המממממ...שאלה...

mishmesh

New member
המממממ...שאלה...

נניח שתלמיד מקבל פעם בכמה שיעורים 5 נקודות, וסה"כ הוא מקבל במשך 20 שיעורים 100 נקודות. זאת אומרת, שמספיק שחמישה תלמידים בכל בית יקבלו חמש נקודות בעשרים השיעורים הראשונים בשנה, וכבר יש לבית 500
וכמובן שבכל בית יש הרבה יותר תלמידים... אז גם אם מורידים 500 נקודות לכל בית, בסוף השנה אמורות להיות לכל בית בהוגוורטס כמה אלפי נקודות... אז איך בסוף השנה הראשונה היו לגריפינדור רק 472 נקודות
והוא עוד היה הבית המנצח... ועוד שאלה-אף פעם לא ראינו שמורידים או מעלים לבית מספר נקודות שלא מתחלק בחמש, אז איך לגריפינדור היו ארבע מאות שבעים ושתיים נקודות

אם כבר הלכת ככה אז תחשוב:

בערך על כל חמש נקודות שמעלים לכל בית... מורידים גם חמש נקודות!! על הפרעות, שוטטות, לילכוך וכאלה... אז מספי שבכל שיעור חמישה מתלמידי הבית יפריעו כדי שהמאזן ישער על אפס!! אבל מלבד זאת יש את הדברים הגדולים שבאמת מטים את המאזניים, למשל... עזרה למישהו, שיעור טוב במיוחד וכאלה... ובקשר לזה שהנקודות הם תמיד כפולות של חמש, אני מניחה שיש איזשהו מכלול של מספרים שמקובל להנהיג בו שיטה של נתינת נקודות: למשל 12, 5, 10, 15, וכו´, אנחנו כנראה ראינו רק כפולות של חמש אבל עלייך לזכור שהספר מתמקד *רק* בהארי וחבריו, ולא בשאר התלמידים שגם מקלים ומאבדים נקודות, ככה שיכול להיות שנגיד פארווטי קיבלה איזה עשר פעמים 12 נקודות לגריפינדור מפרופסור מטורללוני וכו´... או שלחילופין.... הכל קונספירציה!! הסוכנת...

Maggie

New member
משועמם...

אתה בדיוק כמו כל המופרעים חסרי החיים האלו שמוצאים את כל הטעויות עם התאריכים וכל החישובי לוחות שנה המטורפים האלה... דבר ראשון לא מזכירים כ-ל נקודה שמצרפים או מורידים לבית, אז איך אתה יכול לדעת שאין מספרי נקודות שלא מתחלקים בחמש? דבר שני - בספר הראשון אני חושבת שסנייפ הוריד לגריפינדור נקודה או שתיים... תבדקו לבד, אסור לי לקרוא הארי פוטר... דבר שלישי - לחפש היגיון בהארי פוטר אחרי כל הטעויות שמצאו בספר הארור זה דבר לא חכם לעשות... חוץ מזה - מקבלים את הנקודות מהקווידיץ´? אני לא כל כך בטוחה, אבל נראה לי שכן... ואם כן אז זו בכלל טעות עצומה בספר. Byt we like HP anyhow, so who cares... מגי אוסמנט מתנזרת מקריאת ספרי הארי פוטר עד לצאת הספר החמישי (וגם אז אני אקרא רק אותו וזהו).

js42

New member
קרא את הספר הראשון שוב

הדבר הראשון שסנייפ עושה הוא - מוריד נקודות בכפולות של אחת. כן, כן. מה שכן כפי שכבר הערתי כאן (ובכל מקום אחר) בעבר, חשבון איננו הצד החזק של הסופרת, וגם עקביות לא ממש מומלץ לחפש. מה שכן, אכן לא דווחנו על נקודות שהוספו/הורדו בגין עשיהן של דמויות משניות. רק תחשוב כמה נקודות יורדות כל פעם שתאומי וויזלי פוגשים מורה :(

למעלה