המסע אלייך / סיפור

מורן א

New member
המסע אלייך / סיפור

זאת התחלה, תגידו אם כדאי להמשיך. המסע אלייך צפירת מכונית העירה אותי מהמחשבות. עומדת מול ביתה, מביטה, חושבת, שקועה בעצמי. "סליחה?" כמו מתוך חלום, שמעתי מנגינה, עדיין בוהה לכיוון חלון ביתה. "היי, את שם, סליחה?" נכון, את שם. המילים נכנסו לי לתוך המחשבות מנהלות דו-שיח עם המילים שעומדות לעזוב את ביתן. צפירה חדה העירה אותי. "כן?" שאלתי לעבר מכונית מיצובישי לבנה עמוסה בנוסעים, גבר ואישה מקדימה, שני ילדים מאחור וכלב גדול מימדים באמצע. הגבר נראה חסר סבלנות, בדיוק הצית סיגריה והאישה עם מבט מיואש בעיניה ופנים שואלות מחכה לתשובתי. "אולי את יודעת איך מגיעים לספארי?" שאלה כשלא עניתי. "ספארי?" שאלתי כלא מאמינה. "אנחנו ברמת-גן נכון?" "כן. אתם ברמת-גן" נזכרתי לשם בואי. לעיר הזאת, אליה. "לא, אני לא יודעת. מצטערת. אני לא מפה." 'אמרתי לך שהיא לא תדע' הגבר זרק לעבר האישה, לחץ בחוזקה את הסיגריה במאפרת המכונית ודהר קדימה לפני שהספיקה לומר תודה. אני בתל-אביב. הבוקר החלטתי לנסוע אליה, למצוא אותה, לראות אותה ויהי מה. בשבע בבוקר התקשרתי אל רותי, המנהלת שלי. ביקשתי לא לבוא היום לעבודה. הסברתי שמדובר במצב שאינו סובל דיחוי שלא אוכל להסביר. מעולם קודם בכל חמש שנות עבודתי לא החסרתי יום, אפילו שעה. תמיד הגעתי בזמן, לפני הזמן, ישובה במקומי מוכנה למתלות היום. עשיתי את שהתבקשתי, ללא תלונות, ללא בקשות, עובדת למופת. רותי הייתה מעט מבולבלת. "דינה, הכל בסדר?" "כן. תודה." "את בטוחה?" "רותי, אני יודעת שמעולם לא החסרתי ואף פעם לא ביקשתי, אבל היום.." "אני יודעת ולכן אני שואלת. אם יש משהו שאוכל לעזור, דבר מה שאת זקוקה, תרגישי חופשייה לבקש." "באמת תודה, אין צורך. רק את היום אני צריכה." היה לי קשה להודות בצרכיי משום שתמיד העמדתי אותם מאחור. רציתי בטובתם של אחרים לפניי והיום, היום אני רוצה בשביל עצמי. "קחי אפילו יומיים אם את זקוקה. אנחנו נסתדר." "תודה, רק את היום." חזרתי שוב, מוודאת עם עצמי שלא אחרוג יותר מן השגרה, לא יותר ממה שצריך ובטוחה שיום הוא טיפה בים עבור מה שבאמת צריכה, אך לא נותנת לעצמי ליפול שבויה. מרגישה שחלק גדול מלבי כבר שבוי ומפחדת לאבד גם את הראש. הנסיעה ברכבת הייתה מרגיעה. ישבתי ליד החלון, לידי איש כבד מימדים שהיה עסוק בניירת שהוציא מתוך מזוודה גדולה. מולי הייתה חיילת, יפה, תווי פניה הזכירו לי אותה. מבטה הרך, עיניה המלטפות, שפתיה המשורטטות, כמו מעשה ידי אומן. היא חייכה אלי ונרדמה. כאילו נתנה לי את הזמן להמשיך ולהתבונן בה. לצידה שכן תיקה הגדול, כמו שומר עליה בדרכים. חשבתי האם אמצא את כתובתה בקלות, האם אסתדר עם התחבורה הציבורית, האם אגיע ואראה אותה, האם תהיה בבית. הייתה זו תקופת החופש הגדול בבתי הספר והגנים, ילדיה בחופשה והיא איתם. כעסתי על עצמי שלא הייתה לי דרך לוודא אם היא אכן בבית, אולי אני נוסעת לבית ריק. אעמוד כל היום מול ביתה ולא אוכל לראותה. תחושת ההחמצה התגנבה אל לבי וכבר חשבת לרדת בתחנה הבאה ולשוב על עקבותיי, אך נמנעתי. רציתי כל-כך לראות אותה. בתל-אביב הרכבת פלטה אותי יחד עם עשרות אנשים. הרגשתי בבהילות של מרביתם. ידם אוחזת במכשירי הסלולארי השונים, שפתיים יורות מילים מהירות וצעדיהם ללא דופי. במדרגות הנעות כלפי מעלה סובבתי ראשי לאחור וראיתי המון סואן. לא הבנתי איך הצלחתי להיות חלק מההמון הזה כאשר ראשי מפליג בשקט שאפף אותי. במודיעין ביררתי איך להגיע לכתובת שהשגתי דרך המודיעין הטלפוני. קו 28 של דן היה אמור להביא אותי ליעדי. החלטתי שעדיין לא. הייתי נרגשת מדי מהצעד שלא אפיין אותי ורציתי לקחת פסק זמן מההתרחשויות המהירות, שהיו מהירות מדי עבורי. התיישבתי על חלקת דשא בקרבת התחנה והתמכרתי לתחושה. ישבתי בלבה של תל-אביב הסואנת והשקט הפנימי שלי התמזג עם הרעש שאפף אותי. אני מתכננת את הביקור הזה מאז הפגישה האחרונה שלנו שהייתה אחרונה, בשבילה. אני לא הצלחתי לחשוב במושגים של אין, סוף, אחרונה. בשבילי הכל רק החל, מאז שנפגשנו, חיי החלו ולא הייתי מוכנה לעזוב, לא עכשיו. למרות הרעש סביבי הצלחתי לשמוע בקלות את פעימות לבי, פעימות שהלכו וגברו תוך כדי המחשבות עליה. המחשבות על הרגע שיגיע בקרוב ואראה אותה שוב. קיוויתי שלא תוכל לעמוד בפניי ותסכים שניפגש שוב, קיוויתי שבעלה לא יהיה נוכח בבית, קיוויתי שהיא תהיה, קיוויתי לכל-כך הרבה ולא הייתי מוכנה לקחת אכזבה כאופציה. כלב טועה מצא את דרכו אליי, רחרח סביבי ולבסוף התיישב לידי. כלב מסוג פינצ'ר, דקיק וגאה נח למרגלותיי והתענג על יום שתוף שמש, ממש כמוני. שאלתי אותו אם רוצה להמשיך איתי, אך הוא נשאר נטוע על מקומו. אני ברמת-גן. בית דירות ממוצא ברחוב קטן בפאתי העיר. הגעתי. נעמדתי בצידו השני של הרחוב, משקיפה לעבר ביתה. לעבר חלון ביתה ומקווה שיהיה זה חלון ההזדמנות עבורנו. לא ידעתי מה עליי לעשות, להתקשר, לעלות, לחכות, לעמוד, מה? לא ידעתי אם היא בבית, אם יש מישהו בבית. חשבתי עצמי לספונטאנית, אך ידעתי שלא. כמעט כל שלב ושלב ראיתי אלפי פעמים בדמיוני. כל דו-שיח כבר התקיים בראשי, כל מילימטר בעיר הזאת, צעדתי כשהיא לצידי ועכשיו הגיע הרגע ליישם. לאחר השיחה עם אנשי המיצובישי הלבנה החלטתי לא לוותר. בפסיעות מהירות חציתי את הכביש, הגעתי אל הבניין. חיפשתי באצבעי את שמה לצד שמו של בעלה. התמלאתי קנאה על שיש לו אותה, על כך שהיא שלו ולא שלי. עליתי לקומה השנייה ודפקתי בדלת. לא הייתה תשובה. דפקתי שוב. לאחר מספר דקות נפתחה הדלת ובפתח עמדה בחורה צעירה, כאשר מכנסיה מקופלים עד ברכיה וידיה רטובות. "כן?" המשכתי לעמוד כלא מבינה. "את מחפשת מישהו?" "אורלי נמצאת?" התעשתי. "היא נסעה עם הילדים להצגה בראשון. למסור לה משהו?" "תודה. אבוא בפעם אחרת." בתוכי ידעתי שאולי לא תהיה, אך החלטה היא החלטה ועכשיו בוודאי לא הייתי מוכנה לוותר. רגע לפני שסגרה את הדלת שאלתי. "אני מצטערת להפריע, הייתי בטוחה שקבענו, כנראה שהתבלבלתי ביום. אולי תוכלי לומר לי היכן ההצגה?" "אני אתן לך את הסלולארי שלה, תדברי איתה." ומיד פנתה לתוך הבית. "בואי תכנסי, רק תיזהרי כי אני באמצע שטיפה." ביתה היה קטן ונעים. כך בדיוק תיארתי אותו בדמיוני. עיצוב פשוט ונקי, מעט תמונות, צבעים בהירים. הייתי בקלות יכולה להישאר בבית הזה ולהרגיש נוח. "הנה, זה המספר." "אני לא רוצה להפריע לה באמצע ההצגה. אולי את יודעת היכן ההצגה?" היא בחנה אותי מספר פעמים לפני שהחליטה בכל זאת להאמין לסיפורי ולנדב מידע. היא הייתה חמודה, אך נאמנותה הייתה שנויה במחלוקת. "אתן חברות?" "מכירות וותיקות." "הנה", היא נכנסה אל המטבח והושיטה ידה אל המקרר. הורידה ממנו אלון פרסומת לגבי ההצגה והגישה לי. "עוץ-לי גוץ-לי" "כן נראה לי נחמד. נועם טימטם אותה עד שהם יצאו. הוא התחפש לגמד בפורים ונורא רצה לראות את ההצגה." "כן, אני זוכרת שסיפרה לי. תודה על העזרה." "את רוצה לשתות משהו?" "לא תודה. יש לי הרבה להספיק היום. שוב תודה, שלום." דלת ביתה נסגרה. המשכתי לעמוד שם עוד כמה רגעים, מנסה לזכור את הרגע. הרגע בו הייתי בביתה, הרגע בו חדרתי אל פרטיותה מבלי שידעה. הרגע בו החלטתי שלא אוותר ויהי מה.

האחת LIO

New member
סיפור נחמד ..רק

תשימי לב שמרגע של הדיאלוג עם בעלה פנית אליו בגוף אישה ..אולי זה בכוונה ..אולי אני לא הבנתי את הכוונה ..בכל מקרה - זה נראה לי פרט חשוב ..שמת לב לזה ?

מורן א

New member
לא שמתי לב

ואני לא מוצאת את ההערה שלך, אולי תוכלי לצטט לי? והשאלה, להמשיך? מורן

מורן א

New member
ובכל זאת המשכתי...

אני בראשון לציון. לקח לי זמן להבין שאני בתחילתו של מסע וקיוויתי שהוא ישתלם. את אזור המרכז איני מכירה והניידות בתחבורה הציבורית לא הייתה קלה אך אפשרה לי מרווחי זמן נוחים למחשבה. בדמיוני ראיתי אותה אל מול הנופים בהם חלפתי בדרכי מרמת-גן שוב אל תל-אביב ומתל-אביב לכיוון ראשון-לציון. האוטובוס היה מלא וכמעט ללא מקומות ישיבה. התיישבתי ליד אישה מבוגרת עם סלים כבדים, ממש כמו בשיר של אריק איינשטיין 'גברת עם סלים'. מולה ישב גבר בלבוש סקוטי משובץ, מראהו היה כשרלוק הולמס ולידו, בכיסא מולי הייתה אישה בערך בת גילי שהתבוננה בי. בתחילה חשבתי שהסתכלה מתוך סקרנות טבעית של מי שיושב מולך, אך גם לאחר שסיימתי להתארגן והתמקמתי מבטה היה נעוץ בי. חייכתי, היא חייכה חזרה. הסטתי מבטי לעבר החלון, מנסה לראות אותה במהומה של תל-אביב. מדמיינת אותה מלווה בשני ילדיה במכונית הגדולה שרכש לה בעלה. תמיד התלוננה שאינה צריכה מכונית כה גדולה. רצתה רכב פשוט וקטן, אך בעלה התעקש 'לאשתי את הטוב ביותר'. שוב התמלאתי קנאה על כך שהיא אשתו ולא שלי. הפניתי את ראשי לפנים האוטובוס והאישה עדיין התבוננה בי. עכשיו יכולתי לזהות את מבטה המתבונן, אפילו בוחן. "אנחנו מכירות?" שאלה לפתע. "לא". ידעתי שאזהה אדם מוכר ואותה מעולם לא ראיתי. "את לא אחות של רונית?" "לא". "רחוב פינסקר?" היא התעקשה. "לא". למרות שהייתי שמחה להיות. "אני לא מהאזור." "סליחה, הייתי בטוחה שזיהיתי אותך, את לא מראשון?" "לא. אני כאן לביקור קצרצר" "אהה" "אולי תוכלי לעזור לי?" "בשמחה" "אני צריכה להגיע לבית התרבות ואין לי מושג איך להגיע. תוכלי לכוון אותי? יש לי פה את האלון הזה... " הוצאתי מתיקי את האלון שהבחורה מסרה לי מהמקרר והושטתי לה. "עוץ-לי גוץ-לי" "כן" הנהנתי במבוכה, על אף שלא ידעתי מדוע. ה'גברת עם סלים' ירדה בתחנה והאישה התיישבה לידי. "אני נורית" הושיטה ידה ללחיצה. "דינה" ידה הייתה חמה. "את ממשיכה עם האוטובוס עוד.." ספרה בלבה, "שלוש תחנות. אחרי התחנה את פונה ימינה ואחרי חמישים מטר בערך מצד שמאל תראי את בית התרבות". "תודה" "אין בעד מה" את עשר הדקות שעברו לאחר תום ההסבר העברנו בשקט. מולי התיישב חייל שהביט נמרצות בשעונו. חשבתי בוודאי מאחר. ספרתי את התחנות ובלבי את הדקות שעברו עד שאראה אותה, סוף-סוף לאחר תלאות היום. "כאן את יורדת" היא צלצלה בפעמון. "תודה" ירדתי בתחנה מלווה בראשי את הדרך בה הצטוויתי ללכת לעבר בית התרבות אל ההצגה, אליה. כשהתקרבתי המקום נראה סגור. על דלת הכניסה הייתה הודעה: עקב בעיה טכנית הועברה ההצגה לבית התרבות בחולון עמכם הסליחה. במשך כמה דקות המשכתי לעמוד ולבהות בשלט כלא מאמינה. מה בסך-הכל רציתי? לראות אותה, להיות איתה, לא לתת לה לוותר עליי. המסע החל להיות מפרך ולא ידעתי אם אראה את סופו ואם אמצא אותה. לא יכולתי לחשוב על חוויה נוספת באוטובוס והחלטתי לקחת מונית. לאחר כמה תשאולים מצאתי תחנת מוניות. המחיר היה גבוה אבל רציתי כבר להגיע.

מורן א

New member
והסוף

אני בחולון. נהג המונית היה שקט ונתן לי ליהנות מהשקט בנסיעה. השעה הייתה כבר 12:00 בצהריים. על-פי האלון שהיה ברשותי ההצגה הייתה אמורה להתחיל ב-11:00 בראשון-לציון אבל הועברה לחולון, אולי ייתכן שהתאחרה בשל העיכוב. שקעתי במושב האחורי שהיה נוח והפלגתי אליה במחשבותיי. נזכרתי איך הכרנו בחתונה של אורית. ישבתי בשולחן החברים לעבודה. זה היה השלב של הריקודים, אחרי האוכל. אף פעם לא הייתי מהרקדניות. ישבתי בשולחן מחכה לרגע שאוכל ללכת מבלי שיורגש והיא שאלה אם תוכל לשבת. "אפשר?" שאלה והניחה ידה על הכיסא. "בוודאי, לא נראה לי שישובו בקרוב", הפניתי מבטי לעבר הרוקדים, "אני דינה, חברה של אורית מהעבודה." "אני אורלי, אשתו של גיל, אח של אורית. ואיפשהו פה מסתובבים נועם ונדב, הבנים שלנו." "איפה בעלך?" שאלתי. מופתעת שבחרה לשבת לצידי ולא לצידו. "הוא מהרקדנים. אני לא, והאמת מעט שיעמם לי. ראיתי אותך יושבת לבד והחלטתי לבוא אלייך." הייתה לנו שיחה ארוכה. בהתחלה עוד החלפנו דיווחים רשמיים לגבי ההכרות המשותפת עם אורית ואחר-כך כבר החלפנו טלפונים. היא התגלתה כאשת שיחה מעניינת, אישה שמחה, אמיתית ואני התאהבתי מייד. "את יודעת את הכתובת?" נהג המונית פרץ את מחשבותיי. "לא. רק בית התרבות". "גיברת, אני צריך כתובת. אנחנו יכולים להסתובב כל היום. לי אין בעיה, אבל חבל על הכסף שלך." "עוץ-לי גוץ-לי" אמרתי בייאוש. "מה?" "אני צריכה להצגה של עוץ-לי גוץ-לי" הוא חייך אליי כלא מאמין. "יש לך מזל את יודעת?" "למה?" הרמתי עיניים שואלת. כי את גיברת נחמדה ולא התווכחת איתי על המחיר, אז אני יעזור לך. יש לי אחות בחולון, אני יתקשר אליה. יש לה ילדים, היא בטח תדע איפה זה עוץ גוץ לי...איך אמרת?" " עוץ-לי גוץ-לי" "כן, זה." הוא חייך שוב. שירה של נעמי שמר התנגן בראשי, 'אנשים טובים באמצע הדרך, אנשים טובים מאוד'. ראיתי אותו מחבר את הסלולארי לדיבורית ומחייג. "גילה, את שומעת, יש לי פה איזה נוסעת. היא צריכה להגיע לבית התרבות בחולון להצגה של עוץ...איך אמרת?" הוא פנה אליי. " עוץ-לי גוץ-לי" חשבתי שאם אומר זאת שוב אתפוצץ. "שמעת?" "כן. להגיע אליי אתה יודע נכון?" "כן" "אז מפה זה ממש קל. אחרי הבית שלי אתה פונה ימינה לפרישמן והרחוב השני ימינה. שם." "תודה נשמה." "יש לך אחות נחמדה" הרגשתי צורך להודות. "גילה? כן. היא נשמה טובה." הגענו אחרי עשר דקות. הודיתי שוב מקרה לבי וכדי להרגיש טוב עם עצמי הוספתי טיפ על הסכום שגם כך היה גבוה. 'בשביל העזרה' אמרתי. כאשר הסתובבתי לעבר בית התרבות ראיתי הרבה נשים וילדים יוצאים מהאולם. כנראה נגמר, עכשיו אחרי המרוץ, בוודאי אראה אותה. נעמדתי בצד רחבת הכניסה מוכנה לראותה בכל רגע. המון ילדים יצאו משולהבים, בוודאי הייתה הצגה טובה למרות העיכוב שחל עקב העתקת מקום ההצגה. חשבתי שזיהיתי את גבה. מלאת התרגשות הנחתי ידי על כתפה. "אורלי?" "סליחה?" הסתובבה אישה אחרת שחשבתי בטעות לאורלי. "סליחה, חשבתי שאת מישהי אחרת" רחבת הכניסה עמדה להתרוקן והיא לא הייתה בין היוצאים. עמדתי להתייאש שלפתע ראיתי אותה. כל-כך יפה עם הסוודר שקניתי לה ליום ההולדת. סוודר שחור שבצווארון רקמתי את שמה. "אורלי" קראתי בשמה. היא הסתובבה, מחפשת את מקור הקריאה, אך לא הצליחה לראות אותי מהקצה בו הייתה. ניסיתי לרוץ לכיוונה אך גופי בגד בי, כנראה בשל עייפותי מתלאות היום ונפלתי. כשהתרוממתי הספקתי לראותה נכנסת למונית עם הילדים. מספר מוניות חיכו בפתח, חשבו שתהיה עבודה. קפצתי לתוך אחת מהן. "מהר, אחרי המונית הזאת" הצבעתי לעבר המונית שהלכה והתרחקה. "אני מפעיל מונה" "לא משנה המחיר, רק אל תאבד אותה" התכוונתי אליה והוא חשב על המונית. ממקום מושבי ראיתי חלק מגבה, את עורפה ואת שיערה הקצוץ. אם רק הייתי יכולה הייתי מושיטה יד וקוטפת את הפרח היפה שהיה שלי. איך לא הצלחתי לשמור עליו. "גיברת, זה יעלה הרבה, היא יוצאת מהעיר." "זו לא שאלה של כסף, רק תסע" עזבנו את חולון. לפי הכיוון ניחשתי שאנחנו בדרך לרמת גן. וודאי חוזרת הביתה. מבטי לא מש ממנה לרגע. פוחדת שאם אמצמץ היא תעלם. כל-כך פחדתי לאבד אותה שכבר שכחתי שאיבדתי. עייפותי בגדה בי שוב ונרדמתי. "גיברת, גיברת" ידו החסונה של הנהג תלתלה אותי. "איפה היא?" קמתי בבהלה מסתכלת לצדדים. "המונית עצרה פה, מה את רוצה עכשיו?" זיהיתי את ביתה ברמת-גן. שילמתי לנהג ויצאתי. הגעתי למקום מוצאי מהבוקר. עומדת מול ביתה, מביטה אל חלונה. השעה היא שעת אחר הצהריים ואני רוצה אותה, יותר מאי פעם, רוצה לראות אותה, לאהוב אותה, לא לוותר שתהיה שלי ויודעת בתוכי שהיא אף פעם לא הייתה וגם לא תהיה. דמעות של השלמה החלו לבצבץ, לא יודעת איך לנהוג, מה לעשות, איך לסיים את המסע הזה. הדמעות המשיכו לזרום והפכו אט-אט להתייפחות קולנית. לא יכולתי שתראה אותי במצב הזה ולמרות המסע, לפתע לא רציתי. רציתי שתהיה מאושרת וידעתי שהיא מאושרת, בלעדיי. נפרדתי ממנה בלבי אל מול ביתה. נהג המונית עדיין עמד בצד הדרך, חיכה לנוסעים. נכנסתי שוב למונית. "לרכבת צפון בתל-אביב." "מונה או שאת רוצה מחיר?" "לא משנה" שום דבר לא שינה, לא שהיא לא איתי. גם הנסיעה חזרה ברכבת הייתה שקטה. ישבתי לבד במקום של ארבעה, ליד החלון. סופגת את הנופים בסדר הפוך. לוקחת חזרה את כל שהשארתי במסע אלייה. כשהגענו לחיפה קיבל את פניי הים במלוא גווניו כאשר אורות השקיעה מאירים את פניו השקטים ואת פניי שיבשו מדמעותיי, מההבנה וההכרה שאצטרך להמשיך הלאה בלעדיה.

אהבתי,ודיבר אליי מאוד...../images/Emo20.gif

אהבתי..
כואב.

freedom21

New member
משהו בי נורא קיווה שהסוף יהיה שונה

עצוב נורא.. דיבר אלי

האחת LIO

New member
../images/Emo39.gifנפלא ..מאוד אמיתי ונכון

יש מי שהיה מול המצבים האלה - ומבין ..

carefully

New member
../images/Emo20.gif

מחניק קצת.. אבל השאיר בי תחושה של התרגשות... מין ציפייה לבאות. הרי אומרים שכאשר דלת אחת נסגרת, דלת אחרת נפתחת. אני רואה בזה מעגל שנסגר והתחלה חדשה. אהבתי, תודה רבה.

מורן.........

אהבתי את הסיפור, מחברת בין הדברים ואופס..... מבינה יותר טוב. אוהבת מאד את כתיבתך ואת השאר כבר אפרט בדרך יותר אישית.

woman האחת

New member
Good Start

זו הפעם הראשונה שיוצא לי לקרוא פה... בהחלט מדהים, נוגע ללב! יכולתי להרגיש את כל הרגשות שהיו מעורבים בכתיבה הזו! מאוכזבת... חבל שוויתרת!

מורן א

New member
לא תמיד שווה לנסות

לפעמים אדם צריך לעבור מסע בשביל להגיע לנקודת ההתחלה ולהבין דברים שהיו ברורים ועמדו כל הזמן אך סרב לראותם. לא קרה לך, שהלכת כל-כך הרבה בשביל להגיע למקום ממנו יצאת? דינה הבינה שאורלי לא הייתה שלה ולא תהייה. ההבנה הכתה בה רק בסופו של המסע ולכן בחרה לוותר. תחושת ההחמצה שלוותה את המסע הוחלפה בתחושת השלמה עם המציאות כפי שהייתה ולא כפי שבחרה לראות. (זה אינו סיפור אמיתי, אם כי כמו בכל סיפור שזורים בו חלקיקי מציאות) מורן

למעלה