הממ... שאלה :)

• פותח הנושא mbrv
  • פורסם בתאריך

mbrv

New member
הממ... שאלה :)

שוב פיסיקה:) רק הפעם יותר כללי ! לא מזמן שאלתי פה את השאלה הזו אבל לא נענו לה הרבה אנשים :( אז אני לא מאבד תקווה ושואל שוב :) איך אני מוכיח שאם נותנים לגוף מהירות התחתלתית , והוא מתחיל לנוע , וכל התנועה יש כוח קבוע בכיוון מסויים , אז אם יש זוית בין הכוח לבין המהירות ההתחלתית אז התנועה היא פרבולית. וכמקרה פרטי של זה , כאשר הזוית בין הכוח לבין המהירות ההתחלתית היא 0 אז התנועה היא בקו ישר. ניסיתי בזמנו להוכיח את זה , יצא לי קודם כל משוואה לא הגיונית שהגרף שלה לא מתאים מסיבות מסויימות למציאות , וגם הפונקציה שיצאה לי , לא מוגדרת עבור מקרה שבו הזוית היא 0 ולא הצלחתי להוכיח את המקרה הפרטי הזה ! מישהו יכול לעזור לי ? אם אתם רוצים אני יכול להביא לפה את ה"ההוכחה" שלי :) תודה רבה !

arifell

New member
ננסה ככה:

ניתן לחלק את המהירות לשני חלקים: חלק שמקביל לכח, וחלק שניצב לכח. רק הרכיב שמקביל לכיוון הכח ילך ויגדל, ורכיב ההעתק בכיוון זה יתנהג בצורה פרבולית בזמן (למשל y=y0+Vy0*t+F*t^2/m) ורכיב ההעתק בכיוון הניצב יתנהג בצורה שתלויה ישירות בזמן (למשל: x=x0+Vx0*t) ואז ניתן לבטא את המהירות בתלות בהעתק הניצב (כלומר: t=(x-x0)/Vx0), אם נציב את t שקיבלנו במשוואה עבור y, נקבל שy תלוי פרבולית בx. אם הזווית היא אפס, אז אין רכיב x, ויוצא קו ישר (יש רק רכיב בכיוון מקביל...)

למעלה