המממ...תהיה ושאלה.

המממ...תהיה ושאלה.

זה בסדר,אין לי כל כוונה לחזור ולהתקשקש על הא ועל דא,אלא מאי, בזה הרגע,כשנכנסתי לפורום לראות אם יש הודועות חדשות של דרול או של בארס ראיתי בטאג ליין מסר מהנהלת תפוז השמימית :"שמש ירוקה,אם תחפש טוב,בטוח תמצא"! נו,איך אומרים,יגעת ומצאת,תאמין,אם כי שמעתי על מקרים של יגעת ולא מצאת ורק התגעגעת וכמהת והתברברת בלי לגעת ובלי לדעת. ובלי להפוך לברבור. שהרי בין אווז וברווז ליצור כזה יפה וטהור ולבן לא יכול להיות כל חיבור. או שהיית ברבור לפני כן או שהייתי רק ידוע בציבור. "טהור וקשה ולבן העולם"... (הממ..המממ,כל הפרסומות האלה כמו ספר מתח מיסטי של אגאתה כריסטי) אז השאלה(או השאלות) שאני שואל וכולי תקווה שחברי הפורום הפעילים ביותר ירחיבו עליה(או שלא),האם עלי לחפש "טוב" או האם עלי לחפש היטב?והאם מי שמחפש היטב מוצא טוב או שלפעמים הוא מוצא את הטוב שהוא רצה למצוא ואילו את הטוב האמיתי הוא לא מצא?ואיך אפשר לחפש טוב כאשר לא יודעים מהו?ואיך יודעים מה זה לחפש היטב?ואם נחפש היטב,אז מה בטוח נמצא?האם נמצא את הנמצא או את היש?,ומה זה בטוח?הידע הנסתר בטוחות ובכליות? נו,תראו כמה שאלות הנהלת תפוז השמימית העלתה בחכתי ועוד שאלות שאולי חיים שלמים לא יספיקו על מנת לענות עליהן!ואפשר לעניות דעתי להפיק עוד כהנ וכהנה שאלות משובחות ורבות פורענות בפני עצמן!אבל יש לי כבר מוסר כליות על כל הדגים שאני מוציא מן הים ואני אפילו לא משה המוציא מים מן הסלע לכל בני ישראל הצמאים במדבר! אז באמת,הנה מצאתי לי עכשיו עוד כמה סיבות טובות למדי למה לא להתקשקש, אם כי נראה לי,כשאני בוחן את הודעתי תוך כדי כתיבתה,שזה בדיוק מה שאני עושה עכשיו. :) אבל זה בסדר,אני מתייחס לעצמי בסלחנות והבנה.איך אומרים,צעד צעד ובלי פחד ובלי רעד.ומפעם לפעם בהחלט אפשר לשחרר קיטור! אז לעת עתה,שאו ברכה,העומלים במלאכה ודרך צלחהחהחהחה! רק היזהרו לא לפספס את השליחים שבדרך.הם בכל מקום. ורק עודף גאווה והרגלים רעים תמנע ממכם לברכם לשלום. (דרך אגב,יאגה ידידי,מה עם הקפה ?:) :) מוטי.

yaga1

New member
ממ...טוב השמש זורחת ../images/Emo42.gif

על דלת המעלית, בבניין מלטשות יהלומים מוזנח, מאחורי הבורסה ברמת-גן ראיתי סטיקר כזה - "כאשר מבין אדם, שכל הקורה אותו בעולם זה לטובתו הוא, הרי זה מבחינת עולם הבא קטן" רבי נחמן מברסלב

drall

New member
אתה יודע מה?

זה באמת פרדוקס. לך תבין אנשים , מחפשים את הטוב ולא יודעים מהו. מחפשים את עצמם ואין להם מושג מה יעשו עם עצמם אחר כך. לא משנה

בארס

New member
מוט'לה...אני מת עליך :)

אני הרי דוגל בזה ש..כל אחד ישתף ויעשיר את העולם במה שהוא באמת מכיר . הדרך אל השלב שבו אתה מזהה בבירור משהו ...אפילו שולי...שאתה מכיר באמת, היא לעיתים ארוכה כאורך הגלות, אבל לפעמים זה קורה ביום בהיר אחד. (שאחריו יהיו עוד ימים רבים של ערפיליות סמיכה לגבי כל שאר הדברים שאין ודאות לגביהם, אבל הדרך מתחילה כשנמצא !!! לפחות ה"דבר" האחד הזה. שם היא מתחילה!!) אז כאן אני נכנס לתמונה..שכן אחד מהדברים שאני מנוסה בהם באופן אישי , בחיי נפשי המחפשת את דרכה להוולד (בנחת הפעם ;), הוא עיניין ה"חיפוש" שאתה מעלה באופן כל כך בהיר (את הבלבלת שבו:). ואני "מת עליך" במיוחד...כי החיים איתך קלים :) והם קלים כי...בכל הודעה שלך אתה מציב בתחילתה את הקושיה....ובסופה את הפתרון. אבל נגיע לזה בהמשך. ...ונגיע לזה בהמשך כי...רוב רובו של העיניין מתמצה במה שסיפרתי לך ממש לא מזמן...אבל כמו שדרול אומר...אם אתה כבר מעלה את זה בפורום...כנראה שיש בכך עיניין ציבורי מסויים, אז אני אכתוב את דברי להל"ן: עבור כל המחפשים את הטוב. אם אתה נמצא בסופרמרקט....אתה...לא יכול להיות בטוח לעולם ...למי מהאנשים בסופרמרקט יש כוונה "לסחוב" איזה דבר. (ספקולציות לא שירתו מעולם את האנושות חוץ מ"להעביר את הזמן".) מה שכן...אתה יכול לדעת בודאות...אם לך עצמך יש כוונות לגנוב משהו או לא! ואותי...ההכרה!!! הזאת את טוהר כוונותי..היא היא מקור עוצמתי, אל מול הפחדים ..שמא אופלל על לא עוול בכפי..ובכלל! אתה רואה? הסיפור הפשוט הזה מתאר מצויין את סוגיית "חיפוש הטוב", אתה יכול לנסות לחפש אותו מחוצה לך עד בלי די, ברגע שמצאת את ה"טוב" שלך בתוכך, מצאת את מה שחיפשת...מצאת טוב ! והוא ...קצה החוט שיכול להוביל אל כל היכול לבוא עלינו לטובה. אין לך שום "דבר" אחר מלבד זה. וכשאין לך את זה!...אין לך כלום למעשה. הוא הדין לגבי כל סוגיות החיפוש למיניהן. אתה לא צריך "לחפש הייטב"....אתה לא יכול לחפש הייטב. ברגע שמצאת...פיסת אמון צלולה....וממורקת.... בתוכך, אחר "שנים" של הברקת הבראסו של חוסר הודאות....מגיע למימוש המשפט שאמר על עצמו....פאבלו פיקאסו !?! (אני לא ערב לכך שפיקאסו מילא אותו באופן אובייקטיבי, אבל המשפט בפני עצמו הוא פנינה:): " I do not seek, I find." (אני לא מחפש..אני מוצא.) ואני הייתי מוסיף ...רק ליתר ביטחון....אל תשלה את עצמך ..אם אין לך את ה"פנס"! בקיצור...ברגע שהעדשה הפנימית מאבדת מעכירותה...אתה פוסע אל תוך העולם החשוך....אללה באב אללה.......היקום רק מחכה לרגע שתעשה את הצעד הראשון החשוב הזה. אתה לא מחפש כלום ! מחפשים אותך!!!! וכל זמן שלא תעשה את הצעד הזה....אפילו האל הטוב בכבודו ובעצמו לא יכול לעזור לך....כנראה זה למה התפתחו כל מיני אי אלו חוכמולוגים כמוני שיש להם מין "צו" פנימי ביזארי כזה...לבלות את שעות המנוחה המעטות שיכולות להיות להם בתקתוקים הזויים על המקלדת המצוייצת הזאת
רגע...נשאר לי קצת אוזו יווני (מהטיול האחרון של אחותי לפיראוס:)
:) אה..כן...ועכשיו כל שנותר לי לעשות זה... קופי ופייסט :::) "רק היזהרו לא לפספס את השליחים שבדרך.הם בכל מקום. ורק עודף גאווה והרגלים רעים תמנע ממכם לברכם לשלום." cheers !

למעלה