אני יותר מדיי עצלנית לזה
א5בל בגלל שהבטחתי אז...
עוגת שוקולד חומרים: 125 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר. 125 גרם שוקולד מריר קצוץ גס 3 חלבונים 3 חלמונים 125 גרם סוכר 75 גרם קמח רגיל
אופן הכנה: מחממים תנור לחום של 180 ומרפדים את התבנית אפיה בנייר פרגמנט. בקערה קטנה מקציפים את החמאה עד שהיא מגיעה למרקם של קרם. ממלאים סיר בינוני עד החצי במים ומרתיחים, מסירים מהאש שמים את השוקולד בקערה קטנה (שהקוטר שלה יהיה יותר גדול מהפתח של הסיר) ומניחים אותה מעל המים מבלי שתיגע במים, עד שהשוקולד נמס, מערבבים מדיי פעם. מורידים את הקערה ומקררים עד לטמפרטורת חדר. מוסיפים את החמאה ומערבבים. בקערה אחרת מקציפים את החלמונים (הצהוב) עם הסוכר, עד שהם מסמיכים והתערובת מקבלת גוון צהוב בהיר. מוסיפים אותם לתערובת השוקולד ובעזרת כף מתכת גדולה מקפלים את התערובת עד שהיא אחידה. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים (הלבן) עד שנוצר קצף נוקשה אך לא יבש. בעזרת כף מתכת גדולה מקפלים את קצף החלבונים ב3 חלקים לתוך תערובת השוקולד. מנפים את הקמח טמקפלים בעדינות לתוך התערובת עד שהתערבב כולו. מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות או עד שקיסים הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
קישוט: (אפשר לקשט בכל קרם שבא לך, אני אוהבת גם לקשט לפעמים בקרם וניל ולפזר שוקולד שחור מעל) 100 גרם שוקולד מריר חבילת שמנת מתוקה, 2 כפות חלב 2 כפות ברנדי 1 כף קונפלור. חבילת שוקולד לבן "שקולפה" לתלתלים בעזרת קולפן ירקות (רצוי שהשוקולד יהיה בטמפרטורת חדר ולאחר הקילוף אפשר לצנן במקרר) ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים, מסירים מהאש ומערבבים עם השמנת. מצננים מעט ובנתיים מערבבים את החלב הברנדי והקונפלור בנפרד. מוסיפים את תערובת הקונפלור לשוקולד ומערבבים. הופכים את העוגה על צלחת ההגשה ומזליפים מלמלה מתערובת השוקולד עד שהעוגה לא סופגת יותר. את הנוזל שנשאר מצננים(במקרר) עד שיהיה ממש קר. מקציפים את הנוזל עד שמתקבל קרם סמיך אבל להזהר שלא להגיע למרקם של חמאה, זה קורה כשמקציפים יותר מדיי. (למרות שגם חמאת שוקולד זה טעים אבל לא כל כך מתאים לעוגה

מקשטים איתו את העוגה מלמעלה ומפזרים את תלתלי השוקולד הלבן. בהצלחה =] וספרי לי איך יצא