המפוזר מכפר אז"ר - PDD?

anidnd

New member
המפוזר מכפר אז"ר - PDD?

קראתי לאחרונה לילדים את הספר המפוזר מכפר אז"ר ופתאום זה היכה בי: יכול להיות שהמפוזר מכפר אז"ר הוא בעצם PDD? אספרגר? חוסר הריכוז לגבי המקומות בהם הניח דברים, לובש את הגרביים על הנעליים, קושי בהתארגנות (לוקח שתי מטריות אבל לא מצליח לפתוח אחת ואת זו שפתח הוא מחזיק למטה במקום מעליו), קושי בהרכבת משפט (משפטים מסורבלים ומבולבלים) וחוסר הבנת סיטואציה / קושי בפתרון בעיות (יושב שעות בקרון ריק שאליו עלה מכיוון שהוא היה היחיד בו היה מקום לשבת וממשיך לשבת שם למרות שעובר זמן רב והוא עדיין לא הגיע לירושלים). סתם.. הרהורים.

עכשיו כשאני חושבת על זה...

תזכירי לי לא לקנות את הספר לנסיכה...

yonitbrk

New member
המפוזר מכפר אז"ר

תעשו לי טובה בואו לא נהרוס לנו את החיים לגמרי. בואו נשאיר משהו מתוק מהילדות כזכרון טוב. למה להתחיל ולנתח כל דבר ולנסות לקשר לבעיות שלנו? לדעתי הסיפור היתולי ופשוט בנו דמות כזאת לילדים כדי להסביר להם בדרך עקיפה את הנושא של חשיבות הסדר וההתארגנות בדיוק כמו יפתח המלוכלך והרבה ספרים דומים. לא נראה לי שבזמנו חשבו על PDD ואספרגר וכו' אז למה להרוס ולהכניס גם את הזכרונות היפים שלנו מהספרים לבעיות היומיומיות?

beezi

New member
../images/Emo45.gif אפשר גם להנות מקריאה של ספר

היתולי, ללא ניתוח "מעמיק" כל כך, לא כל דבר צריך ליחס לPDD/אוטיזם.

avneh

New member
אני זוכרת את הספר הזה

כשהייתי בכיתה ד'. אני ממש זוכרת ממנו קטעים בעל פה. כמו זה: קם בבוקר המפוזר ויושב על המיטה ושואל ישנתי כבר או שקמתי זה עתה? זה שבחלון זורח, זהו שמש או ירח? עת לקום או עת לישון? לא כתוב על השעון! ועכשיו ברור כשמש! הנה כבר אני נזכר השעה היתה כבר אמש תשע אז? היום? מחר? אוי לי אם עכשיו מחר כבר אחרתי כל דבר... יאללה! ספר כזה מצחיק שמדבר בעצם על אדם עם בעיות קשות. לא חשבתי אף פעם על הספר בצורה כזו אבל זה באמת ככה. עושים ספר היתולי ומשעשע על אדם מסכן... אבל אז, לפני 30 שנה, המחבר התכוון רק לטובה.

למעלה