המסיכות של אלוהים

טלל10

New member
המסיכות של אלוהים

בקצה העולם מתחת לקשת פגשתי איש זקן עם סלים עמוסים לעייפה במרכולתו אשר מכר תור ארוך עד כמעט אינסוף היה למולו, המתנתי לי בשקט עד שיגיע תורי כי לא בכל יום פוגשים מתחת לקשת איש זקן עם סלים שמוכר מסיכות לאנשים הראשון בתור ניגש לזקן ומבלי להסס ביקש "אני רוצה מסיכה שלעולם לא תשבר" הביט אליו הזקן ובמבט רך אמר: "יש לי מסיכה בדיוק כזו, אך המחיר שלה יקר מאוד" וענה לו האיש: "אני מוכן לשלם בעדה כל מחיר" חייך הזקן והוציא מהסל מסיכה שתתאים לאיש ולפני שהגיש אותה הדגיש "אי אפשר להחזיר מסיכות" האיש הנהן בחוסר סבלנות ומלמל לזקן "לא ארצה להחזיר, זו המסיכה שבחרתי שלא תסדק ולא תשבר, אני מקווה שתעמוד במילתך אם ארגיש סדק ולו הקטן ביותר, אתלונן!". הניח הזקן את המסיכה על פניו ומאותה השניה ועד אחרון ימיו, תלווה אותו המסיכה שבחר. וכך אחד ואחת ניגשו האנשים שבתור לבחור להם מסיכות. איש מהם לא הביט על התווית שבה היה כתוב מה המחיר. כולם מיהרו לבחור מסיכה ועד שהגיע תורי, התרוקנו כל הסלים כמעט לחלוטין. שאלתי את הזקן: "אפשר לבוא ביום אחר?" והוא חייך והיה נדמה לי שהקשת צוחקת "ילדה, איזו מסיכה תרצי?" יש לך מסיכה שקופה? "ילדה, יש לי מסיכות ורודות, לבנות, שחורות, מפחידות, מחייכות, חזקות, מבריקות, נוצצות.." אבל אין לי מסיכה שקופה. "למה?" כי אנשים לא רוצים מסיכות שקופות, עד היום איש לא ביקש מסיכה שכזו כולם מבקשים מסיכות שלא נשברות שירשימו ויהיו נוצצות, או כאלו שתמיד מחייכות וה"ליין" הכי להיט הוא מסיכה יקרה להחריד שכולם רוצים אותה ולא משנה מה המחיר זו המסיכה שביקש האיש הראשון שבתור ואת יודעת, הכל כאן עניין של היצע וביקוש כולם מבקשים מסיכות אטומות שאיש לא יראה את מה שיש מעבר להן, ואת מבקשת מסיכה שקופה?? אינך יודעת שבשביל לייצר דגם ייחודי המחיר ירקיע שחקים? "מה המחיר?" שאלתי, מביטה מסביב מחפשת מחירון או תווית מחיר. והאיש הזקן חייך ואמר "יש מחיר לכל מסיכה" רק אחרי שימוש ממושך, תדעי מה המחיר ששילמת. אולי זה היה חלום, אולי אלוהים הוא באמת רוכל של מסיכות איש עסקים ממולח עם מסיכה של איש זקן ואנחנו הלקוחות שמתפתים לשלם כל מחיר רק,שלא יראו לנו את מה שבפנים מה המסיכה שלכם? ומה המחיר? http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=878014&r=1 טלטל

לעבוד על המידות ולשנות הרגלים זה גם מסיכה?

יפה ומרגש כתבת ... ובכל זאת שאלה: היה לי וויכוח עם חבר יקר שמרבה להתפרץ ולכעוס אמרתי לו שהוא חייב לשלוט בעצמו, זה לא לעניין ההיתפרצויות שלו זה פוגע בו עצמו וכמובן בסובבים אותו. הוא בתגובה אמר שאם יתאפק, ויחשוב על כל מילה וטון המילה ואיך נאמרת ... איפה הוא? הוא ילבש מסיכה "לתיקון מידת הכעס" עד שהוא כבר לא יהיה הוא. אז?

למעלה