המסר בפרסומות

המסר בפרסומות

הזמן קצר, הכל לוחץ, אין סבלנות, הראש מתפוצץ.... היצרתיות של פרסומות אולי, לאנשי הקהילה הבראנז'ה (אגב, למה רק לאנשי תקשורת מותר להקרא ברנז'ה?) יכולה להביא להמון פרסים, מחמאות, מחיאות כפיים, החנפות, תקציבים, יחסי ציבור ועוד. אך, את הצופה - הלא אינטלגנטי, "העמך", הכרסתן שמזפזף בשלט, פרסומות עם מסרים מתחכמים מדי לא יעברו - ואם המסר לא הובן, אז הכסף ירד לטמיון. לדומה, הייתה לפני כמה חודשים פרסומת יצירתית להונדה: הוצגו פריטי מוסך, מכונאי ועוד דברים המציינים למי שקונה הונדה, כי כך נראה מוסך. הרעיון על פניו מדהים !!! אך, צורת הצגתם של הדברים הייתה בלתי מובנת לרבים. אני טוען כי עם כל הניסיון להספיק להעביר המסר במהירות הבזק, ביצירתיות וכו', חשוב לשאול, האם זה ברור? האם במדיה התקשורתית בערוץ 2, אשר צופים קהלם רבים המסר יעבור בצורה פשוטה ומובנת?!

johny_abola

New member
תאמין לי, הצדק איתך

אין ספק שחלק ניכר מעם ישראל לא מבינים את התחכום שאנחנו כל כך מנסים להכניס לפרסום. הם רוצים משהו שיצחיק אותם או ירגש אותם, ושיהיה פשוט. לא מעט מהמסרים המתוחכמים פשוט הולך לאיבוד ויוצא שהלקוח בכלל לא הבין את הפרסומת ואת המסר שלה. תלך פעם למשחק כדורגל בטדי. תבין שיש שם 12,000 איש שאין סיכוי שיבינו שום יצירתיות או אינטיליגנטיות שתנסה לשלב בפרסום. אבל לגבי הונדה, מכיוון שקהל היעד של האקורד הוא בכל זאת איכותי - אפשר, ראוי ורצוי לדבר אליו בשפה פרסומית איכותית.וזו גם הייתה אחלה פרסומת. קינאתי.

השאיפה היא לעשות גם וגם

רוב סרטוני הפרסומת הטובים שזוכים בתחרויות בחו"ל עוברים בארץ בטירוף במיילים גם אצל אנשים שאין להם שום קשר לפרסום. איך אתה מסביר את זה? עובדה שאפשר ליצור פרסומות סופר קריאיטיביות מבלי להיות אובר מתוחכם או לא ברור. אין ספק שזה הרבה יותר קשה אבל זו השאיפה. מסכים עם ההסתייגות של ג'וני בקשר לפרסומות שמופנות במובהק לקהל משכיל ומתוחכם יותר שאוהב שמתייחסים אליו ככזה.

כמה דברים ברשותכם

אתם המלומדים, אמני הפרסום, צריכים להבין כי בסופו של דבר את הלקוח או הצרכן מעניין לדעת, האם המוצר הזה מדבר אלי ומה יגרום לי לרכוש אותו? התחכום הוא לעיתים כל כך מתוחכם עד שהמסר הפשוט הולך לאיבוד. נוסף לכך, זו לא האינטלגנציה הנמוכה של הציבור, אלא, היעדה של סבלנות בשעת הפרסומות. המיילים שרצים לפרסומות אינן בעלות תחכום גבוה, אלא, פשוטות למדי במסר.

MooHoo

New member
לשם כך מיועדת היצירתיות

כדי להלחם בחוסר הסבלנות. המטרה היא לייצר משהו שיתפוס את הצופה, שממש לא מענינות אותו פרסומות עכשיו, בדיוק לפני שהוא מגלה מי רצח את .... תאר לך שכל הפרסומות היו העברה פשוטה של מסר אחד לאחד. המונוטוניות הייתה הורגת את כולם. חוץ מזה, לא הייתי מזלזל כל כך בצופים. בסופו של דבר, אנשים מבינים את רוב הפרסומות, מדקלמים אותן, ותתפלא, גם מושפעים מהן.

למעלה