הממ.. שאלה =)

PurpleGoat

New member
הממ.. שאלה =)

יצא לי לשמוע היום את "על גגות תל אביב" אחרי שהתגברתי על פרץ הנוסטלגיה חשבתי, שאם יש שיר אחד שהייתי רוצה לחדש אם הייתה לי להקה זה השיר.. אז רציתי לשאול מה השיר שלכם? איזה שיר אתם הייתם רוצים לחדש? =)

PurpleGoat

New member
הממ.. טוב נו.. אז מה באנגלית? =)

מה הכי? =) (אפילו שהשאלה המקורית הייתה לתוצרת הארץ, אבל מצבים משתנים =)

iliG

New member
חחחח......טוב ,

בלי לחשוף את הקאוור שיהיה בהופעה הקרובה , זה מה שעשינו עד היום - נירוונה - WHERE DID YOU SLEEP LAST NIGHT אלפאוויל - SOUNDS LIKE A MELODY ניל יאנג - KEEP ON ROCKING IN THE FREE WORLD מונקיז - SO HAPPY TOGETHER בגרסת QUEENS OF THE STONE AGE (והרשימה כל כך ארוכה........)

gvn2fly

New member
פעם

פעם, כשהיינו רוצים להשתעשע ולהפיג קצת את המתח בחזרות, היינו פוצחים בקאוור של ריקי גל - "בקצה השמיים" או אפילו "ילד אסור, ילד מותר". קצת מלודי אבל יש שם אחלה סולואים לגיטרות וכאלה....
gvn2fly

אמממ../images/Emo142.gif

בעברית הייתי רוצה לחדש את- ג'קי של היהודים (סתם כי זה שיר שכיף לשיר אותו) תברחי של נעליים - שיר שאווה (בעצם כל שיר של נעליים שאווה
) באנגלית- DAZED AND CONFUSED כי זה שיר מהמם ומאתגר

PurpleGoat

New member
אווו.. לד זפלין...

לנגן לד זפלין זה הכי כיף שיש.. =)) (או לנסות לפחות.. כי אני בטח לא בונהם.. =)

שקר החן

New member
אפרופו קאוורים...

בתור להקה מתחילה, כמה קאוורים לדעתכם כדאי לבצע בהופעה? מתי לדעתכם כדאי ללהקה להפסיק לבצע קאוורים בהופעותיהם, אם בכלל? בקיצור, מה המדיניות שלכם בנושא הקאוורים?

N a V e

New member
2 גג,

מעבר זה מוציא הרבה מהחשק. צריך לעשות שינויים קלים עד קלים מאוד בשירים...כי אחרת יורד גם קצת מהטעם...

PurpleGoat

New member
אני דווקא חושבת

שאפשר לעשות עד 4 קאוורים ככה, אם זאת להקה חדשה ואין להם מספיק חומר להחזיק הופעה, וגם להקות ותיקות יותר, שמרגישה שיש לה מה לחדש =) א-בל, וזה אבל גדול, לדעתי, אין הרבה בשביל מה לעשות קאבר אם לא משנים כלום מהשיר המקורי, זה מיותר לגמרי! אם כבר עושים קאבר, צריך לתת לשיר איזושהי "פרשנות" של הלהקה, כי זה מה שעושה קאבר לטוב, והמטרה כאן היא בעצם לעשות קאבר טוב ולא "תראו אנחנו יודעים לנגן היהודים!", נכון?

iliG

New member
לפי דעתי (בטון של מורה) -

הכי חשוב זה לא לרמות את הקהל. אם הקהל בא לשמוע חומר מקורי אז לא להעמיס עליו קאוורים. קאוורים בהופעות זה אחד הקטעים שאני הכי אוהב. זה לעשות כבוד ללהקה שאוהבים או להסתלבט על אחרת.כל מקרה זה חשוב במבנה של הופעה , לתת לקהל קצת מנוחה ולתת לו חומר שהוא מכיר אבל עם נקודה למחשבה. לי אישית אין בעיה עם קאוור שיבוצע כמו בתקליט (אבל זה מחייב את הלהקה לא לעשות ויתורים) ,אבל עדיף שהלהקה באמת תפרש אותו בצורה שונה מהמקור(כמו שאמרה מיכל)

למעלה