הממסד

שירז**

New member
הממסד

הוצאתי הודעה ניפרדת לכאן ישר על מנת שיגרא יבין דבר אחד כמה מילים לגרא,, אם הממסד לא היה אטום כל כך פני הדברים היו ניראים אחרת בארץ, הבעיה גרא הם אנשים כמוך (לא מעליבה ) אנשי מקצוע שנוטים לנתח את החוקרים עצמם קשה לך להשלים עם הדברים ?...אלה פני האמת שום דבר לא עומד מאחורי מה שכתבתי רק דבר אחד וזו ההתמכרות לא מדברת על עצמי ובכלל למעשה אתה ממש לא מכיר אותי על מנת שתוכל לעשות ניתוח אופי ואם כבר אתה עושה מה דעתך שאני יעביר עליך ניתוח פסיכולוגי ?....אני מבטיחה לך שאחת הכשרונות שלי הוא ניתוח הכתיבה לכן אני לא יעשה את זה איתך ולמעשה גם אתה לא צריך לעשות את זה, אדם וירטואלי יכול להיות המון דברים אדם טוב במציאות יכול להצטייר כאדם רע בגלל שינוי ביכולת הכתיבה,,, או בדיוק הההפך אנשיםם נוטים לפעמים ביכולת סמויה של כתיבה לכן אנו אף פעם לא נוכל לדעת למעשה מי הוא באמת,,,,כאן בפורום, צאט , אודיגו , איסי קיו, עוד לא ענית לשאלתי ,,,אולי תחשוב יותר בפשטות בלי ניתוח מיותר שלא לעיניין,,כתבתי דברים נכונים דברים שניחקרו וכמה פרו` אפילו בארץ דוגלים במה שפירסמתי באוני ניו יורק,,,אם אנשי מקצוע כמוך היו מאמינים בהתמכרות עצמה הרבה מטופלים לא היו כל כך מאוכזבים משיטת העבודה הלקוייה שהם עושים למעשה יותר נזק מאשר עזרה ויודע למה?........ כי אין להם אמון בזה וכל עוד לא יהיה להם אמון לעולם הטיפול אינו יכול להתבצע בצורה מקצועית וטובה, בדיוק כמו שתגיד לרופא שכואב לך הראש והוא לא יאמין לך, גרא אני אקצר כאן אבל תחשוב על הדברים האלה למעשה לא היה לך כוח לגעת בכמה שאלות ששאלתי אותך אולי חשבת על זה השבוע?... אולי אתה חושב שאני כן צודקת ועכשיו אתה לא יכול לסגת מהודעתך זו?... רוב הממסד מורכב מאנשימקצוע ובדיוק הם אלה שאטומים לבעיה הקיימת גרא אל תנתח את הכתיבה שלי גש ישר לעיניין הכל הגיוני ולא הגיוני אולי תלמד קצת לדבר בצורה לא פסיכולוגית ונראה מה יצא מזה.. אני למדתי וזה לא רע בכלל למעשה אתה יכול להבין כך יותר דברים למציאות בונה יותר, תרשה לי לא להעביר עליך ביקורת המשך יום טוב

e-magine

New member
זה מה שכתבתי הפורום שהוא מנהל

בתגובה לטענתו שאין דבר כזהף התמכרות לאינטרנט. אם כך, אני מניח שג`יראפה היא איילה עם דלקת גרון. הילד הקטן הלך לגן החיות ראה ג`יראפה ואמר, אין חיה כזאת. אז גם התמכרות לאינטרנט אין. וגם התמכרות להימורים אין. וגם התמכרות לסקס אין. אין. שירז, אין לי שום בעיה שיקראו לי מטורף, שיקראו לי מתחזה, רק היום מישהו השווה אותי לסוחר סמים. את מבינה, שירז, *סוחר סמים*. אני סוחר סמים. סוחר סמים זה אחד שלדעתי צריך להכניס אותו למאסר עולם או קרוב לזה, את מבינה שירז, אנשים לא מבינים מה הם מדברים. אני רק יכול לשכנע, להסביר, לתאר ולפרט. לא אכפת לי, שיקראו לזה אובססיה, סינדרום, תסמונת, לא אכפת לי, שיקראו לזה מחלת נפש, לא אכפת לי, כי אני יודע מה האמת. שירז וכולם: תבינו דבר אחד, לא רציתי להעלות את זה בכלל, בהתחלה כשהצעתי לפתוח את הפורום הזה, מנהל הפורומים דאז לא הסכים. אתם יודעים למה? הוא אמר שאף אחד לא יבוא לדבר על זה. אף אחד!!!!! שירז את רוצה לשמוע מה דעתי? שאין אדם יותר עוור מהאדם שלא רוצה לפקוח את העיניים שלו.

שירז**

New member
H-(

הלב מדבר אין ספק רק הלב ,, אספר לך פעם משהו על זה אשת סיפורים אני,, רק שמוגבלת גם לשתף את חברי הפורום כאן בכל דבר

גרא.

New member
קשה לך ידידי העו``ד לקבל דעה אחרת,

אתה נלחם בחרוף נפש על עמדותייך,כאילו קיום הפורום מותנה באמת האבסולוטית שהפרעת ההתנהגות,לגבי דידי,שאתה מתעקש שוב ושוב לקרוא לה התמכרות,מביא מאמרים,ואפילו ציינת שפסיכולוגית אמריקאית,פתחה קליניקה למתמכרי אינטרנט. השפה,ידידי,הסגנון,הזלזול בדעה שאינה כמו שלך,וסלח לי,ההתנשאות,אינם הולמים עורך דין.נראה אותך,e-magine ,מופיע כאן בשמך המלא,כפי שאני מופיע,ועומד מאחורי דעותי,בשמי אני.אכן,זכותך המלאה לקרוא להפרעת ההתנהגות שלך,בשם התמכרות,אבל מותר לי לחלוק עליך,מבלי שתעיף עלי אישית בליסטראות...לבסוף,אם עוד תניח לי להכנס לפורום שלך,רציתי להציע לך שם משלי,חשוב עליו: פולחן האינטרנט..

e-magine

New member
גרא ידידי,אתה תמיד מוזמן לפורום הזה

אלא מהי? ברגע שנסתתמו טענותיך הענייניות, עברת לטענות אישיות וחבל. אשיב לטענותייך אחת לאחת. אקדים ואומר שדו שיח זה שלדעתי ראוי להופיע, תחילתו בכך שהגעת לפורום זה ופירסמת את הפורום שאתה מנהל, מבלי לבקש תחילה רשות ממני. קח בחשבון שיש כרגע בתפוז כ-130 פורומים פעילים. כיצד הפורומים ייראו אם כל מנהלי הפורומים יכניסו הודעות פירסומת בכל הפורומים האחרים. היות ובמקרה אני מגשר, מצאתי לנכון להשיב לך, וגם הגעתי לפורום שאתה מנהל וכתבתי כמה הודעות ענייניות מתוך מגמה לעודד דיון. שתי חברות מהפורום שלי מצאו לנכון גם הן להגיע ולהפרות את פורומך בהודעות. אחת מהן התעניינה לגבי הסמחתך המקצועית ועל כך, למיטב ידיעתי לא השבת עד היום וגם זאת זכותך. אותה חברה, שירז, מצאה לנכון להעלות את השאלה האם אתה עצמך מכור לאינטרנט, שאלה שעוררה אצלי הסתייגות, דווקא מהסיבה שהחלטת לבקר בפורום שאני מנהל, בשימך האמיתי. מצד שני היות ובפורום זה, אנו עוסקים בנושא התמכרות לאינטרנט, היתה שאלה זאת לא בלתי ראויה לחלוטין. להזכירך, אתה בחרת לבוא לכאן בשימך האמיתי ואיש לא הכריח אותך לעשות זאת. אני אסביר לך ולגולשים מדוע אני מופיע בשם וירטואלי ומדוע אתה מופיע בשם ריאלי. אגב, העליתי את הנושא הזה כתשובה לשאלה בפורום מנהלים, לשאלת אחת המנהלות, האם כדאי לה לכתוב בשמה האמיתי או לאמץ לה שם וירטואלי ולשמור על אלמוניות כרוב הגולשים. הענניין פשוט ביותר. הגולש והמנהל החפץ להתבטא בצורה חפשית ופתוחה ולשמור על מסגרת מוגנת לחייו, לא להחשף להטרדות ולמעשי קונדס למיניהםה וחס וחלילה לדברים חמורים יותר, יישמור בקפדנות על אלמוניותו. לדבריך הינך פסיכולוג אז אתה אמור לדעת יוטר טוב ממני את החשיבות של המסגרת המוגנת ושל אי פריצת צנעת הפרט ברבים, אך אתה בוחר להתעלם מכך. הגולש והמנהל המזדהה בשמו האמיתי באינטרנט ובכלל זה כל המנהלים של פורומים מקצועיים ושל פורומי מומחים למיניהם, הינו לרוב אדם המעוניין בהשגת פרסומת אישית למען קידום אינטרסים כלכליים ואישיים אחרים. שתי הדרכים לגיטימיות הן מבחינה חוקית והן מבחינה מוסרית ואם אתה סבור אחרת, הנך מוזמן לנמק את דבריך ולא באמצעות שירה. במקרה הספציפי, אני איני מזדהה בשמי מכיוון שאיני מנהל את הפורום הזה למען השגת לקוחות, מכירת מוצרים ושירותים שונים או השגת פרסומת ומוניטין. אני עושה זאת למרות היותי עורך דין. לעומת זאת, אתה בחרת לנהל פורומים בשימך המלא, מתוך כוונה לקדם את ענייניך כפסיכולוג וכמגשר. אחת הבעיות כאשר אתה חושף את זהותך היא שאתה מאפשר לאנשים אחרים, כמוני למשל, לדעת על עוד עיסוקים שעסקת או עוסק באינטרנט, ואינני רוצה כרגע להרחיב את בדיבור. אם כבר מדברים על התנהגות פסולה, הרי שמה שאני מוצא פסול לפחות מבחינה אתית הינו נסיונם של אנשים מסויימים לשקף ולנתח את אופיים של האחרים אותם הם פוגשים ברשת, מבלי שנתבקשו לעשות זאת. ד``ר קימברלי יאנג איננה סתם פסיכולוגית אמריקאית, הינה חלוצה בתחום המחקר של השפעת האינטרנט על המשתמשים. לכנות אותה ``פסיכולוגית אמריקאית`` זה כמו לכנות נגיד את בן גוריון, פוליטיקאי ישראלי. באשר לטענתך שאני מביא לינקים מאמרים ואסמכתאות, טענה זאת תמוהה ביותר. על מה בדיוק אתה מלין? אל זה שאני מביא למבקרים חומר קריאה? אתה מוזמן להביא מאמרים ומחקרים נגדיים אם יש לך כאלה ולא לשלול עבודתם של אחרים ללא בסיס. אינני תוקף אותך באופן אישי. בהסתכלות מהצד, נראה לי שנגררת לויקוח שלא מרצון ואינך יודע איך לצאת ממנו. שיהיה לך יום נעים ופורה.

סרפד

New member
גם אני לא מבינה

מה בדיוק הבעיה עם זה שאי-מאג`ין טורח ומביא מאמרים, מידע וקישורים לעיוננו. כך צריך לנהוג כל מנהל-פורום. לגבי ``פולחן האינטרנט`` - אולי הבעיה היא בקוצר דמיוני, אבל אני לא מצליחה לראות שום קווי דמיון בין התופעות המתוארות בפורום הזה ובמאמרים ופורומים אחרים העוסקים בהתמכרות לאינטרנט לבין פולחן. אולי הסיבה לכך שאי-מאג`ין ``נלחם בחירוף נפש``, לכאורה, על עמדותיו היא בדיוק האטימות, ההתנשאות והזלזול שאתה ואחרים כמוך מפגינים ביחס לבעיה שהיא מאד ממשית לאנשים אחרים ושנדרשת מודעות והתייחסות רצינית, אקדמית וממסדית, כדי לסייע לסובלים ממנה.

גרא.

New member
שירז,אני והביקורת...

שירז,אני מתקשה להגיב לדברייך,משום שאת משתמשת בטעונים רבים,ומתפשטת לכל מיני כיוונים.אם זה ווכוח אקדמי,אזי כדאי להתייחס לגופו של עניין,אבל כשאת מכוונת יותר לעניין של הגוף,דהיינו,מנסה לקבוע,לנתח ולהתייחס אלי אישית מבלי להכיר אותי,ואת עבודתי כלל,את טועה,ומטעה.פתחתי שני פורומים מתוך רצון להתמקד בתחומים שאני עוסק בהם זמן רב.ראיתי מאות הורים וילדים תוהים,ומתחבטים בבעיות יומיומיות,ללא מענה..פגשתי מצבי קונפליקט מכל הסוגים,ללא פתרון,ואני גם מודע לעובדה שלמרות שיש המון ספרים בשוק בנושאי חינוך ילדים,והרבה פחות בגישור,מרבית ההורים שהכרתי,לא מגיעים לקריאתם,מכל מיני סבות,בעיקר חוסר זמן.ומרביתם,תוהים,מתלבטים,מתייסרים, טועים,ומה לא.האינטרנט,מאפשר להם,לכולנו להביא,כן,בעילום שם,בעייה,ולקבל עצה,תמיכה,וכיוון שקודם לא היו זמינים כלל.לי יש זמן,מעט ידע,ורצון לעזור,ללא שום תשלום..וכל תודה שאני מקבל על ייעוץ ש``עבד``,עושה לי את היום.אני יכול להעדר כמה זמן שאני רוצה מהאינטרנט,ואין לי שום תופעות לוואי,המאפיינות את ה``מתמכר`` המזוהה. שירז,אני בוגר קורס ממושך של מרכז ההסברה שעסק בשימוש וטיפול בהתמכרות מסמים,מודע לעוצמת הבעייה, לטרגדייה ולנזק שהשמוש בסמים גורם,עקב ההתמכרות.מכיר מעבודתי תופעות אחרות של התמכרות,ולא אמנה אותן.ואף אחד מאלה,אינו דומה כלל בעוצמתו ובתופעת ההשמדה העצמית,לגלישה כפייתית מה באינטרנט.האם הכרת אי פעם נערה בת חמש עשרה שירדה לזנות בגלל התמכרות לאינטרנט? האם ישנו אפילו אדם אחד,שפרץ וגנב וידיו,למשל,כדי למכור אותו כדי שיוכל לגלוש? עוצמת ההתמכרויות בכל התחומים שהזכרתי,ונוספים,היא הרסנית,פי כמה וכמה,מהפרעת ההתנהגות,המכונה התמכרות לאינטרנט.כל מה שטענתי בתגובתי הקצרה,עקב חוסר זמן,היה כי אנשים רבים,להם הפרעת התנהגות בתחום כלשהוא,או עם קשיים אמוציונאליים,אלה או אחרים,תופסים טרמפ על תופעה חברתית,כמו פולחן האינטרנט (שם שאני מציע),תולים בו את מרבית קשייהם,ואחר כך מחפשים ראציונאליזציה,מתאגדים לחבורה עם אותן בעיות,מוציאים עיתון..וזו תופעה כל כך מקובלת ונפוצה בארה``ב.יכולתי להוסיף עוד כהנה וכהנה,ויש לי מה לומר,אבל מן הסתם,תגיבי לכך,ואני שוב אקרא לדגל.

סמנטיקה

לא אלי מיועד מכתבך.. אבל ככה זה ברשת... ובכן, אני חושבת שהקונוטציות של המילה `התמכרות` אינה מוגבלת לסמים. יש אינטרפטציות אחרות. ו``התמכרות`` לרשת אינה התמכרות לסמים. ( אין לי השכלה פורמאלית בפסיכולוגיה, לעומת זאת יש לי השכלה פורמאלית גבוהה רחבה מאוד במדעים וחינוך.) אני מסכימה עם הדעה הרווחת שזהו סוג של התמכרות, מכיוון שחוויתי את זה, הייתי שם. לא מהסוג שיוצר ``קריז``... :) אבל כן מסוג שפוגע בתחומים אחרים בחיים. ואם אתה חושב שהמילה התמכרות אינה מתאימה - אז אנחנו מתווכחים על... סמנטיקה. מצידי - שיקראו לזה אובססיה. התנהגות כפייתית, הפרעות בהתנהגות. ואינני תולה באינטרנט את ``בעיותי`` - ובוודאי שלא תליתי בעבר... הגלישה האובססיבית הזו היא סוג של בריחה... כתבתי על כך כאן. ראה את הלינק הבא:

סרפד

New member
אין ספק שיש הבדלים משמעותיים מאד

בין התמכרות לסמים קשים והתמכרות לאינטרנט. אבל מה לגבי התמכרות לעישון טבק? אתה מכיר הרבה בנות ובני נוער ובוגרים שהגיעו לזנות או פשע בשל התמכרות לעישון סיגריות? ואם לא - האם גם זה אינו קיים? האם גם זו היתלות בתופעה חברתית ושימוש בה לצורך רציונליזציה של בעיות שאין להן כל שייכות לעניין? האם רק התמכרות במימדים עד כדי כך עוצמתיים והרסניים כהתמכרות לסמים קשים ולאלכוהול הן התמכרויות ``אמיתיות`` וכל השאר - תופעות מסוג אחר שרק זכו לכינוי פופולרי? ומה זה ``גלישה כפייתית מה באינטרנט``? הרי אם יתחילו לקשור בין מקרים חמורים של התמכרות לאינטרנט (חמורים - היינו במימדים הגורמים להרס בכמה או בכל תחומי החיים - אובדן עבודה, כשלון בלימודים, פירוק נישואין ומשפחה, דעיכת חיי החברה מחוץ לרשת, אובדן עניין בכל פעילות אחרת, שינויי אישיות, בריאות הנפש והגוף) לבין התאבדויות שוב תטען שאין כל קשר משמעותי בין ה``גלישה הכפייתית מה`` של אותו אדם לבין התאבדותו.

למעלה