המפגש בבת ים - סיכום
שבת שלום טוב, לאחר ששבתי מבת ים, אני יכול לספר לכם שסה"כ היה מפגש די מוצלח. הייתי שם שעה, שזה הרבה למה שחשבתי מכיוון שכבר בטלפון הוא אמר לנו שהוא לא זוכר כל כך הרבה... הוא סיפר על ההיסטוריה של המקום (מדובר על נובופולטבקה בחרסון, אוקראינה). הוא יליד 1912! אך צלול כמו מים
זכר יחסית הרבה דברים ולצערי לא ידע הרבה מכיוון שהוא עזב את הבית בגיל 17 (כן, גם אז היה מרד נעורים...). היה איזשהו רגע שהוא אמר לנו שהיו במקום 4 משפחות פרמן שכולם היו קרובים רק הוא לא יודע כיצד. ואז הוא התחיל לתת שמות, והחלק הכי כיף זה שפתאום הוא מתחיל לתת שמות שאני מכיר
לאחר שסיים לומר שמות מארבעת המשפחות, הסתכלנו המתורגמנית ואני אחת על השני בפליאה מכיוון שהוא שכח משפחה שהיתה שם שגם כן עונה לשם פרמן... אז אני שואל אותו בהיסוס - אלימלך פרמן, אתה לא זוכר??? ואז הוא חושב שניה, מחייך ואומר: "מילך פרמן, כן אני זוכר..." (תקראו את זה כאידיש - (Meilech). סה"כ אם תשאלו, אז היה שווה. זהו אדם בן 90 שהוסיף לי הרבה על היהודים במקום, אורך חייהם, הקשיים שהיו להם וכו´. הוא הוסיף לי עוד ענפים קטנים שהבעיה שלי היא שאין לי את מי לשאול עליהם. כלומר, הוא אמר לי שהוא זוכר קרוב משה פרמן שהיו לו 2 ילדים שהוא לא זוכר את שמם. לך תדע על מי הוא מדבר... בנוסף קיבלתי מספרי טלפון של אחות שלו שגרה בירושלים ויש לה 5 ילדים, חלקם ברוסיה ואוקראינה. אז מעכשיו צריך להתחיל לעבוד ולחקור גם אותם. זהו. שתהיה שבת שלום, אולי מחר אתחבר מהבית שנית לפני המילואים על מנת לענות ל-א77 מכיוון שאיני רוצה לענות לו בשבת. המשך שבת שלום יואב
שבת שלום טוב, לאחר ששבתי מבת ים, אני יכול לספר לכם שסה"כ היה מפגש די מוצלח. הייתי שם שעה, שזה הרבה למה שחשבתי מכיוון שכבר בטלפון הוא אמר לנו שהוא לא זוכר כל כך הרבה... הוא סיפר על ההיסטוריה של המקום (מדובר על נובופולטבקה בחרסון, אוקראינה). הוא יליד 1912! אך צלול כמו מים