המלצת צפיה

ינוקא1

New member
המלצת צפיה

הסידרה westworld.

סידרה מאוד בוטה וקשה מבחינת התכנים הנמצאים בה (הן תכנים אלימים והן תכנים מיניים) אך עם מסר מאוד "מטלטל" .
ממליץ.

Mist2

New member
זה קצת ״החזרה הנצחית״ אם אתה זוכר פרסמתי פוסטים על הנושא

לא יודע האם יש ספר, אבל ראיתי את הסרט עליו מבוססת הסידרה.
אם אני זוכר טוב הסרט מ 1968, והצפיה בו היתה חוויה די קשה :) צפיתי בו לפני שבועים.
&nbsp

ינוקא1

New member
עשית לי חשק לראות את הסרט

ינוקא1

New member

אני תמיד נפעם מהיכולת של אנשים להכניס את הרוח בתוך סיפור או תסריט.
אחת היכולות המדהימות ביותר.

ינוקא1

New member
לקחת את הרעיונות על "שחרור"

למשל , ולהלביש אותם בתוך סיפור - כמו התסריט ההוא.
&nbsp
לי זה די קשה - אני יודע להגיד רעיונות בצורה מפורשת , אך אין לי כל כך את היכולת המדהימה הזו של "להלביש" דברים ולהעביר אותם כך.

lightflake

New member
הרעיון הזה תכלס מובא בצורה די מפורשת

יש רובוטים שמתוכנתים לתגובות ספציפיות וחיים על פי תסריט כתוב והם מתחילים לצאת מהתסריט ולהתעורר למציאות אמיתית יותר. ממש כמו בחיים.

Mist2

New member
יש כאן יותר מזה

אחרי שהרובוט מת, הוא חוזר לגלם את אותה הדמות באותו המקום ובאותו הזמן.
האנשים שסביבו הם אותם אנשים, וחייו הם אותם החיים בשינויים שונים.

התאוריה שמדברת על זה היא תאוריית החזרה הנצחית, וההבדל הגדול הוא, שכאשר רובוט מסוים נהיה ״מודע״ למצבו, ומצליח לשנות משהו בחייו, בסדרה הוא מסולק, ובתאוריית החזרה הנצחית, הוא מקבל תפקיד אחר המאפשר לו להתפתח יותר, אם הוא מצליח להתפתח לגמרי כלומר להתעורר לגמרי, הוא משתחרר מאותה חזרה נצחית.

Mist2

New member
אני לא בטוח

ברוב המקרים רעיונות מסוג זה מגיעים ממקורות אזוטריים, ואנשים שמשתמשים בהם לא ממש מבינים אותם או שמבינים אספקט אחד מהם.
משתמשים ברעיונות אלה כי לפעמים הם מתאימים לתעשיה כזו או אחרת לעשיית כסף טוב.
&nbsp

ינוקא1

New member
עדיין.

אולי אני לא מסכים במאה אחוז עם הרעיונות עצמם , אבל אני נפעם מהיכולות להכניס אותם בתוך סיפור ולהפוך אותם לאומנות.
&nbsp
פשוט לי אין כל כך את היכולות הזו , וזו יכולת מדהימה בעיני.
יכול להיות שזה משרת איזושהיא תעשיה וכו' , אך אני חושב שאם היוצר איננו יוצר "מבפנים" , זה לא באמת יצליח.
&nbsp

למעלה