אטריות בטעמים ובצבעים
זה דבר מגניב
במסעדות שמכינים אטריות בעצמם הם מכינים את הבצק עם התרד הטרי טחון פנימה ואז הצבע הירוק ממש מדהים, (יצא לי בסטאז' שלי לעבוד במסעדת פסטות והייתי אחראית כמה חודשים על מכונת הפסטות והרביולי- זה ממש מגניב אבל שימי לב ש99% שפסטות טריות כאלו שמכינים במסעדה כוללות ביצים)
אבל אי אפשר לעשות אטריות רק מתרד בלי קמח/ עמילן כלשהו (אולי בבישול מולקולרי...)
בקשר לרכות- תמיד תבשלי אטריות עד שהן כמעט רכות, ואז תעצרי את הבישול בקרור שלהן
וזה במיוחד חשוב כשאת ממשיכה לבשל אותן עוד טיפה עם הרוטב.
הסמרטוטיות שלהן אחראית לעיקר מה שקראת חוסר האסתטיות של המנה,
הן אמורות להיות חלקות גמישות ומבריקות, בתמונה רואים שהן רכות מדי.
עוד דבר בקשר לאסתטיקה- אם את מערבבת הכל עם האטריות ושמה בצלחת- זה פחות אסתטי מאשר אם את מניחה בצלחת אטריות,
מוזגת מעל זה רוטב חם, מסדרת יפה כמה קוביות טופו מעל הכל, ועל כל זה מפזרת בוטנים גרוסים וכוסברה קצוצה-
אני מניחה שבמסעדה זה מגיע פחות או יותר בצורה כזו, אח"כ ממילא הסועד מערבב הכל כשהוא אוכל,
את יכולה גם לערבב את רוב הרוטב עם האטריות במחבת ולהשאיר טיפה בצד בשביל לסדר את צלחת ההגשה
כמו שתיארתי- רק שהאטריות עצמן כבר מעורבבות עם חלק מהרוטב.
בקשר לשחיה ברוטב- לא יודעת, אני דווקא מעדיפה את זה לא שוחה ברוטב אלא שכל האטריות "עטופות" ברוטב כמו שצריך ושהתיבול מורגש חזק
אבל לא כשזה רטוב וטובע ברוטב.... לא זה מה שקובע את האסתטיות.
החלב קוקוס- זה כבר תלוי בסוג כי הסוג שאני משתמשת בו לא הפרדתי מעולם את הקרם במקרר- תמיד השתמשתי בכל המיכל ואם יש בעיה של הסמכה ואין לי סבלנות אני מוסיפה קורנפלור כמו שהצעתי לך. בעקרות אם זה נוזלי את לא צריכה לחשוש שזה ישרף כי זה כמו מרק- זה יכול להתחיל להשרף רק בשלב שזה כבר מסמיך ואין הרבה נוזלים נוזליים...
אני בהחלט בעד להוסיף עוד ג'ינג'ר וקארי כמו בטח הבנת מהדיון פה...
אני עוד לא הכנתי כי במקרה באותו יום יצאנו עם הילדים למשחקיה ואז אכלנו במסעדת המוקפצים החביבה עלינו שם אני תמיד לוקחת מנה שיש בה טופו וחלב קוקוס,
אז החלטנו לחכות עם זה עוד איזה כמה ימים, אבל אני אכין השבוע בטוח- ואני הולכת להוסיף לשם עגבניות שרי שבטיגון מתפנצ'רות ומתפוצצות ויוצאות מגניב וגם תרד
.
(אני כבר צריכה להכין מאפינס ירקות, תבשיל קארי ירוק, טופו אפוי בכל מיני רטבים, ועוגת שוקולד במיקרו של בילי, הבטחתי לעצמי מלא דברים ומקווה שזה יתממש....)