הממ. שאלה.

dairy milk

New member
הממ. שאלה.

אז ככה - לפני גיל שבע עשרה, אז קוסמים לא יכולים לעשות קסמים, נכון? כאילו, מחוץ לבית ספר. אז, איך הם מסתדרים בעצם? יש להם מוצרי חשמל? אין להם מוצרי חשמל? יש להם תחליפים? הרי הם לא יכולים להיעזר כל הזמן בגדולים, נכון? הם צריכים קצת להסתדר בעצמם...

InBaR 85

New member
מזאת אומרת?

מה הם כבר צריכים לעשות? רוב הדברים שהם עושים הו בלי קסמים...אבל אלו שכן נראה לי שכן,ההורים עוזרים

J Halliwell

New member
זהו...זה משהו שחשבתי עליו...

איך קוסם צעיר מדליק את האור?? כאילו...זה לא הגיוני שהוא מסתובב כל היום עם גפרורים בכיסים, נכון? טוב אני מניח שהקוסם המבוגר איתו הוא חי מכשף את הנרות כך שהם ידלקו כל פעם שמישהו נכנס לחדר או משהו בסגנון אבל בכול זאת...

J Halliwell

New member
זהו, שאני לא חושב שיש

אנחנו יודעים בודאות שאין חשממל בבתים של קוסמים (בקסם מפריע לפעילות של המכשירים, זה הוזכר בספרים) אז אני ממש לא רואה הסבר חוץ מאיזשהו קסם שאנחנו לא מכירים.

דנקי

New member
זה לא מדבר על לומוס וכאלה!! ../images/Emo122.gif

כשאומרים שאסור להם לעשות קסמים זה אומר שמותר להם למשל לבשל עם קסמים, או להדליק את האור עם קסמים, אבל למשל לחשי התגוננות, כמו לדוגמא פטרונוס, ולחשים יותר רציניים, אתם יודעים למה אני מתכוונת, אפילו למשל אוזני עטלף או רגלי ג'לי זה אסור, כי זה תעלול זה גורם שלמישהו לא יהיה נעים, אז דברים כאלה ודברים יותר רציניים אסור, אבל למשל אם נגיד הארי יגיד בבית "לומוס" אז תוך שתי שניות וחצי הוא לא יקבל מכתב כזה שאומר שהוא עבר על החוקים!!! מקווה שהסברתי את עצמי בצורה ברורה... חחח..

תחשבי על זה שרוב הזמן הם לא בבית

וכשהם כן בבית אז זה רק בחגים או כל מני תקופות כאלה שכל [או לפחות רוב] המשפחה נמצאת בבית ואז מה כבר יש להם לעשות? לא הרבה..!

הולכים תשע דורות אחורה

אם רואים שלמשל לפני תשע דורות אחד האבות היה מוגל אז כנראה יש רישום במשרד הקסמים שכתוב בו למשל "חצוי דם\טהור דם\סקיב"וכו' והתעתקות צד- לצד-כנראה שזה דורש יותר יכולת ריכוז-צריך להתעתק בשביל שתי אנשים ולא רק אדם אחד.

ממ

באיזה תחומים למשל? אם צריך להדליק אש אז הם יבקשו עזה ממבוגר או יעבירו אש ממקום אחר (העששיות האלו) הם שותפים כלים בעצמם. ממ.. אין לי עוד רעיונות. בשביל מה יש להם גמדוני בית?

yakovf2

New member
אני בטוח

שלמר ווזלי לא יהיה שום בעיה להדליק אור רק בעזרת גפרורים כל השנה.
אבל אז הוא בודאי ישרוף את הבית.

City Of Angel

New member
הממ. תשובה.

לא, אין להם מכשירי חשנל והם גם לא יודעים מזה. דווקא רואים את זה די טוב כשהארי במחילה - בעוד שגברת וויזלי מפעילה בהינף שרביט סכינים שיחתכו ירקות, הארי ורון צריכים לעשות את זה בידיים, ממש כמו מוגלגים. כמונו.

מה זאת אומרת אסור?!

הארי, בתחילת הספר השלישי, ישב וקרא מתחת למיטה שלו בעזרת לומוס. אף אחד לא העניש אותו על זה, אלא על כיווץ הדודה שלו. אני מניחה שקסמים בסיסיים לחים מותר לעשות, כי זה לא באמת "Eסם". עבורנו זה קסם, אבל עסור קוסמים זו פשוט הדרך להסתדר.

למעלה