המפגש הבא

ycyclop

New member
המפגש הבא

טוב, אחרי שבועיים מהמיני מפגש הקודם, ניתן להתחיל לדון במועד והמקום של המפגש הבא: אנחנו נשמח לארח, אבל מתי? אם יש הצעות, נשמח לשמוע

האטי

New member
starfarers of catan

שיחקתי אותו לאחרונה והוא משחק נחמד מאוד. דומה ולא דומה ל-Starship Catan. לשניהם אגב יש בעיה דומה: הם נגמרים מהר מדי. בדיוק בשלב שמתחילים לצבור משאבים ויכולות, המשחק נגמר במפתיע (צריכים לצבור כמות מסוימת של נקודות נצחון, ובד"כ צוברים את הכמות הזו לפני שיותר ממחצית אפשרויות המשחק מוצו. ב-Starfarers למשל, המשחק הסתיים בנצחון כאשר לשחקן אחד בלבד היו שתי תחנות מסחר ולאף אחד מיתר השחקנים לא היו תחנות כלל. במשחק לשניים, המשחק מסתיים לרוב הרבה לפני שמגיעים לקלפי ההרפתקה המתקדמים ביותר או לקלפי הפיראטים והתוספות הגבוהים ביותר. מי ששיחק במשחק יבין למה אני מתכוונת).

האטי

New member
רכישת משחקי Catan בארץ

חברת 23 מייבאת לארץ את משחקי Catan במחיר מקביל לעלות משחק + משלוח מחברת Fair Play Games למשל (הם אמנם לא מתחייבים להצמיד מחירים למחירי החברה הנ"ל אבל מבדיקה שערכתי זה יוצא זהה). היתרון כמובן הוא שאתה מקבל את המשחק ברגע התשלום ולא צריך להמתין למשלוח. אני חושבת שכרגע ידידי יואב (האיש שהשתמש ביצירתיות בקרש הגיהוץ במפגש אצלי בבית) רכש את שני המשחקים האחרונים שהיו ברשותם (מתיישבי כנען ומתיישבי החלל) אבל הם אמורים להביא עוד משלוח. הם גם אמרו שהם ישקלו לייבא משחקים עפ"י הזמנה (חוסך את הצורך להעביר כרטיסי אשראי ברשת למשל).

האטי

New member
הצעה - מפגש בתימת מד"ב

אני מודה שאני משוחדת, בשל חיבתי הידועה למד"ב בכל צורותיו, אבל לנוכח משחקי המד"ב המוצלחים שהוזכרו בפורום לאחרונה, חשבתי אולי לערוך מפגש שמתמקד במשחקי מד"ב. לבפלה יש את Cosmic Encounter. BDS (קיצור ל-Backdoorslam) הזכיר את "מתיישבי החלל" ואת "שחרור הגלקסיה". למישהו בטח יש את Star munchkin ובוודאי יצוצו משחקים נוספים אם נקדיש מחשבה לעניין. מה דעתכם?

ycyclop

New member
הולך

ולי יש את Merchant of venus, אני אלמד אותו טוב עד המפגש

backdoorslam

New member
<פורץ בצווחת צ'יובקה>

זריקת שאלה לפורום: איזה ספר מד"ב לדעתכם, יש הכרח ש"יתורגם" למשחק לוח ובאיזה סגנון? בעבר הייתי דלוק על לנסות להרכיב ואריאציה ל"דיפלומטיה" שלקוחה מתוך "אדון האור". ואריאציה שמיועדת לארבעה שחקנים - הלוחמים הערוניים בהנהגת סאם, השמיים בהנהגת קאלי, שדי הרקאשה בהנהגת טאראקה הדיפלומט וצבא האל-מתים של ניריטי השחור ויאן אולווג. שימו לב שגם בספר הקבוצות המתמודדות על שליטה גלובלית לוקחים צד באופן מאוד מחושב. מתאים מאוד לרוח המשחק. להזכירכם: כבר קיימים משחקי לוח על בסיב חולית (מוצלח מאוד) וStarship troopers של היינלין (משחק של AH שעבר עריכה חוזרת לאחר הפקת הסרט). יש בטח עוד..

ycyclop

New member
אחד שפעם חשבתי עליו

עולם המשושים של פיליפ חוזה פארמר. לא תורגם לעיברית כך שמעט מכירים אותו. מתאים למשחק לשני שחקנים, מפה משתנה ממשחק למשחק (השם מרמז איך מורכבת המפה) יצורים שונים ומשונים עם יכולות שונות, פשוט תפור עליו.

ננסק

New member
??

יש לו עולם משושים? לא מכיר... על בסיס "עולם הנהר" שלו אפשר לבנות משחק מעניין - נהר ארוך מאוד מאוד מאוד, שרצוף בתרבויות לכל האורך. אין לי מושג איזה משחק אפשר לעשות כאן, אבל בטח אפשר -משהו-. לגבי עולמות משושים, "עולם הבאר" של ג'ק צ'וקר הוא מגניב רצח. גם הוא עם מפת משחק משתנה כל פעם, כאשר המשושים קובעים את סוגי היחידות שאפשר לייצר (ואולי גם את המשאבים המסופקים), וכך אפשר לבנות צבאות אחד כנגד השני במטרה, למשל, להשיג שבעה חלקי ספינת חלל. בדומה למאורעות בספר השני של עולם הבאר.

האטי

New member
ועוד כמה הצעות

רעיון "עולם הבאר" שלך הוא מצוין! הייתי נהנית מאוד לשחק אותו לו היה קיים. אפשר לדעתי גם להתבסס באופן רופף על היקום של "שער" (ספינות חלל של גזע עתיק שנעלם, שניתן לתכנת אותן לצאת למסעות שאין לדעת לאן יובילו). נורא אהבתי את סדרת "היפריון" - יש שם יקום מאוד מפותח, עם אפשרות למעבר חופשי בין עולמות ונהר אחד שזורם בין כולם ואת השרייק שיכול לצוץ ולעשות הרבה בלאגאן.

ננסק

New member
אוקי, בואו נדבר על "שער"

מאחר ובאמת יש כאן תחושה של פוטנציאל (ואת היפריון, מה לעשות, עוד לא קראתי). אני מדמיין משחק שמבוסס על גילוי. כל שחקן מייצג תאגיד חוקרים, ששולח את החוקרים שלו למשימות על גבי ספינות היצ'י. גם חוקרים וגם ספינות עולות לו כסף, וצריך גם לאמן את החוקרים וכו'. כששולחים ספינה זורקים קוביות לקביעה האם הצליחה למצוא משהו, או שאולי התרסקה - הזריקה מושפעת על ידי הכישורים של הטייס וגורמים נוספים. אם הספינה חוזרת, שולפים קלף "תגלית" כדי לראות איזה חפץ או מידע הביאה הספינה, אותם אפשר למכור בתמורה לעוד כסף וכו'. קצת בנאלי בשלב הפיתוח הזה, אבל אני אוהב את זה.

האטי

New member
קודם כל, לקרוא היפריון מיד! :)

לגבי קונספט המשחק: הייתי מוותרת על הקוביה והולכת יותר בכיוון של משחק קלפים - ערימות קלפים שמציינים ארועים. אולי ייצוג של מסלול טיסה, בדומה לחללית קאטאן (אני יודעת שאני מושפעת, אבל זו שיטה טובה לייצג מסע) אבל צריך להיות עקרון שונה. כלומר לא ניסיון לצבור נקודות כי אז זה הופך מאוד דומה לחללית קאטאן. מה עוד היה שם בספר?

montgomery

New member
cards are so predictable and

if you'll put card than the skill of the piolot become usless cause the result will be the same.

האטי

New member
לא בהכרח

לא ציינתי למה בדיוק ישמשו הקלפים. אפשר ליצור קלפי ספינה או אנשי צוות, שלכל אחד יש יכולות. אני לא בטוחה ש"שער" הזה, למרות היותו מעניין לקריאה, יהיה מאוד מעניין כמשחק לוח. אבל אפשר לשאוב ממנו השראה. אני מעלה שאלה אחרת: איזה משחק מד"ב מעניין ומחדש אפשר ליצור? ראיתי שיש משחקים שמתמקדים בקרבות ואחרים ששמים דגש על תרבויות שחוקרות ומיישבות אזורים בחלל. נושא המסע בזמן טופל באופן חלקי בכמה משחקים אבל אני חושבת שיש עוד מקום להתפתח בהקשר הזה, בייחוד אם משתמשים בקלפים לייצג תקופות שונות.

montgomery

New member
how about enders game

meaning a 3d war game. no, its not only for computers i have seen this type of game before. you play with 3 sets of board on ot top another so youll have a 3 d game

montgomery

New member
are you british????

i have a Q to the wise members. does war games has to be for past wars or can it be in the future? if it is what will be better cause real war games has limited options and fantasy war games are not real...

backdoorslam

New member
אז השרייק הוא הrobber בעצם, נכון?

למרות שהrobber צץ לעיתים תכופות יותר..

למעלה