המפגש הראשון -חלק 1

המפגש הראשון -חלק 1

סתיו עכשיו במילאנו. העיר שקועה וודאי בדוק של אפרוריות קריר, אנשים אלגנטיים בחליפות ממהרים ללגום את האספרסו שלהם בעמידה בבר לפני שהם נבלעים בבנייני האבן ספוני הזכרונות של העיר העצומה הזו.
אבל אני עדיין לא שם, בגופי, רק במחשבותי.
אני מסדרת את השוליים של חצאית ה׳סיגר׳ שלגופי, מיטיבה את האחיזה בז׳קט הקל שאחוז בזרועי, חולצה לבנה מחויטת ומגוהצת לגופי, שרשרת זהב דקיקה שבקצה שלה אחוזה פנינה אחת בודדת.
שפתי אדומות.
האדום העז על רקע פני הבהירות התחומות בשערי הכהה, מושך מבטים.
אני מתעלמת מהם וצועדת על נעלי העקב השחורות, אלה עם העקב הדקיק בגובה בינוני פנימה, למטוס, כשהטרולי הקטן שלי נגרר אחרי על גלגליו.
הצלחתי לפרגן לעצמי מפלט של מספר ימים לעיר הצפונית הזו, להתנתק קצת מהיומיום. אני עם עצמי.
עם עצמי, ואולי גם קצת איתך.
תחושת השחרור מתחילה להזדחל בתוך עצמותי כשאני מיטיבה את חגורת הבטיחות למותני, מגבירה את הווליום באוזניות ועוצמת את עיני כשהמטוס מתנתק מהקרקע, ומתחיל להתרומם לעבר השמים.
האם גם אתה עוצם את עיניך? נרגע ונרגש בו זמנית כמוני?
אתה בטח יושב לא רחוק ממני, המטוס די קטן ממילא, ושנינו הזמנו את אותה הטיסה, למרות שהחלטנו שאיננו יוצרים קשר עין או משוחחים לפני שנהיה במילאנו עצמה.
עיני עצומות, נשימתי נעשית סדורה ואיטית, אני שוקעת במוזיקה, במחשבות לקראת הרגע בו נתייצב לראשונה, פנים אל פנים, שני זרים בעיר זרה.
התרגשות.
כך קבענו להיפגש לראשונה, ללא כל מחויבות.
כל אחד הזמין לעצמו חדר, במלון משלו, מבלי לדעת באיזה מלון ישהה האחר.
קבענו להיפגש באיזה בר קטן לראשונה לקפה של בוקר, מפגש שיהיו בו רק מבטים. מבלי לשוחח, מבלי לגעת.
כך נוכל לסקור בעיניים, לחקור, להתרשם, להתרגל ולהתבונן.
לאחר מכן נפנה כל אחד לעניניו.
אני אלך לראות שוב את ה- "L'Ultima Cena", כבר הזמנתי כרטיס, לאחר מכן אפשפש בספרים בחנות המקסימה שמול המנזר.
ללא חיפזון,
ניקח את הזמן.
אחר כך קבענו להיפגש בשנית, לצהריים, באיזו טרטוריה קטנה בלב האזור העיסקי, ליד האופרה.
הפעם, נשב ביחד לאכול.
אם נרצה, נשוחח, אם לאו, נשתוק, נלגום יין, ונאכל.
הטרטוריה הקטנה מתמלאת בשעה הזו בגברים ונשים הלבושים במיטב מחלצותיהם העדכניות, יוצאים מהבנקים להפסקת הצהריים שלהם, וממלאים את האויר בריחות מי הקולון העדינים שלגופם, מפטפטים באיטלקית שנשמעת כמו שירה שמימית, וממהרים לחזור לעבודתם.
רק אנחנו נישאר ישובים, בשקט, בנחת. אולי תרצה אז לאחוז בפרק כף ידי, ללטף בעדינות את אצבעותי.
לאחר מכן נצא לסמטה הקטנה, ואני אעשן את הסיגריה שלי הנתונה בפומית ארוכה ושחורה, שואפת את העשן לקירבי בעיניים עצומות, לפני שנצא יחד לשוטט בעיר הגדולה.

את הדואומו

נשאיר לאחר הצהריים המאוחרים. והאופרה אחר כך, לערב.
נתחיל מה׳Pinacoteca Di Brera', יש שם גרם מדרגות יפיפה בחצר. ואת ציור הנשיקה המרהיב בעדינותו, בקומה השניה.

מילאנו- חלק 3

קבוצת אנשים קטנה מתקבצת בקלויסטר, במנזר הדומיניקני המרשים.
נרגשים, מחכים לסימן להיכנס אל עבר יצירת המופת של דה ווינצ׳י. אני ביניהם, בגפי.
אני כאן, אבל ראשי מרחף לו, נרגש ממשהו אחר לגמרי.
עצם הידיעה ששנינו כאן, עכשיו, מעבירה בי צמרמורת.
שנינו נושמים את אותו האוויר, מסיירים באותם הרחובות, רחוקים מהחיים האמיתיים שלנו, רחוקים מהפערים, מהשיפוטיות, מהמציאות מרובת הסייגים והמגבלות.
שנינו יודעים שזה יוביל למפגש של גוף בגוף.
המבטים שהחלפנו בנינו הבוקר, לא יכולים להתפרש אחרת.
אכן, המפגש בנינו הבוקר טלטל אותי טלטלה עמוקה.
הרתיעה שחששתי ממנה עודנה שם, אבל חשמל עמד באוויר.
הייתי כמהופנטת, הרגשתי שאין לי מילים מתאימות להסביר לעצמי את מה שהגוף שלי כבר הבין.
הגוף שלי כבר נתון לחסדיך.
כנוע.

קבענו להיפגש ב׳וויקטוריה׳ לא רחוק מרחוב לומברדיה. זו הייתה הבחירה שלי, והקדמתי לבא, לתפוס לנו שולחן קטן ופינתי, בטרטוריה שמתמלאת עד אפס מקום בשעת הצהריים, וכשעה אחרי כן מתרוקנת כמעט כליל.
ישבתי ולגמתי יין אדום, מבלי בכלל להתאמץ להבין איזה יין זה ומאיפה, סמכתי על פאולו, המלצר החביב, שיבחר עבורי יין, ואכן בחירתו ערבה לחייכי. היין בבטן הריקה, ההתרגשות שהלכה וגאתה בי ככל שהזמן זחל לו עשו את שלהם, לחיי נהיו סמוקות, וראשי הסתחרר קלות.
איטלקי צעיר התיישב לידי והתחלנו לשוחח, במהרה הצטרפו לשיחה עוד שני קולגות שלו, אני באיטלקית רצוצה, והם באנגלית משובשת, החלטתי להצטרף אליהם ולהזמין לי ניוקי וסלט קטן. הארוחה עברה עליי בנעימים בלווי החבורה הקולנית והצלחתי לדחוק הצידה את התהיה איפה אתה, ומדוע נעדרת מן המפגש.
סיימנו לאכול, יצאנו החוצה, החלפנו כתובות מייל, ונפרדתי בנשיקות על הלחיים מהחבורה הצוהלת.
הידקתי את מעילי לגופי ופניתי לרחוב הסמוך.
התחלתי לפסוע לכיוון הדואומו, מאוכזבת מכך שהברזת לי.
מבולבלת.
משהו עצר אותי מלכת.
הסתובבתי חזרה, והנה אתה, ניצב בקרן הרחוב, מתבונן לעברי בדממה.
כמה זמן כבר עמדת שם? האם התבוננת בי מהרחוב, כל אותו הזמן?
מבטך היה מרוחק, מהורהר.
שנינו עומדים, משני עברי הכביש. כל אחד נטוע במקומו.
לא ידעתי אם לסובב את גבי וללכת, או להתקרב.
הוספנו לעמוד כך עוד מספר רגעים, שנדמו לי כנצח.
לבסוף אזרתי אומץ, והחלתי פוסעת לעברך, חוצה את הכביש, ומתקרב.
מבטך מלווה אותי, לא מש ממני. עינינו מצטלבות.
האם גם אתה חושש? כמוני? כמהה אלי, אך נרתע?

התקרבתי אליך עד שעמדתי קרוב מאד אליך, ראשי מעט גבוהה מראשך בגלל העקבים שלרגלי, ענינו נתונות אלו באלו.
שתקנו.
מחשבות אין סופיות התרוצצו בראשי. האם אתה מתחרט, האם אתה נמשך, האם אתה משתוקק, או שמא נרתע, למה לא באת לאכול איתי כפי שסיכמנו.....
מחשבות ועוד מחשבות עד שראשי איים להתבקע.
חשתי חולשה בעצמותי, לא יודעת לאן לנתב את המצוקה שהחלה גואה בי.
אולי כל הנסיעה הזו הייתה טעות? הרעיון להיפגש היה שגוי?
ואתה, כאילו קראת את מחשבותי, הושטת ידיך ואחזת לפתע באמותי, כפות ידיך אוחזות במרפקי, קרבת אותי אליך, לחיבוק, הרגשתי את הלמות ליבך מעבר לחולצה שלך, נשענתי עליך קלות והנחתי את ראשי על כתפך.
עמדנו ככה, חצי חבוקים, דוממים, עוד שעה ארוכה.

תרגום בבקשה:

המתנזר כאן אוהב גלידת פרות יער ותות, על פני גלידת פיסטוק.
ואני חושבת שזה בסדר שכל אחד אוהב טעם אחר!
:)

אכן

ואני הבעתי את הסכמתי דברי הבובה זהבה - si e vero
ועוד הוספתי שבישול איטי הוא הבישול הטוב ביותר - לדע חלק מן האנשים כמובן

giligil55

Member
גם לך

אליהו 57

New member
לא, בחיי זה לא סתם

זו לא היתה סתם פסטה מבושלת, זו היתה pasta asciutta
פעם הבאה אני בא עם הלמברטה, לפחות לה אין שפיצים בגלגלים

מילאנו - חלק 4

חשתי חולשה בעצמותי, לא יודעת לאן לנתב את המצוקה שהחלה גואה בי.
אולי כל הנסיעה הזו הייתה טעות? הרעיון להיפגש היה שגוי?
ואתה, כאילו קראת את מחשבותי, הושטת ידיך ואחזת לפתע באמותי, כפות ידיך אוחזות במרפקי, קרבת אותי אליך, לחיבוק, הרגשתי את הלמות ליבך מעבר לחולצה שלך, נשענתי עליך קלות והנחתי את ראשי על כתפך.
עמדנו ככה, חצי חבוקים, דוממים, עוד שעה ארוכה.
התנתקתי מכתפך, הזדקפתי, הישרתי מבט ושאלתי : ׳רוצה להתלוות אלי לחדר? המלון שלי קרוב ואני זקוקה למקלחת ודרינק׳.
נטלת את כף ידי בידך, קרבת לפיך, נשקת בעדינות לפנים כף היד, והשבת: ׳אחרייך׳.
ידי נותרה בתוך ידך, נוגעות, מרפרפות, אצבעות באצבעות.
פסענו באיטיות לעבר המלון. שני רחובות והנה, אנחנו למרגלותיו.
׳תרצה להמתין לי בחדר?׳ הצעתי.
עלינו יחדיו, עדיין שלובי אצבעות.
נכנסת אחרי, נעמדת לפיתחה של המרפסת הקטנה הצופה אל הרחוב ההומה אדם, בגבך אל הרחוב, פניך מופנות כלפי, ונשענת על המשקוף.
הסרתי את המעיל.
בעטתי בנעלי העקב.
פרמתי את כפתורי החולצה הלבנה.
הסרתי אותה כליל.
התרתי את הרוכסן של החצאית.
היא נפלה ברשרוש עדין אל השטיח.
קילפתי ממני את הגרביון הדקיק.
הורדתי את התחתון לעבר קרסולי, התכופפתי והרמתי אותו מהרצפה.
הסרתי את העגילים, השרשרת, ולבסוף הושטתי ידי לאחור ופרמתי את הקרסים של החזיה בזה אחר זה.
הפעולות היו קצרות ויעילות, כאילו אני לבדי בחדר, לא מתבוננת לעברך.
אך כל אותו הזמן יכולתי להרגיש את מבטך הצורב בבשרי, את עיניך הבוחנות, מתבוננות מבלי למצמץ בגופי ההולך ונחשף למולך.
לבסוף נטלתי את החלוק ופסעתי ערומה אל המקלחת הקטנה.
סגרתי אחרי את הדלת, ונשענתי לרגע על הידית, ליבי פועם בקצב מהיר, לא סדור, נשמתי עמוק מספר נשימות, פתחתי את הזרם ונעמדתי תחתיו.
פתחתי את ברז המים הקרים ונתתי למים לזרום בעוצמה, לשטוף את גופי, כלל לא הסתבנתי, אפילו לא הבחנתי בכך, קיוויתי שהמים הקרים יכהו את תחושת הבלבול, המבוכה, הרתיעה וכן, גם הבעירה הפנימית שאחזה בי.
יצאתי מהמים.
כרכתי מגבת לגופי ויצאתי מהמקלחת.
נותרת עומד באותו המקום, נטוע, דומם.
נתתי למים להיספג מעט במגבת, והנחתי אותה בצד.
לא הבטתי לעברך.
פתחתי את המזוודה, והוצאתי את פריטי הלבוש המעטים שארזתי לעצמי, בוחרת מתוכם שמלת קלוש שחורה ללא שרוול, סריג קל בצבע פודרה, גרביון נקי בצבע גוף, תחתון וחזיה שחורים, והתלבשתי.
אחר כך הוצאתי את תיק האיפור שלי, ומשחתי שפתי באודם ׳ניוד׳ כמעט לא מורגש, והדגשתי את עיני הכהות עם עיפרון שחור על העפעפיים.
כל אותו הזמן לא שוחחנו, ולא הבטתי לעברך, למעשה אני כלל לא בטוחה שמבטך ליווה אותי משך הזמן, אולי השקפת על העיר השוקקת, אולי הפלגת במחשבותיך למקומות אחרים,
לא שמתי ליבי לכך.
רק כשנאבקתי בסוגר של השרשרת שניסיתי לענוד, שמתי לב שזזת מהחלון והתקרבת אלי, רוכן כדי לסייע לי עם הסוגר הסורר.
עמדנו קרוב מאד זו לזה, אני מול הראי ואתה צמוד אלי מגבי. הנחת יד ברכות על כתפי, נשקת בעדינות לעורפי ולחשת באוזני: כמה יפה את.
רעד עבר בגבי.

למעלה