המפד"ל - מפלגה דתית???

yaniv6346

New member
המפד"ל - מפלגה דתית???

קודם כל אני חילוני. מפאת כבודכם לא אכתוב כאן בשבת אבל האמינו לי אני לא שומר מצוות ואני אוהב לחשוב על עצמי כאדם מתון. ועכשיו יש לי שאלה: איך המפד"ל, בתור מפלגה דתית, יכולה להעדיף את שינוי (זו המטיפה לשנאה אך עמדותיה מובנות) על פני המפלגות החרדיות? הרי אתם אלה שסבלתם ראשונים מהשנאה. אחרי רצח רבין לא עזר לכם השירות הצבאי והרצון להידמות ל"כולם", גינו אתכם מעל לכל במה ותרשו לי לנחש, זה בטח אותם אלה שעכשיו הצביעו ותומכים בשינוי בעיקר. נוסף לזה, שינוי בעצמה לא הסתירה שאתם ברירת המחדל ובודאי שהיו מעדיפים לסגור עם העבודה ולא אתכם. אמנם זה ברור שהם רוצים להשיג יותר אבל עדיין הם האוייבים שלכם ולא החברים שלכם. אז נכון ששלום עושים עם "אוייבים" (או "גישור" כמו שהמפד"ל אוהבת לקרוא לזה) אבל במקרה הזה האוייב יפנה לכם עורף ברגע שיוכל. אתם, בחכמה גדולה, אומרים שעם החרדים צריכים להגיע להידברות ולא להתבסס על שנאה ובאותה נשימה, שום תירוץ לא יעזור לכם - השורה התחתונה היא ששינוי פוסלת את המפלגות החרדיות מראש כך ששום גישור ופישור אין כאן. אתם, במו ידיכם, נותנים יד למיני-גזענות ולפסילת כל מה שאתם מייצגים. ואם אכן אלו הם שותפיכם העדיפים על פני מפלגות שומרי מצוות - שנו את תפיסתכם ואמרו שאינכם מפלגה דתית אלא מפלגת "גישור"... אני הצבעתי ליכוד. אני מסורתי לייט ואינני בעד הריסת הדת בישראל. אפילו שקלתי להצביע שינוי עד שראיתי את השנאה המבעבעת שם. אני חושב שכדאי לכם לקרוא את התגובות באתרי האינטרנט השונים כדי להתפכח ולעשות חושבים. גזענות היא גזענות היא גזענות היא גזענות.

yaniv6346

New member
נכון אבל...

אם המפד"ל הייתה שומרת על חזית דתית אחת - לשרון לא הייתה ברירה וככה גם היינו מרוויחים קואליציה ימנית אמיתית ולא עם פורז וחבריו מרעננה ורמת אביב ג'. היינו מרוויחים מדינה חברתית יותר, שיוויונית יותר, רגישה יותר לציבור חלש ונזקק. הייתם מוכיחים שאסור לפסול מראש שום מפלגה. לפיד ושינוי מתבססים על יצרים ושנאת המונים, הכי כיף זה להטיל רפש, לקלל, לשנוא.. הייתם מוכיחים שאין מקום לדברים כאלה אצלינו במדינה כי כולנו אחים. חבל.

למעלה