המסע לפולין

קרוואלה

New member
המסע לפולין

כשהבת שלי למדה בכיתה י' יצאה משלחת של ילדים למסע לפולין....... לאחר המסע ישבו הילדים וכתבו את הרשמים שלהם מהמסע..... הרשתי לעצמי להביא לכאן את מה שכתבה הבת שלי....... שהיא היום קצינה בצה"ל ..אני גאה על זה שיש לנו ילדים כאלה שבזכות אמונתם וחוזקם לא נשוב לעולם לחוות שואה לעם שלנו!!! "כששמעתי על הטיסה לפולין בפגישה הראשונה שנערכה בבית הספר בחופש הגדול מיד ידעתי שאני חייבת לטוס. לראות בעצמי את כול מראות הזוועה שהתרחשו בפולין. לראות ש " הפלנטה האחרת" אמיתית ולא עוד חלום בלהות. קשה היה לי להאמין שעם שלם נכחד כך בגלל גחמה של אדם יחיד. הרצון העז לדרוך על אדמת פולין נבע מהעובדה שחלק גדול ממשפחת אימי נספתה בשואה ומהסיפורים מדי שנה בשנה מתחדדים יותר ויותר ככול שאני גדלה.עברי אחד הרגעים המרגשים ביותר במסע היה הרגע שבו ביקרנו במפעל שינדלר שכן סבתי ואמה של סבתי היו באחת מרשימותיו וע"י כך ניצלו. כבר ביום השלישי למסע רציתי כ"כ לחזור לארץ לא ידעתי למה .כשאתי מלכה ויאנה< חברות לכיתה >שאלו אותי מה עובר עליי לא יכולתי להסביר להן מה אני מרגישה רציתי להישאר בפולין ולראות הכול אך באותה נשימה רציתי כ"כ לחזור לארץ לא לדבר ספציפי כמו המשפחה או חברים אלא לארץ עצמה. לבטחון למדינה שלי! מאוחר יותר באותו הערב כשתלמה < המורה>כינסה את כול הקבוצה בחדרה והרצתה בקצרה על הגאווה שאנו צריכים לחוש על כך שאנו נוקמים את דם החפים מפשע שהובלו כצאן לטבח הבנתי לראשונה באמת מה אני עושה שם. לא באתי כדי לראות ולהאמין שהרי זה היה וזה קרה. באתי להתגאות להתגאות ולנקום. ואכן התגאתי ......התגאתי בהנפת הדגל עם פסי התכלת ומגן הדוד ובשירת התקווה ואכן נקמתי. נקמתי את מותם של 6 מיליון חפים מפשע 6 מליון קורבנות שנרצחו כי היו חלק מהעם שלי. נקמתי את דמם ובכיתי את כאבם. אך יותר מכול באתי לזכור!! לזכור ולהעביר הלאה לדורות שיבואו אחרי. לדורות שלא יזכו לשמוע ממקור ראשון את הזוועות שעם שלם חווה. כשהגענו לשמי ארץ ישראל וראיתי את אורות הארץ בחשכת הלילה הבנתי שאת ארץ ישראל שלי אני לא עוזבת !!! ושלנו העם היהודיאין ארץ אחרת יהיי זכרם ברוך

טאKילה

New member
קראתי

והתרגשתי איתך, מצמרר להיות שם ומאידך חייבים להיות שם לראות ולהתיחד עם זכרם. הבאתי תמונות מספרות. יהי זכרם ברוך

../images/Emo35.gif../images/Emo40.gifשאלה של ילד....

תמסרי לה ... לקצינה...שדודה אחתוש ממש בוכה כאן ממה שכתבה...
זה מרגש זה מצמרר וזה ככ נכון... אין לנו ארץ אחרת!!!! אחותי היתה הראשונה בבית לשבור את השתיקה בנושא השואה היא יצאה מביהס במשלחת השניה למצעד החיים אני זוכרת את היום בו נסעה את השתיקה של אמי את השתיקה של סבתי את ה"פחד" של אבי.. היא חזרה אדם אחר היא פתאום הבינה את מה שאנחנו לא הבנו את ההתנהגות המוזרה של סבתי את השינה עם אור את איסוף שקיות הניילון את חלוקת המזון למנות קטנות את השרוול שתמיד כיסה את המספר את האנחה שנשמעה בכל פעם שהתיישבה.... סבתי מצד אמי היתה פרטיזנית לאחר שחזתה ברצח אחיותיה ברחה דרך היערות לאיטליה ומשם לארץ סבי וסבתי מצד אבי איבדו את משפחתם ואת הבן הבכור גדלנו בבית שבו השואה הוא נושא שמלווה כל צעד אבל לא מדובר לעבודת השורשים של ביהס ריאיינתי קרוב רחוק של סבתי וכך למדתי לראשונה על הזוועות שעברה עם סבתי אי אפשר היה בכלל לדבר לפני כשנה.. כ9 שנים אחרי שכל הסבים והסבתות שלי נפטרו הורי עשו טיול שורשים ראשון לפולין.. סוף סוף מצאו אומץ וכוח נפשי להתמודד עם העבר שלהם.. אבי הכין סרט באורך שעתיים על המסע כמעט שנה עבד עליו... היה לו מאד קשה... נפגשנו כל המשפחה לא מזמן וצפינו בו הרגשנו שסוף סוף..אולי במעט... אנחנו מבינים את ההיסטוריה של המשפחה... והערב...אינדיאני א' צופה בטלביזיה ו שואל.. אבא,6 מיליון? 6 מיליון זה המון... 6 מיליון זה כמעט כמו כל מי שגר בארץ עכשיו.. איך הרגו 6 מיליון יהודים... למה?????????????. הוא שואל...ואני שותקת... איך מסבירים לילד בן 7 וקצת שמטורף אחד החליט לחסל עם שלם..... יהי זכרם ברוך
מצטרפת לשורות האחרונות במכתב של הבת של קרואלה "את ארץ ישראל שלי אני לא עוזבת !!! ושלנו העם היהודי אין ארץ אחרת"

קרוואלה

New member
אם יש לי חלום....

זה להיות שם!! לראות להריח להרגיש ..... ליאת אומנם הביאה איתה המון חומר מצולם אבל זה לא כמו להיות שם ... גמני כמוך אחתוש גדלתי בבית של ניצולי שואה.... סבתא שלי איבדה את אחיה ועד עצם היום הזה אין לנו שמץ של מושג מה עלה בגורלו.... אימי היא מילדי רשימת שיינדלר...... אבי היה בשורה של האנשים שעמדו לפני כניסה לתאי גזים ביום שפרצה המלחמה ..... הפריצה למחנה שלו הצילה את חייו!! גם אצלנו בבית לא דיברו הרבה על השואה ..אבל תמיד הרגשת את זה סביבך... במילים קטנות של חיי היום יום...... סבתא שלי אפ פעם אבל אפ פעם לא זרקה אוכללללללל הילדים שלי ושל אחיותי כשהיו מקטרים לסבתא שלהם < אמא שלי> על אוכל תמיד הייתה עונה להם.. יש כאלה שהיו מתים לקבל את צלחת האוכל שלכם ......או תנסו פעם לאכול קליפות של תפוח אדמה אחר כך תתלוננו.. אני זוכרת עד היום איך היא לימדה אותי להכין מרק החומרים פשוטים שזה פחד....... מים וקימל:((( כדי לעדן לנו את המרק הזה היא הוסיפה לזה לחם שקולים בתנור משו מעין קרוטונים...... יאמר לזכותה של אימי שהיא תמיד השתדלה לא לנטוע בנו את העצב על עברה ועבר משפחתה אבל תמיד דאגה שנכיר את הארץ שלנו את ההיסטוריה שלה אם זה דרך לימודים או דרך טיולים אין מקום במדינה הקטנה שלנו שהיא לא דאגה שנבקר בו.. כמו להראות לנו תראו ילדים זה שלכם!!!! זו המדינה שלכם ושאפ אחד לא יעז לקחת את זה ממכם! עד עצם היום הזה יש לי בבית תמונה משפחתית של אימי עם סבא וסבתא שלה כשעל חולצתם הסמל הצהוב המזעזע הזה.... עד היום יש לי בבית את התהילים של סבא של אימי ואני שומרת על זה כמו על אוצר יקר.... יסלח לי אלוהים אבל עד היום אני שואלת איפה הוא היה כשכול זה קרה?? אסור פשוט אסור לנו לשכוח !!!! יהיי זכרם ברוך

jozefin3

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo201.gifלקרוא את מלותיכן בנות

וסיפורכן האישי מהמשפחה,ולהצטמרר עד דמעות.....מרגש ועצוב
יהי זכרם ברוך אמן

גם אני רוצה לנסוע לשם..

פחות בשביל לראות.. יותר בשביל להראות.. להראות שניצחנו.. להראות שלמרות הכל אנחנו חיים.. להראות לעולם להם לכל מי ששואל, להראות שאנחנו חזקים.. שאנחנו בחיים.. להראות לאלו שלצערי אינם, להראות להם שיש להם המשך.. שיש להם הווה ועתיד.. .. .. .. אגב, את קליפות תפוחי האדמה אני גם עברתי.. .. רק היום אני קצת מבינה את כל ההתנהגויות שהיו בבית.. .. ולגבי איפה אלוהים היה? יסלח לי אבל גם אני שואלת, מתוך אמונה שלמה בקיומו, למה נתן שזה יקרה? איפה היה כשזה קרה? ואיך נתן לזה לקרות? .. .. אין לי ארץ אחרת.. .. יהי זכרם ברוך.. ..

3 שרונית

New member
אל מלא רחמים

אֵל מָלֵא רַחֲמִים שׁוֹכֵן בַּמְּרוֹמִים, הַמְצֵא מְנוּחָה נְכוֹנָה עַל כַּנְפֵי הַשְּׁכִינָה, בְּמַעֲלוֹת קְדוֹשִׁים וּטְהוֹרִים כְּזוֹהַר הָרָקִיע מַזְהִירִים אֶת כָּל הַנְּשָׁמוֹת שֶׁל שֵׁשֶׁת מִילְיוֹנֵי הַיְּהוּדִים, חַלְלֵי הַשּׁוֹאָה בְּאֵירוֹפָּה, שֶׁנֶּהֶרְגוּ, שֶׁנִּשְׁחֲטוּ, שֶׁנִּשְׂרְפוּ וְשֶׁנִּסְפּוּ עַל קִדּוּשׁ הַשֵׁם, בִּידֵי הַמְרַצְּחִים הַגֶּרְמָנִים וְעוֹזְרֵיהֶם מִשְּׁאָר הָעַמִּים. לָכֵן בַּעַל הָרַחֲמִים יַסְתִּירֵם בְּסֵתֶר כְּנָפָיו לְעוֹלָמִים, וְיִצְרוֹר בִּצְרוֹר הַחַיִּים אֶת נִשְׁמוֹתֵיהֶם, ה' הוּא נַחֲלָתָם, בְּגַן עֵדֶן תְּהֵא מְנוּחָתָם, וְיַעֶמְדוּ לְגוֹרָלָם לְקֵץ הַיָּמִין, וְנֹאמַר אָמֵן.

טאKילה

New member
המסע לפולין ../images/Emo165.gif../images/Emo102.gif

סרטונים לצפיה המשלחת לפולין. >>>>>>>חלק א'<<<<<<<<<<< >>>>>>חלק ב'<<<<<<<<<<<< >>>>>>חלק ג'<<<<<<<<<<< חלק ד'

קרוואלה

New member
מוכר לי ......

זה מסע שנערך שנה בשנה....... גם ליאת חזרה הביתה עם אותן תמונות:(( הלוואי ואני אוכל לתת לכול ילדי לחוות את המסע הזה < סאמם יכלו קצת להקל בסכומים שמשלמים למסע הזה ולו רק כדי שכול ילד יכול לחוות את החוויה הזו>

למעלה