הממ שלום..
{חדש}

orrki

New member
לא היה בוגר בכלל אבל היה מצחיק

והיה כיף שהינו בתיכון לעשות את השטיות האלה כי אז יכולנו ויומיים אחרי הטקס סיום האנשים של טייס כבר התגייסו והתחילולהיות רצינים ו15 יום אחרי זה כבר התחיל גיוס יולי אוגוסט למרות שהינו ילדים קטנים (ומפגרים) זו הייתה התקופה הכי כיפית בחיים שלי שאני לא יודע אםדבר כזה קורה בחו"ל אני רואה את אחותי היא קוראת למורה שלה מיס מי קרה בארץ למורה שלו המורה/מיס/מר (שכחתי איך להגיד מיס בעברית חחח)

זה רק הבדל של תרבות

בארץ בכל מקום קוראים לאנשים בשם הפרטי, גם בעבודה וגם בבית ספר. אבל אני מבטיחה לך שבכל בית ספר בעולם אנשים עושים שטויות. זה פשוט ככה.

noa0912

New member
לא מסכימה...

מעבר להבדל של תרבות (מבחינת הכינוי למורה) יש גם הבדל משמעותי כשזה מגיע למערכת החינוך בארץ. חוץ מזה שאנשים בארץ יותר חוצפנים בכלליות, אני חושבת שבבתי הספר זה מורגש הרבה יותר. אני לא אשכח איך בתיכון שלי קיללו, ירקו ומה לא עשו למורים... יש בעייה קשה לדעתי מבחינת כבוד למחנכים בביה"ס בארץ. לי כתלמידה זה התאים- הייתי שוקיסטית ושמתי ז@* על כל מה שקשור לבי"ס. אז אמנם זה כיף ויש מן אווירה כזאת של אנחנו (התלמידים נגדם (המורים, המערכת וכו), וכמו שאור אומר, משאיר הרבה חוויות מצחיקות, אבל אי אפשר להתעלם מהחסרונות ומהתוהו ובואו שיש בתיכונים בארץ. פה אי אפשר להתייחס ככה ללימודים, ובטח שלא למורים. היום כשאני בקנדה, אני רואה כמה חסרונות יש לשיטה הזאת. אנשים בקנדה *מכבדים* את המורים שלהם, את הבי"ס בו הם לומדים ואת הלימודים שלהם. הם רואים בלימודים חשיבות עליונה, ולא יחסירו הזדמנות להתלקלק למורים. הם יראו העתקות באור רע מאוד, וגם ילשינו על מעתיקים (כן, כן!). לכל מי שאני מספרת לו את זה בארץ, אומר ישר "איכס, איזה חננות", גמני חשבתי ככה בהתחלה, אבל זה פשוט צורת מחשבה, שיטה, וערכים שונים. בקיצור, בקנדה לפחות, אני *משוכנעת* שעושים פחות שטויות בבי"ס, אז אני ממש מבינה על מה אור מדבר.

J0nathan17

New member
יש גם שאלה של גיל

ואם עזבת אחרי כיתה ט בארץ, ועכשיו את מתסכלת על עצמך בכיתה יב.. בוודאי שלוקחים את הלימודים יותר ברצינות. לא יודע מתי את עזבת, זאת הדוגמה שלי

noa0912

New member
צודק../images/Emo13.gif... זה שונה מגיל לגיל

ואם הייתי עוברת בכיתה ט' זה באמת היה שונה מכיתה יב', אבל לאו דוקא לטובה (מבחינת יחס למורים). דוקא השכבה שלי התדרדרה כשזה נגע ליחס למורים עם השנים
. כתבתי את הדברים מתוך השוואה לבי"ס התיכון שלי בארץ (שלא חריג בשום צורה לדעתי מבתי ספר אחרים בארץ) לתיכון של אחותי כאן בקנדה, וכמובן לסיפורים של חברים קנדים שלי על התיכון שלהם... אולי זה רק קנדה, אנלוידעת... אבל אני קיבלתי את הרושם שפה השוקיסטיות בבי"ס מאוד מתונה... (ואם אתם שואלים אותי לדעתי בעניין- אז זה עדיף... למרות שנראה לי שבארץ יוצא שיותר צחוקים בגלל זה...) מאיפה אתה יונתן? אתה חושב אחרת (סתם מעניין אותי לדעת אם זה רק קנדה, ואם האימג' של הקנדים בתור חנונים-על אכן נכון גם ביחס לאירופאים, ולא רק לישראלים הבהמות
?

J0nathan17

New member
נורווגיה

ואם הם מלשינים על העתקות אז הם באמת חננות! אבל אני מרגיש שגם אני לוקח את הלימודים יותר בררצינות פה ועכשיו, אז כנראה התבגרתי. הבעיה שלי עם הנורווגים היא לא החנוניות שכן קימת במידה מסוייימת אלא שקשה להבין איפה הם עומדים. יום אחד עזוב מתמטיקה בוא למקדונלדס, למחרת לא יכולים לבוא לסרט כי עושים שיעורים בערב... אבל שטויות... תלמידים בתיכון בשנה האחרונה מכונים רוס, והם עושים יותר שטויות מבכל בית ספר ו\או כיתת מב"ר ישראלית... מתפרסמות רשימות כל שנה של דברם דביליים לעשות, וכל מי שעושה אחד מהם, מרויח את הזכות לקשור לעצמו קשר בכובע... יעני יותר קשרים יותר גבר..

Odish16

New member
רוס ממש מטורפים!

אני זוכרת בברגן עם כל הבגדים האוברולים החולצות הקובעים התחתונים הגרביים מה לא..הכל עם 'רוס' ואיך הם משתוללים..ספוקנס..הם משוגעים.. הם סתם מרשים לעצמם יותר מידי :) והם דורסים הרבה אנשים ברחוב עם המכוניות הגרמניות הישנות שלהם בצבעי 'רוס':) היו הרבה כתבות בעיתון..חיח אגב, למה קוראים להם רוס? לא הבנתי...בעע

אני יכולה להגיד לך בכלליות

כמישהי שלמדה עם קנדים, אירופאים, אמריקאים וכל מה שיש שאין הרבה הבדל ביחס למורים ולבי"ס (חוץ מכמובן האסיאתיים אבל הם כבר סיפור אחר..) אצלנו כיבדו את המורים אבל לא במובן של להתחנף וכו'. סתם כיבדו בתור בני אדם (מה שלא יזיק לאנשים בארץ) ועדיין היו צחוקים והיתה אווירה כיפית. חוצמזה, שאני מסכימה עם יונתן שהגיל משנה, למרות שתמיד יהיו את אלה שילמדו ואלה שיעשו בלגאנים וזה נראה לי בכל מקום בעולם.

Trinity 8 P

New member
אמילי הרגעי

יש דברים יותר חשובים מלדעת לאיית . כמו טאקט לדוגמא...

למעלה