המסיתים הלאומים...

המסיתים הלאומים...

מוגש בפניכם מבחר ציטוטים נחמדים של אנשי שמאל, שאילו הם היו מהצד השני של המתרס היו מתייחסים לזה כאל הסתה: 1. "(גוש אמונים הוא) כת משיחית, אטומה ואכזרית, כנופיית גנגסטרים חמושים, פושעים נגד האנושות, סדיסטים, פוגרומיסטים ורוצחים, שהגיחה... מתוך פינה אפילה של היהדות... מתוך מרתפי ההתבהמות והסיאוב... על מנת להשליט פולחן דמים צמא ומטורף" (עמוס עוז, ידיעות אחרונות 8/6/89). 2. "בשעת ההכרעה, נצטרך להתמודד בכוח עם המתנחלים בעופרה ובאלון מורה. רק מי שיהיה מוכן לעלות עם טנקים על עופרה, יוכל לעצור את הסחף הפשיסטי..." (פרופ' זאב שטרנהל, דבר 15/4/88) 3. "...אני קורא לכם לאחוז בנשק. להחזיר בנשק נגדם...כן, לאחוז בנשק." (פרופ' ישעיהו ליבוביץ', הארץ 27/9/85) 4. "המתנחלים חיים על הדם..." (ח"כ דדי צוקר, הארץ 19/4/87) 5. ראיון עם רה"מ יצחק רבין ז"ל: מראיין: מה יעלה בגורלם של מתיישבי יש"ע לכשאלה יעברו לריבובות אש"פ? רבין: שיילכו. (ידיעות אחרונות 8/6/93) 6. אני אישית אלחם גם בנשק (נגד המתנחלים)." (חיים ברעם, כל העיר 26/2/88) 7. משפט שנאמר על שרון כשעוד היה ימני, בכתב עת לא בדיוק כזה: "מישהו צריך לרצוח את שרון." (סימן קריאה,19,עמ' 82) הדגשה: זהו אחת ההתבטאויות הנוראיות ביותר שמעולם, ולא חשוב מאיזה צד שרון, אסור לומר כך ומי שמתבטא כך, צריך לשאת במלוא העונש, גם אם הוא שמאלני! 8. "אם כבר לירות במישהו, אני מרגיש שאני מוכן לירות בהם (המתנחלים)" (א.פ. השבוע בקיבוץ 10/8/88) זהו מדגם קטן ביותר של הסתה של אנשי רוח ממרכז ההויה השמאלנית, נגד תו שבי יש"ע, או מנהיגיהם (אריק שרון בימים הטובים). מלבד אלו יש עוד עשרות מימרות מסיתות נגד נאמני הארץ כמו: יודונאצים, חיילים של היטלר, העתק של הנאצים, סייען חמס ועוד עשרות רבות. עכשיו תאמרו לי: מי הם המסיתים האמיתיים? האם פתחו אי פעם בחקירה נגד מסית כזה? האם פרופ' שטרנהל וישעיהו ליבוביץ, או עמוס עוז, דדי צוקר וחיים ברעם הם בשולי החברה השמאלנית? רק דבר אחד אני יודע, שכשתמהוני דביל שטוען בלהט שהוא ימני, וייתכן גם שהוא שמפניה בלבוש חדש, אומר משפט מפגר או עושה פולסא דנורא על רה"מ- מיד כל יפה הנפש קוראים למצות את הדין עם הימין. במדינת ישראל, כולם שוים בפני החוק. יש שוים יותר ויש שוים פחות...

all

New member
צודק!!!

הפוליטיקאים, אנשי הרוח ובעצם כל אלה שיש להם נגישות מיידית למדיות השונות, חייבים להיות הראשונים שייתנו את הדין על דבריהם וללא שום הנחות. מזעזע שלאנשים מפורסמים אין כל פחד לקרוא לרצח מעל דפי העיתון. לדעתי כל אמרה כזו חייבת לגרור עמה מאסר בפועל לפחות לשנה!!!

Ragamala

New member
מסכים, אבל

מכאן לטעון שהם המסיתים האמיתיים - קצת הלכת רחוק. הסתה יש משני הצדדים והיא נובעת מהקיצון והולכת למרכז ככל שהיצרים מתלהטים. הסכסוך השמאלני-ימני הוא סכסוך ותיק שגורר אחריו הרבה יצרים. אכן האמירות שהבאת הן הסתה גסה ועל דובריהם לתת את הדין. אבל, ידידי, אתה הרי יודע שבעולם כמו שלנו ישנה הבדלה חריפה בין אמירות של מנהיג דמוקרטי למנהיג דיקטטורי. הסיבה שאנו חוששים מדיקטטורות היא שעל העם הנשלט חל כוח חזק יותר מאשר על עם הנשלט בדמוקרטיה. מה הקשר? אני משווה את השמאל לדמוקרטיה ברעיונותיו הרוחניים ואילו את הימין הדתי לדיקטטורה כשהשליט בה הוא האל וכל דובריו. כאשר איש רוח שמאלני אומר אמירות של הסתה אני מייחס לכך חשיבות נמוכה ביותר כיוון שהשמאלן הממוצע אינו מקבל את דברי מנהיגיו כקודש הקודשים. בעוד שבימין הדתי קריאה לביצוע מלחמת אחים היא קריאה של מפקד לחייליו, של הקב"ה למאמיניו - ומי כמוך יודע שבשם האל כבר בוצעו זוועות רבות. לא סתם נולד לו ברוך גולדשטיין או יגאל עמיר או פופר וכו'..... לא סתם! מדובר בחיילים של הקב"ה - וחיילים אלו (יהודים או מוסלמים) מהווים סכנה אמיתית יותר כשמדובר בהסתה. לכן אני מסכים שאלו דברי הסתה אבל אני לא מסכים שאתה הופך את דינם לדין הסתה של רבנים או אנשי ימין דתי. התוצאות של אלו שונות וחמורות יותר.

ברור שהסתה היא לא בלעדית לימין

מי שחושב ככה הוא צבוע, זה שרבין נרצח על ידי מישהו ממחנה הימין לא אומרת כלום לגבי העובדה שההסתה היא לא חד-צדדית. אני לא יודע מה זה "מסית אמיתי", אני יודע שדו-צדדי, שיש פנאטיות וקיצוניות מחליאה ביותר גם מהמשמאל לא פחות מהימין, בינתיים עוד לא רצחו משם אף אחד, בינתיים... קיצוניות היא דבר רע, אכן צריך להעמיד את כל המסיתים לדין. מאחר ואני לא ימני ולא שמאלני אני לא משוחד, אין לי העדפות, תמיד כדאי להיות מאוזן.

השמאל לא רצח אף אחד?

הצחקת אותי. אז מי, לדעתך, טבח בניצולי שואה שהיו על ספינת האלטלנה, רק מפני שהשתייכו למחנה האחר? מי ביצע את הסזון נגד האצ"ל, רק מפני דעותיהם השונה? באמת מעניין מאוד מי ביצע יותר פשעים פוליטים נגד המחנה השני... אלא מה, בגלל שהמאל תפס את עטיני השלטון ומקורות ההשפעה- ההסתה והאלימות שלו לא זוכות להתייחסות רצינית, גם ממשכתבי ההסטוריה.

Ragamala

New member
קוראים לזה פירוק אירגוני טרור

ואתה בטח מצפה שגם אבו מאזן יעשה את זה, לא?

לא מצפה מאבו מאזן לכלום!

לא צריך שהוא יפרק ארגוני טרור. אני רוצה שממשלת ישראל תפרק את הרשעות הפלשתינאצית ותגרש או תחסל את ראשיה יחד עם שאר ארגוני הטרור. מעבר לזה, לומר שהאצ"ל הוא ארגון טרור, זה חוסר הבנה במהלכים שקרו אז. לידיעתך, ספינת האצ"ל הביאה נשק בתיאום מלא עם בן-גוריון והוא הפר בצורה מגעילה את ההסכם.

שני דברים

"טבח בניצולי שואה שהיו על ספינת האלטלנה, רק מפני שהשתייכו למחנה האחר?" על צדקתו של בן גוריון כשהורה להטביע את האלטלנה אפשר להתווכח, אבל לא עם מישהו שמציג את הדברים כך. אתה באמת מאמין במה שכתבת? דבר שני - אתה לא חש שהדוגמאות שלך הן טיפה... אנכרוניסטיות?

humpy

New member
מה רע באנרכוניזם?

האם מרחק השנים הוא מכבסה מוסרית בשבילך? הנקבא של הפלשתינים היא גם כן דוגמה אנרכוניסטית? (מאותו זמן) או שמא אנרכוניזם זה רק תופס לתמיכה בצד הפוליטי שלך? ולראייה, האם אתה מצפה מאבו מאזן לנקוט נגד החמאס/ג'יהאד בפעולות דומות לזו שאירגוני השמאל שלנו ביצעו מול "המורדים"- סזון ואלטלנה? הסגרת מאות מבוקשים לישראל ופיצוץ מאגרי תחמושת של החמאס על יושביהם? אינני מאמין שייש דרישה רצינית ממנו לנקוט בפעולות אלימות בכלל, משום שהוא אינו מתמודד מול האצ"ל והלח"י, למרבה הצער. אך, אילו רק אפשר היה לשכנע את הפלשתינים להפריט את גייסות הטרור ולגייס את המחתרות היהודיות ב-OUTSOURCING (מיקור חוץ) במקום החמאס, חי מפא"י, היינו נכנסים בהם, חבל"ז על המאחז... בטח מתסכל שהם כבר הזדקנו ככה.

humpy

New member
מה רע באנרכוניזם?

האם מרחק השנים הוא מכבסה מוסרית בשבילך? הנקבא של הפלשתינים היא גם כן דוגמה אנרכוניסטית? (מאותו זמן) או שמא אנרכוניזם זה רק תופס לתמיכה בצד הפוליטי שלך? ולראייה, האם אתה מצפה מאבו מאזן לנקוט נגד החמאס/ג'יהאד בפעולות דומות לזו שאירגוני השמאל שלנו ביצעו מול "המורדים"- סזון ואלטלנה? הסגרת מאות מבוקשים לישראל ופיצוץ מאגרי תחמושת של החמאס על יושביהם? אינני מאמין שייש דרישה רצינית ממנו לנקוט בפעולות אלימות בכלל, משום שהוא אינו מתמודד מול האצ"ל והלח"י, למרבה הצער. אך, אילו רק אפשר היה לשכנע את הפלשתינים להפריט את גייסות הטרור ולגייס את המחתרות היהודיות ב-OUTSOURCING (מיקור חוץ) במקום החמאס, חי מפא"י, היינו נכנסים בהם, חבל"ז על המאחז... בטח מתסכל שהם כבר הזדקנו ככה.

איזו טאוטולוגיה!

"כשתמהוני דביל שטוען בלהט שהוא ימני" בוא ננתח לרגע את המשפט הזה. לשיטתך, אדם מסית הוא "תמהוני שטוען שהוא ימני", כלומר, מרגע שאדם מסית, הוא כלל לא יכול להיות ימני! מכאן, ברור שאין ימנים מסיתים, הרי אם אדם ימני אוטומטית מתקיים שהוא לא מסית...

למעלה