לא מדוייק
אני חושב שהייתה על זה כתבה בדרגון מאגאזין פעם... בכל אופן, ממה שאני זוכר, מומחיות בממזרית לא מעניקה מומחיות בקאטנה, מכיוון שמומחיות פירושה למידת נשק על בוריו. אני אנסה להסביר... למדת מיומנות בנשק מסויים, כלומר למדת איך להחזיק אותו, להגן באמצעותו, לתקוף באמצעותו. בכך העניין מסתיים פחות או יותר. כמה חבטות לפה או לפה, טריק אחד מיוחד או שניים - בכך מסתיימת המיומנות. מכיוון שקאטנה היא סוג של חרב ממזרית משופרת, ניתן לומר שמיומנות בחרב ממזרית מקנה לך הלכה למעשה מיומנות בקאטנה. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל, כאשר אנחנו מדברים על השקעת שלבי מיומנות נוספים, כלומר התמחות, כאן אנחנו צריכים לעצור ולשאול את עצמנו: "במה מתבטאית מומחיות?". מומחיות היא למעשה לקחת את הנשק וללמוד אותו בע"פ. החרב הממזרית היא 88.34 ס"מ? טוב ויפה, ללוחם מיומן זה לא משנה - לוחם מומחה לומד איך לאחוז אותה כדי להשיג את המקסימום מבחינה אורך רוחב משקל ונפח הנשק, כיצד להעזר בחריץ שבין הלהב לניצב כדי לעצור התקפה, ובאיזו זווית להניף אותה כדי להשיג מינימום התנגדות רוח. נשמע מופרך? אולי. אבל גם דרקונים מעופפים יורקי להבות. הנקודה היא שמומחיות מוקדשת כולה ללמידת כלי נשק אחד, ועצם העובדה שקאטנה היא מעט שונה, מונעת ממך מ"להתמחות" בקאטנה. עם זאת, יש שה"מים שמאפשרים לשחקנים שלהם להתמחות גם בממזרית וגם בקאטנה במחיר מיומנות אחת, מכיוון שההבדלים בין הנשקים הם מזעריים. במקרה כזה השחקן משקיע שלב מיומנות נוסף אחד כדי להתמחות בשני הנשקים, אבל צריך לשלם על הלימודים בשני כלי הנשק, וכמו כן ללמוד כל אחד בנפרד דבר הלוקח זמן.