המסע לפולין ואמא..

המסע לפולין ואמא..

בחרתי בכוונה לכתוב פה ולא בפורום של המסע לפולין כי פה אני אקבל יותר תשובות מגוונות ממספר אנשים. אז קודם כל היי אני תלמידה בכיתה י"א בבית ספר ממרכז הארץ. השנה אנו יוצאים תלמידי השכבה לפולין כמו כל כיתות י"א-י"ב ברחבי הארץ. הבעיה שעלתה היא המחיר של המסע. הבית ספר גובה מחיר של 6150 ש"ח עבור הנסיעה שהיא תיהיה בחודש אוגוסט ל-8 ימים. אמא שלי אמרה שהמחיר גבוה ושאני ואבי יכולים לעשות את אותו טיול ביותר ימים באותו כסף אם לא פחות. עכשיו, אני מאד רוצה לצאת עם השכבה שלי אך מבינה את אמא שלי מצד שני, המצב בבית מבחינה כלכלית טוב ברוך השם. אני מודעת לעובדה ש6150 ש"ח לא באים ברגל ומבינה מדוע אמי לא מוכנה לשלם את המסע. היא מוכנה שאני ואבא נצא לפולין ונעשה את אותו דבר ביותר ימים ויותר תכנים (מבחינה של ביקור באתרי הנצחה, וגם קצת כיף בכל העצב ועוד). מה לעשות? האם לשבת לאמא על הווריד עד שהיא תבין שזה חשוב לי ?(למרות שהיא יודעת) או פשוט לא לצאת עם השכבה ואז לבקשת לצאת עם אבי לפולין? אני לא רוצה לגרור מריבות בבית כי אני באמת מבינה מאיפה בא החישוב של המחיר כנגד הימים וכו'.. מה אתם הייתם עושים? אשמח לקבל תשובות מבנות אמהות וכל מי שקורא פה.

אביבקיץ

New member
אני מסכימה עם אמא שלך

מרגיז אותי המחיר המוגזם. אם כבר אני משלמת כלכך הרבה כסף - אני מעדיפה "לקבל ניצול טוב של הכסף". בטוח שעם אבא תספיקי יותר. אביך הוא דור שני? אם כן, אני מנחשת שזה חשוב גם לו. למה את רוצה לצאת עם השכבה? בשביל הכיף? אמא שלך נתנה לי רעיון. כשבנותי יגיעו לגיל הזה, אני אציע להן משהו דומה.

אממ

אבי לא דור שני אבל משפחתה של סבתו נספתה בשואה. היציאה עם השכבה היא גם לכיף ובעיקר לחוויה. אנשים שיצאו למסע בפולים סיפרו לי שהחוויה שהם עברו עם השכבה- הבכי ביחד, העצב המשותף הצעדה עם דגל המדינה והתחושת הביחד ושהנה אנחנו פה 60+ שנה אחרי הכל. זה מה שכ"כ גורם לי לרצות לצאת למסע הזה יחד עם השכבה בשביל לחוות את זה בעצמי.

MoRoSH11

New member
תאמיני לי שמקבלים תרומה לכל אגורה

וחבל שתמנעי מבנותיך לנסוע במבגרת הזאת

אני מבקשת לענות לך כדור שני לניצולי שואה,

כמורה, וכאמא שהצטרפה למסע שורשים כהורה מלווה עם ביתי. ראשית אין ספק שהסכום הוא גבוה מאוד ואני לא בטוחה שיש הצדקה לשלם סכום כזה כשיש לך את האפשרות לצאת למסע שורשים עם אביך. אני חושבת שחשוב מאוד להגיע לארץ עקובת הדם - פולין - ולראות כדי לא לשכוח! אבל אני חושבת שאם תסעי עם אביך - אני בטוחה שהמסע יהיה זול יותר מבחינה כספית, ולא פחות יעיל עבורך. הלוואי ויהיו לי את כוחות הנפש לדרוך שוב על האדמה המקוללת הזו ולצאת למסע שורשים עם בני - ולוותר על כך שהוא ייצא עם בית הספר בבוא היום!

דעה נוספת

אני אמא לשתי בנות שיצאו למסע לפולין, ובן שאמור לצאת בשנה הבאה. ביתי הבכורה תארה את המסע בתור חוויה מעצבת. חלק מזה היה בגלל הטקסים שהם ערכו באתרי ההנצחה השונים ובגלל תחושת הביחד. זה לא דומה לנסיעה לבד. לדעתי, אם הדבר מתאפשר מבחינה כלכלית, כדאי לנסוע עם השכבה. זה גם מה שבנותי היו אומרות. בהצךחה בכל דרך שתבחרי

../images/Emo45.gif גם לדעתי יש ערך מוסף

לנסוע עם בני גילך במסלול מאורגן עם כל הטקסים ובלי הורה מגונן. לדעתי זה שווה את הכסף והחוויה שונה לגמרי.

אין לי ספק כאם וכמורה

ילדי נסעו לפולין במסגרת בית הספר. החויה המשותפת שונה בעוצמתה מכל נסיעה משפחתית. גם אצלי יש ערך רב לכסף ואין עודפים. ועדיין נכון יותר לראייתי לסוע במסגרת שכבתית. אצלנו סייעו למתקשים לשלם. נתנו הנחות ופרסו את התשלומים רק כדי שלי יווצר מצב שמשהו מהמעוניינים - לא יצא. נסי להסביר להורים שטיול במסגרת השכבתית נושא אופי אחר ובטח שמשמעותי לא פחות. היחד בטיול - יוצר תנאי חברות נפלאים שלא נשכחים לעולם משנה את התפיסה בנוגע לשואה. מלמד, מחבר אנשים, מקרב, והופך את המסע כולו לסוג של טקס התבגרות נפשי. אין לי ספק שילדי חזרו משם שונים. נסיעה טובה.

MoRoSH11

New member
לא מסכימה עם אימך

בתור אחת שיצאה לזה- זה דבר נהדר ומלמד. ועצוב, וכן גם מצחיק וכיפי לפעמים. אבל כל זה קורה רק שאת עם החברים שלך ועם מדריכים מנוסים ואחרי שאת עוברת את ההכנה המתאימה. עם כל הכבוד ההורים שלך לא מדריכים למסע הזה. טיול איתם יהיה טיול רגיל. מסע עם הבית ספר יהיה שונה לגמרי, ולדעתי הוא עדיף כן, לשבת לאמא על הוריד. על כאלה דברים שווה להלחם אגב- בקשר למס' ימים- יותר ימים זה יותר מדי. שורה תחתונה -סעי עם השכבה לשם. עם ההורים חפשי מקום אחר

בואי נקדים ונאמר שכרגע - אני בכלל לא בעניין

של נסיעה לפולין במסגרת הזו (ובעלות הזו). מכל מי ששמעתי - חלק מהחוויה זה לעבור את המסע עם אנשים בגילך - בני נוער, חברים ללימודים , אנשים שחווים את הדברים כמוך. מצד שני, יש לך הזדמנות לעבור עם אבא שלך חוויה שלא כולם זוכים לה (הוא רוצה לנסוע איתך או שזו רק תשובה של אמא שלך - למה לא לשלם כל כך הרבה על טיול עם הכיתב?) אני לא יודעת מה לייעץ לך. כמה חברים מהשכבה שלך יוצאים למסע?

חני ב

New member
אני כל פעם מחדש כועסת על היציאות האלה

לפולין ואומרת בפה מלא שאני מקוה שילדיי לא ירצו. הבן עולה לכתה י' וזה לא רחוק ממנו. אני חושבת שאת צריכה לשמוע להורים שלך, במיוחד שהם לא ימנעו ממך ביקור שם אלא מסכימים לקחת אותך לשם אבל לא במסגרת בי"ס.

ו שתי

New member
נקודה למחשבה

כמו שיש הבדל משמעותי בין מחיר שלנעלי עקב בצבע לבן, לבין "נעלי עקב לכלה", כך יש הבדלי מחיר משעותיים בין כל אחד ממרכיבי המסע לפולין כשהוא דרך בתי הספר. אני הייתי מנסה להגיע עם ההורים להסכם מאצ'ינג כדי להראות כוונה רצינית ומוכנות להרתם.

פטרה10

New member
המחיר בבתי ספר גבוה כי צריך לממן בחינם את

המורים והמלווים, כך שזה עול של התלמידים והוריהם.

ענתר

New member
האם אין אצלכם כנס של כל ההורים

בשיכבה, המסביר על המסע? שתי בנותי משני תיכונים שונים יצאו למסע כזה, אחד הדברים המשפיעים ביותר הייתה העדה שיצאה אתם. ברור שיש הבדל משמעותי במחיר, אבל יש לכך סיבה, כמו אבטחה, ויש לא סיבה, אוכל כשר לכולם שמביאים מהארץ. אין תחליף למסע כזה, עם השכבה, למרות שבתור אחת שיצאה למסע שורשים עם בתי ואמי, בתור מתנת בת מצווה, זה היה מאוד משמעותי, אבל דבר אחר לחלוטין

יש והיה אתמול

ומדיבורים עם אמא ויחברי שכבתי גילתי שלא רק אמא שלי מתנגדת למחיר הגבוה. ושבאספה היו צעקות רבות על המחיר הגבוה. מה עוד שהיא הבינה שהרוב כוסעים על המחיר אבל ישלמו מאמינה שבסוף אצא.. ישלנו עד סוף אפריל.

שמעתי מהרבה הורים שהמחיר גבוה מאוד.

הרבה התנגדויות נוסעות בגלל המחיר ולא בגלל חשיבות הטיול והחוויה שמתלווה מבחינה חברתית.

המחיר גבוה בכל בית ספר

אצלנו זה 6150 בבצפר אחר באותה עיר 6300 זה מחירים מטורפים! זה משכורת של הורה (אם לא יותר)

ענתר

New member
תודה שחזרת לדווח

את יכולה כמובן גם להציע להרוויח חלק מהכסף, נגיד את הדמי כיס לטיול. בהצלחה

ButtercupA

New member
אני מתנגדת למסע לפולין

ולמחיר המופקע ואני מצדיקה את אמך. לשמחתי הבן שלי לא רצה לצאת כך שלא היתה לנו דילמה. ההחלטה בסופו של דבר היא בידי הורייך, כך שאם לא תשכנעי- אין כאן ענין של מריבות וויכוח (אלא אם כן את בוחרת להתנהג בצורה הזו וזו בחירה שלך, לא של הורייך. ולשבת על הוריד זו בחירה בהתנהגות מאוד ילדותית).

למעלה