הממממממממ

tapr

New member
הממממממממ

בסקר האחרון, 27 מנדטים לעבודה, 9 לשינוי, הליכוד 37. מפלגות הימין (למעט המפד"ל) עלו כל אחד ב3-4 מנדטים, וביחד יש להן גוש של 14. אם נרצה לחסום את הסוציאל-דמגוגיה מהשתלטות על הכלכלה, האופציה היחידה היא שינוי-ליכוד-ישראל ביתנו-איחוד לאומי. בדיוק 60.

במקרה זה,

תיהיה ממשלה שתוביל מדיניות קפיטליסטית אבל גם ממשלה שתפציץ את סכר הסואן. פרובלמטי משהו, לא? אחרי מאורעות השבוע האחרון אני חושב שלמדנו שסקרים הם רק סקרים. לא צריך לייחס להם משמעות יתרה ולבנות את ממשלת ישראל הבאה לפיהם.

tapr

New member
קצת הגזמת...

היינו בממשלה כזאת במשך שנה וחצי. סכר אסואן עוד עומד
בכל מקרה, קואליציה של שינוי-ליכוד-מפלגת ימין הוא היחיד שישיג יציבות כיום.

תמיר1991

New member
לא ולא.

לדעתי, קואליציה של שינוי-ליכוד-ימין קיצוני תהיה הרסנית כעת, ואני חושב שמה שצריך להיות הוא ממשלה בראשות שרון, עם העבודה ואיתנו, כאשר כל מפלגה זוכה למקום שלה, והמדיניות הכלכלית תהיה מקובלת על 3 המפלגות הגדולות. רק ממשלת אחדות לאומית תוכיח את עצמה, ותשרת את האינטרסים של 3 הגדולות. תמיר.

tapr

New member
הצחקת

פרץ נוקט בקו סוצאיליסטי רדיקליסטי מבחינת המשק, ותוחלת ממשלה כזאת תהיה מאוד קצרה. דבר שני, ישראל ביתנו והמפד"ל אינן מפלגות ימין קיצוני, אלא ימין מתון, מכיוון שהן מסכימות לחלוקת הארץ. מרזל הוא ימין קיצוני. האיחוד הלאומי הם ימין. והליכוד מרכז-ימין או מרכז. קח דברים בפרופורציות, ולא יחסית לדרור מזרחי

מתנגדות גם מתנגדות

לא נתווכח מי יותר ימין קיצוני ומי פחות (זו הגדרה סובייקטיבית), אך גם המפד"ל, גם האיחוד הלאומי ואולי גם ישראל ביתנו מתנגדות להקמת מדינה פלסטינאית בין הירדן לים התיכון. הווה אומר שהן מתנגדות לחלוקת הארץ. לטעמי כל מי שמתנגד לחלוקת הארץ בוגד בעקרונות הציונות ומסכן את קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. אין לנו הרבה במשותף עם מפלגות כאלו, ואני מעדיף ממשלת אחדות רחבה עם העבודה והליכוד. כך גם רוב העם. אגב, מנהיגי האיחוד הלאומי מכריזים שהם תומכים בהפצצת טהרן והפגזת סכר אסואן, דבר ש עלול לגרום למלחמה אזורית ולמותם של עשרות מיליונים. אם זו הגדרתך לימין, אבוי לנו. שלא נתחיל לדבר על טרנספר....

tapr

New member
לא דיברתי

על האיחוד הלאומי. רוב המפד"ל הינה יותר מתונה ותסכים לקווים בנוסח תוכנית אלון ביו"ש. ישראל ביתנו רצה עם חילופי שטחים מאוכלסים. אם זו לא חלוקת הארץ, כנראה שאנחנו מחליפים שטחים עם עצמנו...
הפצצת טהרן ומתקני הגרעין האירניים הם צעד שסבירותו הולכת וגוברת, כנראה במהלך ישראלי-אמריקאי.

אני לא יודע מה אתם מחפשים באותה

מפלגה. אחד שמאלני מובהק, השני ימני מובהק. כך שחוץ מדת ומדינה מה עוד מאחד אותכם?

tapr

New member
כלכלה../images/Emo13.gif

ותתפלא, אבל אפילו בתחום המדיני יש קצת במשותף...

יופי.

זה מוכיח שיכולים לחיות במפלגה רק על בסיס כלכלי, מה שאומר שאם כך גם מצביעי הליכוד והעבודה יוכלו למצוא עניין משותף בעבודה, כי לשניהם נמאס ממדיניותו הכלכלית של נתניהו, והם יעשו הכל כדי שהיא לא תימשך. תודה שהבהרתם לי שזה אפשרי!

תמיר1991

New member
האמת שמבחינתי, עדיף שנישאר

עם 3 מנדטים מאשר נהפוך למפלגת ימין נצית
אם כבר, אני מוכן להתאחד עם חלק משפויי הליכוד. אבל אם יהיה איחוד עם הימין הנצי, אני אחפש לי מפלגה אחרת... תמיר.

FuxPavel

New member
חכה...מוקדם מידי לדבר על קואליציה

בוא נראה מה יקרה בליכוד...

Sashka7

New member
אל תדאג...

עוד יהיו הרבה סקרים עד הבחירות, אבל הסקר הקובע הוא הבחירות עצמן... נחכה ונראה מה יהיו תוצאות הבחירות ואז יהיה אפשר לדבר על קואליציות.

tapr

New member
אני מקווה

לדעתי הם יתחילו לרדת כשפרץ יתחיל לפתוח את הפה

הסקר של מינה צמח מהערב מראה אחרת

על פי הסקר שלה שהוצג באולפן שישי הערב, הליכוד: 39, העבודה: 29, שינוי: 7, ש''ס: 9. ואילו בסקר של מכון דחף, שינוי מקבלת אפילו פחות, 6 מנדטים. נראה ששינוי לא רק שלא הרוויחה כלום בניגוד למה שצפו בכיריה, אלא שאפילו היא וש'ס הם המפסידות הכי גדולות מבחירת פרץ בעבודה.

wizibusy

New member
מממ...

אם אני לא טועה מכון דחף ומינה צמח זה אותו אחד, ככה שאיך זה שנתון אחד סותר את השני. וגם, כרגע העם כולו בתסיסה עקב המהפך הגדול, יש עוד מינימום 4 חודשים לבחירות, לא סתם מוציאים מליונים בבחירות, ולא סתם מרבית האנשים משנים דעה(למעט הגרעין הקשה) בחודשים הללו. שינוי תהיה במינימום 9 מנדטים, ולטעמי אם היא תעשה מסע בחירות נכון היא תגיע ל16 . הכל תלוי במסע בחירות - ואני שמח להגיד, שלנו, שינוי, יש את האדם הכי מלוטש בנושאי תקשורת.

למעלה