המממ... שאלה...

המממ... שאלה...

נאמר לי פה כבר לפני זמן מה שקאטאנה נחשבת לחרב ממזרית מלאכת מחשבת. האם זה אומר שאם עשיתי התמחות בחרב ממזרית, עשיתי התמחות בקאטאנה? אני פשוט לא בטוח במיוחד...

Shadowmage

New member
2 תשובות אפשריות

1. זה תלוי במנחה שלך. אם ה DM מחליט שזו אותה התמחות אז בוודאי שזה כך. אם, לעומת זאת, הוא מחליט להפך... 2. מבחינה קצת יותר ריאליסטית (בתור מי שיש לו קצת ניסיון בעבודה עם קאטאנה) אני לא חושב שזה כך. ניתן להתייחס לקאטאנה כאל חרב ממזרית מלאכת מחשבת מבחינת החוקים, כלומר נזק מימדים ומשקל (למרות שבמשקל זו תהיה השוואה לא נכונה) אבל בהחלט לא מבחינת צורת הלחימה. חרב ממזרית היא חרב אירופאית שניתן להשתמש בה ביד אחת או שניים לפי הצורך. זו חרב ישרה המסתמכת על עוצמת הפגיעה ע"מ לחדור את שריון היריב ולפצוע אותו, לכן היא כבדה יחסית ובעלת להב עבה. נלחמים איתה בהנפות גדולות ורחבות כלעיתים משתמשים בשני ידיים ע"מ לייצב הנפה חזקה במיוחד או להוסיף עוצמה לפגיעה. קאטאנה לעומת זאת היא חרב שיסוף, היא מסתמכת על חדות הלהב ועל התנועה המעגלית של ההנפה ע"מ לחדור את השריון ולפצוע את היריב. להב החרב מעוקל קלות, חד רק בצד אחד ודק. הלחימה בחרב כוללת הנפות מדויקות ומהירות, מעט חסימות והרבה תנועה. רוב הלחימה בחרב נעשית בשני ידיים, נדיר מאוד לראות אנשים שנלחמו בקאטאנה ביד אחת ולרוב היו אלו אומני לחימה. אישית (ואני חושב שזה כך גם בחוקים של מהדורה 3.5, אבל אל תתפוס אותי במילה) הייתי מחשיב לחימה בקאטאנה בשני ידיים כ Martial Weapon ולחימה ביד אחת כ Exotic Weapon.

Gilgam69

New member
תשובה פשוטה: כן.

אפילו מצוין זאת בספר האוריינטלי ובמדריך לשה"ם שבו מופיעה קטנה.

The DDM

New member
הקאטאנה היא סוג של חרב

אקאטאנה נראית כמו בתמונה רק ארוכה יותר (ולכן אני לא מאמין שבנאדם רגיל יכול להשתמש בשניים בו זמנית) אני לא יודע מה המקור שלה אבל לפי כל הסרטים שראיתי הסמואריים תמיד משתמשים בכאלה (ג'ק הסמוראי, הסמוראי האחרון, חילי הרגלים מצבי הנינג'ה, ויש עוד כמה שאני לא זוכר את השמות שלהם שתמונות מהם עולות לי בראש)

איתיץ

New member
לא מדוייק

אני חושב שהייתה על זה כתבה בדרגון מאגאזין פעם... בכל אופן, ממה שאני זוכר, מומחיות בממזרית לא מעניקה מומחיות בקאטנה, מכיוון שמומחיות פירושה למידת נשק על בוריו. אני אנסה להסביר... למדת מיומנות בנשק מסויים, כלומר למדת איך להחזיק אותו, להגן באמצעותו, לתקוף באמצעותו. בכך העניין מסתיים פחות או יותר. כמה חבטות לפה או לפה, טריק אחד מיוחד או שניים - בכך מסתיימת המיומנות. מכיוון שקאטנה היא סוג של חרב ממזרית משופרת, ניתן לומר שמיומנות בחרב ממזרית מקנה לך הלכה למעשה מיומנות בקאטנה. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל, כאשר אנחנו מדברים על השקעת שלבי מיומנות נוספים, כלומר התמחות, כאן אנחנו צריכים לעצור ולשאול את עצמנו: "במה מתבטאית מומחיות?". מומחיות היא למעשה לקחת את הנשק וללמוד אותו בע"פ. החרב הממזרית היא 88.34 ס"מ? טוב ויפה, ללוחם מיומן זה לא משנה - לוחם מומחה לומד איך לאחוז אותה כדי להשיג את המקסימום מבחינה אורך רוחב משקל ונפח הנשק, כיצד להעזר בחריץ שבין הלהב לניצב כדי לעצור התקפה, ובאיזו זווית להניף אותה כדי להשיג מינימום התנגדות רוח. נשמע מופרך? אולי. אבל גם דרקונים מעופפים יורקי להבות. הנקודה היא שמומחיות מוקדשת כולה ללמידת כלי נשק אחד, ועצם העובדה שקאטנה היא מעט שונה, מונעת ממך מ"להתמחות" בקאטנה. עם זאת, יש שה"מים שמאפשרים לשחקנים שלהם להתמחות גם בממזרית וגם בקאטנה במחיר מיומנות אחת, מכיוון שההבדלים בין הנשקים הם מזעריים. במקרה כזה השחקן משקיע שלב מיומנות נוסף אחד כדי להתמחות בשני הנשקים, אבל צריך לשלם על הלימודים בשני כלי הנשק, וכמו כן ללמוד כל אחד בנפרד דבר הלוקח זמן.

Gilgam69

New member
התשובה היא כן (שוב) והנה ההוכחות

נתחיל בזה שההגדרה של קאטאנה היא חרב ממזרית מלאכת מחשבת. "The katana is a masterwork bastard sword..." - Oriental Adventures, pg. 71 בדיוק כפי שאני יכול להמציא נשק למערכה שלי שנקרא Ancestral Sword, שלמעשה מדובר בחרב ארוכה מלאכת מחשבת, למשל. וזה בדיוק כמו שהוואקיזאשי היא חרב קצרה מלאכת מחשבת. נמשיך בזה שכל כשרון שנבחר עבור חרב ממזרית או עבור קאטאנה משפיע גם על השני. לדוגמה: "Exotic Weapon Proficiency (katana) is just another name for Exotic Weapon Proficiency (bastard sword), and vice versa." -Official Oriental Adventure FAQ, Wizards of the Coast בסדר? מספיק או להמשיך? מישהו חושב שצריך להיות אחרת, שיעשה אחרת.

למעלה