הכוס הראשונה נקראת:אאול-בערבית אאול זה ראשון, השנייה טאני שזה כמובן השני, הנה משכתב משפט מויקי:
על פי המסורת האתיופית את פוטלי הקפה גילו שלושה חברים בשם:
אבון, טונא וברכה,על שמם ולזכרם טקס הבונה כולל שלושה סבבים,
אגב הקנקן היפהפה המסורתי נקרא:ג'אבנה,
בסוף הצלחת לסקרן אותי פיקס על המסעדה הזו, בהזדמנות אקפוץ לשם
שהקפה מוכן, עוברים לשלב ההגשה, שבמהלכו מוזגים לאורחים שלושה ספלים בזה אחר זה, הנקראים "אוול" או "אבול", "טני" או "רג'ה" (באורומו "טונה" או "טולה") ו"ברכה". בכל פעם, לפני סבב המזיגה, מניחים את הקומקום עם מים לרתיחה.
פתיחת תבלינים. אתמול הכנתי לנכדות מולוחייה בהפתעה וריח הטע'לייה התפשט בכל הבית. איך שהן נכנסו אלי הביתה מבית הספר הן מיד זיהו: יש! רות-רות הכינה מולוחייה...הן מתות על זה ולי זה עושה נחת.
וכשנגמר, יש בשני אטליזים ברח' יפת 'סוליות' של טרי, קצוץ וקפוא. אחד לאחד הטעם של הטרי.
במיובשת השתמשתי בלית ברירה בשנות מגורינו בפריז אבל זה לא זה. אגב, באותם שני אטליזים יש במיה קפואה ומנוקה בגודל חצי זרת. לא אכלת כזו. 21 ש"ח לק"ג אבל שווה כל גרוש. אחד מהם, אבו חילווה פתוח גם בשבת. השני, עמוס, אטליז כשר. אצלו אני קונה טחול ממולא.
אולי תעשה לך מנהג של יום בחודש לאכול גם בשר? לא חבל?
מלוחייה אני עושה צמחוני נהדר - אין שם שום ערך מוסף לעוף ואם אתה עושה בסיס ממספיק ירקות מטופלים נכון אני לא מרגיש בחסרון של הבשר.
ממולאים כנ"ל - אם יש לך יד ועין אתה יכול לעשות את זה לא פחות טוב מאשר עם בשר.
קובות - כאן זה כבר יותר קשה - יותר בגלל שאין לי מקור השוואה טוב להתייחס אליו - מאז שהדור הותיק נעלם - אני לא מוצא קובות מצריות אמיתיות - ולכן אין לי נקודת התייחסות להשוות אליה את התחליפים שלי - שלא לדבר על זה שאין לי את התנועה ואין לי ממי ללמוד אותה. הקובות הפלסטיניות והתחליפים הצפון אפריקאים הם פשוט שונים משלנו ולא משתווים לזכרונות.
בכל המנות שציינת הבשר אינו העיקר וניתן להחליף אותו די בקלות - המנות שפשוט אי אפשר לזייף זה חלקי פנים והם אלה שחסרות לי הכי (לב של כבש, טחול, וכו'...)
הצד המצרי שלנו עלה ישר לקיבוץ ולא היה להם שם בשר אלא רק עוף.
(יש סיפורים מרתקים על איך הם היו משיגים מלוח'יה מנצרת ואיך סבתא רבא שלי שהקפידה על כשרות הסתדרה בקיבוץ שמצדו עשה המון על מנת לאפשר את הקליטה(
קשה לי גם להאמין שעניי מצרים הצליחו להשיג בשר לציר, למיטב ידיעתי המתכון הקלאסי הוא בכלל צמחוני ביסודו ורק בחגים הוסיפו לו עוף אחד למשפחה שלמה.