המנהרות בחיפה - אופנוענים ישלמו במזומן בלבד

אתה מתכוון לזה שאין מילים כאלו בעברית?

שחיתות - קלקול, צרה, חמס, השחתה; ניוון, שקיעה, התנוונות; דמורליזציה, קלקול רוחני. שחיטות-הריגה, הריגת עופות או בהמות למאכל אדם, רציחה, קטילה, המתה, קטל, הרג, רצח. אם-אילו, לו, במקרה ש-, כאשר, כש-, בתנאי, בתנאי ש-. עם-(מ"י) ביחד, יחד, בצוותא, בכפיפה אחת, בצירוף; ליד, על יד, סמוך ל-, קרוב, לצד, בלווית; אצל, ברשות, דרך, באמצעות, בעזרת; בזמן, בשעת, בו זמנית, בתיאום. או שאנשים מתבלבלים?

xfwind

New member
../images/Emo41.gifאני מסופק אם יעמוד במבחן משפטי../images/Emo88.gif

שלחתי להם מייל - חזרה אלי בחורה נחמדה ואדיבה, דירה יפה שזו מגבלה טכנית, ואולי זה רק בהתחלה והם יתגברו על זה, בכל אופן תעביר תלונתי "למעלה". אמרתי לה שאני חושב שהם מייצרים לעצמם צרות מיותרות....

יש עניין ברור להקל על רוכבים. הקושי טכני בלבד

שלום לכולם. אני חבר חדש. מקוה לתרום בדיון הזה ובדיונים נוספים. אנו במנהרות הכרמל מעוניינים לאפשר לרוכבי הדו-גלגלי ליהנות מהשירות הטוב ביותר. המערכות האלקטרוניות שיופעלו לזיהוי מנויים במנהרות הכרמל, מבוססות על טכנולוגיה ראשונה מסוגה בעולם שלא הופעלה אף פעם בישראל. מערכות השער יסרקו כל כלי רכב בהתקרבו למחסום. המערכת תזהה את כלי הרכב המתקרבים לשערי הכניסה באמצעות סריקה ממוחשבת של מספר הרכב בחזית והשווואתו למאגר המצוי במערכת. זיהוי מנוי יאפשר פתיחה אוטומטית של השער וכניסה ללא עצירה. כידוע, מספרי הזיהוי באופנועים פונים לאחור - קושי טכני שאינו מאפשר זיהוי מוקדם במערך מצלמות שער לצורך פתיחתו. אנו פועלים למציאת פתרון שיאפשר הצטרפות אופנועים כמנויים, עד למועד פתיחת המנהרות לתנועה. הרצון של מנהרות הכרמל להקל על הרוכבים בנושא זה אינו פחות מזה של הרוכבים. יש לנו עניין משותף שתיהנו מחוויית הנסיעה בפרויקט, בדומה לכל בעלי הרכבים. תודה על תשומת הלב, דובר מנהרות הכרמל אבי שמול

creth11

New member
אני מבטיח למנהרות הכרמל כל פעם עיכוב קופה

של לפחות 10 דקות לא בכוונה עוצר מדוממם מוריד על רגלית צד מוריד כפפות מוריד קסדה הולך לפתוח ארגז אחורי מחליף מישקפיים מוציא ארנק הולך לשלם חוזר ואת כל הסד"פ הפוך חזרה עד לתנועה מפאת גילי המיתקדם לפחות 10 דקות קופה מושבתת כניראה אדיר גלגלי מהמקום כי אופנוע עובר מהר את הפקקים ממילא אבל גם בריכבי הפרטי אני לא מיתכוון לעבור שם וכל זאת ללא מחאה מסודרת שאני מקווה שתבוא אני כל יום מסיים לעבוד אחה"צ ומוכן להיתייצב לתקיעת הקופות מרגיש לי שהרטיבות באויר היא לא גשם אם יש בעיה טכנית אולי יפתרו את הדו"ג מתשלום עד פיתרונה ? ניראה הגיוני יותר לא? בעיקר שדו"ג לא גורם עומס בכביש

TShavit

New member
נעזוב רגע את ענין אופן הגביה.

מדוע התעריף זהה למכוניות ואופנועים, וזאת כאשר התעריף בכבישי אגרה ברחבי העולם נמוך יותר עבור אופנועים? כולל, אגב, כביש 6 אצלנו, שם התעריף לרכב דו-גלגלי הוא מחצית מהתעריף למכונית רגילה. טל

never say never

טל היקר, אנו נמצאים זמן קצר לפני תחילת הפעלת הפרוייקט, שבו כל כלי הרכב יתבקשו לשלם את אותו הסכום. ללא קשר לשעות שיא או שפל, בלי הבדל בין צרכן מזדמן לאופנוע, לצרכן יומיומי או לציי רכב גדולים. גם לפני הפעלת כביש 6, קשה היה לצפות מה יילד יום וכיצד ישנה הכביש את הרגלי הנהיגה בישראל. כאן מדובר בכביש אגרה בתוך עיר וקביעת המחיר של וועדת הכלכלה של הכנסת, מיושמת כאמור באופן אחיד. בשורה התחתונה, יש הגיון בדבריך. הסוגייה תבחן. אבי

TShavit

New member
גם בכבישי אגרה בתוך עיר

אופנועים משלמים פחות, ברחבי העולם. יש מקומות בהם הם פטורים לגמרי. אני שמח שהסוגיה תבחן, רק מתפלא שזה קורה רק עכשיו. הרי לא בדיוק הוקם פרוייקט כזה בלי לדעת כלום על איך דברים נעשים, בלי ללמוד את הרקע. אני מניח שאתם יודעים היטב מה קורה עם רכב דו-גלגלי במקומות בהם מופעלים כבישים דומים. האמירה כי כל כלי הרכב יתבקשו לשלם את אותו הסכום פשוט איננה נכונה, כפי שאני מניח שאתה יודע. משאית, למשל, תשלם פי חמישה מרכב פרטי, ורכב ציבורי - פי שלושה. כבר כאן יצרתם מבנה תעריפים שאינו אחיד, לפני הפעלת המנהרה ולפני שאתם יודעים "מה ילד יום". אז בבקשה, אל תזלזלו באינטלגינציה שלנו. אין כל הצדקה בעולם לתעריפים זהים לאופנועים, ומן הראוי שתמהרו לשנות זאת לפני הפעלת המנהרות. טל

אהוד א1

New member
אל תבלבל אותו עם עובדות,טל.../images/Emo4.gif

הכנופיה הצפונית כבר התחילה לאסוף מטבעות של 5 אג'.

TShavit

New member
קיבלתי רעיון...

לשלם באמת במטבעות הכי קטנים - אבל כך שיחסר, נגיד, 10 אגורות. טועים בספירה, קורה, מה לעשות. אז כשהקופאי/ת יגידו, אחרי שסיימו לספור כמה עשרות מטבעות, יגידו "חסר 10 אגורות", אתה מוציא חזרה את הארנק שכבר שמת חזרה בכיס של המעיל (ולצורך כך צריך לנסות לפתוח את המעיל עם הכפפות שהספקת לשים חזרה, לא להצליח, להוריד את הכפפות ועכשיו גם את את הקסדה שגם אותה הספקת לשים חזרה ועכשיו אתה כבר מזיע בתוכה, לפתוח את המעיל, לשלוף את הארנק), מחפש כסף קטן ברוב רושם, אומר "סליחה, אין" ומושיט שטר של 200 ש"ח. טל

creth11

New member
טל טעות - קודם תקח את כל המטבעות לספירה מחדש

ואחרי שתיספור פעם נוספת אולי 2 ,תחליט אם להוציא שטר 200 ש"ח או לדוג מטבע נוסף מהיכן שהוא אחרי חיפוש כמובן, אולי לקפוץ לחבר שממתין בקופה אחרת שישאיל מטבע חסרה? ולא צריך לבוא בקבוצה גדולה, רק במשך היום לבוא בדיוק כמיספר הקופות וליתקוע אותן רבע שעה ואחרי נניח חצי שעה תבוא עוד קבוצה קטנה כמיספר הקופות ותיתקע אותם כך לא צריך ריכוז גדול ולא להכריז על הפגנה פשוט יום שלם כל אחד בשעה הנוחה לו יבוא ויתקע את הקופה. נראה לי שהם יוותרו על גביה לאחר יום יומיים כאלה בשעות ובימי השיא. מתאים לי יום חמישי אחה"צ יום שישי בקטנה.

Pumi

New member
זה הזמן לאסוף מטבעות של 10 אגורות ../images/Emo8.gif

h a j b i

New member
../images/Emo45.gif

מצד שני, מי צריך את נתיבי האגרה הדבילים שלהם? ממילא הם נהיים פקוקוים מהר מאוד וגם אם לא אז נתקעים בפקקים ביציאה. תנו לפראיירים לשלם.

nitzanzb

New member
כי זו בכל זאת האלטרנטיבה הטובה.

לעלות או לרדת את פרויד בשעות העומס זה מטורף, או שהתנועה כמעט ועומדת או שהיא מתנהלת בעצלתיים. נכון, הכביש מספיק רחב כדי להשתחל בין המכוניות אבל עדיין זו נהיגה שצריכה להיות איטית, מצריכה הרבה תשומת לב ותכלס, אותי היא אפילו קצת מתישה. אגב, אני לא יודע עד כמה זה באמת ישתלם לאופנוען מבחינת עלות דלק, לדוגמא הקשישא שלי עושה כ 20 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית שוטפת אבל אני מעריך שכ 1:15 בזחילת פקק מצויה. אורך המסלול ממת"מ לצומת וולקן הוא כ 15 ק"מ, זה בערך חצי מזה אם רוכבים בקו ישר דרך ההר. כלומר חיסכון לנסיעה הוא כ 7 ק"מ - כחצי ליטר בערך - פחות מארבעה שקלים. בהתחשב בעובדה שעלות הנסיעה היא 12 שקלים זה יוצא לא רווחי למדי. ככה שבסופו של דבר, הפקטור האמיתי הוא כמה שווה לך הזמן נסיעה. אולי לדו"ג זה פחות קריטי, אבל לרכב זה פקטור משמעותי.

h a j b i

New member
ברור שלרכב זה ישתלם

לפחות בהתחלה (וההתחלה יכולה לקחת שנים) אבל לדו"ג זה הרבה פחות חשוב. תוסיף את העלות ואת התשלום במזומן שהוא מעיק ומעכב ואני באמת לא רואה סיבה לרכב שם כמו שאני לא רואה סיבה לרכב בכביש 6.

מיצו

New member
אני לא ממש סגור על נק' הכניסה והיציאה

למנהרות, אבל אם הנקודות האלה ממוקמות היטב, אין ספק שאני אשתמש בציר הזה בכל נסיעה פרטית שלי צפונה וחזרה.

Jazz Jackrabbit

New member
כניסה -

מיד עם העליה על הגשר החדש בכניסה לחיפה (איפה שימינה זה לכיוון קניון חיפה ושמאלה זה לבית הקברות) יציאה - מחלף הקריות נקודת יציאה/כניסה באמצע המנהרה - ליד תחנת דלק מצה/גרנד קניון

nitzanzb

New member
מה הבעיה

מתארגנים 20-30-מלאנתלאפים רוכבים, מחכים לשעת הזינוק ממת"מ ומצטרפים לשיירה, נעמדים 4-5 - 20 אופנועים בכל עמדת תשלום ומתחילים בטקס. כיבוי האופנוע העמדתו על הרגלית הורדת קסדה הורדת כפפות צעידה אל הארגז פתיחה של הארגז הוצאה של הארנק שטר של חמישים / מאה / מאתיים מחכים לעודף סופרים עודף במקום מחזירים כסף לארנק מחזירים ארנק לארגז נועלים ארגז שמים קסדה לובשים כפפות עולים על האופנוע מתניעים ונוסעים והופ, עוד אופנוען חוזר על הטקס, ועוד אחד ועוד אחד. אופנוען מיומן יוכל לגרור את הטקס במשך 4-5 דקות ואולי אף יותר, עם מספיק אופנוענים יחזרו על הטקס אני מניח שהאסימון יפול. עכשיו רק צריך למצוא ספונסר

למעלה