המפגש היום

המפגש היום ../images/Emo140.gif../images/Emo141.gif

אני שמח להודיע לכם, שהיה היום מפגש מאוד נחמד של חלק מחברי הפורום. הגיעו לשם, אני (הסוס הידוע), הנס של דליה, עמארה ובעלה, וסלוינגר. נפגשנו בקניון רמת גן, ראיתי בלונדינית אחת ושאלתי "את דליה נס ?????", וענתה לי בהתלהבות נעימה "סייח".....לחצנו ידיים בהתלהבות, לא התחבקנו כי אני טיפוס ביישן ועל כך אני מתנצל בפני כולם, אבל באמת הייתה הרבה שימחה והתרגשות לראות אחד את השני. היה לנו שפע אדיר של חוויות לספר אחד לשני. לא הספיק אחד לדבר, והשני כבר קפץ עם החוויות שלו, זיכרון רדף זיכרון, סיפור רדף סיפור, משל רדף משל. ערבבנו בין עיראקית ובין עברית........ זה מזכיר לי פיתגם בעיראקית " מא ערפנא ראסנא מנ רג'לנא" כלומר מרוב התלהבות לא ידענו ראש מרגליים, לא ידענו אזה חוויה או אזה סיפור לתפוס קודם. עולם ענקי נפער לפנינו, עולם של פעם, כל אחד מאיתנו יש לו את העיסוקים שלו את העולם שלו, אבל החוויה העיראקית עלתה במפגש הזה בשיא עוצמתה, הצחוקים וההתלהבות לא נטשו את פנינו ולו לשניה אחת. סלוינגר, הזכירה לי את הקללה "מד הא וטק חא"......זה קללה שאומרים למישו שמשחק אותה קשה הבנה, ואז כל הזמן שואל "הא" (מה בעיראקית), ואז בכעס עונים ( מושך את "הא" ומפוצץ את "ח") כלומר מרוב מה, הרסת את כל שאר העניינים).........יותר מ 35 שנה לא שמעתי את הקללה המצחיקה הזו. החלטנו שהחוויות העיראקית, מאוד משמעותיות עבורינו,יש בהן המון אושר עבורינו והבטחנו אחד לשני שננסה להיות יותר פעילים בפורום ולהעלות יותר חוויות. בקשר לאוכל, אז אכלנו אוכל אשכנזי. אך אומרים דייט קולה בעיראקית ??????? קולה מאל רג'ים.....או... קולה מאל פהריז. היה מאוד נחמד, תודה מיוחדת לנס של דליה שאירגנה את הכל. באהבה ממני,

ע מ ר ה

New member
חבל שלא הגעתם ../images/Emo24.gif

היה מפגש נעים ומרגש,כמו שתאר סייחנו היקר. למרות שמספר החברים היה קטן המפגש היה מצוין חוויתי וחברתי.היו הרבה סואלפ' ומשלת. תודה לדליה שהחזירה לחייקנו את סלוינגר ותודה לסלוינגר ולסייח שטרחו ובאו. דליה ,מה דעתך שבמפגש הבא יהיו קאמר וקהי במקום אוכל אשכנזי???

דליה נס

New member
ואיך אפשר לסרב !../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif לקמאר

עמרה יפתי איזה כייף היה לפגוש שוב אותך, , את עמר
את סלוינגר ואת האיש מאחורי הכתיבה הסוחפת , מרתקת מסקרנת, הלו הוא סייחנו המרקד .
ותודה לכל אחד מיכם , על הסיפורים, הפתגמים , הסיפורים והזכרונות מבית אבא
הלו תרקדייי הלווו
חנקין , הלו אילנית , ליל, אשרת, פנינה , מונגול ,במפגש הבא אין פטור לאף אחד מיכם . הסילחה אם האחרים שלא הזכרתי, אין זה אומר ולא כלום לגבי חובת השתתפותכם במפגש הבא . ומה דעתכם על הצעתה המפתה של עמרה ?? לדעתי בלתי אפשרי לסרב. חיבוקי ענקי לכולם (האיקונים לא עולים לי )

אילנית12

New member
אולי "תתרמו" מתכון טוב לקמאר.עד

עכשיו כול המתכונים שניסיתי,זה לא הצליח תמיד יוצא מעט דליל. ולא סמיך כמו שצריך.

דליה נס

New member
אילנית

גם אלף לשונות לא יעזרו לך לקבל מתכון של קמאר א. סבלנות היא מילת המפתח , המתיני בסבלנות שעמרה תכנס לפה ב. תתפללי שהיא תענה לבקשתך למרות הלשונות ג. הכניסי
פנימה , לא לימדת את ילדיך שזה לא נימוסי ? ד. שיהיה לך אחלה של פסח כשר וטעים

אילנית12

New member
תגובה לדליה.

דליה יש לי הרבה סבלנות. והי בטוחה שגם את ילדי אני מלמדת מה זה סבלנות. חג שמח לך.

YAFFA3

New member
אילנית, תחפשי מתכון לקיימר תחת

דודו בעיראקי. או שעשית אותו כבר? מירבלי נתנה אותו בפורום מתכונים

אילנית12

New member
יפה תודה .לא מצאתי.לפי דעתי ה

המנהל או מנהלת הפורום צריך לרכז את כול המתכונים של הפורום, ןלהכניס למאמרים כמו כמעט בכול פורום. מה דעתכם?

ע מ ר ה

New member
אילנית מתכון מצוין לקמאר ../images/Emo140.gif

שלום לך אילנית יקרה, נסי את המתכון המצורף לפי ההוראות ובע"ה תצליחי. החומרים: 1 שמנת מתוקה 3 כפיות גדושות קורנפלור 2\1 כוס חלב+ מעט מאוד(שלוק קטן) אופן ההכנה: 1. לערבב היטב את החלב והקורנפלור. 2. לחמם את השמנת תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה -7 דקות (נא לדייק). 3. לבחוש שוב את הקורנפלור,לשפוך לתוך השמנת החמה ולהמשיך לבחוש עד שיסמיך(לסמיכות הרצויה). 4. למזוג לכלי עמוק מעט ופתוח או למספר צלויחיות עמוקות מעט שיהיה מוכן להגשה). 5. להניח על השיש,30 דקות , להכניס למקרר ל-10 שעות לפחות לפני שאוכלים. לבריאות והנאה!!! בלעיפי ולהנה!!! מכל ה-

א ש ר ת

New member
../images/Emo51.gifדליה שחשבת עלי

אני נכנסת לפורום לא בתדירות גבוהה כמו קודם ,לא חלילה שזה לא מעניין אותי אלא בגלל חוסר זמן.הכנה לבגרויות וגם הכנה לפסח,אני מארחת 12 איש שנשארים ללון אצלי(מה לעשות ,אני גרה באילת)וזו הסיבה שלא יכולתי להצטרף למפגש שהיה ברמת גן,קראתי ב"קינאה"רבה עליו ו"יא רית כאן ג'יתו,אינשללה נובת-לך" הלוואי והייתי באה,בעזרת השם בפעם הבאה. שתגיעו לאילת ,אשמח לפגוש אותכם יחד או כל אחד לחוד.שתהיה לכם שבת נפלאה.

דליה נס

New member
אושרת , וי , שאני אשכח אותך ../images/Emo12.gif

ינסאכי למות
אוחח אוחח כמה שאני מאושרת להשתמש בביטויים האלה
למען האמת ביום ביום אין לי בכלל עם מי להשתפשף בשפה, ואם יש לי הפורום הזה שמעלה חיוך על שפתי ושמחה בליבי , אני אסירת תודה לכם
יופי לך שאת מארחת לליל הסדר , אם כי 12 איש זה לא פשוט ועוד עם לינה . מה שמחזיר אותי שנים טובות אחורנית לליל הסדר אצל סבא וסבתא. היינו שש משפחות עם ילדים ונספחים נוספים , רובנו היינו נשארים לישון אצלם בעיקר הילדים, הינו פורשים שמיכות על הריצפה, יענו לישון,ומשתלולים כל הלילה .ובכל זה בדירונת קטנטנה, ולא היתה בעיה של "מקום" זכרונות כואבים, היום חלק מהמשפחה אינם בחיים, ואחרים "התכוצו" כל אחד בביתו ומשפחתו המצומצמת .
השנה החלטנו כמה בני דודים ודודים לחזור ימנו כקדםו לחגוג ביחד, אני מחכה לזה בכליון עיניים, למזמורים לשירים לביחד . אגב , הגדולים קוראים עדיין בהגדות המקוריות של סבא שלי , עליהם משורבטים שמות , פירושים וביאורים בכתב ידו, עוד מעירק .כן, זכרונות מתוקים. מאחלת לך ולמשפחתך חג שמח ומאושר להתראות במפגש הבא, אינשאללה
ותודה על ההזמנה, יום אחד אולי עוד נפתיע אותך

לעמארה ../images/Emo141.gif

תודה על ההזמנה היפה, קימר זה היסטוריה, וכאהי, זה חוויה שמזמן לא חוויתי. תודה.

תרקדי

New member
אני ל - ../images/Emo21.gif לא מסרבת.

והקטע המצחיק הוא, שאני בקושי מגיעה ל - 40 קילו. החלום שלי הוא לתרום מח עצם למישהו שצריך (אני רשומה במאגר כבר 5 שנים), ורק אתמול גיליתי שצריך להיות במשקל של 45 קילו לפחות כדי להיות מועמד תקין לתרומה. אז עכשיו, עד לטלפון המיוחל (שאולי לא יגיע אף פעם), אני צריכה לעלות עוד 5 קילו.

דליה נס

New member
כהתחלה תורמתלך 5 ק"ג

מיותרים שיש עלי
וחוץ מזה מאחלת לך שחלומך לא יתגשם, שאף אחד לא יזדקק לתרומה
ואת תשארי עם החלום

לתרקדי ../images/Emo141.gif

אם את שוקלת רק 40 קילו, זה לא מאוד מעט ??????? זה בסדר כך ???? תשמרי על עצמך. בחיאאאאאאת תירקדי, תעשי טובה, תיקחי ממני אזה 5 או 10 קילו. שיהיה לך בהצלחה במה שאת עושה.

למעלה