הממ שלום

בודדה1984

New member
הממ שלום

ככה לפעמים אני נכנסת לפורום לקרוא דברים מענינים אך מעולם לא הגבתי, ואני (כמוכם) אוהדת בעלי חיים מאוד. אני מצרפת פה סרט בתקווה שתצפו בו ותעבירו הלאה. הסרט מתעד את פעולות האדם בהקשר לסביבה החייה מסביבו. אנא תצפו ותעבירו לחבריכם. אסור לשתוק מישהו צריך לדבר בעבור אותם בעלי החיים שלא יכולים לדבר בשמם!

מזעזע אבל מציאותי

עם כמה שקשה לראות - לא לראות זה לטמון את הראש בחול. מי יתן ונתעלה מעל לזה

אבל בסרט נראים גם מראות מאוד

קשים מתוך תעשיות המזון השונות.. אז אפשר להניח שאתה צמחוני?

בודדה1984

New member
לפי דעתי

האדם לא יצליח להתקיים ללא בשר, אומנם יש צמחונים אבל מה לעשות לא כולם כאלה... אכילת בשר זה טיבעי כי כך גם בטבע, החזק טורף את החלש.. אומנם רק האדם אוכל לשם הנאה ולא לשם הישרדות בלבד.. עצוב במובן מסויים, שכן לא יודעים את המחיר האמיתי של אותו מאכל בשרי.. אז אם כבר בשר.... אז..... עם הטכנולוגיה שקיימת היום, למה לשחוט את בעלי החיים באכזריות שכזאת? למה לא לתת להם תנאי מחייה נורמליים בעודם "מחכים" לשחיטה שתבוא? למה לבשלם בעודם חיים? על עור ופרווה, בכלל עדיף שאני לא אגיב....

סיביון

New member
את קצת סותרת את עצמך

אם צמחוניים הם בני אדם ובני אדם לא יצליחו להתקיים ללא בשר אז איך שורדים הצמחוניים? כנראה שבכל זאת ניתן להתקיים ללא בשר (ולפי קופ"ח כללית צמחונות היא גם דרך החיים הבריאה ביותר).

בודדה1984

New member
ברור שאפשר

ולא סתרתי את עצמי . מה שהתכוונתי שהרוב לא יסכימו לוותר על בשר.... צמחונים מקבלים (אני מקווה) תחליף לבשר, וזה שומר על איזון חומרים נחוצים בגוף, אבל לא כולם ירצו ככה לאכול...

בודדה1984

New member
עוד..

"האדם לא יצליח להתקיים ללא בשר, אומנם יש צמחונים אבל מה לעשות לא כולם כאלה..." (ציטוט שלי) אדם חייב לקבל חומרים חיוניים מהבשר, או לפחות מתחליף לבשר, על כן, בשר חיוני להתפתחותינו וכהנא וכהנא... אבל מה לעשות שלא כולם יסכימו לוותר על אכילת בשר ולעבור לתחליפי בשר...

את טועה

נכון שלא כולם יסכימו לוותר על בשר, וזה משום שההנאה העצמית שלהם (ושלך?) היא זו שחשובה אצלם. ולא האכפתיות ומתן זכויות לאחר. בבשר אין שום דבר שאין במקורות אחרים. חלבונים, פחמימות, ברזל, הכל- יש גם בצומח ובשפע. בשר הוא לא אב מזון, הוא לא קבוצת מזון כלשהי. בבשר יש מרכיבים ואבות מזון, אבל אותם אפשר למצוא גם במקומות אחרים. הוכחה- 10% אם לא יותר צמחונים וטבעונים מכלל האוכלוסיה בארץ. שלא נדבר על העולם כולו.. הבעיה היא לא לוותר על בשר. הבעיה היא לקבל ולהפנים שמה שאנחנו עושים לבעלי החיים הוא אסור, ההתעללות הזו בשביל טעם והנאה היא פשע. ועלינו לעצור את זה.. זה הכל. אם מישהו רוצה להגיב הוא יכול לפנות לפורום צמחונות וטבעונות, כי זה עדיין לא ממש המקום כאן. רק תקחו לתשומת ליבכם.

בודדה1984

New member
אכן טומן ראשו בחול

"מזעזע אבל מציאותי"... גם אונס זה מציאותי, גם רצח זה מציאותי, גם התעללות בילדים זה מציאותי... זה לא אומר שאפשר להתעלם מזה רק כי זה מציאותי... עד כמה שזה מציאותי - צריך לטפל בזה.

כנראה לא הבנת אותי נכון

הכוונה היתה שאלה אמנם דברים קשים לצפיה, אבל זה משהו שצריך שאנשים ידעו על קיומו כדי שנוכל לנסות להפסיק דברים כאלה. הרעיון הוא להיפך מלטמון את הראש בחול - להעביר את המסר שיש דברים כאלה שמתרחשים יום יום וזה לא סביר!!

בודדה1984

New member
הבנתי

וזו גם היתה הכוונה שלי.. פשוט כשאומרים "מציאותי" ישר ,בפני רבים, זה הופך את זה לבסדר, וזה לא אמור להיות ככה.. בכל מקום שאני מפרסמת סרט זה אני מקבלת תגובות כמו :"איכס" "לא רוצים לראות" אף אחד לא מבין באמת...

למעלה