המסע לפולין- שכבת פלך!!!!

BundasH

New member
המסע לפולין- שכבת פלך!!!!

אתמול היתה לקן שלי שיחה עם ליאור לויתן בקשר למסע לפולין בפסח. רציתי לשאול אתכם, איך יצאתם\תצאו לפולין? במסגרת השמו"צ או במסגרת הבית ספר? ואיך זה השפיע עליכם אחרכך.. כי אני בעצמי קצת בהתלבטות באיזה מסגרת כדאי לי לצאת.. מצד אחד- השיכבה וכל החברים שלי, התגבשות, חוויות.. מצד שני- השמו"צ והמסע המיוחד.. מה אתם אומרים? בונדש

TheBlackFairy

New member
אם אסע, אז כמעט בטוח../images/Emo60.gif

שאסע עם התנועה
.

איזה מצחיק, גם לנו היה ביום רביעי

שיחה איתו... מתי היה לכם? מוכשר ליאור, מגיע לכמה מקומות באותו יום! :) גם אני בהתלבטות אז אשמח לשמוע אנשים מדברים

Kobi Guerrero

New member
בתור מישהו שיצא עם התנועה

אני רק רוצה להגיד לכם משהו שאמרתי כבר להרבה אנשים: אני לא אדם שנוטה להטיף, ואני לא אוהב להגיד לאנשים מה לעשות. אבל מה שאני כן אגיד זה, שאם יש לי דבר אחד להמליץ לאדם לעשות, זה לצאת למסע לפולין עם השומר הצעיר. אני רואה את המסעות בבתי הספר, ועצוב לי. עצוב לי כי אני יודע שהם לא עברו\יעברו את אותה חוויה שאני עברתי. בשבילי, המסע לפולין היה החוויה הכי חזקה בחיים שלי. היה בו הכל. כל דבר ש"מבוגרים" יצפו לשמוע - קשה, עצוב, מרגש - היה שם. כל דבר אחר, שאולי מפתיע אנשים - כיף, חוויתי, מגבש - גם היה. דיברתי עם מספר אנשים מהשכבה שלי בתנועה שיצאו עם הבי"ס שלהם, והם מאוד התחרטו על כך שהם יצאו עם הבי"ס ולא עם התנועה. אם אתם מתכננים לצאת לפולין, ואם אתם רוצים באמת לעבור שם חוויה משמעותית שתישאר אתכם לכל החים... צאו עם התנועה. אין שום הדרכה בעולם שיכולה להשתוות להדרכה המדהימה שאתם מקבלים מהתנועה. והאנשים... כשאני משווה את האנשים שיצאו איתי מהתנועה לאנשים בשכבה שלי בבי"ס, אני בטוח שעשיתי נכון כשיצאתי עם התנועה. אני בספק שהייתי עובר את אותה חוויה משמעותית אם הייתי צריך להתעסק כל הזמן עם האנשים המגעילים שיש לי בשכבה בבי"ס, או עם המורים. תחשבו על זה.

TheBlackFairy

New member
וואי, אתה לא יודע כמה../images/Emo60.gif

חיזקת את העמדה שלי לגבי יציאה לפולין עם התנועה
.

Kobi Guerrero

New member
אני שמח

אם את מכירה אנשים שמתלבטים, תפני אותם להודעה הזאת. בעצם, תפני אותם אלי. אני כבר אטפל בהם.

TheBlackFairy

New member
חחח אין בעיה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

וגם לפני שקראתי את ההודעה שלך הייתי די מגובשת בעניין שיציאה לפולין עושים עם התנועה, ואחרי שקראתי את ההודעה שלך הדיעה הזאת יותר התגבשה אצלי
. אבל עכשיו זה לא תלוי רק בי, אלא גם בעוד אנשים
.

כריסמאן

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכימה עם קובי. דיברתי לפני כמה זמן עם חברה שיצאו למסע עם הבי"ס. שאלתי אותם איך היה והם אמרו שזה היה בסטייל טיול שנתי. אז בשביל טיול שנתי לא צריך לנסוע לפולין אפשר לעשות את זה גם בארץ. אני עברתי ת'הדרכה הכי מעולה שיש במסע של השומר הצעיר.למרות שלפעמים זה היה מעייף בחיים לא הייתי מוותרת על זה כי לפי דעתי הלימוד במסע הזה הוא חשוב. וכשאני אומרת לימוד אני לא מתכוונת לעובדות היסטוריות (שבזה בערך מסתכמת ההדרכה בבי"ס) אני מתכוונת לדיונים לשיחות מעמיקות ללבחון את הדברים... ועוד משהו שקורה בהרבה בתי ספר בארץ זה שמעודדים בתלמידים גישה של: אנחנו היהודים המסכנים שכל העולם שונא, כולם אנטישמיים ונגדנו, בואו כולנו נתתעטף בדגלים ונראה להם!! בקיצור אם אתם באמת רוצים לעבור משהו חזק ומשמעותי בלי שום מורות שטקועות לכם באמצע החיים אז תצאו עם השומר הצעיר. בברכת חזק כריס

מה אני מגיבה.

יש לי עוד כמה שנים עד שאני יוצאת, אבל אחד מהדברים שיותר מפחידים אותי אם אני אצא עם התנועה, זה שאני לא אתחבר עם אף אחד. כי החברות שלי הן לא בשומר הצעיר, ונורא קשה לי להתחבר עם אנשים שאני לא ממש מכירה.

Shani5

New member
אלונה

אל תדאגי, עד אז את תעברי כל-כך הרבה טיולים עם התנועה, ביניהם הסמינר מדצ"ים, שאת כבר תכירי חלק גדול מהאנשים בשכבה הארצית. שזה לא יהיה שיכול...

אני ממש לא מסכימה איתך!!!

אני ממש ממש לא מסכימה איתך!! לי זה אפילו לא הייתה שאלה אם לצאת עם השמו"צ או עם הבית ספר. לי אישית החבר'ה בבית ספר יותר חשובים, הם כמו אחים שלי וחשוב לי לעבור איתם את המסע הזה... אני מתה על החברות והידידים שלי מהשוה"צ אבל הקשר שיש לי עם הילדים בכיתה שלי הוא הרבה יותר מעבר לילדים שהכרתי במדצי"ם (עם כל האהבה שלי אליהם ויש אהבה). אני מתכוונת לצאת עם הבית ספר שלי ולפי דעתי כל אחד צריך ללכת לפי הלב שלו והמחשבה שלו! אותי אישית זה עיצבן שהחבר'ה מהשמו"צ דחפו את המסע לכל מקום ואמרו שהוא הרבה יותר משמעותי מעם הבית ספר וכל זה... יש גם בתי ספר שהם מעבר למקום שלומדים בו לבגרויות!!!

Shani5

New member
את צודקת

ואני חושבת שחלק מהחוויה במסע לפולין- זה האנשים שיוצאים איתך. בכל מקרה- כל אחד ואיך שהוא מרגיש. אני בהתלבטות ממש קשה- כי אני גם אוהבת ממש את האנשים בשכבה שלי, וגם את השכבה בשמו"צ. אז השיכול שלי יהיה לפי המסע בלבד. וחבר'ה מהשמו"צ שאומרים שהמסע עם השמו"צ יותר משמעותי מביה"ס, זה אנשים שעברו את המסע וכנראה הם יודעים על מה הם מדברים. הם לא סתם מנסים לשכנע אותך לצאת.

כריסמאן

New member
גם אני ממש לא מסכימה איתך!!!

סתם... לי לקובי ולעוד הרבה אנשים יש ת'דעה שלנו בנושא והדעה הזאת לא נבנתה סתם ככה. רוב בתי הספר בארץ הם לא "שמורות טבע" שהכל טוב ויפה שם ומתייחסים אלייך בצורה נפלאה. ברוב המקומות המצב הוא הפוך וגם המסעות לפולין אין בהם יותר מידי משמעות מה שיש זה עובדות היסטוריות כמו שציינתי בהודעה הקודמת והתמרמרות על הגורל המר שלנו עד היום. הבעיה היא שבמערכת החינוך לא מוצאים לנכון לדבר על הנושאים לעומק אלה פשוט להגיד "הייתי שם, ראיתי את זה במו עיניי והדלקתי נר זיכרון" נכון זה דברים חשובים ולגיטימיים ויכול להיות שיש אנשים שבזה מסתכם המסע שלהם אבל לדעתי זה לא אמור להיות ככה. בגלל זה אם שואלים אותי לאיזה מסע לצאת אני אומרת למסע של השומר הצעיר כי אני אישית קיבלתי ממנו המון. תראי אני לא יודעת איך זה בבית הספר שלך אבל לפי ההודעה ניראה לי שזה שונה ממה שתיארתי מקודם. ואם את מרגישה שאת רוצה לצאת עם הבית ספר וששם החברים האמיתיים שלך אז זה מעולה ואף אחד לא מכריח אותך לצאת עם השומר הצעיר אם את לא רוצה. נכון אנחנו כן רוצים שחברה ייצאו איתנו כמו כל גוף אחר אבל בסופו של דבר את מחליטה.

TheBlackFairy

New member
תראי../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

אני מסכימה עם שני מבחינה אחת, שעד שהיא תצא לפולין (כיום היא בכיתה ח' ועד י"א יש לה 4 שנים), היא תכיר המון ילדים מהתנועה, ואת הרוב הגדול מכירים במד"צים, שאז מתחילה להתהוות שכבה, כך שמבחינת חברה די אין מה להיות מוטרדים
. אני להפך ממך, לא אוהבת את רוב האנשים שבשכבה שלי שאני לומדת איתם ביום יום, אלא יש לי הרבה יותר חברים בתנועה, שאיתם אני חושבת שאני יכולה לעבור מסע הרבה יותר כיפי מבחינה חברתית, שאפשר להגיד שבין ההתלבטויות של כל אחד אם לצאת לפולין עם התנועה או עם השכבה בביצפר זה בין השאר החברה שיוצאת לטיול הזה, כי זה טיול לא פשוט וצריך להעביר אותו עם אנשים שאת מסתדרת איתם באיזו שהיא צורה די טוב, אוקיי
.

למעלה