המפגש שהיה

ycyclop

New member
המפגש שהיה

המפגש שהיה המפגש התחיל בשעה 20:30 לאחר הגעה של כולם. החלוקה לקבוצות משחק היתה מהירה בגלל ההחלטה המוקדמת על המשחקים שיהיו, ולכן אני ממליץ על המשך השיטה של הכרזה על משחקי המפגש לפני המפגש. בשולחן אחד היה Risk2210 ששוחק על ידי ננסק, בפלה, ycyclop, shadowfax (אני), ובשולחן השני munchkins ששוחק על ידי בן, יואב, אורן, Tali Y, depstein. Risk2210 התחיל בהסבר חוקים מהיר ע"י ננסק שגילה תוך כדי ההסברים, שעד עכשיו הוא לא ממש שיחק לפי החוקים (המלצה חמה לאנשים שמלמדים חוקים: קיראו את החוקים שוב, הרבה פעמים אחרי משחק או שנים, במעבר נוסף על החוקים מגלים שלא שמים לב לפרטים קטנים שהיה קשה לגלות במעבר הראשון עקב חוסר ידע). הטקטיקה שרוב השחקנים נקטו היתה חלוקת כוחות בכל המדינות בכדי להקשות על כיבושן. אני ריכזתי כוח רב במדינה אחת. התחלה מהירה והאדומים (ycyclop) יצאו לכבוש את אוסטרליה הים ההודי והים היפני (או איך שקוראים לו) ועוד קצת מאסיה לקינוח. השחורים(Shadowfax) יצאו לכבוש את דרום אמריקה בהצלחה והחלו במהלכים לכיבוש אפריקה. הכחולים (בפלה) ניסו לכבוש את צפון אמריקה (זאת לאחר שמיקם בתחילת המשחק כוחות שונים בגבולות אמריקה במטרה להגן אליה. והירוקים (ננסק) פנו לכבוש את אירופה אך כמובן ללא הצלחה יתרה ואז פנו לירח וכבשו איזור ללא התנגדות. בשלב זה נשמעו קריאות צחוק/יאוש מצד שולחן המנצ'קין והסתבר שלאחר כמעט 1 שעה של משחק כל השחקנים עדין רמה ראשונה. סיבוב שני: לאחר שאף אחד לא מנע מהאדומים את קבלת כל הכוחות הנוספים, הם יצאו לסיבוב באירופה על מנת לכבוש שטחים רבים ככל האפשר (כולל כיבוש תחנת החלל של הירוקים). השחורים ניסו שוב לכבוש את אפריקה וכמעט הצליחו. הכחולים ריכזו כוחות נוספים ושפרו את עמדתם לקראת כיבוש צפון אמריקה וירוקים המשיכו לכבוש את הירח ללא הפרעה. סיבוב שלישי: שוב האדומים מקבלים הרבה כוחות ללא הפרעה והחלו לקנא בירוקים על הנוף היפה שיש להם מהירח. לאחר מסע כיבוש קצר נכבש כל הירח על ידי האדום. השחורים כובשים את אפריקה. תוך כדי כך shadowfax ממלמל "לא יכול היות, אני פשוט לא נאמין שזה קורה לי..." לאחר זריקת קוביות נוספת שנכשלת אבל בסוף מצליח. הכחולים כובשים את אמריקה הצפונית לאחר קרבות קלילים עם היאפים של קליפורניה. והירוקים מיואשים על חורבן ביתם בירח, מנסים לכבוש את אירופה ונכשלים. ברקע סוף סוף נשמעות קריאות של הצלחה ועימותים מהשולחן השני ואנחנו חושבים על כך שאמרו שמנצ'קין הוא משחק יחסית קצר (הם הגיעו סוף סוף לרמה 2 מתוך 10). תור רביעי: האדומים ממשיכים במסע ומחליטים שאמריקה הדרומית נראת יפה בעונה זו של השנה ומבקרים גם בכל איזורי הים באיזור, ולקינוח מבקרים באמריקה הצפונית בכדי למנוע מהכחול לקבל הרבה כוחות, וגיחה קצרה לאפריקה למנוע מהשחורים שילטון עבדות נוסף ביבשת זו. בשלב זה התיאשו השחקנים האחרים ועשו תורות קצרים. השחורים כבשו את אפריקה שוב. הירוקים נכשלו שוב בכיבוש אירופה והכחולים כבשו את אמריקה הצפונית. תור חמישי לא שוחק לאחר שכולם ראו כמה כוחות יקבל האדום... עברנו למשחק clans. המשחק הוא על בנית כפרים כאשר כל אחד הוא צבע מסויים אבל האחרים לא יודעים מהו. המשחק היה פשוט ללמידה וקצר אבל לא היה מלהיב יתר על המידה ורוב האנשים בשולחן לא ממש הביעו ענין ורצון לעוד סיבוב שלו. ברקע נשמע שהמצ'קין (כבר שלוש שעות) מתקדם ואפילו יש סיכוי שיגמר מתי שהו. עברנו למשחק Guillotine משחק קלפים משעשע על כריתת ראשים (טוב, זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע). משחק קליל וחברותי ללא חשיבה מרובה ויכול לשמש כממלא זמן מצויין. ולקינוח עשינו משחק Cartagena קצר. המשחק הוא על בריחת פיראטים מהכלא שלהם על ידי שימוש בקלפים, כאשר יש צורך לשים לב לאיזון בין הפעולות שאתה עושה לכמות הקלפים ביד. זהו משחק די כאוטי בארבע שחקנים ולא ניתן ממש לתכנן קדימה אבל עדין משחק שלמי שיש נסיון יש יתרון על השחקנים ששיחקו בפעם הראשונה. בעודינו מתלבטים מה לשחק עכשיו נשמעו קריאות צהלה ושימחה מכיוון שולחן המנצ'קין. המשחק הסתיים בניצחון של טלי. אז לסיכום: בשולחן אחד שיחקו Risk2210, clans, Guillotine, Cartagena ושולחן שני רק Munchkins וכך נהפך לו משחק של 30 דקות עד 3 שעות למשחק של 4.5 שעות!! אבל נראה שכולם נהנו וכבר מתכננים את המפגש הבא ביום שלישי אצל בפלה (שרשורים בקרוב)

shadowfax

New member
ארררג

אם האדומים לא היו כובשים את דרום אמריקה עוד היה סיכוי לסיבוב חמישי, אך כאשר שני ידיו חופנות ערימת חיילים של 5 (הנקראים MOD) כיצד יכולתי להגן על העולם
מפני YCYCLOP?

למעלה