המנגיומה../images/Emo210.gif
כבר הרבה מאוד זמן אני מתכננת לעלות זאת על הכתב למען הורים אחרים ... לקח לי שלוש שנים
דורון נולד בלידה ואגינלית ארוכה אך תקינה במשקל 2.450 וציון אפגר 10. 24 שעות לאחר הולדתו נראו נימי דם צרים על הלחי- הרופא בדק ואמר שזה כתוצאה מלחץ בילדה. לאחר כשבועיים הופיע נקודה קטנה ואדומה בקצה אחד הנימים שהלכה וגדלה יום ביומו. אצנו רצנו לרופא הילדים שאיבחן חבלה
אני התחלתי לקרוא מעט ובזמנו שאלתי על כך בפורום מסויים, ענתה לי מישהי שזה נראה כמו המנגיומה. הרצתי שמות של מומחים ברשת וגילתי ששני בלוקים ממקום מגורי במנהטן יושב המומחה בתחום בניויורק שעובד עם דוקטור לפידות בארץ. דורון כבר כמעט בן חודש וחצי גולה גדולה שהולכת ומתפשטת מכסה אט אט את הלחי. הגענו אליו ויישר הריצו אותנו לסדרת בדיקות לגילוי המנגיומות פנימיות. 1. אולטראסונד ללב 2. MRI לראש 3. בדיקת ארובות העיניים אויי, שאני נזכרת בקטנצי'ק מורדם בגיל כזה, בארץ זרה זה פשוט אויי. למזלנו כל הבדיקות הראו כי ההמנגיומה של דורון נמצאת באזור הלחי בלבד ושללו הימצאות נגעים נוספים באברים פנימיים. המנגיומה הינה: מצורף קישור טיפול: בעצה אחת עם המומחה הוחלט על מתן סטרואידים לעצירת הנגע, הרופא הסביר לנו שהנגע יכול להגיע למימדים של כדור טניס ולחסום את העין והאף. בינתיים הנגע החל משתולל ופיתח מיני כיבים ופטריות שונות ומשונות שטופלו ע"י אנטיביוטקה ופיור ואזלין. בגיל 7 חודשים הנגע הפסיק לגדול והחל מתכווץ לו. בגיל 10 חודשים הגענו לארץ והלכנו באופן פרטי לפגוש את דר לפידות המקסים. הוא צייד אותנו באישורי טיפול ומכתב מפנה וביקש שנבוא דרך הקופה לכל התהליך העתידי ולא באופן פרטי. עד גיל שנה וחודשיים נמצאנו במעקב בגיל זה החליט לפידות כי הנגע סטטי ולא ייספג יותר, בעצה אחת עימו הובהר לנו שבתהליך של שנה לערך בעזרת טיפולי לייזר נעזור לנגע להספג כך שדורון יגיע לגיל 3 ללא סימנים בעור. ביצענו 5 טיפולי לייזר בשנה וחצי האחרונות מתוכם 3 בהרדמה מלאה, עם צוות רופאים מסור, מתחשב וכל כך אמפטי לילדים. הנגע כולו נספג נשארו מספר צלקות מהכיבים ומהסטרואידים, לפידות הציע לבצע ניתוח קוסמטי לשיוף אך אני לא ששה לעשות זאת כרגע אלא אם בביקורת הבאה יאמר לי שזה עדיף בגיל הנוכחי מעבר לנושא הקוסמטי. אני מצרפת מספר תמונות ומקווה שניסיוני וליבי שהראה לי שמשהו אכן מתרחש כאן יעזור לאמהות אחרות.
כבר הרבה מאוד זמן אני מתכננת לעלות זאת על הכתב למען הורים אחרים ... לקח לי שלוש שנים