ספארי צופיות!!!!
טוב ששאלת, כי בדיוק רציתי לספר... זו תחרות ענקים בכושר, צופיות, ניווטים והישרדות ובעצם ה-כ-ל בין כל השבטים בהנהגה... לאזור יש מסורת שמי שהספארי קיים אנחנו לוקחים מקום 1 גג 2... בשנתיים האחרונות לקחנו ראשון בהפרש ע-נ-ק-י מה שאומר שהשנה אסור לנו לאכזב! משהו כמו חודש ליפני הספארי מתחילים להיתאמן, המון ריצות סחיבת מישקלים, מישמעת צבאית, עמידה בלוח זמנים ובמשימות... אבל כמה שאני אדבר ואסביר אי אפשר להבין בלי ליראות את זה באמת, זה קריעת תחת אמיתית, כל יום יש לנו אימון... ליפני חצי שעה בערך חזרתי מהאימון... הספארי עצמו זה שישי-שבת שמיתחרים משישי ב12 ככה עד שבת אחר הצהריים, וכל הספארי זו תחרות אחת ענקית, אתה אוכל - בודקים אותך אתה ישן - בודקים אותך... מה עושים שם? לוקחים אותנו לאיזה שטח קשה מלא הרים וחולות וכאלו וכל כמה קילומטרם עושים חתנה אליה אנחנו צריכים לנווט (צריך לדעת ניווטים), להגיע בריצה עם המון ציוד (צריך כושר של סוסים), וכמובן לדעת ליפתור את המשימה. יש משימות שדורשות ריכוז ומשמעת, יש כאלו שדורשות ידע מצויין בצופיות, יש כאלו שדורשות כוח וכושר ויש גם תחנות ידע כללי, שאנחנו צריכים לילמוד על כל מה שקרה באזור - מילחמות וכאלו וניבחנים על זה, ויש גם צופיות תיאורטית שזה להסביר למרל"צניק (אחד מהמרכז לצופיות) כ---ל מה שאנחנו יודעים על צופיות... בישביל זה מילבד האימונים יש פעולות בהן לומדים המון צופיות, ידע כלליף וניווטים... אל הספארי צריכה לצאת ניבחרת "אידיאלית" לפי מה שקבע באדן פוואל ליפני איזה 100 שנה - 12 אנשים, שישה בנים ושש בנות. 2 בנים ו 2 בנות מכל שיכבה. אבל אף פען זה לא מצליח ממש ליפעמים יוצאות רק 5 בנות או שיוצאות 4 שישיסטיות ו 4 שמיניסטים דבר זה מוריד לניבחרת ניקוד עוד ליפני שהתחילה התחרות. כרגע אנחנו ניבחרת של 15 אנשים (אחרי שניפו איזה 10) יש לנו כמו גיבושון בשישי שבת אחריו "יעופו" השלושה האחרונים ואני מקווה לא להיות ביניהם - מה שלא כ"כ בטוח כי הרגל שלי לא בסדר ואני לא ממש יכולה לרוץ...
(אאה! ואני לא יודעת מה לעשות! כי אין לי זמן לנוחף ולא כלום! אבל זה כבר נושא להודעה שלמה) זה ב14-15.2 ועד כמה שידוע לי לא זוכים בכלום מלבד הכבוד, וזה מספיק!!! גם במחנה קיץ, חוץ מיזה שאת מקבלת מגן מיסכן ושאומרים את השם של השבט של במיפקד סיום את זוכה במשהו? לאא!!! העיקר זה הכבוד, וזה שתוכלי להיסתכל במראה ולהגיד: "וואללה, עשינו את זה, אנחנו גדולים!!!" לי ידוע שיש ספארי רק בהנהגת מרכז, וההפסד כולו של ההנהגות האחרות!!! נועה.