המעבר

algaren

New member
המעבר

אני חבר חדש בפורום אמנם הייתי בטיש אבל רק עכשיו התחלתי לכתוב. אז ככה, בשבוע הבא אני עוזב את הישיבה בדרכי לת"א עיר החטאים ואין לי מושג איך להפיל את זה על ההורים שלי. אשמח לראות תגובות. תודה, algaren

בן הצבי

New member
בהצלחה!!!

אינני יודע לתת לך עצות איך 'להנחית' את הידיעה על הוריך, כיון שאני הקטן בעצמי עוד לא עשיתי את זה...

spag

New member
לפני שבוע,

היה לי "דיון" עם חבר , על הנושא. לדעתי - לא כדאי ולא מועיל לספר להורים ת'אמת בפרצוף. א) הם לא יבינו/יכחישו/יתעלמו. ב) לעיתים הם לא ידעו איך להתמודד - מה שיגרום להם להגיב בצורה שאפילו הם יתחרטו עליה. ג) כן, יוצאים רבים, אחרי עשרים שנות יציאה, עדיין מגיעים לביקור אצל ההורים בשבת עם הילדים - מחנים את הרכב רחוב אחד ליד - והולכים ברגל להורים. בדרך כלל ההורים יודעים שזה מה שקורה ומתעלמים. בנושא זה קראתי גם כתבה דומה על הומואים (שבכלל - מאוד מקבילים ליוצאים!) ד) למה כן לספר להם?! <ספאגוש, מאוהב בניק החדש שלו, עדיין חושב אם להגיע לטיש או לאו>

מסוייט

New member
יש לב לאחים

"תדאג" שהם ישמעו מזה שאתה עושה "חטאים" והם יעשו בשבילך את העבודה...

algaren

New member
קצת הסבר בבקשה

א.איך דואגים לזה? ב.תוך שבוע זה יגיע אליהם?

Umberto Eco

New member
מנייק../images/Emo123.gif

לא יודע אם זה עדין רלוונטי, אבל זו בעיה לא פשוטה בכלל, והרעיון לספר ללב לאחים זה בכלל לא מצחיק! לגבי השאלה גופא, אני באותה סירה, אבל מה שבטוח: אל תשרף גשרים, ובמיוחד לא עם ההורים/משפחה. בהצלחה...

spag

New member
מה כן?

כמו שכתבתי, יש הרבה אנשים שחיים בכיף חיים חילונים - אבל ההורים שלהם עדיין חושבים אותם לאיזה סוג של דתיים. בדרך כלל, ההורים יודעים ש"משהו מתרחד" אבל הם ממשיכים להתייחס לזה כאילו סתם הילד קצת משתולל - גם כשהוא מגיע לגיל 40 ומגיע עם הנכדים לבקר בשבת. תן להורים להתרגל לזה. תן להם לקבל את זה לאט - ושיתאימו את זה למה שמתאים להם. שוב: ברגע שתציב עובדות "אני חילוני" - הם יראו עצמם חייבים להגיב איכשהו, וזה עלול ליהיות "לא מדברים איתך" - עדיף להשאיר את זה באוויר. "כשם שמצווה לאמר דברים הנשמעים - כך מצווה שלא לאמר דברים שאינם נשמעים" בהצלחה!

בהצלחה!!!

צעד חשוב אתה עושה אני בטוח שיעזרו לך אנשים טובים בכל אשר תיפנה רק אל תיסתכל אחורה כדי שלא תהפוך לנציב מלח!!!!

pinkli

New member
ראש הישיבה ידאג להודיע להם שעזבת..

אולי אתה יכול לומר להם שאתה מתלבט, צריך זמן ל"ניקוי ראש" הם יבינו שמשהוא לא כשורה, יטחנו את החדשות שבוע, ותן לענינים להתגלגל.. בהצלחה רבה. לי (וג'ול)

למעלה