הממליס מישהו מכיר ?

אתי 188

New member
הממליס מישהו מכיר ?

יש לי מתכון להכנת כדורי סבון כמו שמוכרים בחנויות הסבונים ובמתכון מבקשים להוסיף הממליס מה זה ? ואיפה קונים את זה ומה לדעתכם התפקיד שלו בתערובת ? תודה

הממליס הוא צמח מרפא

מתאים בעיקר למצב של טחורים, שלשולים, דימומים בקיבה, מחזור גדוש, שטפי דם, הפרשות יתר ועוד... לא עולה לי סיבה למה לשים אותו בכדורי סבון....

אתי 188

New member
עכשיו שאני יודעת למה זה

מתאים, לא ברור לי באמת למה דווקא החומר הזה בלבד שאמרו שזה מקשר בין החומרים אבל אולי אפשר לשים חומר אחר שיוכל לעשות את אותה הפעולה נכון ?

אני מנסה להשתמש בהגיון כדי להבין

למה להשתמש דווקא בצמח הזה כמקשר בין החומרים אולי בגלל האיכות של הצמח והעובדה שהוא מכיל חומרים פעילים בשם טאנינים, שתפקידם הוא להיקשר לחלבון, כך נוצרת שכבה מגובשת...בגוף זה משמש כהגנה, אולי בסבון זה פשוט מגבש
הטאנינים גם עושים פעולה של כווץ (ולכן השימוש בטחורים בצמח זה) וגם נותנים טונוס ויציבות לרקמה (שוב השימוש לטחורים ברור...) אולי זו הסיבה לשימוש בסבון...

sigi99

New member
אשמח לקבל את המתכון

של כדורי הסבון, גם אני רוקחת כל מני דברים וגם מכינה סבונים, ואם לא תרצי בשרשור אפשרי גם במסר. אודה לך מאוד. סיגל

אתי 188

New member
המתכון הוא כזה

שלש רבעי כוס סודה לשתיה חצי כוס מלח לימון ההמליס שמן לונדר שמן זית לערבב את הכול לשים בתבניות של צורות או דברים דומים ואחרי כמה שעות זה מתייבש לא ניסיתי את זה עדיין , ספרי לי אם את מנסה אתי

כמויות?

כמה שמן לבנדר? כמה שמן זית? כמה הממליס? זאת לא חוכמה לתת מתכון לא מושלם...

אתי 188

New member
ההמליס נועד לקשר בין החומרים

זאת אומרת לשים ולהפסיק ברגע שהעיסה נעשית הומגנית לגבי הלונדר והשמן זית זה משהו כמו חצי כפית שמן זית וכמה טיפות לונדר אני מתארת לעצמי שאפשר לשחק עם זה לשים שמנים אחרים במקום השמנים שהם אמרו אפשר לשחק עם המתכון זה כל הכיף לא ?

sigi99

New member
לגבי הצמח הממליס

האם לכין חליטה מהצמח? או לשים צמח יבש בתערובת ? קצת לא ברור המתכון? הכמויות נראות קצת לא ברורות, תבררי שוב את המתכון אם הסודה לשתיה זה לא סודה קאוסטית, אני מכינה סבונים טבעיים לפעמיים בבית, ופעם ניסיתי לעשות סבון עם סודה לשתיה ולא יצא מזה שום דבר. סיגל

למעלה