המממ...לא שמעתי אותם ו...

War Monger

New member
המממ...לא שמעתי אותם ו...

ואני רוצה המלצה איזה דיסק שלהם לקנות... מישהו מוכן לעזור לי בזה? תודה!

MelodicTruth

New member
Aenima ו-Lateralus

הם ללא ספק הדיסקים הכי טובים שלהם(והדיסקים הכי טובים ששמעתי אי פעם)....איזה מהם יותר טוב?? זה עניין של טעם.

כולם..

איזה דיסק שתוכל להשיג... אבל לא הייתי ממליץ על להתחיל עם OPIATE ראיתי את lateralus ואת undertow באוזן השלישית אם אתה מעוניין...

הדעה שלי

כבר אמרתי את זה פעם, אבל אני אחזור בכל זאת: בתור הקדמה לטול הייתי הולך על A Perfect Circle זה לא טול אבל זה הקדמה מעולה לאופי של המוזיקה של טול. אחרי שתחרוש את הדיסק הזה טוב טוב תשמע את Undertow שהוא דיסק ממש טוב וגם מראה על החוש הומור ה"יחודי" של Tool. אחרי זה אפשר לשמוע את Aenima הגדול מכולם (לפי דעתי). את Lateralus אני, אישית, שומר לסוף, כי איתו הסתדרתי הכי פחות. אם אתה מגיע לאזור המרכז, יש את כל הדיסקים שלהם בצליל בכפ"ס או הוד-השרון. הייתי רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת להשוויץ בזה שהדיסק של Aenima שהזמנתי מ-Amazon הוא אם הקופסה המיוחדת שבה יש את המשחק הזה שהוא כמו הסרגלים הישנים שהיו לי בכיתה א' עם התמונות שזזות!!! (שווה מאוד!!!)

TheHead

New member
העניין עם טול הוא שמדיסק לדיסק

התכנים שהם עוסקים בהם משתנים ואפשר לראות קו מחשבה שממשיך ומתפתח מדיסק לדיסק. כמו תורה מוסרית שמתפתחת ומתפתחת. מוזיקלית, התחלתי עם אנימה, ואני חושב שלטראלוס בהחלט מצדיק קנייה - גם בגלל המוזיקה וגם בגלל המילים (למרות שהוא מכיל יותר קטעים שאולי ייראו לך משונים ולא קונוונציונליים - במקרה שזה לא מוצא חן בעיניך, אנימה הוא דיסק מפוצץ עם מוזיקה עצבנית יותר מאשר פרוגרסיבית). אבל, בסופו של דבר אני ממליץ לך להאזין לכולם. (לכל אלבומי האולפן. לא שSalival לא סבבה, אבל הוא לא מייצג שום דבר בעיני). במובן זה גם הראשון, Opiate בן ששת השירים מ-1992, בהחלט שווה התייחסות ומבטא עמדה ספציפית מאוד (חשדנית מאוד כלפי העולם).

אני לא יודע

אם אופיט מבטא עמדה חשדנית כלפי העולם.... ממה שאני הבנתי הוא מייצג יותר כעס לא הייתי מגזים עם שינאה אבל הוא מגיע לשם גם כלפי עצמך וגם כלפי החברה יש יותר דגש על עצמך... הוא מבטא את הדברים שמיינרד שונא בעצמו אני זוכר שראיתי פעם ראיון שבו מיינרד אומר שהוא לוקח את כל הדברים שהוא שונא בעצמו והופך אותם כאילו הם של מישהו אחר ואז ככה זה יוצא שכל הדברים האלו שמעצבנים אותו בו הם במישהו אחר ,בנו מי ששומע את המוזיקה וקורא את המילים... ואפשר לראות את קטע הכתיבה הזה ממשיך ומשתנה באנדרטו

pink cigarette

New member
קודם כל, אלבום ולא דיסק. אח"כ...

AEnima, פשוט כי אלו טול במיטבם. המועדף האישי שלי הוא כנראה undertow, אבל aenima הוא ה-דבר. לא הייתי ממליצה להתחיל עם lateralus, בייחוד מכיוון שאותי הוא איכזב במידה רבה (מאוד, מאוד). הבנתי את גודל האכזבה הזאת רק מאוחר למדי, למען האמת. מה שכן, בסופו של דבר, כולם טובים וכולם שונים זה מזה. opiate מאוד בוסרי והתחלתי, גם השירים בו קצרים יותר. אם המטרה של השאלה היא לקנות אלבום שלהם - אז הייתי ממליצה לקנות אותו אחרון; הוא רק ל"אוהדים שרופים".

CANTRELLATOOL

New member
אני דוקא...

שמעתי שירים אחרים של טול לפני OPIATE (ברור שנהנתי מהם והכל ) אבל רק אחרי ששמעתי את OPIATE הבנתי כמה אני מעריכה את הלהקה הזאת ואז התחילה החרישה בכל אופן בניגוד לשאר הייתי דווקא ממליצה להתחיל מOPIATE .

למעלה