המלצת השבוע : Enya

turrican

New member
המלצת השבוע : Enya

זה בטח יעורר פליאה,איך אני בוחר ב"אניה" אם בקושי הזכרנו אותה בפורום, אוקיי נכון אבל לדעתי מגיע לזמרת האירית הזו כבוד ולזכור אותה בפינה של המלצת השבוע. אז לכל החדשים הרבים אומר: מדי יום שישי אני ממליץ על דיסק טוב מה-80. הפעם הדיסק הוא : Watermark מ-1988 . הדיסק המצויין הזה מכניס את אניה לצמרת האמנים האירים וזה כבוד מכובד שלצידה פועלים להקות ואמנים מוכשרים כמו : u2 , בוב גלדוף ושייניד אוקונור (שהוציאה שנה לפני האלבום הזה את The lion and the cobra) האלבום הוא המשך ישיר לאלבום הבכורה: Celts מ-1987 ומבטא סיגנון יחודי של שירה נוגה , עדינה , מעין שירת מלאכים לצד נגינה פסנתר מבריקה. מאד קל לשייך את המוסיקה הזו למוסיקת כנסיות כגון: אניגמה וגרגוריאן אך לדעתי אניה הייתה ממציאות הז'אנר הזה ופיתחה אותו למקומות שלא היו בעבר בזכות הקול המצויין והמלודיות המשתפכות. אולי תאהבו את זה ואולי לא אך בהחלט זמרת מוערכת ביותר במיוחד שאניה גם הפיקה וניגנה (בקלידים) וכמובן שרה . השירים המצויינים מהאלבום : WaterMark שנדמה לי גם זכה לקליפ מרהיב עם אנימציות , Orinoco Flow ,Cursum Perficio ו-On Your Shore. ממליץ בחום להשיג את הדיסק למי שמכיר וגם למי שלא. תתוודעו לז'אנר קצת אחר בשמונים אבל מלא רגש ומלודיה . למי שרוצה לדעת עוד על הדיסק צירפתי לינק לאלבום הזה .

adiville

New member
לא מכירה את האלבום אבל....

יצא לי לשמוע שירים שלה פה ושם והיא פשוט אדירה !!!! יש לה שירים מאוד מיוחדים. האהוב עליי מבין אלה שאני מכירה זה : Caribbean Blue

Ovi Basha

New member
זמרת מיוחדת !

המוזיקה של אניה היא לא מוזיקת אייטיז שאנחנו נוהגים לשמוע מדי יום. יש הרבה ייחודיות בסוג המוזיקה שלה, וכמו שאלכס אמר מדובר במוזיקה עדינה, מלודיות מבריקות, וקול מאוד מיוחד. פשוט מוזיקה שלווה ומרגיעה, אין דרך אחרת לתאר זאת טוב יותר. חשוב לדעת שאניה ( ששמה האמיתי אגב הוא Eithne Brennan ) החלה את דרכה בלהקה האירית המצויינת Clannad בתור מנגנת על קיבורד ותרמה לא מעט להצלחה של הלהקה הזאת, אם כי מן הראוי לציין שסולנית הלהקה היתה דווקא אחותה של אניה Marie Brennan שקולה ממש זהה לקולה של אניה וקשה מאוד להבדיל ביניהם. הלהקה ייצרה להיטים אפילו לסדרות טלויזיה, אבל להיטה הגדול היה בשנת 1986 וכלל דואט בין הלהקה לבין בונו , סולן להקת U2 . הלהיט נקרא In A Lifetime . אני אישית לא משוגע על מוזיקה אירית, אבל אני בהחלט ממליץ על האוסף של Clannad , למרות שהוא כולל שירים לא רק בשפה האנגלית אלא גם בשפה האירית המוזרה
. הסגנון דומה מאוד לסגנון של אניה . ( מי שמעוניין, שיפנה במייל לקבלת שירים מועדפים ). ונסגור מעגל עם Enya . אניה עזבה את להקת Clannad בשנת 1982 ומשנת 1987 החלה להוציא אלבומי סולו כש Watermark משנת 1988 גרף הצלחה אדירה ונמכר ב- 8 מילון עותקים ! מאז המשיכה אניה להוציא עוד אלבומים ואף 2 אוספים הכוללים את מיטב להיטיה .

Ice machinE

New member
אני מת על גאלית (Gaelic) ../images/Emo163.gif

יש לי דיסק עם מוסיקה אירית אוטנתית ויש שם שירים בגאלית ואני פשוט מאוהב בשפה הזו (בכלל אני אוהב את הסקוטים, ואת המבטא שלהם במיוחד)

unicornus

New member
../images/Emo47.gif אכן כך ידידי הותיק

אלבום נחמד שאת הערב ממתיק מוסיקה אדירה שמכה בגלים בסטריאו ולא במונו in a life time הדואט שלה עם בונו בונו עם הקול עף כמו נשר....
ביי לך ידידי ושמור על קשר

למעלה