הממ, שאלה

adamfbs

New member
הממ, שאלה

אז ככה, אני מעוניין שיהיה לי איזה סטוק-בר קטן של משקאות שימושיים שאני אוכל לעשות איתם קוקטלים וכ'ו. אקצר ואומר ככה. עשיתי מחקרים קטנים, של מה צריך, מה הבסיסים, מה המיצים שצריכים שיהיו לך והכל. אבל, מעניין אותי גם לשמוע חוות דעת כאן, אשמח לפירוט מירבי כאילו אינני מבין דבר או שניים באלכוהול, אפילו אפשר להתנשאות קצת, אשמח לשמוע כמה שיותר זיוני שכל ואינני ציני בנושא. אז, מה המרכיבים שלדעתכם צריכים להרכיב בר ביתי?

MidNight Flame

New member
בתקציר -

בר פשוט לקוקטיילים וודקה, רום בהיר, ג'ין (לדעתי לא חובה), ליקרי בסיס כמו בננה, אמרטו וכו'. ויהיה בסדר
אם יש לך תקציב זה סיפור אחר לגמרי...

adamfbs

New member
הממ

תודה על התגובה. יש לי תקציב מסויים. מה הסיפור האחר לגמריי?

MEIMIS

New member
זה מתחיל בפיזאנג רגיל של אמדאוס

וניגמר בפיזנג אמבון זה מתחיל בJ&B ונגמר באיזה מאלט איכותי זה מתחיל ב"וודקה גולד" וניגמר בוודקה "צ'ופין" וכו' וכו' טווח המחירים וכמה כסף שיש לך הוא הקובע במשחק פה

MEIMIS

New member
בקוקטיילים אתה יכול להשתמש...

גם ברגיל וגם באמבון - כמובן שעדיף להשתמש ברגיל..

MEIMIS

New member
כבר שמעתי על כאלה...

ויש קוקטיילים במיוחד עם פיזאנג אמבון כמו שיש קוקטיילים שאומרים לך בפירוש להשתמש בגראנד מרנייה אדום וכאלה שאומרים לך במיוחד להשתמש ב"קרם דה קקאו" ולא ב"ליקר קקאו" חוץ מזה ככל שהמרכיבים יותר איכותיים ככה הקוקטייל יותר טוב.. בכל אופן.. במי שרוצים להשקיע...(חברה שאוהבים) אם כבר מכינים לה קוקטייל עדיף שהוא יהיה איכותי... ו...-יקר..

hermis1

New member
אחד שרוצה קוקטייל טוב

ולא אוסף צבעי מאכל בלי טעם וריח

hermis1

New member
חישוב קצר

את/ה שותה קוקטייל, יש בו 1/2 מנה פיזנג. בקבוק=750מ"ל=25 חצאי מנות. נאמר שההפרש בין מחירי הפיזנגים הוא 140ש"ח. נשארת עם עוד 5.5 ש"ח וטעם לוואי של נפט. שאלה של סדרי עדיפויות. נ.ב לכל יפי הנפש: אני יודע ש5.5 ש"ח זה גם כסף. אבל זה ממש קצת כסף.

siete

New member
תמיד אתה אומר שלא צריך ג'ין וזה ממש

מרגיז אותי!
(אני עוד לא קניתי ליקר בבנות.)

siete

New member
זה לא רק זה

אי אפשר להתעלם מהעובדה שפעם הרוב המוחץ של הקוקטיילים היו עשויים אך ורק מג'ין. אפילו אם לא אוהבים את המשקה במיוחד. אם כבר, וודקה היא משקה לא נחוץ - מלבד אלכוהול היא לא מוסיפה דבר המשקה - כי בהשוואה לשאר המרכיבים אין לה טעם, ריח, או צבע.

פעם

כלומר, בעבר
היום, מה לעשות, רוב הקוקטיילים שאנשים מכינים לעצמם או שותים בבארים לא מכילים ג'ין, וכן מכילים וודקה -- בגלל שהיא כל כך נייטרלית.

MidNight Flame

New member
זה בדיוק למה היא נחוצה!

הג'ין לעומת זאת דומה בטעם לשרף עץ אלכוהולי! דוחה בצורה היסטרית!

Orrza

New member
אלישבע את תותחית!!!!

אני כל כך מסכים! אני ממש אוהב ג'ין, ואפילו נקי. עד שלא תטעמו טנקרי נקי לא יהיה לכם מושג למה אני כל כך אוהב ג'ין. זה משקה שלא משאיר אותך אדיש לטעם שלו, הוא דומיננטי ומשאיר אפטר טייסט חמצמץ ומיוחד. מי כמונו (הפלצנים) יודע (כמו בכל תחום של ביקורת) שלא מה שאנחנו אוהבים נחשב לטוב, אלא מה שעשוי באיכותיות. אני מצטרף לאלישבע שאם כבר, אז הוודקה היא המיותרת. למרות שהיא חובה...
מה שכן, היתי מוסיף לרשימה גם ליקר קקאו שקוף (נקרא ליקר קקאו לבן משום מה) וגם שמנת מתוקה במקרר כדי שתוכל גם להכין את כל קוקטלי ה"כוסיות"... למשל: ליקר קקאו שקוף 1 + שמנת 1 + ליקר בננה 1 = בננה באנשי ליקר קקאו שקוף 1.5 + שמנת 1 + ליקר טריפל סק 0.5 = פטיש קטיפה וכו' וכו' וכו'...

siete

New member
אז אתה מרמז שאני פלצנית אה?

סתם. יש גם Grey Gooseים למינהם שעשויים באיכותיות. לא התכוונתי לרמוז שלוודקה אין כבוד, רק רמזתי שאין לה טעם בהשוואה לכל מרכיב קוקטייל אחר.

MidNight Flame

New member
לגבי הליקר בננות...

הוא לא ממש נחוץ תכלס... הוא נחמד בתוך קובה ליברה, הוא שימושי בתוך דאקירי בננה-תפוז אני אישית אוהב לשפצר את האורגזמה איתו ועם סירופ מייפל (מרכיב סודי חיחי)

למעלה