המפץ הגדול ואקראיות!

גל אור2

New member
המפץ הגדול ואקראיות!

שלום לכולם, ראשית, אציין כמה אלמנטים עיקריים שבעזרתם נוכל בקלות להכיר במציאות של בורא\אלוקים: לפני המפץ הגדול לא היה חומר, אנרגיה, מרחב או זמן. לא יתכן שלפתע פרצו מהאין החומר והאנרגיה, המרחב והזמן, וחוקי טבע המעצבים את החומר בדיוק מדהים בלא שום סיבה. מה שמוכיח שמי שיצר את החומר, האנרגיה, המרחב והזמן גם היה לפניהם, ומכאן שהוא אינו זקוק לקיומם כדי להתקיים בעצמו. במילים אחרות, מי שאינו תלוי בחומר, אנרגיה, מרחב או זמן מוכרח להיות רוחני (מטאפיזי, לא חומרי) ואינסופי, כי הוא אינו מוגבל למציאות הקיימת. מכאן הוכח קיומו של בורא (א-לוהים). 2) טיעון חוק שימור החומר: היקום מוגבל לכמות מסויימת של חומר ואנרגיה (חוק שימור החומר) ולחוקי טבע מסויימים מאוד השולטים בו. מה שמוכיח כי יש מגביל ליקום, אשר קבע את גודלו, ויש מחוקק ליקום, אשר קבע את חוקי הטבע והפרמטרים המדוייקים בהם יפעלו. 3) טיעון האינטלגנציה: היות והסדר הקוסמי הוא סדר מתמטי לחלוטין. ואם אנו צריכים להפעיל חשיבה אינטלגנטית בהבנת הסדר הקוסמי (קרי חוקי הטבע), משמע שהושקעה אינטלגנציה רבה עוד יותר ביצירתם של חוקי הטבע. אם נדרשת תבונה כדי להבין את המעשה, על אחת כמה וכמה שנדרשת תבונה כדי ליצור את המעשה. אלה, אותם אתאיסטים אשר מתכחשים לקיום בורא בעל אינטלגנציה, הם מאמינים פאנטים במקריות. על פי השקפתם משתמע ש: מן "הסתם" הופיעה אנרגיה עצומה מתוך האין, שהיתה קטנה יותר מגרעין אפונה. (2) מן "הסתם" נוצר לפתע פיצוץ רב עוצמה, שיצר את היקום. (3) מן "הסתם" התפוצץ היקום דווקא במהירות ספיציפית, שסטייה של אחד חלקי מאה אלפי מיליוני מיליונים ממהירותו תביא לקריסתו. (4) ומן "הסתם" היו גם חוקים ביקום שהתפוצץ מכבר, וכך במקום בלאגן אחד גדול - התגבשו להם אטומים, מולקולות, גזים, שמשות, כוכבים, אדמה, מתכות, יהלומים, אטמוספירה, אוזון, מים-עננים-קרח-שלג, יבשות וכל שאר התנאים הנצרכים לקיום חיים..." אשמח לשמוע את דעתכם, וכמו כן התייחס בשמחה לביקורותיכם.

TotalCommnader

New member
לשאלה למה תפוח נופל ניוטון ענה "אלוהים". באמת

אבל יש עוד תשובה: "אני לא יודע כרגע, אבל אני אמשיך לחקור". אגב אלוהים פעם הייתה הסיבה להרי געש סופות ורוחות. האנשים התחלקו לשתי קבוצות. אחת (וכמעט כולם בה) אמרה "אלוהים" וסגרה את הדיון. "אלוהים" הוא מונח שמשבית את הלוגיקה כי הוא גורם להכל ובזה סיימת. הקבוצה השנייה היא קבוצה קטנה שהבינה שאמונה וחשיבה לוגית הם דברים נפרדים. אפשר להאמין או לא להאמין באלוהים אבל רק בזכות חקירה לוגית יש לך מחשב ואינטרנט וכל שאר הטכונולוגיה. הוכחה לקיום האל אין וגם לא תהיה (מאיזה הנחות בדיוק תצא? ומה יקרה אם תצא מהנחות אחרות? ומי בוחר עם איזה הנחות להתחיל?) וטוב שכך. עדיף שיאמינו מתוך אמונה ולא מתוך פחד או רצון לרווח

גל אור2

New member
תגובה.

אתה מערבב ומתבלבל בין סוגי האמונות, או במילים אחרות- האנלוגיה שלך שגויה. יש את אלה שאמונתם נובעת מבורות מוחלטת, ולעומת זמת, יש את אלה שהגיעו למסקנה שיש אלוקים בעזרת כלים שכליים. עכשיו לגופו של עיניין: הפרופסורים אלן גות (Guth) מן המכון הטכנולוגי במסצ'וסטס ופאול שטיינהרט (Steinhardt) מאוניברסיטת פנסילבניה, כותבים: "רגע הבריאה נותר בלי הסבר" (scicntific amcricam 'כרך 250 עמ' 102) חברו סטיבן הוקינג כותב: "הבריאה נמצאת מחוץ לתחום חוקי הפיזיקה הידועים לנו.." (thc largc scalc strwcfuc of spacc-timc) המפץ הגדול הופיע מהאין (סטיבן הוקינג), ומובן לכל הדעות שבאופן מדעי אין למדעי הפיזיקה יד או רגל בחקר הופעת הפיזיקה עצמה מהאין. לא ניתן לעולם לדעת פיסיקאלית מהיכן הגיע המפץ הגדול כי הוא לא הגיע מתחום הפיזיקה של החומר. + אין קשר בין רמת הטכנולוגיה לאמונה באלוקים. אנשי המדע הגדולים ביותר הסיקו על מציאות הבורא, ולא מתוך רגש או אמונה אישית, ולא מתוך סיבה פוליטית (אחרת הם לא היו מתנגדים לדתות בתוקף). שום נתון מדעי אמפירי חדש לא שינה את התפיסה האמונית של הממסד המדעי במאות השנים האחרונות, ומדענים בחרו לכפור בכל יסודות הדת והאמונה תכף לאחר שהותרו מאחיזת טלפיה של הכנסייה הנוצרית באלפיים השנים האחרונות. כמו כן, יצאת מתוך הנחת עבודה שקרית שכל המדענים על כדור הארץ כופרים בבורא (אולם לא בידיוק במילים האלה) כאשר ניתן למצוא מדענים מומחים מכל תחום המסיקים על קיום בורא.

TotalCommnader

New member
"אין הסבר מדעי" לא שקול ל"יש אלוהים".

חוסר היכולת המדעי הזמני/קבוע לא מעיד בהכרח על קיום אלוהים. לטעון שאחד מוביל לשני זה פשוט דמגוגיה. אין שום הוכחה לקיום אלוהים ואם גם אתה טוען שיש לך אתה מוזמן לפרוש אותה. אני בטוח שלחברה בפורום "אתאיזם" יש כלים טובים יותר להראות לך שה"הוכחה" שלך לא הוכחה.

גל אור2

New member
אין הסבר מדעי כי זה מחוץ לתחום המדע,

אין הסבר וסביר להניח שגם לא יהיה הסבר. ככל שהמדע המודרני מתקדם לעומק ולמרחב, יותר ויותר מתברר שהיקום כולו מתקיים בנס. תופעת החיים היא נס שלא יכול היה להיווצר מאליו לפי חוקי הטבע. יותר ויותר מדענים בכירים המכירים באמת מה אומר המדע המודרני, מכירים בנס שבתופעת החיים. כמו כן ניתן להראות בקלות שהתורה [ובעצם התנ''ך כולו] נכתב בהשראה אלוקית, שכן התנ''ך שנכתב לפני כ-2500 שנה מנבא בבהירות רבה את תולדות עם ישראל אלפי שנים אחר שנחתם. קריאה בתנ''ך מתוך ידיעת עברית פשוטה בלבד והיכרות עם תולדות עם ישראל מביאה בפשטות למסקנה שהתנ''ך חובר בהשראה על-אנושית. יוצא שבכל דרך שמסתכלים על המציאות, אם מכירים את העובדות: מדע, תנ''ך ותולדות עם ישראל, מגיעים למסקנה שיש בורא לעולם ושהוא נתן תורה מחייבת לעם ישראל. המדע רק מוכיח כי יש מתכנן, יש סדר ומתמטיקה. אם הופיעו חומר ואנרגיה מהאין, משמע שמישהו הביא ליצירתם. אציג לפניך עוד בעיה\שאלה: מדוע שיתקיימו חוקים?! הרי כל המהות של כאוס ושל אקראיות היא חוסר קביעות! ואם יש קביעות, מוכרח שהיא אינה אקראית. אתה הוא זה שנאלץ להסביר כיצד כאוס אקראי יצר חוקי טבע קבועים ביקום שלנו, הפועלים באינטלגנציה. + לומר: "תביא הוכחות" ומיד אחר כך לומר: "בפורום אתאיזם ישללו לך אותם" זו פשוט מראה שאתה מאמין עיוור. למה? כי אינך יכול להתמודד עם טענות לוגיות\מדעיות אז אתה סומך על טובים מימך. זה בידיוק כמו שאומר לך "לך לרבי" או "ראה הרצאה בנושא". טרם הבאתי הוכחות אתה כבר שולל אותם מראש, זה רק מראה כמה לא אובייקטיבי אתה וכמה משוחד פסיכולוגית. אני מתכתב קבוע בפורום "אתאיזם" וכמו כן בפורום "חופש" ועד כה, הם לא שללו כלום (מהסיבה הפשוטה שהם לא יכולים). פשוט המשיכו בחייהם. אתה מוזמן לראות ולחפש אותי... האם גם אתה מעדיף לשתוק ובכך להתכחש ממטרת חייך?!

TotalCommnader

New member
אחרי ה9 שטוען שיש לו הוכחה ואין לו אני מניח ש

יותר מסביר שזה המצב גם עכשיו, ונוח לי יותר להניח שזה המצב עד שיוכח אחרת. חדל קשקשת. יש לך הוכחות? יאלה תשים. והתאמה של בדיעבד זה לא הוכחה. אחרת גם נוסטרדמוס נביא והוא קשקשן בדיוק כמו כל אחד אחר שטוען לידע בעתיד שנכתב בעבר. מאמין עיוור? אולי בעל ניסיון. אם יש לך ניסיון אחר תפסיק לעטוף אותו במילים יפות ותציג אותו.

גל אור2

New member
אין בעיה ידידי,

לתורה 4 רבדים: פשט, רמז דרש וסוד (פרד''ס) ומוצפנת בה כמות עצומה של אינפורמציה על בריאת העולם, על הקשר בין הקדוש ברוך הוא ונבראיו, השתלשלות ההשגחה לברואים, מהות החיים, המוות, החיים שלאחר המוות, תכלית הבריאה ותכלית עם ישראל שבאמצעותו תושג תכלית הבריאה כולה. אלו, בנוסף לחלק הנגלה, הכולל את תולדות המין האנושי בקצרה, תולדות אבות עם ישראל ותולדות גאולת מצרים, מתן תורה, המסע במדבר וההגעה אל ארץ ישראל וכמובן פרוט המצוות שעל עם ישראל לשמור במסגרת הברית שלו עם ריבונו של עולם. לא ניתן לתאר את גדלות התורה ועוצמתה בהודעה (ובטח שלא בהודעה אחת!), אתייחס הפעם רק לשני אספקטים, הקשורים לעבר ולעתיד. באשר לעבר: בניית עם ישראל לוותה באירועים כבירים ונסיים, כגון: יציאת מצרים, קריעת ים סוף, מתן תורה והמסע במדבר סיני. כל אלה התרחשו לעיני מיליוני אנשים. התורה מתעדת את האירועים הללו ומתווה דרך נצחית להעביר את הזיכרונות שלהם בצורה חוויתית ונאמנה מדור לדור ומידי שנה בשנה. ישנו קשר רציף לאורך כל תולדות עם ישראל בין הדורות קשר של לימוד חוויתי מתמשך של התורה ע''י רבבות ולפעמים גם מאות אלפי תלמידי חכמים בכל זמן. בשום זמן מתולדות עם ישראל לא ניתן היה לרמות מיליוני בני אדם ולשתול במוחם מעשיות שלא היו ולא נבראו. ועוד להכריח אותם על סמך מעשיות דמיוניות לשמור את חוקי התורה התובעניים. הברית של עם ישראל עם בורא עולם מעוגנת בעובדות ובמעשים שבהם ''קיפל'' בעצם הקב''ה את חוקי הטבע והראה למיליוני בני ישראל שאין עוד מלבדו, שכל חוקי הטבע הם אך ורק רצונו. זכר יציאת מצרים מועבר שנה בשנה בכל משפחה בצורה מפורטת וחוויתית מאב לבן ומאב לבן, מאז יציאת מצרים ועד היום. יתרה מזו, אחרי יציאת מצרים במשך כ- 1000 שנים היה לעם ישראל ליווי צמוד ע''י אלפי נביאים לאורך דורות רבים. עם ישראל זכה להתגלות מתמשכת שלא ניתן להכחיש אותה. לא ניתן בשום דרך עקבית, הגיונית ואמיתית לטעון שעם ישראל בדה מלבו את הקשר המתמשך, הבלתי אמצעי עם בורא עולם. אני אזכיר ששתי הדתות המונותיאיסטיות השולטות היום בכמחצית מאוכלוסיית העולם, הנצרות והאיסלם מקבלות כמובנת מאליה את העובדה שעם ישראל זכה לברית עם ריבונו של עולם, ברית שלוותה בהתגלויות כבירות, בלתי ניתנות לערעור. הסטייה והטעות של דתות אלה מתבטאות בטענותיהן השקריות כאילו הברית בין הקב''ה ועם ישראל נסתיימה ח''ו והם כביכול נבנים מחורבותיה. התורה מקפלת בתוכה גם את יסודות עתידו של עם ישראל ומתווה מהלכים שאכן קרו אלפי שנים לאחר חתימתה. הנה, בפרשות התורה שאנו קוראים בימים אלה מסופר על אבות עם ישראל לעומת אבות האומה הערבית וחלק מעמי המערב. התכונות של הערבים מגולמות היטב באביהם ישמעאל בעוד שהצביעות והרצחנות של חלק מהעמים הנוצריים לדורותיהם מגולמות בעשיו ששנאתו ליעקב היא פנימית ומהותית (כמאמר חז''ל: הלכה שעשיו שונא ליעקב). התורה מזהירה אותנו שזרעי הקרובים הללו עלולים לגרום לנו לצרות צרורות אם נפר את בריתנו. ואכן סבלנו ועדיין אנחנו סובלים מנחת זרועם. בהקשר הזה חשוב להזכיר שני מקורות: במדרשי ספר הזוהר הקדוש על פרשת ''לך לך'' מובאת נבואה כיצד בני ישמעאל ימררו את חיינו כאן בארץ וימנעו מאתנו להיאחז בה. ואילו במסכת מגילה דף ו' מוזכרת ''גרממיה של אדום'' (היא גרמניה ע''פ מפרשים רבים). כתוצר האיום ביותר של זרע עשיו מבחינת פוטנציאל סכנתו לעם ישראל. בפרשת ''בחקותי'' (ויקרא כ''ו פסוק ג' ואילך) ובפרשות ''תבוא'', ''ניצבים'', ''וילך'', ''האזינו'' (דברים כ''ח ואילך) מתואר הקשר העתידי בין עם ישראל לארץ ישראל. עם ישראל מוזהר שארץ ישראל נתונה לו אך ורק מכוח זכות הברית הכרותה לו עם בורא עולם. זכות זו נבנית וניזונה משמירת התורה ומצוותיה ובלעדיה אין שום תוקף. לפיכך, בגידה בברית מרופפת את אחיזתו של עם ישראל בארץ עד כדי צרות נוראות וגלות. הקב''ה מזהיר את עם ישראל שהארץ עלולה לבעוט בו החוצה ולהקיאו ממנה והוא צפוי לפיזור לכל פינות העולם, לגלות נוראה, גלות של פחד, של גזרות וקיום של עלים נידפים ברוח. הדברים כתובים בעברית פשוטה וברורה שכל ילד יכול לקרוא ולהבין. בהודעה קצרה זאת, היריעה מלדון בכל הפרטים ולראות כיצד נחזו מאורעות שקרו לעם ישראל בדייקנות מדהימה. אולם גם בקריאה שטחית אפשר לראות שהתורה חוזה מאורעות שקרו זמן רב לאחר שנחתמה. לא ניתן היה בשום אופן לשתול בתורה באופן שיקרי, בדיעבד את סיפור מאורעות הגלות לאחר שקרו. חיזוי גלות רומי המתואר בפרשת ''תבוא'' כמו גם תאור חורבן הארץ הממושך עקב גלות ישראל המובא בפרשת ''ניצבים'', צרות עם ישראל מול הסתר פנים מצד הקב''ה עד כדי אובדן האמונה התואר בפרשת ''וילך'' וכן מסכת בניית עם ישראל הבאתו לארץ וביסוסו בה, בגידתו בקב''ה והשלכתו ממנה לגלות ארורה, מייגעת וקשה המובאת בפרשת ''האזינו'' כל אלו יכלו להיכתב אך ורק בהשראתו של מי ששולט בכל מקום ובכל זמן ומכוון את תולדות היקום. יוצא איפה שעם ישראל צויד בעזרי ניווט משוכללים ביותר עת יצא לדרכו הארוכה. הקב''ה דאג לתת בידו מפה ומצפן שיעזרו לו למצוא את דרכו ולהגיע לייעודו גם אם חס וחלילה יתקיים התרחיש הגרוע מכל ועם ישראל יאלץ (כמו שאכן קרה) לשם את מחיר בגידתו, בגלות, בפיזור ובהסתר פנים מצד בעל בריתו. ואכן, עם ישראל צורף וזוקק בגלותו. הוא עמד בניסיונות נוראיים והצליח להעביר את נכסיו הרוחניים האינסופיים מדור לדור בנאמנות ולהעמיד יצירות רוחניות ושכליות נפלאות גם בתקופות החשוכות ביותר של הגלות. אפשר להראות שהתורה הועברה מדור לדור במערכת כל כשל. כפי שאנרגיה חשמלית מועברת מתחנת הכוח אל קצות הארץ ע''י קווי מתח גבוה, כך הועברה התורה מתחנת הכוח של מעמד הר סיני ע''י עמודי יסוד כבירים, אלפי אלפי תלמידי חכמים במהלך הדורות, ענקיים אינטלקטואלים ומוסריים אנשים שמימשו בכל רמ''ח אבריהם את היותם נבראים בצלם אלוקים: הנביאים, אנשי הכנסת הגדולה, הזוגות, התנאים, האמוראים, הגאונים, הראשונים (רש''י, רמב''ם, רמב''ן, רי''ף, רא''ש) עד לענקי התורה של הדורות האחרונים שחלק מהם אף זכינו להכיר. כשבוחנים את המסרים של התורה, את תיאור ראשית עם ישראל ויסוד הברית עם בורא עולם, את נבואות התורה וכל שכן, כשזורים להכיר (תוך לימוד שיטתי ומתמיד) את פנימיות התורה והאינפורמציה הצפונה בה על מהות הבריאה, הקשר של הבורא עם נבראיו, העולמות הרוחניים ותכלית הבריאה, כשעוקבים צעד, צעד איך הועברה התורה מדור לדור ועל ידי מי, אי אפשר שלא להגיע למסקנה הניצחת – משה אמת ותורתו אמת ונצח ישראל לא ישקר. ישנם מיד פעם ניסיונות להעמיד את כתבי הקודש של עם ישראל, תורה, נביאים, כתובים, התורה שבעל-פה שנכתבה לאורך הדורות ע''י חכמי ישראל, מול אמיתות מדעיות אלו או אחרות. חשוב לציין שהתורה לא נועדה להעביר לנו שום אינפורמציה מדעית. חכמי ישראל קיבלו מבורא עולם כל אינפורמציה מעשית שנדרשה כדי לפסוק הלכה ע''פ רצון הבורא ולהופכה למציאות חיים. כך אנו מוצאים אצל חז''ל ידע מדהים באסטרונומיה, באנטומיה, בתכונות של חומרים ובהנהגות טבעיות שונות. יש לזכור שתפקיד חכמי ישראל לדורותיהם היה לעסוק בחכמת התורה ולא בחכמת המדע. מידי פעם השתמשו חכמי ישראל במשלים שנלקחו מידע שרווח בין בני דורם וככל שהתפתח הידע האנושי, חכמי ישראל ידעו להתעדכן כפי שכתוב בכמה מקומות בגמרא: ''הודו חכמי ישראל לחכמי אומות העולם''. את חכמת המדע השאיר הקב''ה לכלל האנושות לעסוק בה ולצורך כך מנהיג הקב''ה את העולם ע''י חוקי טבע שנשמעים אחד לאחד! למתמטיקה שמוח האדם מסוגל להמציא. המשך בהודעה הבאה.

גל אור2

New member
המשך'

לכן לא תיתכן שום סתירה בין מדע אמיתי המתבסס על עובדות ועל מה שקרוי המתודה המדעית לבין תורת ישראל. הם לא נמצאים כל על אותו מישור. ההלכה מתאימה לכל מציאות טכנולוגית. התפתחות המדע והטכנולוגיה משרתים היטב את ציבור שומרי התורה והמצוות שהרי פיתוחים טכנולוגיים רבים מאפשרים דקדוק רב יותר בשמירת המצוות. והטענות הרפורמיות והקונסרבטיביות למיניהן על כך שהתורה לא ''מתעדכנת'' ונשארת ''מאובנת'' הן למעשה מחמאות לחכמי ישראל המסרבים לעקם את מצוות התורה לצורך ''התאמתן'' לאפנות חולפות ולגישות מודרניות לקויות מוסר. וכאן הגענו לסופו של המאמר הזה. ע''פ מה שכתוב בפשטות בתורה, בנביאים בספרי חכמי ישראל בכל הדורות, אין לנו שום זכות קיום כעם ואל אחת כמה וכמה בארץ ישראל, בלי שמירת תורה ומצוות ובלי שמירת הברית הנצחית שלנו עם בורא עולם. אנחנו סובלים מזה אלפי שנים כי הבאנו על עצמנו ממש בכוח את עונש הגלות, ומאז לא השכלנו לקצר אותה ע''י תשובה שלמה. קיבלנו לכאורה בדורות האחרונים הזדמנות נוספת לשוב ארצה. העולם מחכה לגאולה. הגאולה של עם ישראל ואתה גאולת כלל האנושות היא בלתי נמנעת. היא תכלול את חידוש הנבואה, איחוד כל בני האדם, הסרת הבלבול ואינטגרציה של הידע האנושי. חידושי התקשורת המדהימים שאנו עדים להם בשנים האחרונות, הם מן הסתם הכנה לכך שדבר השם יוכל להגיע בקלות לכל פינה נידחת בעולם (כמאמר התפילה ''וידע כל פעול כי אתה יצרתו...''). הכל תלוי בתשובת עם ישראל. עיינו בפרשת ניצבים. הקב''ה מצווה אותנו ''ובחרת בחיים'',(דברים ל') היא בחירה בגאולה, חזרה אל הברית שלנו עם הקב''ה. בפרשת ב''חוקותיי'' מתואר חוזה ''שלום עכשיו'', אמיתי! מעשי! כל נבואות הזעם בתורה ובנביאים התגשמו כמעט אחת לאחת ובנאמנות מדהימה. אף אחת מנבואות הנחמה של נביאי ישראל המיועדות לעתיד הרחוק (להבדיל מהנבואות באשר לשיבת ציון לאחר גלות בבל שהתקיימו). עדיין לא התקיימה וכולן עתידות להתקיים. הן מחכות לנו. בגאולת מצרים הייתה התערותה דלעילה (התעוררות מלמעלה), הקב''ה הוציא מביצת מצרים ביד חזקה ובזרוע נטויה מבלי שעם ישראל נזקק להשתדלות, אלא מכוח הברית עם אברהם יצחק ויעקב. לגאולה הסופית דרושה התערותה דלתתא. כלומר, היא תלויה במעשינו, במאזן הזכויות והחובות של כלל ישראל. עם כל המציאות הקשה בארץ המשדרת לנו לא הרף עד כמה מידת הדין מתוחה עלינו (אויבינו כאן לא נותנים לנו מנוחה מזה מאה שנים) כל הקיום שלנו כאן הוא בניסים, חלקם בהחלט גלויים. על כל אחד מאיתנו מוטלת חובת ''ובחרת בחיים...'' ואז יתקיים בנו... ''ואכלתם לחמכם בשובע וישבתם לבטח בארצכם ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד והשבתי חיה רעה מן הארץ וחרב לא תעבור בארצכם...'' (ויקרא כ''ו, ה'-ו').

TotalCommnader

New member
אתה כנראה לא מבין את המושג "הוכחה". לפי מה שא

תה אומר או שכל הניסים של כל הדתות גם קרו (כי למה שמילירדים ישקרו) או שכולם ממציאים חוץ מהיהודים. הוכחה בדיעבד היא לא הוכחה כי אז ניתן לומר שנוסטרדמוס גם נביא

גל אור2

New member
לא, אתה לא מבין.

היהדות שונה מכל הדתות האחרות, אני להבדיל מימך חקרתי ובדקתי את כל הדתות, אין בעיה להפריך אותם (במיוחד הנצרות והאיסלם), אם אתה רוצה שהפריך אותם מול עיניך, אני אשמח. רק תבקש.

TotalCommnader

New member
אתה לא יודע מה אני יודע ומה לא על דתות אחרות

ועל לוגיקה ובכ"ז מניח הנחות על זה. קל להראות שאתה מדבר שטויות: 1) "חקרתי ובדקתי את כל הדתות". כן בטח. 2) אתה חושב שהפרכת תיזות דת מסוימות מוכיחות שתזה אחרת נכונה. למדת פעם לפסיכומטרי? כל השחורים חתולים אבל לא כל החתולים שחורים? הלו? לוגיקה בסיסית? 3) עוד לא הראית שמץ של הבנה מה זה הוכחה. אתה מבלבל טענות והנחות יסוד עם הוכחה. 4) עד עכשיו הבאת רק טענות. "לא הגיוני שעם שלם ישקר". לא הגיוני ולא אפשרי אלה דברים שונים. אבל, רגע. על אגדות עמים שמעת? אבל בטח האבוריג'ינים שמעבירים סיפורים בע"פ כבר 5000 שנה משקרים. גם הבודהיסטים הנוצרים והמוסלמים. אבל רק אצלנו זאת אמת לאמיתה.

גל אור2

New member
אתה לא יודע כלום,

אלא אם כן תוכל להפתיע אותי. עד עכשיו דיברת רק באוויר, מה דעתך לנסות אותי? אולי אני משקר, לא? אני להבדיל מימך *כותב*, מאשש את טענותי. אתה, רק טוען שאתה יודע בלי להוכיח מאומה. וכן, בחיפושי אחר האמת, שוחחתי ונפגשתי עם עשרות אנשים בעלי אמונות ודתות שונות, החל מאתאיסטים ודאיסטים, ועד נוצרים, משיחיים, בודהיסטים וראלים. וכמו שאמרתי- אם תרצה, הפריך בנוכחותך את הדתות השונות. " כן בטח" אני אמור לקבל זאת בתור מחמאה? למה שלא תדבוק אותי? "אתה חושב שהפרכת תיזות דת מסוימות מוכיחות שתזה אחרת נכונה" זה נקרא טיעון איש הקש. אתה ממציא טענות שלא כתבתי, ואז מסביר למה אני כביכול טועה. לעולם לא אמרתי שאם אני מפריך תזה מסויימת אז האחרת אוטומטית נכונה, אתה פשוט מכניס מילים לפי. אלא אמרתי- שתוך כדי לימודי השונים הגעתי לעקרה שיש כוחעליון\בורא לעולם. לאחר מכן, בדקתי את אמיתותם של הדתות השונות, עד שהגעתי למסקנה שהיהדות היא האמת ולא אחרת. איך הגעתי? קרא כאן-http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=2010&msgid=115205514 "עוד לא הראית שמץ של הבנה מה זה הוכחה. אתה מבלבל טענות והנחות יסוד עם הוכחה" אולי במקום להתכחש בכוח למציאות תתחיל לבסס את טענותיך? לומר: "זה לא הוכחה" זה לא עושה אותך צודק! זה בידיוק כמו שאני אומר: "ככה!" אם לדעתך אני טועה, תאמר *למה* אני טועה ומה לא בסדר בטענותי. מה כל כך מסובך?! "עד עכשיו הבאת רק טענות. "לא הגיוני שעם שלם ישקר". לא הגיוני ולא אפשרי אלה דברים שונים. אבל, רגע. על אגדות עמים שמעת? אבל בטח האבוריג'ינים שמעבירים סיפורים בע"פ כבר 5000 שנה משקרים. גם הבודהיסטים הנוצרים והמוסלמים. אבל רק אצלנו זאת אמת לאמיתה" אתה שוב חוזר על שגיאתך בנוגע לדתות השונות. אני אומר בפעם השלישית (או הרביעית) אם אתה רוצה אני הפריך בנוחכותך את הדתות השונות. מה דעתך?

TotalCommnader

New member
רק הוכחת לי ולפורום שתרבות הדיון שלך לא קיימת

במדע חובת ההוכחה היא על הטוען. זה אתה אם לא הבנת. אבל את "ההוכחות" המופרכות והבלתי קיימות שלך (ביקשתי ממך בצורה ברורה לשים אותם והתעלמת) תעביר לכאלה שמוכנים לסבול חוצפה ודמגוגיה כדרך לגיטימית של ויכוח

גל אור2

New member
אתה מתעלם בשיטתיות!

הוכחת לי ולפורום שעקומת הלימוד שלך שואפת ל-אפס. לא האריך במילים (ע"פ שהוכחתי לך מעל ומעבר) קרא כאן-http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=2010&msgid=115272148 וקרא כאן-http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum תאמר לנו את דעתך, אני ממתין...

צמחי בר

New member
תגובה

1. ``עדיף שיאמינו מתוך אמונה ולא מתוך פחד או רווח``-אמונה כשלעצמה לא תופיע. כשילד אומר שהוא מאמין בפיית השיניים, זה כי ``היא`` שמה לו כסף מתחת לכרית. יש היגיון. בו-זמנית יש לאדם- בתור יצור תבוני- חיוב להגיון! ומי שהולך על פי ההיגיון, גם אוטומטית ירוויח מזה(ה``רווח`` שציינת)! כמו כן לאדם נורמלי יש חשש כלשהו במידה והוא עושה משהו נגד ההיגיון. לכן:האמונה נובעת מאמונה-אין ספק, אך כזאת הנובעת מהיגיון(שמוביל לפחד, כפי שהזכרתי).( מלבד זאת-מישהו ניסה לגרום לאמונה דרך הפחדה?? )

TotalCommnader

New member
הכוונה היא שאם הייתה הוכחה אנשים היו אומרים "

אם יש אלוהים כדאי שאלך ע"פ חוקיו כי הוא עוזר למאמיניו ולא עוזר למי שלא מאמין בו." אם הייתי אלוהים הייתי בורא יקום שבו לא ניתן להוכיח שאני קיים, כדי שמי שיאמינו בי יאמינו באמונת אמת. החוכמה האמיתית היא להאמין כשאין הוכחה

TotalCommnader

New member
"אלוהים קיים ויפגע בי/לא יעזור לי כמו למאמיני

ו" זה אחלה אינטרס כדי להאמין. אבל איזה אל רוצה שיאמינו בו מתוך אינטרס?

צמחי בר

New member
...המשך...

של מישהו שמנסה לדחות כל הצעה לבירור האמת. ואני אשאל:אולי ההנחה ש``הנחות אולי לא מתאימות וכו

tweeg

New member
שקלתי ברצינות איך לענות לזה

אבל אני לא רוצה להיכנס לפסים כאלה אז אני יענה לעניין (כל ההודעה שלי היא לא קשורה,וסתם עניתי כי הוא עיצבן אותי,אין לכם סיבה לקרוא אותה) את זה שווה לקרוא: http://www.hofesh.org.il/articles/god/believe.html זה מצחיק "לא יתכן שלפתע פרצו מהאין החומר והאנרגיה, המרחב והזמן, וחוקי טבע המעצבים את החומר בדיוק מדהים בלא שום סיבה. " אבל אלוהים יכול להתפרץ משום מקום,הוא לא צריך אף אחד שיברא אותו הוא לא עשוי מכלום ") טיעון חוק שימור החומר: היקום מוגבל לכמות מסויימת של חומר ואנרגיה (חוק שימור החומר) ולחוקי טבע מסויימים מאוד השולטים בו. מה שמוכיח כי יש מגביל ליקום, אשר קבע את גודלו, ויש מחוקק ליקום, אשר קבע את חוקי הטבע והפרמטרים המדוייקים בהם יפעלו." הפרמטרים וחוקי הטבע הם השפעות ברורות והגיוניות שרובם בהחלט ניתנות להסברה ע"י מודל האטום האחרון הגבלה יכולה להיווצר מעצמה,ולא חייב מישהו שיגביל אותה "טיעון האינטלגנציה: היות והסדר הקוסמי הוא סדר מתמטי לחלוטין. ואם אנו צריכים להפעיל חשיבה אינטלגנטית בהבנת הסדר הקוסמי (קרי חוקי הטבע), משמע שהושקעה אינטלגנציה רבה עוד יותר ביצירתם של חוקי הטבע. אם נדרשת תבונה כדי להבין את המעשה, על אחת כמה וכמה שנדרשת תבונה כדי ליצור את המעשה. אלה, אותם אתאיסטים אשר מתכחשים לקיום בורא בעל אינטלגנציה, הם מאמינים פאנטים במקריות. על פי השקפתם משתמע ש: מן "הסתם" הופיעה אנרגיה עצומה מתוך האין, שהיתה קטנה יותר מגרעין אפונה. (2) מן "הסתם" נוצר לפתע פיצוץ רב עוצמה, שיצר את היקום." חשבת על זה שהחוקים הם פשוט גורמים שמשפיעים ישירות,למה ישר לערב כוח אלוהי שהמציא חוקים שהגיוניים לחלוטין? "4) ומן "הסתם" היו גם חוקים ביקום שהתפוצץ מכבר, וכך במקום בלאגן אחד גדול - התגבשו להם אטומים, מולקולות, גזים, שמשות, כוכבים, אדמה, מתכות, יהלומים, אטמוספירה, אוזון, מים-עננים-קרח-שלג, יבשות וכל שאר התנאים הנצרכים לקיום חיים..." " כן זה תכונות החומר אתה לא אומר כלום,לא מחדש כלום,רק נותן לאלוהים קרדיט על כל חוק טבע ומסקנה הגיונית בלי שום הוכחות,כמובן שאתה לא מריך הוכחות טיעונים שלא מתבססים על בסיס לוגי אינם נטענים להפרכה,ולכן אני יודע שלא משנה מה אני יגיד אתה תמשיך בפאנטיות האינסופית שלך למזלך זה משעשע אותי ולא אכפת לי להמשיך (ואני יודע בדיוק לאן זה ילך,כבר קראתי עשרות שירשורים כאלה) התנ"ך הוא אוסף של אגדות עם ומיתוסים שנופחו מדור לדור איך אוסף כתבים של אנשים שרובם היו בורים או שמעו את הסיפור מיד שמינית (במידה והם לא המציאו את זה לכיף) יכול להוות הוכחה לאלוהים? "למסקנה שהתנ''ך חובר בהשראה על-אנושית" לא,עץ הקיץ חובר בהשראה לא אנושית(וכל הטרלוגיה) אני לא רואה שום גאונות יוצאת דופן בתנך "מדוע שיתקיימו חוקים?! הרי כל המהות של כאוס ושל אקראיות היא חוסר קביעות! ואם יש קביעות, מוכרח שהיא אינה אקראית." סיבה ותוצאה,גורמים והשפעות תביא טענה אחת בכל פעם,ותפסיק לשפוך כמויות של חומר שאני בספק אם חברת לבד גם אם במדה ואיכשהו אתה צודק,לא אכפת לי אם אלוהים בכבודו ובעצמו יעמוד עכשיו על הר סיני וידרוש שנעבוד אותו למה נראה לך שאני אמור להקשיב לו?

למעלה