המעבר מ-4 ל-5

• פותח הנושא BZ6
  • פורסם בתאריך

BZ6

New member
המעבר מ-4 ל-5

חג שמח לכולם!

קניתי אייפון 5, וכרגע יש לי אייפון 4. הבנתי מהחברה שהם יכולים לסנכרן לי את המספרי טלפון בלבד.
השאלות שלי :
1. במידה ואני רוצה את האפליקציות שהיו לי באייפון 4 על האייפון 5 החדש, מה אני צריך לעשות ?
2. במידה ואני מעוניין למכור את האייפון 4, האם יש דרך שבה אני אוכל לאפס אותו ע"מ שלא יהיו בו שום זכרונות/טלפונים/אפליקציות וכל דבר אחר?

תודה מראש

noa_f

New member
האם אתה מסנכרן את האייפון למחשב או לאייקלאוד?

האם אתה מסנכרן אותו בכלל?

BZ6

New member
מסנכרן למחשב דרך האייטונס

למעשה, אין לי מושג מה זה אייקלאוד.
אני לא כ"כ מבין בנפלאות האייפון למרות שיש לי אותו כמעט שנתיים.

noa_f

New member
אוקי. גם טוב

קח את ה-4 הישן וחבר אותו למחשב. בתוכנת אייטיונז שתיפתח, קליק ימני על האייקון של האייפון (4) ובחירה ב-backup.
יצרנו גיבוי מלא ומעודכן של המכשיר.

עכשיו נתק אותו מהמחשב, וחבר את ה-5. האייטיונז יזהה שזה מכשיר חדש ו"בתול" וישאל האם אתה רוצה להתייחס אליו כאל מכשיר חדש, או למלא אותו מהגיבוי של המכשיר הישן. תבחר בהחזרה מגיבוי.
זה יקח כמה דקות, אבל בסופן, המכשיר החדש שלך יהיה העתק של הישן: אנשי קשר, אפליקציות, מוסיקה, חשבונות אימייל, חשבון אפל (apple id) וכו'.

אחרי שבדקת שהכל נמצא, אתה יכול למחוק את הישן. זה רצוי במיוחד אם אתה מתכוון למכור או למסור אותו. עושים את זה בהגדרות > כללי > איפוס.

BZ6

New member
תודה על התשובה! עוד שאלונת

באייטונס יש לי המון אפליקציות (מצלמות למיניהן,משחקים וכדו') שאני כבר לא משתמש בהן. ברגע שאני עושה גיבוי אני בעצם מגבה את כל התוכן שבאותו רגע באייפון, או גיבוי לאייטונס ?

לדוגמא- בהתחלה הורדתי את כל האפליקציות של שיחות/הודעות חינם, היו בסביבות איזה 5-6.. כרגע באייפון יש לי רק וואטסאפ וסקייפ. השאלה היא האם זה מגבה גם את טנגו, ווייבר ועוד שונים שמחקתי מהאייפון אבל אולי כן באייטונס?

שאלה נוספת - אם הוא מסנכרן לי גם את אנשי הקשר, זאת אומרת שאין לי בכלל צורך בללכת למוקד שירות?

שוב, תודה!

noa_f

New member
נתחיל מהסוף: אין לך שום צורך ללכת למוקד שירות

אתה גם לא זקוק לשום שירות גיבוי בתשלום של המפעילה. תגבה למחשב ותגבה את המחשב (כמו שבכל מקרה כדאי לעשות). אפשרות אחרת היא לסנכרן את אנשי הקשר לשירות ענן כמו אייקלאוד של אפל או גוגל קונטקטס (יותר מסובך).

הגיבוי של האייפון הוא, כמו שמוגדר "גיבוי של האייפון". האפליקציות שאתה רואה באייטיונז ואינן מסוכרנות, פשוט נמצאות כסוג של גיבוי נוסף על המחשב אבל הן לא יסונכרנו למכשיר אם לא תגדיר שאתה רוצה להשתמש בהן שוב.
בכל מקרה, האפליקציות רשומות על שמך ולכן תוכל להוריד אותן שוב מהחנות, כל עוד הן נמצאות בחנות, כמה פעמים שתרצה.

ziv86

New member
אני עם בעיה קצת דומה

קניתי אייפון 5, וניסיתי לקצר תהליכים ולא ללכת למוקד שירות, וכשחיברתי את האייפון 5 למחשב והאייטונס נפתח - הוא אומר שאין כרטיס סים מותקן. באמת על המסך היה כתוב no sim.
הכרטיס סים אמור להיות כבר בתוך הפלאפון נכון ? איך מתקינים אותו ?

noa_f

New member
לא בטוח שהכרטיס בפנים.

בצד ימין של המכשיר יש חור קטן. תכניס לתוכו קצה של מהדק שולחני (זה שמקופל לספירלה) ותלחץ. תפתח מגירת הסים ותוכל לבדוק אם יש בפנים סים או לא.
אם יש שם סים של המפעילה שלך, אז הוא כנראה לא תקין, כי המכשיר לא מזהה אותו. אם אין שם סים - אז אתה צריך לקבל/לקנות נאנו סים אצל המפעילה שאתה רוצה להיות לקוח שלה.

ziv86

New member
"צרות בגן עדן"

צדקת, ואכן הסים לא היה בתוך המכשיר.. עכשיו שהוא בפנים, ניסיתי לעשות מה שהסברת מקודם למעלה ע"מ לסנכרן את התוכן של האייפון הישן לאייפון החדש והוא מציג לי את התקלה הזו - http://sizmedia.com/my.php?i=jzmyvzmad3uy.jpg .
עכשיו אולי אני טועה אבל יתכן והגירסא שיש לי באייפון החדש (5) היא לא הגירסא הכי חדישה ? נכנסתי ל"הגדרות"> "עדכוני תוכנה" ורשום לי שיש עדכון 6.1.3 ושהוא מושהה, וע"מ להמשיך בהורדה אני צריך להתחבר לאינטרנט אלחוטי.. זאת הבעיה ?

noa_f

New member
נסה לפעול לפי ההוראות קודם כל. למה לא?

אני מניחה שבמכשיר הקודם התוכנה היתה כבר מעודכנת לגרסה האחרונה.

למעלה