המעמד הבינוני

המעמד הבינוני

אני הייתי רוצה לתת מספר אבני בוחן בכל הקשור למעמד הביניים.מעמד הביניים הוא זה שנוסע באוטובוסים המלוכלכים של "דן" ולא יודע מתי יש לו אוטובוס כי הם צמצמו את זמני הפעילות ולא הודיעו לאף אחד. מעמד הביניים סובל מכך שהאנשים שמתכננים את התחבורה הציבורית אינם נוסעים בה אלא ברכבים ממשלתיים ולכן לא יודעים שאין מקום ברגליים במוניות ובאוטובוסים ,שצפוף שם,שמחכים הרבה זמן ולעיתים האוטובוס חולף על פניו מלא ,הוא לא נוסע במוניות מלוכלכות שנהגיהם משתוללים על הכביש על מנת "לסחוב" לאוטובוס מספר נוסעים,שהנסיעה ברכבת יקרה יותר מאשר באוטובוס, שלא לכל תחנות הרכבת יש אוטובוסים המגיעים אליהם,ועוד,ועוד. זה בעניין תחבורה ציבורית.אמשיך לכתוב גם בנושאים אחרים ומצפה להתיחסות מראשי המפלגה. [email protected]

meirkl

New member
אולי תתפלא לשמוע

שחלק גדול ממעמד הביניים כבר נוסע במכוניות עממיות ורק חלקו נוסע באוטובוסים. וכאן יש קטע של אפליה של אלה שאין להם מכוניות פרטיות. דוקא אלה שאין להם, מהם נמנעת האפשרות ליסוע בשבתות וחגים לבילוי בחוף הים, או בפארק כזה או אחר, או למפגש משפחתי, כי אין תחבורה ציבורית בשבת. אלה שמצבם טוב יותר מבלים ונוסעים ברכבם הפרטי. אבל התדרדרות מעמד הביניים יביא את רובם לשימוש בתחבורה הציבורית הגרועה עליה כתבת.

מעמד בינוני לפי הגדרת שינוי הוא:

כל מי שעובד, משלם מיסים, התגייס לצבא ומשלם מיסים. זה לא תלוי במשכורת שלך!!!

Fever2002

New member
ומה עם מי שלא עובד?

למשל אנשים שהיו בהייטק והוא קרס? אנשים שעבדו עד גיל מבוגר ופוטרו? וגם הם עשו צבא,עושים מילואים ומשלמים מיסים... איזה מעמד זה נחשב?

ronen1981

New member
חשוב להבין יש הבדל בין

"גימיק" כמו שינוי לא תשב עם חרדים או דאגה למעמד הביניים לבין המשמעות האופראטיבית של כך. אני לא צריך בטח להסביר לך את ההסבר הרחב והמפורט למה שינוי פוסלת ישיבה עם הסיעות החרדיות. לגבי מעמד הביניים שינוי דואגת להורדת המס וכך עוזרת לכלל הציבור כולל מעמד הבינים , כשם שהיא אופרטיבית תפעל לעזור לשכבות חלשות להיות חלק מעמד הבינים היא תפעל לכך שאלו ממעמד הבינים שבעקבות המצב מצאו עצמם מחוסרי עבודה יוכלו למצוא עבודה שוב פעם ולחזור להיות "מעמד הביניים". זוכרים את ההודאות שלי בנוגע לאיך שינוי תיצור צמיחה ומקומות עבודה? זה תקף הו לשכבות החלשות והן לאלה שהיו במעמד הבינים ועיבדו עבודתם בשל המצב.

ברור שזה כולל גם את המפוטרים, כל

עוד הם מחפשים עבודה ולא מנסים לנצל את המדינה ולשאוב קצבאות מהמדינה. -fever, אני בטוח שאתה בצד הטוב.

פלסטיק

New member
שליש שליש ועוד שליש

האזרחים במדינה מחולקים לשלושה שליש עובד שליש משלם מיסים ושליש הולך לצבא רק חבל שזה אותו שליש השליש הזה הוא מעמד הביניים

Fever2002

New member
לא מדוייק

אל תשכח את אלה שעבדו ופוטרו אבל עדיין עושים מילואים ומשלמים מיסים,אל תשכח את הסטודנטים שגם לומדים ומשלמים את זה בכוחות עצמם וגם עושים מילואים ומשלמים מיסים,אל תשכח את אילו שהגיעו לגיל פרישה ממילואים,פוטרו בגיל מבוגר ולא מוכנים לקלוט אותם עכשיו. אל תשכח חייל שהשתחרר ממש עכשיו ועדיין לא מצא מקום עבודה. גם אילו הם קהל ששינוי אמורה לפנות אליו לדעתי. נכון הוא שאותם כל אלה הם בערך אותו הציבור,אבל הראתי שיש כאלה שכרגע לא עובדים מכל מיני סיבות ועדיין משלמים מיסים והלכו לצבא והולכים לשירות מילואים לא מעט ימים בשנה.

פלסטיק

New member
ברור שנתתי דוגמה

הרי גם מי שמפעת נכות לא שירת בצבא יכול להיות בן מעמד הביניים אבל אם תקח את הרוב (שיש בו יוצאי דופן) הרי הם עונים על ההגדרה

davidk07

New member
מעמד הביניים

מתוך מצע שינוי : "אנו מייצגים את שכבת הביניים, המהווה את עמוד השידרה של החברה הישראלית. אנו מאמינים, ששכבת הביניים משלמת יותר מדי מסים ומקבלת פחות מידי תמורה. הפחתת מסים תשחרר כספים להשקעה, שתניע מחדש את גלגלי המשק ותספק תעסוקה למובטלים. אנו רואים את עצמנו כנציגים של בעלי המקצועות החופשיים, עצמאים, בעלי העסקים, מנהלים ופקידים, אנשי היי-טק, אנשי צבא הקבע, חקלאים, פרופסורים ומורים, גימלאים וסטודנטים - השכבה היצירתית, היצרנית, התרבותית של החברה הישראלית. אנו מייצגים את משלמי המיסים שגם משרתים במילואים, שמאמינים בחוק ובסדר, שבזים לשחיתות, שסובלים מהבירוקרטיה ומאמינים, ללא כחל וסרק - בציונות." אני מקווה שזה עונה לך על השאלה. כן, זה כולל גם כאלה שפוטרו, ובוודאי שגם את הסטודנטים. הכוונה לציבור בייצרני ולא לציבור הנצלני.

Fever2002

New member
../images/Emo45.gif

עכשיו אפשר להרגיש כמעט בבית

למעלה