושגים פיזיקאליים (מה גם שהוא חולק על איינשטיין!). אם הוא חולק על איינשטיין אז מי אני? טענה: "אכן אני חולק עליך,בלי שום הבנה בנושא,וזה רק בנוגע לצד הפיסקלי של אי קיום אלוהים אני לא יתחיל בקשר לצד המוסרי של מי זה אלוהים ולמה לעזאל אני אצור להקשיב לו" הוא מודה שהוא חולק עליי בלי שום הבנה! ! האם יש להתייחס לטענותיו ברצינות? מה גם שהוכחתי לו לכל אורך השרשור שלפי הצד הפיסיקאלי מוכרח שיש אלוקים, וזאת על סמך סימוכין ותימוכין לכל אורך השרשור. + לא הבנתי מה הבעיה עם "מוסר" ו- "אלוקים". אתה מוזמן לשאול אותו והתייחס לטענתו בשמחה. טענה: "שום אני אולי בור,אבל אתה לא רק שאתה יודע(לפי טענתך כמובן) אלא אתה גם מאמין לדברים טפשיים" כמו תמיד אפשר לראות איך המשתמש הנ'ל קובע עובדות בלא לבסס את טענותיו אפילו פעם אחת! הוא קובע על סמך חוסר הידע הפיזיקאלי שלו שאני מאמין לדברים טפשיים, אפוא, למה הוא לא מצביע על נקודות הכשל? אולי כי פשוט הוא טועה? טענה: "מצטער להגיד לך אבל אני מתבסס באמונותי על המדע כל מה שאתה אומר שהמדע לא יכול להסביר ונוגד את המדע מבחינתי לא קיים ולא נכון" תגובה: חה. הוא הצחיק אותי! קודם הוא מודה שאין לו מושג ולו קלוש במדע (לפחות בפיסיקה) ועכשיו הוא טוען שכל אמונותיו מתבססות על המדע. מבחינתו בלי שום ידע בנושא אני טועה, דהיינו על פי הצד הסובייקטיבי שלו אני טועה. האם טענה שכזו מתקבלת עליך? שים לב, עד כה הוא לא ביסס את טענותיו אפילו פעם אחת! טענה: "קשה לי לא להתעלם שאתה זורק לי 5000 שורות שרצות באינטרנט שכתבו אנשים אחרים בשביל לשטוף את המוח לאנשים" תגובה: שוב המשתמש הנ'ל קובע עובדות בלי לבסס את טענותיו. בהתחלה הוא מחמיא לי על הכתיבה ואחר כך הוא מאשים אותי בהעתקת מאמרים. ושוב שים לב! עד כה, הוא לא התייחס לטענותי אפילו פעם אחת! טענה: "שאני יראה פסוק שלדעתי חוזה את השואה אני יודיע לך" תגובה: השואה היא קיום נבואה! אכן כן. אלוקים כתב על השואה ואפילו כיצד נגיע אליה בספר התורה (ואפילו מה נאמר: "על כי אין אלוקים בקרבי, מצאוני הרעות האלה"). מכאן שלהפך, לא רק שהשואה לא מכחישה את קיום הבורא אלא שהיא מקיימת את דבריו ומוכיחה את השגחתו. הנה בספר דברים (פרק לא) מתייחסת התורה לתקופה עתידית מסויימת, אשר בה יתרחשו הדברים על פי הסדר הבא: א. עם ישראל יעזוב את אלהיו ולא יקפיד על קיום מצוות התורה. ב. יתרגשו עליהם רעות רבות וצרות. אך האלקים ינקוט בהנהגת "הסתר פנים". (כלומר, הוא ינהג "כאילו" שאיננו רואה בצערם האיום של בניו). ג. עם ישראל יאמר "הלא על כי אין אלהי בקרבי, מצאוני הרעות האלה". וכך נאמר שם: "ויאמר ה' אל משה וכו' וקם העם הזה וזנה אחרי אלהי נכר הארץ אשר הוא בא שמה בקרבו. ועזבני והפר את בריתי אשר כרתי איתו. וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פני מהם והיה לאכול (=להשמדה). ומצאוהו רעות רבות וצרות. ואמר ביום ההוא, הלא על כי אין אלהי בקרבי מצאוני הרעות האלה. ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא על כל הרעה אשר עשה..." והנה, במשך קרוב לאלפיים שנות הגלות, לא היה יהודי שלא שמר את מצוות התורה. עם ישראל בכל תפוצות העולם התגאה בתורתו, שמר בעוז ובגאון את מצוותיה, ואף מסר נפשו עבורה. אולם, כמאה שנה לפני השואה, "נולדה" תנועה חדשה בברלין שבגרמניה. היא כינתה את עצמה בשם "תנועת ההשכלה", וכל מטרתה היתה ליצור עם יהודי חדש שאיננו שומר תורה ומצוות. תנועה זו פשטה מברלין לכל גרמניה ולבסוף סחפה חלק ניכר מכלל יהדות אירופה. התוצאה העצובה והבלתי נמנעת היתה, כידוע, התדרדרות הדור הצעיר להתבוללות נוראה, ואפילו להתנצרות בהיקף שהדהים גם את ראשי תנועת ההשכלה. מיד אחר כך, פרצה השואה אשר "נולדה" בברלין, פשטה בראשיתה בגרמניה, ולבסוף עברה על כל יהדות אירופה. --------------------------------------- והנבואות הכלליות בעניין: הנה מספר מקורות: (כולם בתורה) 1. (דברים פרק ל"א פסוק ט"ז) 2. (ויקרא פרק כ"ו) 3.( דברים פרק כ"ח) : קראו את הפרק החל מפסוק: טו. זו עוד הוכחה שהמשתמש הנ'ל פוסל את התנ"ך טרם הוא למד אותו. טענה: "אין לי שום כוונה אפילו להיכנס לאחד מהתארים האלה גם אם ספר הזוהר גילה את הפיזקה לפני כל שאר האנשים וכתב אותו כעובדה (במידה ומה שנכון לא סונן מאוחר יותר) זה לא מוכיח את קיום אלוהים,והוא נכתב ע"י אנשים שלא נחשבים לנביאים למיטב ידעתי איך בדיוק הוכחת אמיתיות מדעיות גורמת לספר הזוהר להיות קדוש ולמדע הומדרני לפספס את נוחכות אלוהים אני לא יודע " תגובה: הזוהר נכתב בהשראה אלוהית, הוכחתי זאת על סמך ניבואיים שלא ידעו זאת אז. אי לכך מתבקשת המסקנה שספר הזוהר הוא ספר קדוש (קדוש=נבדל). לא סתם כל המדענים מהשורה הראשונה האמינו בקיימו של אלוקים. לכל אדם בעל ידע פיסיקאלי קיים חשד לא קטן שיש כוח עליון. כמובן שהמשתמש הנ'ל מסיק עובדות על סמך בורותיו. טענה: " זה הספר הכי הזוי שנכתב בהיסטוריה (כנראה חצי מהכותבים היו על סמים,כמו להקות רוק,חבל שהלהקות עשו משהו טוב מזה) חפש בפ' חופש,פ' מדע פופולרי ובכל פ' מדעי אחר שנפתח שישר באים לשם אנשים כמוך (למטרה כלשהי/שטיפת מוחות חסרת סיכוי) יש פול שירשורים כאלה " שוב הוא קובע עובדות בלי ידע מקדים. אני משוכנע שהוא אפילו פעם אחת לא למד משהו מהזוהר אלא סתם קובע עובדות. הוא גם אינו יודע שאני כותב קבוע בפורום "חופש", בפורום "אתאיזם", בפורום "מדע פופולארי", בפורום פיזיקה", ובשאר פורומים למיניהם. את כל טענותיהם של אתר "חופש" כבר הפרכתי כמה פעמים, אשמח לעשות זאת שוב לו רק אתה רוצה. טענה: "אז אתה סתם בא לעשות "נה נה בנה נה" זה המטרה שלך? אתה אפליו לא מנסה להציל את נשמתי מהגיהנום? אתה פשוט רוצה להגיד אני צודק ואתם טועים?" תגובה: לא, אני בא ללמוד ויחד עם זאת גם ללמד במידה ויש צורך. וכן, ניסיתי להסביר לו למה התורה אמת, אבל הבן אדם נעול מחשבתית. טענה: "פייי חסר לך מה לעשות בחיים לא יודע מה איתך אבל לדעתי במבה הרבה יותר טוב מה"להתענג על זיו שכינתו" " תגובה: אצלנו ביהדות זה נקרא כך: "כל הפוסל במומו פוסל". לי ברוך ה' יש משמעות בחיים- אני לומד, עובד ומבצע את תכליתי בחיים הלו. את האמת כבר נמאס לי מדעותיו האישיות, יש לבן אדם דימיון פרועה. מדע עתידי חייזרי, נשמע לך הגיוני? לי לא, אבל לו כן. עכשיו אתה תחליט... לסיכום: המשתמש הנ'ל לא אישש את טענותיו פעם אחת! הוא קובע עובדות על סמך דעותיו האישיות בלבד! הוא לא מבסס את טענותיו! הוא בור שמעז לחלוק על גדולים ממנו (איינשטיין למשל!) בקיצור, אין להתייחס לטענותיו ברצינות. וזו הסיבה שהעדפתי לא להגיב לו, כי לא משנה כמה תוכיח אותו הוא *עול מחשבתית* אני עוזר ודן רק עם *פתוחים מחשבתית*. מקווה שהכל ברור.

גל אור2

New member
המשך תשובה לשאלה,

כן, נודלתי יהודי, נולדתי יהודי למשפחה חילונית למהדרין. כשהתבגרתי ההשקפה האתאיסטית שלי התחזקה מיום ליום. היו מלמדים אותי יותר ביקורת המקרא ממקרא. אני הייתי (ואתה עדיין!) פשוט רובוט. המורים בבית הספר החילוני, ובמיוחד המורים לתנ"ך, היו חוזרים ואומרים בכל שיעור שהם מלמדים "ספרות" וכל התנ"ך הוא סיפורי בדיות ואגדות. בחנוכה היו אומרים שכל סיפור המכבים ופח השמן הוא המצאה שהתפתחה עם הדורות, ובשיעור תורה היו אומרים שאלו רק סיפורי אגדות. אתה רובוט שחושב שהחברה שהוא חי בה חופשית, אתה חושב שאתה בעל מחשבה פתוחה, שתיכנתו אותך לחשוב שאם (אתה, או כל אדם) יקיא מילים חסרי חשיבות על חופש, פלורליזם, רב גוניות, כפר גלובאלי, הומניזם ועוד מיני מושגים נבובים, הרי האדם החילוני באמת חי בתוך חברה כזו מבלי לדעת שהוא נשלט לחלוטין על ידי כוחות כלכליים\פוליטיים ששולטים אפילו על משחבתו. אולם שהתחלתי ללמוד לעומק נושאים שונים (הדברים העיקריים: תולדות עם ישראל, מדע, היסטוריה) ההשקפה שלי השתנתה והבנתי שיש כוח עליון. החלטתי שאני חייב לחקור את האמת משך כל חיי, ושתמיד יהיו באמתחתי הוכחות ברורות, רציונאליות, שאיש שפוי לא יוכל להתווכח עליהם רציונאלית. (1) אילו מצאתי עוד תורה שמציעה בסיס שכלי כדי לקבלה, הגיון צרוף, טענות וגם מסורה מבוססת, במקום מדיטציה, מקהלת נשים ועוגב כנסיות, (2) אילו מצאתי עוד תורה עם מסורת על מעמד הר-סיני בה קיבלו את התורה כל העם כולו, (3) אילו מצאתי עוד תורה עם סיפורי נסים כעשרת מכות מצרים, שרק בורא עולם מסוגל להם, (4) אילו מצאתי עוד תורה בעולם עם סדר תאריכים, שושלות מפורטות לאורך תקופות ארוכות, והיסטוריה מתועדת מבריאת העולם, (5) אילו מצאתי עוד תורה עם דקדוק באבות האומה, תוך ציון חטאי המנהיגים ודקדוק בהם על קוצו של יוד - משה, אהרון, מרים, דוד, שלמה ועוד, וממשיך בצורה זו גם בהמשך המסורת של העם בגמרא מתועדת (טעויות ונפילות של מורי האומה, רבי עקיבא חשב שבר-כוכבא הוא המשיח, רבי יהודה הנשיא שלא ריחם די על העגל ונענש, ועוד רבים אחרים, מסופרים בדקדוק), (6) אילו מצאתי עוד תורה, אותה מוכן להעביר עם נגד כל הגיון אפשרי ולהודות כי הוא היה משועבד לעם אחר מאות שנים בארץ זרה, בזוי ומושפל, ולא זו בלבד שלא יכל להילחם בעם המשעבד, ושהיה צריך אל שיושיע אותו מהחזקים ממנו, אלא גם מרד באל שהושיע אותו וכמעט סקל את המושיע שלו במדבר, אילו מצאתי עוד עם שמוכן להשפיל את כבודו ולטעון להיסטוריה כזאת בתורתו, ועוד בתורה המצווה שכל אב יעביר את הדברים לבניו מידי שנה בסדר הפסח וילמדו את התורה, (7) אילו מצאתי עוד תורה שכבר לפני יותר משלושת אלפים שנה התנגדה לאלילות וטענה לבורא אחד חובק יקום, רוחני ושאינו גשמי, נגד כל העמים בעולם כולו, (8) אילו מצאתי עוד תורה שהצליחה להשריש בכל עולם כולו אמונה בבורא אחד ויחיד, (9) אילו מצאתי עוד תורה בעולם, הדורשת מאנשיה מאות מצוות מעשיות, כברית מילה, כתפילין, כציצית, כלימוד תורה, שמיטה, וכו', ואנשיה ממשיכים לקיים את מצוותיה נגד כל הגיון אפשרי, (10) אילו מצאתי עוד תורה שכהניה צריכים להתאמץ לדקדק במצוותיה יותר מן העם השומר אותה, ועוד אסורים בדינים נוספים שאיש אינו אסור בהם מלבדם, בדיני טומאה גרושה ואלמנה, ועוד אין להם נחלה בישראל כלל, (11) אילו מצאתי עוד תורה שכל כך הרבה מאמינים מתו על קידוש נותנה, לאורך אלפי שנים, כפי שמתו יהודים על קידוש השם בחירוף נפש, לאורך תקופות וגלויות, עבור מצוות התורה והאמונה בנותנה, (12) אילו מצאתי עוד תורה בעולם, שכנגד כל הגיון אפשרי אינה מבקשת "ריבוי דתי", כפוי ושאינו כפוי, ואפילו אינה רוצה "לגייר" את העמים הגויים שסביבה, אלא מבקשת רק את אמונתו של עם אחד קטן, (13) אילו מצאתי עוד תורה שאנשיה כולם הם עם של רחמנים בני רחמנים, אנשי חסד ואמת, תמימים ואוהבים, ועם זאת חכמים בני חכמים, וקשי עורף הקשים בקבלת האמת, ומדקדקים בה בכל מחיר, (14) אילו מצאתי עוד תורה עם נבואות ברורות לאורך תקופות של אלפי שנים שהתגשמו כפרוטוקול, (15) אילו מצאתי עוד תורה עם הבטחות בלתי אפשריות-פיזית בעליל, כמו שנת שמיטה בלי רעב, ועלייה לרגל בלי מלחמה, ואשה נחשדת בבן זכר, (16) אילו מצאתי עוד תורה אותה מעבירים עם השנוא יותר מכל עם אחד, ולאורך זמן כה רב, נגד כל הגיון אפשרי, ועד כדי בקשות חוזרות ונשנות להשמדתו ההמונית בחוסר הצלחה. (17) אילו מצאתי עוד תורה אותה מעביר עם מפוזר ונרדף, השורד משך אלפי שנים תחת חוד החרב נגד כל הגיון אפשרי, כאשר תרבויות ענק מופיעות ונעלמות מן המפה כליל, (18) אילו מצאתי עוד תורה שאנשיה התפזרו בכל העולם ונרדפו, הם ותורתם, במשך אלפי שנים, ותורתם לא השתנתה במשך אלפי שנים, נגד כל הגיון אפשרי, (19) אילו מצאתי עוד תורה אותה מעביר עם כל כך מפוזר ונרדף שמצליח לאחר אלפי שנות גלות, בדרך לא דרך לחזור לארצו ולכבוש אותה בתנאי מעברה, בעודו נלחם בעמים אדירים המבקשים להכחידו, ומביס אותם נגד כל הגיון אפשרי, כמנובא באותה תורה, (20) אילו מצאתי עוד תורה אותה מעביר עם כל כך קטן שמצליח לתפוס כזה מעמד בעולם כאשר עיני כל העולם עדיין מופנות אליו, ורבים עוד רוצים בהיכחדו נגד כל הגיון אפשרי, (21) אילו מצאתי עוד תורה מוסרית כל כך, שהצליחה להשפיע וליצור את כל כללי המוסר בעולם המודרני. (22) אילו מצאתי עוד תורה שלא מנסה להשליט את דתה בחרב, ושרוב מנהיגיה לאורך הדורות לא היו אנשים רצחניים, (23) אילו מצאתי עוד תורה שלא גוזרת גיהנום נצח על הגויים שסביבה, אלא טוענת לגן עדן וגיהנום לפי דרגתם, ועוד קוראת להם "חסידי אומות העולם" בהתאם, (24) אילו מצאתי עוד תורה שהצליחה להשפיע על העולם יותר מתורת היהודים, (25) אילו מצאתי עוד תורה שמתנגדים לה יותר מתורת היהודים, ששונאים אותה יותר, שמנסים לסתור אותה ולזלזל בה בכל דרך אפשרית, וזאת תוך הקדשת כל החיים בחקירתה, כפי שעושים אפיקורסים יהודים, ארכיאולוגים ומבקרי מקרא, (26) אילו מצאתי עוד תורה שהצליחה לגרום למיליארדים לנסות לחקות אותה, תוך אמונה שאלוקים ביטל ממנה רק את המצוות המעשיות, כפי שחיקו מתורתנו הקדושה, (27) אילו מצאתי עוד תורה שהצליחה ליצור גאונים פילוסופים אדירים, אנשי אמת שמעולם לא התפשרו על האמת גם בקוצו של יוד, ומאידך בעלי מוסר אלוהי ושיפלות מרשימה גם בתיאור טעויותיהם, בהתחכמות ומהלכים שכליים מבהילים בגאונותם - כשל חכמינו זכרונם לברכה, וזאת לאורך כל הדורות כולם, (28) אילו מצאתי עוד תורה שהביאה לעולם הגות ענפה, גאונית עד כאב, ומדהימה ביופיה השכלתני והמרשים כתלמוד הבבלי, אילו מצאתי תורה שמחזיקה אפילו כמה מן הסממנים הללו, הייתי מסתפק. פרט אחד או שניים בתורתם של איזה עם עוד יכול להיות צירוף מקרים, אפילו ארבע, אולי אפילו שש! (כאשר כמעט כל אחד צריך הסבר כשלעצמו), אבל כל הסממנים הללו, בתורה אחת, בעם אחד... מי שמצליח להאמין שזה צירוף מקרים יכול גם להאמין באבולוציה טבעית היוצרת אדם מחיידק, או במיליוני גמדים המסובבים את העולם עם אופני-פדלים מתוך כדור הארץ החלול. בחיפושי אחר האמת, שוחחתי ונפגשתי עם עשרות אנשים בעלי אמונות ודתות שונות, החל מאתאיסטים ודאיסטים, ועד נוצרים, משיחיים, בודהיסטים וראלים. אם תרצה, הפריך בנוכחותך את הדתות השונות. עוש שאלות?

למעלה