המנה התאילנדית

luliy

New member
המנה התאילנדית

שלב ראשון יצא לדרך

השרית הטופו בסויה וטריאקי וניעור הגון.

luliy

New member
המשך..

טיגון שום גי'נגר ופטריות חתוכות (מקופסא)
האם הפטריות אמורות להשחים יותר?

smaak

New member
רק הערה

לפטריות, בניגוד לחלק מירקות אחרים שאפשר למצוא בשימורים- יש טעם נוראי כשהן מגיעות מקופסא, לעומת טעמן האמיתי כשהן טריות.
המחיר שלהן טריות לעומת בקופסא שווה בדרך כלל לכל נפש (אני מתכוונת לשמפיניון הכי פשוטות),
וככה לא תקבלי טעם של המים המשמרים, המאוד דומיננטיים.

luliy

New member
דווקא לא כזה נוראי

פשוט רציתי להתמקד במנה ופחות להשקיע בפטריות.
אגב לא השתמשתי במים של הפטריות.
תודה על ההתייחסות

l coyote l

New member
בכל מקרה זה מוצר אחר לחלוטין.

תנסי פעם להשתמש בפטריות טריות ותראי שאי אפשר להמיר אותן בשימורים. הן הופכות שם למשהו אחר.

כל הכבוד על ההכנה וצילום התהליך

luliy

New member
ניסיתי מספר פעמים להכין עם פטריות טריות

אבל רק במרק. אין לי התנגדות פשוט כאמור רציתי לקצר תהליכים בפעם הראשונה.
תודה רבה

luliy

New member
הוספת קוקוס

הבעיה היא שלעומת המנה במסעדה , קרם הקוקוס היה נוזלי מידי

mikedoron02

New member
אם את רוצה אותו פחות נוזלי

אז שימי את הפחית של הקרם קוקוס (לפחות 17 אחוז שומן) לילה במקרר ואז באופן עצמוני תתבצע הפרדה של החלק הנוזלי מהחלק העשיר שיצטבר בחלק העליון של הפחית.

luliy

New member
ריסוק הבוטנים עם אביזר ששייך לסחיטת לימון

luliy

New member
המנה מוכנה

הוספתי כוסברה קצוצה
לא יצא כל-כך אסתטי ומזמין... מבחינת מראה.
לסיכום:1- נראה לי שהאטריות יצאו מעט סמרטוטיות
2- כנראה שלכמות גדולה כזו של אטריות (הוספתי שלושת רבי שקית) צריך יותר קרם קוקוס. כי במנה במסעדה הכל "שחה" ברוטב וכאן הרוטב נספג במנה .. או לא מספיק מידי .

luliy

New member
מנה בצלחת

תשמעי גברת ג'ירף את פשוט גאון!
ממש קלעת לטעמים!

purplegiraff

New member
קלעתי?
ואני אפילו לא מכירה את המנה חחח

איזה יופי! וכל הכבוד שהכנת ושהיה טעים.ושצילמת! אני תמיד כושלת במקום הזה של התיעוד....

בקשר לאיטריות- זוכרת שכתבתי לך מתישהו לבשל אותן רק עד שהן כמעט רכות
ואז מייד לצנן כדי לעצור בישול?
זה הפתרון לסמרטוטיות.
אגב- אם אלו אטריות אורז לא מבשלים בכלל אלא רק משרים במים חמים- אז את יכולה גם במים קרים
לקצת יותר זמן ולהוציא כשהן עוד לא רכות מאד- לסנן היטב ושימתינו בצד להכנס למחבת עם הרוטב.

בקשר לפטריות- זוכרת מה שכתבתי על מרכיבים וטעם האוכל? אז- פטריות מקופסא- big no no...
מצטרפת לאחרים שאמרו את זה- הן גם לא משחימות ומתקרמלות בטיגון כמו הטריות
וההתעסקות היחידה שיש עם הטריות זה לפרוס אותן (5 דקות...) אז פעם הבאה- לולי- תשקיעי עוד קצת
.

בקשר לרוטב הקוקוס- את יכולה לעשות מה שהציעו כאן- להשתמש רק בחלק הקרמי שעולה למעלה, או פשוט להניח לרוטב לבעבע יותר זמן במחבת
כי לדעתי חבל לא להשתמש בהכל (מה עושים עם השארית הנוזלית יותר?) וזה בד"כ מסמיך (אבל צריך סבלנות וכמובן את האטריות להוסיף ממש בסוף).

וטיפ קטן להצלת רוטב או מרק שלא מסמיך כהלכה מכל מיני סיבות,
מערבבים כף קורנפלור ברבע כוס מי ברז קררים עד להמסה, בוחשים את זה לתוך הרוטב לאחר שרתח והאש כובתה,
וזה יסמיך תוך כמה דקות. לא הכי אידיאלי אבל עובד וגם לא מורגש בכמות הזו.

ועכשיו שאלות שלי כי שלחתי את בן זוגי היום לקנות משחת קארי ירוק חלב קוקוס ופטריות

כמה קארי שמת בסוף והאם היה חריף או בסדר?
האם הוספת קארי גם להשריית הטופו?
והכי חשוב- כמה ג'ינג'ר הוספת בסוף?

luliy

New member
כן.. כן.. מגיע לך..

לגבי האטריות- לא יודעת למה.. אחרי 3 דקות הן לא נראו לי מספיק רכות. (אולי מההתרגשות של הכנת המנה איבדתי את חוש הטעם חחחח)
לא.. אלו אטריות תרד. אגב אני חשבתי שאלו אטריות העשויות מתרד... אבל לא כך.. אלא אטריות חיטה עם אבקת תרד

ולא יצאו ירוקות כמו במסעדה. אולי הם משתמשים באטריות תרד פרופר?
מקבלת את הערה לגבי הפטריות.

נתתי דווקא די הרבה זמן לחלב הקוקוס לבעבע זה מעט שינה את המרקם אבל ממש ממש.. לא נהיה סמיך.
פחדתי גם שהכל ישרף אם אשאיר יותר מידי זמן במחבת.
לגבי הקארי חחחח- יצא שהוספתי מעט וטעמתי.. לא הרגשתי חריפות ואז שוב הוספתי.. ושוב הוספתי.. לא יודעת להגיד בכמויות כי עשיתי את זה "לפי העין" ולפי "נסיון וטעימה" חחח אבל זה ממש לא הורגש כחריף במנה. כמו שאני אוהבת.

לגבי הג'ינג'ר... אותו דבר... חתכתי קצת... ועוד קצת... וזרקתי מהר למחבת לפני שאוסיף יותר מידי
לא הורגש טעם דומיננטי. פעם הבאה אוסיף.. הרבה יותר מה"קצת" חחח

הטופו יצא מצויין! ספג את כל הטעמים! שיקשקתי את האת האמ.. אמא שלו מספר פעמים לפני הכנסתו למקרר לילה.
העניין שבמנה במסעדה הטופו יוצא לבן ואצלי הוא שחום (בגלל הרוטב) יש לך השערה למה?

כפי שראית המנה לא יצא אסטתית. המממ.. מה עושים? אולי בגלל שזה לא שחה ברוטב?
והכי מסקרן.. ניסית להכין גם?

purplegiraff

New member
אטריות בטעמים ובצבעים

זה דבר מגניב
במסעדות שמכינים אטריות בעצמם הם מכינים את הבצק עם התרד הטרי טחון פנימה ואז הצבע הירוק ממש מדהים, (יצא לי בסטאז' שלי לעבוד במסעדת פסטות והייתי אחראית כמה חודשים על מכונת הפסטות והרביולי- זה ממש מגניב אבל שימי לב ש99% שפסטות טריות כאלו שמכינים במסעדה כוללות ביצים)
אבל אי אפשר לעשות אטריות רק מתרד בלי קמח/ עמילן כלשהו (אולי בבישול מולקולרי...)

בקשר לרכות- תמיד תבשלי אטריות עד שהן כמעט רכות, ואז תעצרי את הבישול בקרור שלהן
וזה במיוחד חשוב כשאת ממשיכה לבשל אותן עוד טיפה עם הרוטב.
הסמרטוטיות שלהן אחראית לעיקר מה שקראת חוסר האסתטיות של המנה,
הן אמורות להיות חלקות גמישות ומבריקות, בתמונה רואים שהן רכות מדי.

עוד דבר בקשר לאסתטיקה- אם את מערבבת הכל עם האטריות ושמה בצלחת- זה פחות אסתטי מאשר אם את מניחה בצלחת אטריות,
מוזגת מעל זה רוטב חם, מסדרת יפה כמה קוביות טופו מעל הכל, ועל כל זה מפזרת בוטנים גרוסים וכוסברה קצוצה-
אני מניחה שבמסעדה זה מגיע פחות או יותר בצורה כזו, אח"כ ממילא הסועד מערבב הכל כשהוא אוכל,
את יכולה גם לערבב את רוב הרוטב עם האטריות במחבת ולהשאיר טיפה בצד בשביל לסדר את צלחת ההגשה
כמו שתיארתי- רק שהאטריות עצמן כבר מעורבבות עם חלק מהרוטב.

בקשר לשחיה ברוטב- לא יודעת, אני דווקא מעדיפה את זה לא שוחה ברוטב אלא שכל האטריות "עטופות" ברוטב כמו שצריך ושהתיבול מורגש חזק
אבל לא כשזה רטוב וטובע ברוטב.... לא זה מה שקובע את האסתטיות.

החלב קוקוס- זה כבר תלוי בסוג כי הסוג שאני משתמשת בו לא הפרדתי מעולם את הקרם במקרר- תמיד השתמשתי בכל המיכל ואם יש בעיה של הסמכה ואין לי סבלנות אני מוסיפה קורנפלור כמו שהצעתי לך. בעקרות אם זה נוזלי את לא צריכה לחשוש שזה ישרף כי זה כמו מרק- זה יכול להתחיל להשרף רק בשלב שזה כבר מסמיך ואין הרבה נוזלים נוזליים...

אני בהחלט בעד להוסיף עוד ג'ינג'ר וקארי כמו בטח הבנת מהדיון פה...

אני עוד לא הכנתי כי במקרה באותו יום יצאנו עם הילדים למשחקיה ואז אכלנו במסעדת המוקפצים החביבה עלינו שם אני תמיד לוקחת מנה שיש בה טופו וחלב קוקוס,
אז החלטנו לחכות עם זה עוד איזה כמה ימים, אבל אני אכין השבוע בטוח- ואני הולכת להוסיף לשם עגבניות שרי שבטיגון מתפנצ'רות ומתפוצצות ויוצאות מגניב וגם תרד
.

(אני כבר צריכה להכין מאפינס ירקות, תבשיל קארי ירוק, טופו אפוי בכל מיני רטבים, ועוגת שוקולד במיקרו של בילי, הבטחתי לעצמי מלא דברים ומקווה שזה יתממש....)

luliy

New member
הממ כן.. כנראה בגלל זה

האטריות בצבע ירקות.
מה שמרגיז אותי שבשקית כותבים "אטריות תרד" זו ממש הטעיה כי זה קמח חיטה עם אבקת תרד!
דבר נוסף- הרי עשיתי לכמות גדולה שהספיקה ל-4 ימים. העניין הוא שכוסברה הפכה סמרטוטית (מן הסתם בגלל החום ועירבוב כל החומרים) אבל אני מבינה שאין מה לעשות.
מעכשיו אני אתחיל להוסיף קארי לתבשילים. לאילו זה מתאים חוץ מאורז? לכוסמת זה מתאים?
אני מחכה בקוצר רוח לדיווח של על המנה כשתכיני
ו... אל תשכחי לצלם

מה זה תבשיל קארי ירוק ומאפינס ירקות? ו... מי זה/זו בילי? בלוגרית?
סיפרתי לך שהתאהבתי בג'ינג'ר
? מעכשיו אני מוסיפה אותו לתה. אני מקלפת את הקליפה חותכת לפרוסה ושמה בתה. ככה שותים את זה? או שיש לקצוץ חתיכות קטנות?

purplegiraff

New member
לא נראה לי שהם התכוונו להטעות

כי המוצר הזה של אטריות בטעמים הוא די מוכר כאטריות דורום עם תוספת ירקות,
יש גם אטריות שעועית מש ואטריות שעועית שחורה שאני מתכוונת לנסות בקרוב-
זה באמת עשוי מהקטניה עצמה ללא חיטה.

בנוגע לכוסברה- בטח שיש מה לעשות תקצצי טרי ותפזרי על המנה הטריה בצלחת לפני ההגשה. היא אפילו נשמרת בסדר במקרר
קצוצה בקופסא יום יומיים בתנאי שייבשת אותה היטב לפני הקיצוץ.

לדעתי האישית כל תבשיל ירקות כלשהו שתעשי ברוטב קארי ירוק את יכולה להגיש על כל סוג של פחמימה-
קינואה, אורז לבן/ מלא, כוסמת, דוחן וכ"ו. לדעתי אין סיבה שזה לא יהיה טעים. אבל עדיף בעיני אם את מכינה לכמה ימים להחזיק בנפרד קופסא עם הרוטב
קופסא עם הפחמימה, ואם במיקרו -להרכיב בצלחת ולחמם, אם על הגז- לחמם את הרוטב במחבת להוסיף את הפחמימה ולערבב או לשים פחמימה בצלחת ולמזוג עליה את הרוטב.

תבשיל קארי ירוק זו המנה שלך, היה צריך להיות פסיק- ו- מאפינס ירקות...חחח

בילי זו אחת הכותבות כאן שפרסמה פה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית במיקרו שממש בא לי להכין.

הצחקת אותי עם הג'ינג'ר! אחרי כל ההשמצות שהלכו פה... בעיני זה שורש מדהים ממש,
אפשר לעשות איתו המון דברים, בתה עדיף לחתוך לכמה חתיכות קטנות למצות יותר טעם, וכדאי לשלב עם לימון כשיש כאב גרון. זה גם טעים מאד עם מקל קינמון בתה.
כשמתחיל לי כאב גרון אני שותה את התה הזה ואוכלת ג'נג'ר מיובש כאילו אין מחר (יש בחנויות של פירות יבשים)
וזה שורף את הגרון ובבוקר אני קמה לרוב ללא כאב גרון

הוא גם מאד שייך למטבח ההודי, לא רק התאילנדי, ובעוגיות הוא נהדר.

אגב עכשיו זו גם עונת הכורכום הטרי- (להשיג בחנויות טבע ותבלינים) בן משפחתו שאנו מכירים בעיקר מיובש אבל טרי הוא טעים לאללה, ויש לו גם כל מיני תכונות מרפא מרשימות.

luliy

New member
מעניין..

אטריות שעועית מש ושעועית שחורה? לא ידעתי שיש. בטח נמכר רק בחנויות טבע.
לגבי משחת הקארי- ממש ככה..? פשוט לחמם כף שתיים ישר על המחבת?
לגבי הג'ינגר- אומרים שזה טוב לנשים בהריון שיש להן בחילות. נראה לי שזה גרם לי לבחילה
יומיים היה בסדר ועכשיו יש לי בחילה. או.. שאני מפתחת משהו

לי יש אבקת כורכום. עכשיו תגידי לי שזה לא אותו דבר כמו טרי

purplegiraff

New member
האטריות נצפו בשופרסל גרין

אני כתבתי לחמם משחת קארי על מחבת??

לא לא...
התכוונתי אחרי שהכנת את כל הרוטב וכל האטריות ל4 ימים לשמור אותם בנפרד
וגם את הבוטנים והכוסברה,
ולחבר את המנה בכל פעם שאת רוצה לאכול. הרבה יותר טעים והרבה יותר אסתטי.
במקרה כזה את הרוטב ניתן לחמם במיקרו או במחבת עם או בלי האטריות ולבזוק את הכוסברה והבוטנים בצלחת.

קשה לי להאמין שג'ינג'ר גורם לבחילה אלא אם כן אכלת ושתית ממש כמויות, לי הוא עשה דווקא בחילה בהריונות אבל כל תיבול באשר הוא עשה לי את זה אז.

אבקת כורכום היא סבבה, השורש הרבה הרבה יותר אבל אפשר להשיג אותו רק בכמה שנים אחרונות, וגם זה רק עונה קצרה מאד- חודשיים שלושה,
אבל אם את רואה שווה לקנות ולנסות זה ממש נחמד באוכל.

למעלה